Bunu senin yada benim aldatma saymam bir şeyi değiştirmez.Hukuk sistemi bu durumda karşı tarafı tam kusurlu bulmayacaktır.Olmadığı ne malum, dahada fazlasını yapacaktı ama yapmadı/yapamadı gibi subjektif yaklaşımlar her ne kadar kendimizi haklı hissettirsede mahkemede bir anlam ifade etmez.Tüm okuyan ve okuyacaklara doğru bilgi vermek adına tekrar söylüyorum, sadece sosyal paylaşım sitelerinde erkeklerle arkadaş olması, eski arakadaşlarıyla konuşması fotoğraf yollaması iddiasıyla tek taraflı dava açarsanız ve eşinizde hakim bey yuvamın yıkılmasını istemiyorum derse ya boşanamazsınız yada ağır şartlar altında boşanabilirsiniz.Kişiler karşılıklı boşanmak istemelerine rağmen çekişmeli boşanma davalarının 5 yıla kadar sürdüğü biliniyor.Anlaşmadan boşanma davasına girişmek masraflı ve stresli adliye gezileri demişti bir avukat arkadaşım.Ancak tabiki isteyen kendi haklılığına inanıyorsa aklına yatan davaya girişebilir.Herneyse ben fikirlerimi söyledm benden bu kadar.Kolay gelsin.
Sayın "legal45" anlattıklarınız bir çok erkeği rahatsız edecek derecede , kimsenin bir ömür şüphe ile yaşayabileceğini sanmıyorum.Her ne yaparsanız yapın vicdanen rahat olmak için acele karar vermeyin, acele vereceğiniz kararın acısını yıllar sonra bile madden-manen çekersiniz.Önce içinizi rahatlatacak kafanızı netleştirecek tüm soruların cevaplarını alın ve sonra yapacaklarınızın sonuçlarını ve size olan faturasını düşünün sonrasında neyi doğru görüyorsanız onu yaparsınız ama önce her şeyden emin olun.Eşinizle oturup olup bitenleri tamamen itiraf etmesini sağlayın boşanmak istediğinizi ancak her şeyi tüm gerçekleri hiç saklamadan anlatırsa dürüst tavrına karşı kendisine bir şans daha vermeyi düşünebileceğinizi söyleyin ve içinizi kemiren tüm soruların cevaplarını alın ve bir süre kendinize zaman tanıyın, sonrasında karar sizin.
Saygılarımla.
sayın scorpion35, aslında bu evliliğin bitmesi için yukarıdan gönderilen bir işaret daha sanırım,
karşılıklı olarak ne ben onun ailesi ile ne de o benimkilerle görüşüyor,evinin karısı değil hala annesinin kızı konumunda,
hazır incelmişken koparmak niyetindeyim,tek korkum ailesinin çirkef bir aile olması, bana ne tür iftiralar,tehditler atacaklar bakalım
Sayın "legal45" eşimden ayrılalı yaklaşık 2 yıl oldu kendisini sadece 2 kere görebildim hiç bir şekilde görüşmüyoruz, görüştürülmüyoruz iftiralar, karalama ve tehdit bir süre sonra hayatınızın bir parçası oluyor zamanla kabulleniyorsunuz, mesnetsiz, içi boş iftira ve karalamalara cevap vermek için kendinizi paralamayın buna ne nefesiniz nede gücünüz yeter.Evlenmiş ama kendi yuvasını kuaramamış hala annesinin evine bağlı kadın sayısı azımsanmayacak kadar çok, annesinden kopamadığı için evliliğini yürütemeyen bu yüzden boşanan insanlar hayatı hem kendilerine hemde eşlerine zindan ediyor bunu yaşayan ve hala evliliğini sürdürmeye çalışan o kadar çok insan varki.Sitede binlerce ileti okudum benim gördüğüm genel anlamda eşlerden birinin yaptığı hatayı karşı taraf affetmiyor yada hesaplaşmak istiyor çok doğal bir reaksiyon ilk başlarda benimde aklımdan geçmedi değil, sonraları düşündüğümde hep kendime telkinde bulundum karşındaki pislikse sendemi pislik olacaksın herkes kendine yakışanı yapar sen kendine yakışanı yap ve serinkanlı ol, bu önceleri korkaklık acizlik gibi gelebilir ama hiç te öyle değil bir süre sonra önce bunu karşı taraf sonra herkes anlıyor ve inanın etrafınızdan bu tavrınızdan dolayı büyük bir taktir ve destek alıyorsunuz.Karşı tarafa yaptıklarını yada yapacaklarının hesabını sorabilir hatta daha fazlasını yapacak gücünüzde olabilir ama bence önemli olan gücünüz varken yapmamak, vazgeçmek sizin erdeminizi, olgunluğunu ve büyüklüğünüzü gösterir.Bunu alttan alma kaybetme olarak değerlendirmeyin kaybetmiş gibi gözüksenizde bence siz kazançlı çıkarsınız.
sayın scorpion35, özelden mesaj atamadım,daha bir ton mesaj atmam gerekmiş,
boşanmış olmanıza üzüldüm ancak şu an mutlu iseniz sorun yok,
internette avukat canip kazan ı buldum,biraz mailleştik,istanbuldaymış,batıdaki bir davayı nasıl yürütebilir,sizin bildiğiniz bir avukat var mı,
gerçi hanıma önce anlaşmalı boşanmayı önericem,kabul etmezse çok daha kapsamlı bir dava açacağımı söyleyecem,rezil olmayı istemez heralde.
tek üzüntüm kendi ailem,annem yıllarca benim evlenip mutlu olmamı istemişti,hiçbir gelinine karışmaz,kaynana demeye bin şahit gerek,kader nasip işte.
Avukat en önemli konu acele etmeyin doğru kişiyi bulmaya çalışın , sonuç alamayacağınız şeylere kalkışmayın kendinizi yıpratır belki karşı tarafa avantaj sağlarsınız, sizi dinleyip gerçekten anlayan bir avukatla yola çıkın.Avukat konusunda sizin şehir için oradan olan üye arkadaşlar daha yardımcı olur.Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Saygılarımla.
Konu scorpion35 tarafından (10-04-2012 Saat 23:10:24 ) de değiştirilmiştir.
Avukat en önemli konu acele etmeyin doğru kişiyi bulmaya çalışın , sonuç alamayacağınız şeylere kalkışmayın kendinizi yıpratır belki karşı tarafa avantaj sağlarsınız, sizi dinleyip gerçekten anlayan bir avukatla yola çıkın.Avukat konusunda sizin şehir için oradan olan üye arkadaşlar daha yardımcı olur.Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Saygılarımla.
Scropion35 çok haklı, avukat gerçekten önemli. Piyasada bir sürü avukat var, fakat hangisi iyi hangisi boş bilmek çok zor. Benim tavsiyem en az 7, 8 avukatla konüşun, ve avukatın profösyenel tecrübesini anlamaya çalışın. Öncelikle avukat benzer davalar almış mı, kaç tane almış, vs. Sizin davanızdan olaylar seçerek, bu konuda kanun ne diyor, hakim nasıl karar verir, sizin geçmiş davalardan edindiğiniz tecrübeler neler gibi sorular sorun.
Piyasada çok avukat var. Benim nacizane gözlemim bunların yarısına yakını boşanma hukuknun en temel konularından bile habersiz. Ama genelde avukatlar, ben o konuda uzman değilim, sizi falanca meslektaşıma yönlendireyim demiyorlar.
Saygılarımla.
Scropion35 çok haklı, avukat gerçekten önemli. Piyasada bir sürü avukat var, fakat hangisi iyi hangisi boş bilmek çok zor. Benim tavsiyem en az 7, 8 avukatla konüşun, ve avukatın profösyenel tecrübesini anlamaya çalışın. Öncelikle avukat benzer davalar almış mı, kaç tane almış, vs. Sizin davanızdan olaylar seçerek, bu konuda kanun ne diyor, hakim nasıl karar verir, sizin geçmiş davalardan edindiğiniz tecrübeler neler gibi sorular sorun.
Piyasada çok avukat var. Benim nacizane gözlemim bunların yarısına yakını boşanma hukuknun en temel konularından bile habersiz. Ama genelde avukatlar, ben o konuda uzman değilim, sizi falanca meslektaşıma yönlendireyim demiyorlar.
Sayın "cemil1" sanırım bunun sebebi ilgili mevzuatların hepsine birden vede güncel şekilde hakim olmak zor olduğundandır.Bana göre avukat her konuyu bilmeli yada her mevzuata hakim olmalı düşüncesi biraz insafsızca yaklaşmak olur.Bir konuda uzmanlaşmış sadece bir tür dava ile ilgilenen avukat işini muhakkak ki diğerlerinden biraz daha iyi ve farklı yapar, bence avukatlık kişinin ruhunda olmalı savunma duygusu içine işlemiş olmalı , bir de dava tecrübesi önemli gerçi kanunların kendilerine sağladığı tüm yetkiyi kullanıp her türlü adımı atsalarda Hakim faktörü hiç hesap edilemeyecek bir husus nasıl düşünüp nasıl karar vereceğini kestiremeyeceğiniz bir karar merci varken kolay kolay hiç bir avukat kesin konuşmaz konuşmak istemez.
34 yaşında bir erkeğim.5 yıllık evliyim. 25 aylık bi oğlum var. eşimle sürekli tartışıyoruz, söylediğimiz herşey birbirimize batıyor artık. ikimizde...
2.eşim olan hanımla bir kez anlaşmalı boşandık.Hamile olduğunu sonra öğrenince boşanma gerçekleştikten sonra tekrar evlendik.Ama çocuk sorunları bir...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Yanlış veraset ilamı
11-09-2025, 02:20:06 in Miras Hukuku