merhaba saygıdeğer avukat arkadaşlar
geçen ayın 26 inde sunucu hizmetleri sağlayan bir web sitesi tarafından 3000 bin değerinde taahhüt ettiği toplamda 6 adet sunucu sağlayacağını belirterek anlaştık ve peşinat olarak tolamda 1000 euro + 700 TL olarak paypal ve banka havalesi vasıtasıyla hesabına yatırdım havale açıklamasında sunucu peşinatı olarak açıklamada bulundum . bana verilen teslim süresi maksimum 48 saatti fakat günlerce oyalandım son 1 haftadan beri telefona cevap vermiyor msn kapatmış maiilerede cevap vermiyor en son beni bu firmayla tanıştıran ki kendisinide webmaster sitesinde tanışmışlığımız olmuştu bu şahısı methederek sağlam birisi olduğunu ve yıllardır kendisi ile çalıştığını belirterek aracı olup güven sağlandır bu kişi tarafından son 3 gün önce telefon görümesi yaparak bana 9.02.2012 saat 12:00 kadar parayı hesabıma iade edeceğini artı olarak bu sorumsuzluktan kaynaklanan maddi zararımı 1620 TL olarak toplamda 4 bin tl hesabıma yatıracağını belirterek 3 gün daha oyaladı şimdi bugün kendisine tekrar ulaşmaya çalıştım cevap vermedi . ayrıca durumdan kuşkulandıktan sonra firma kaydının olmadığını ve sadece web sitesi olduğunu herhangi bir vergi levhası veya faaliyet belgesi yada yersağlayıcı belgesinin olmadığını farkettim.
şimdi sorum şu tahminimce yarın kendisi parayı yatırmayacak ki buda hukuki bir dava açmama sebep olacaktır ve benim elimde telefon görüşmesinde kendisi ifade ettiği benim mağduriyetimi kabullendiğini ve şu tarihte ödeyeceğine dair bir ses kaydı vardır ayrıca tüm bu süreç zarfında kendisi ile MSN ve mail yazışmaları ve internet sitesinden siparişi geçtiğime dair bir kayıdın oluştuğu gibi ve banka havale dekontu mevcuttur ( banka hesabı abisi üzerine ) beni nasıl bir hukuki bir süreç bekliyor ve nasıl bir dava açarsam hemen sonuşlanacağı garanti olur birisi bana dediki organize bilişim suçundan dava açarsan aranızdaki bağlantılar kim olursa ( beni o adamla tanıştıran) kaç kişi varsa seni dolandırmak için tezgah kurmuşlar ve böylelikle organize olarak çete yapılanmasına ilişkin bir dava açarsan hem sen kazanırsın hemde senin gibiler ilerideki zamanlarda mağdur olmazlar
sayın bilgili ve avukat arkadaşlar bu konuda yardımcı olursanız seviniri
şimdeden teşekkür ederim