Merhabalar ben ismi lazım değil bir büyükşehir belediyesinde , özel şirket bünyesinde güvenlik görevlisi olarak çalışmaktayım. işi başladığımız 09/2009 tarihinden bugüne kadar belirli zaman aralıklarında mesai harici zamanlarda eğitim/seminerlere katılmaya zorlandık ve bir çoğuna katıldık. geçen hafta içerisinde bir seminer daha düzenlendi bilerek/kasıtlı olarak katılmadım ve şimdi şirket neden seminere katılmadım diye benden savunma istiyor.

Sözleşmemizde ; personel, istendiğinde hizmet içi veya görevin gerektirdiği eğitimlere katılmak zorundadır.bu çeşit personelden zorunlu hizmet talep edilebilir. diye 1 madde var.

Bizim çalışma düzenimiz 1 hafta 4 gün aralıksız 08:00 - 20:00 çalış 3 gün istirahat et , sonraki hafta 4 gün aralıksız 20:00 - 08:00 çalış 3 gün istirahat et şeklindedir.

Düzenlenen seminerler çoğunlukla gece nöbetinden çıkıp akşam tekrar işe geleceğimiz zamana denk geliyor yani sabah 08:00 da işten çıkıyoruz 09:00- 12:00 arası seminere katılmamız ve akşam tekrar 20:00 da 12 saat nöbete gelmek zorunda bırakılıyoruz. 2 senede 1 defa seminer 08:00 - 20:00 çalışmama denk geldi , o zamanda iştesin bir yere gidemezsin denilere seminere gönderilmedim.

Ayrıca bu tatil günlerimizde / istirahat saat 'lerimizde düzenlenen seminerler sonrasında herhangi bir belge veya ücret almamaktayız.

İşveren sözleşmedeki maddeye istinaden bizlere kafasına göre zulüm etme hakkına sahipmidir ?

Biraz uzun oldu ama 450 kişinin ortak derdidir bu konu . Zaman ayırdığınız için ve yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. Saygılar sunarım.