Merhaba,
2008 eylül-2011 ocak dönemleri arasında ....devlet hastanesinde taşeron bir firmada çalıştım...Benle beraber 2 arkadaş daha başladı(1 ay sonra)...Arkadaşlar 2008 ve 2009 şua izinlerini yıllık izinleriyle beraber kullanıp 2010 Ocak' ta ayrıldılar...ben de 2008 şua iznimi kullandım(1 yıl dolmadan) ancak onlar bana 2008 şua izin hakkımın hak kazanmadığımı söylediler ve 2009 şua iznimi kullanmış gösterdiler(2008 yerine)...2010 şua iznimide kullanmama izin vermediler...2010 şua iznimi kullanmadığıma dair belge var elimde ...Memurlar söleşmesinde emsal ibaresi biz özel firma elemanları için bir anlam ifade eder mi?
Bir de şöyle bir sorun var ...Ben işten ayrıldıktan 1 hafta sonra firma el değiştirmiş(yalnız aynı holdinge bağlı)...yolsuzluk davası dolasıyla el değiştirmiş tekrar ihaleye girebilmesi için ve yine aldı halen faaliyette...el değiştirdiği için personellerin sigorta çıkış-girişleri yapılmış ve tazminatları verilmiş ve halen aynı personel hizmet vermekte...
Yasal olarak iki aylık şua izin ve tazminat hakkında üzerime düşen haklar nelerdir ?
Şimdiden teşekkürler........