Burada vekil kötü niyetli olmak istese avukat olarak bir avukat tutar ve onunda vekalet ücretiyle beraber borç daha fazla artar.
3 Aralık 2010 CUMA tarih ve 27774 sayılı resmi gsaztede yayınlanan "AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFESİ" 11. madesine göre, "avukatlık ücreti asıl alacağı geçemez" diyor.
Burada asıl alacak kaç para? Ya da yukarıda alıntıladığım metni yanlış mı yorumluyorum?
Şunu unutmayın %100 haklı olan bir avukat sizi arayıp da borcunuzu ödeyin vs vs.ile uğraşmaz direk icra işlemi başlatıp parasını tahsil yoluna gider.Aynı olay benim de başıma geldi avukata borcu ödemeyeceğimi belirttim icra işlemi başlattılar takibe itiraz ettim durduruldu.Avukat ha bire arayıp borcunuzu ödeyin yoksa itirazın iptali davası açıçaz %40 tazminat ödersiniz diyorlar sadece diyorlar 2.5 sene oldu hala dava açaçaklar tabi bu arada bende boş durmadım takibin durdurulmasına karar verildiği halde şirket borclu listesinden ismimi silmediği ve yeni hat almamı engellediği için btk şikayette bulundum.Sonucunu bekliyorum.
Takibin durdurulmasına karar verildikten sonraki aşamaları ne oldu.Belliki geri kalan işlem hakkında bilginiz yok.Bilginiz olmayan bir konu hakkında fikriniz nasıl oluşmuş o da enterasan bir durum.
Eskiden ÖSYM sınavına girip bir hukuk fakültesini kazanmayı ve burayı bitirmeyi başaranlar; staj süresinden sonra avukat olabiliyordu. Olmuyor mu bu şekilde şimdi?
Sn Av. Toklu , agresifliğinizi anlayamadım. İnsanlar bir konu hakkında bildiklerini ve ya başlarına gelenleri anlatmak için sizden izin mi alacaklar?
İsterseniz benim sorduğum soruya cevap vermezsiniz, hukukçu olmayan zavallılarla muhatap olmazsınız, sizi zorlamadım değil mi?
Cevap verip, yol göstermeye çalışan arkadaşlarıma teşekkür ederim.
Belliki yanlış yorumluyorsunuz.Sizde avukat olursanız günün birinde nasıl yorumlandığına vakıf olabilirsiniz..
Bu cümleleri anlayamadım:
1-Bellik nedir? Ben 'bellik' i değil, yazıyı sormuştum.
2-Bizde avukat nasıl olunuyor?
3-Vakıf nasıl olacağız? Vakıf senedi gerekli mi?
Yoksa siz "Belli ki yanlış yorumluyorsunuz. Siz de avukat olursanız günün birinde; nasıl yorumlandığına vâkıf olabilirsiniz." demek mi istediniz?
1666 mesaj yazana avukatlık diploması mı veriliyor burada anlayamadım.Edebiyat öğretmenimisiniz onu hiç anlayamadım.Çocuklaşmaya lüzum yok.Haddinizi bilin neyin nasıl yorumlandığı kanun yönetmelik kopyala yapıştır ile öğrenilmiyor,öğretilmiyor.Birşeyleri yorumlarken sizlerin yol göstermelerinize gereksinimimiz yok.
Mağdurlara fikir vermek amacıyla yorumları yapıyoruz.Beğenmeyen yorumu dikkate almaz.Terbiyesizliğin alemi yok.Kendinize gelin.
Konuya gelirsek borçlu borcu paşa paşa ödeyecek belliki.Bu borcu ödediği zaman para benim cebime girmeyecek yada borcun oluşmasında yada dikkatsizliğinde benim bir payım yok.Cevabı sizlerin beğenisine sunmuyoruz.Kanun belli yasa belli,ister ödeyin ister ödemeyin sizin bileceğiniz şey.Bu tarzda da alacaklı vekiline yaklaşımınız meblağın hukuki yollar ile yükseltilmesini sağlamaktan başka işe yaramayacaktır.
Konuyu başlatan üyenin ''borç yaratma'' diye birşey olmadığı dahi bilgisi dahilinde değildir.
danışan adam rumuzlu üyeden alıntı
İsterseniz benim sorduğum soruya cevap vermezsiniz, hukukçu olmayan zavallılarla muhatap olmazsınız, sizi zorlamadım değil mi?
.
Kimsenin zavallı olduğu iddiasında değiliz ama kişiler kendilerini zavallı olarak görüyorlar ise onlara moral takviyesi yapmak bizim işimiz değil.Hukukçu olmamak zavallılık olmasa bile şahsi birşeyi genelleştirerek kendinize taraftar toplama çabası içinde bulunmanız çaresizlik dolayısı ile biryerlerden hakılı çıkma umudunun göstergesidir.Tavsiyem seviyenizi korumanız yönünde aksi durumda icra davası yanı sıra ceza davalarıylada karşı karşıya kalabilirsiniz.Aynı durum senoleker isimli üye içinde geçerlidir ,seviyenizi korumanız yararınıza olacaktır.
Konu Av.Hakan Toklu tarafından (12-11-2011 Saat 16:42:16 ) de değiştirilmiştir.
1666 mesaj yazana avukatlık diploması mı veriliyor burada anlayamadım.Edebiyat öğretmenimisiniz onu hiç anlayamadım.Çocuklaşmaya lüzum yok.Haddinizi bilin neyin nasıl yorumlandığı kanun yönetmelik kopyala yapıştır ile öğrenilmiyor,öğretilmiyor.Birşeyleri yorumlarken sizlerin yol göstermelerinize gereksinimimiz yok.
Mağdurlara fikir vermek amacıyla yorumları yapıyoruz.Beğenmeyen yorumu dikkate almaz.Terbiyesizliğin alemi yok.Kendinize gelin.
Konuya gelirsek borçlu borcu paşa paşa ödeyecek belliki.Bu borcu ödediği zaman para benim cebime girmeyecek yada borcun oluşmasında yada dikkatsizliğinde benim bir payım yok.Cevabı sizlerin beğenisine sunmuyoruz.Kanun belli yasa belli,ister ödeyin ister ödemeyin sizin bileceğiniz şey.Bu tarzda da alacaklı vekiline yaklaşımınız meblağın hukuki yollar ile yükseltilmesini sağlamaktan başka işe yaramayacaktır.
Konuyu başlatan üyenin ''borç yaratma'' diye birşey olmadığı dahi bilgisi dahilinde değildir.
Kimsenin zavallı olduğu iddiasında değiliz ama kişiler kendilerini zavallı olarak görüyorlar ise onlara moral takviyesi yapmak bizim işimiz değil.Hukukçu olmamak zavallılık olmasa bile şahsi birşeyi genelleştirerek kendinize taraftar toplama çabası içinde bulunmanız çaresizlik dolayısı ile biryerlerden hakılı çıkma umudunun göstergesidir.Tavsiyem seviyenizi korumanız yönünde aksi durumda icra davası yanı sıra ceza davalarıylada karşı karşıya kalabilirsiniz.Aynı durum senoleker isimli üye içinde geçerlidir ,seviyenizi korumanız yararınıza olacaktır.
Şuna bakın ya daha neler.Ceza davalarıyla mı karşıkarşıya kalacaklar anlayamadım.Ceza hukukuna hangi haller giriyor bir anlatında anlayalım Hakan bey.Cocuk mu korkutuyorsunuz anlayamadım doğrusu.
Borcun nasıl 30 katına çıktığını da bir açıklayında öğrenelim o dünyayı ben yarattım tavrınızla hacam.
Borçludan yana olun demiyor size kimse burada,kanun neyse onu söyleyin bir zahmet.
Borçlununda haklarının olduğunu o zaman ben size hatırlatayım.Her ne kadar doğduğumda avukat olamamış olsamda.
Ben işin hukuki boyutunu bilmiyorum. Ama çok benzer bir olay benim başıma geldi. Borç yaratma diye birşey yok demişsiniz ama benim hakikaten borcum yoktu. Sanki borcum vamış gibi davranıp beni avukata vermişler haberim yok. 450 TL borcum varmış. Nereden böyle bir borcum olduğunu da söylemediler. Bazı şikayet siteleri var. Şikayet ettiğiniz zaman kurum size cevap vermek zorunda kalıyor. İnternetten yaptığım şikayete cevap verdiler. Sonra arayıp 50 TL verin bari dediler. Ben de çok kızdım. Ertesi gün 25 olsun dediler. Şok oldum ama gerçekten başımdan geçen bu. Sonra olay kapandı. Tüketici haklarına durumu yazdım. Ama şirket el değiştirmiş. Yeni şirket bana borcu yoktur belgesi bile yolladı. Hakkımı aramasam durduk yere 450 TL ödeyecektim. Bu bir dolandırıcılık yöntemi sanırsam.
Ben işin hukuki boyutunu bilmiyorum. Ama çok benzer bir olay benim başıma geldi. Borç yaratma diye birşey yok demişsiniz ama benim hakikaten borcum yoktu. Sanki borcum vamış gibi davranıp beni avukata vermişler haberim yok. 450 TL borcum varmış. Nereden böyle bir borcum olduğunu da söylemediler. Bazı şikayet siteleri var. Şikayet ettiğiniz zaman kurum size cevap vermek zorunda kalıyor. İnternetten yaptığım şikayete cevap verdiler. Sonra arayıp 50 TL verin bari dediler. Ben de çok kızdım. Ertesi gün 25 olsun dediler. Şok oldum ama gerçekten başımdan geçen bu. Sonra olay kapandı. Tüketici haklarına durumu yazdım. Ama şirket el değiştirmiş. Yeni şirket bana borcu yoktur belgesi bile yolladı. Hakkımı aramasam durduk yere 450 TL ödeyecektim. Bu bir dolandırıcılık yöntemi sanırsam.
Bakın neler oluyormuş neler.Bence siz bu kuruma dava açın.Vekaletinizide sayın Toklu'ya verin bece.
,
avea borc,
eski hattinizin borcunun faizi,
avea hacizli borç öğrenme,
avea eski borc faiz indirimi 2016,
avea eski borç ödeme kampanyası,
avea icra sorgulama,
avea hat kapatma,
hat kapandiktan sonra fatura gonderdiler,
avea icra indinrim nasil oluyo,
hattimi kapattirdim gitmeyen msjlar iletilir mi,
avea faturasina takip giderleri eklenmis,
avea haciz borc odeme,
avea odenmemis fatura,
avea borcu haciz,
avea onceki yil borc icrasi,
avea kapatilan hatta haciz nasil durdurulur,
faturalarda faiz indirimi avea,
avea 3 fatura odemeyince ne olur,
avea borc durmuyor faiz gelir,
avea avukatlik borc nerden odenir,
avea haci,
ave hat borcu iptal olma
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
ïîäáîğêà çàéìîâ îò ıêñïåğòîâ...
22-06-2025, 15:14:04 in Aile Hukuku