Benim durumumla ilgili bir konu bulamadim eger varsa konuyu silebilirsiniz. Bundan 3 sene once, tanimadigim bir numaradan hakaret icerikli mesajlar almaya basladim. Bunu yapan kisi beni taniyordu, cunku ismimle hitap ediyordu. Kendisini hakkinda suc duyurusunda bulunacagimi mesaj atarak soyledigimde, beni umursamadi ve hattinin ''korsan hat'' oldugunu ve baskasinin adina kayitli oldugunu soyledi. Yani bulunamayacagindan son derece emindi.
Ben de suc duyurusunda bulundum. Yapilan inceleme sonucunda telefon hattinin gercektende beni hic tanimayan birisine ait oldugu ortaya cikti. Bu kisi birakin mesaj yazmayi, dogru duzgun konusabilen bir kisi bile degildi.. Yani telefon hattina kayitli olan kisinin bunu yapmasi imkansiz gorunuyor. Yapilan onca durusmanin ardindan, hakim bey beni rahatsiz eden numaranin o tarihlerde gorusme kayitlarini talep etmis.
Isin can alici noktasi burada basliyor. 5 farkli kisiyle gorusmeyi yapmis ve bunlarin icinden 1 kisiyi taniyorum. Tanidigim kisi de kalan 4 kisiyle akraba veya arkadas yakinliginda. Ayrica bu kisi benimle her gun internetten konusup, yurtdisindayken ne zaman gelip gelmeyecegimi soran birisiydi. Dondugumde ilk gorusmek icin ilk aradigim kisilerden birtanesiydi, fakat onca aramalarima ragmen telefonlarima cevap vermedi bir bahane uretti. Yani boyle bir tavir sergilemesi ona karsi olan suphelerimi oldukca arttirdi.
Ortada sucsuz yere yargilanan masum bir insan oldugu icin, hem o insani ceza almaktan kurtarmak hem de bana kufur ettigine inandigim kisinin ceza almasini saglamak icin bir sonraki durusmadan once yapmam gereken seyler nelerdir ? Cevaplariniz icin simdiden tesekkur ederim.
Arkadaşım sözünü ettiğin şahıs yani hat sahibi anlattığın tarzda ise yüksek ihtimalle rahatsız eden o değildir yine ihtimal verecek olursam seni rahatsız eden, seni tanıyıpta bu hat üzerinden arayan biridir hakim bey yargılamada bunları göz önünde bulundurur, önündeki dosyada gerekli incelemeleri yapar veyahut bilirkişiye başvurur öylece karar verir zaten o tarihte yapılan görüşme kayıtları hakim tarafından istenmiş ayrıca mahkeme günü o hat üzerinden aranan 5 kişiden 1 ini tanıdığını ve şüphelendiğinide beyan et.
Ben size biraz teknik bilgi vereyim:
Tamam; Bu hat sahte isimle alınmış. Ancak ortada bir de telefon var.
Sahte isimle alınmış olan kartın takıldığı telefon.
İşte, bu telefona takılmış BAŞKA KARTLARIN tespit edilmesi teknik olarak mümkün.
Sahte kart hangi telefonlara takılmış, bu telefonlara başka hangi kartlar takılmış. Buradan gidilerek gerçek fail bulunabilir.
Ancak şunu göz ardı etmemek gerek:
Bu işlemler cinayet gibi davalarda muhakkak yapılır ve eğer mümkün olabiliyorsa fail bulunur. Ama "telefonla hakaret" gibi bir davada bunlar yaptırılıyor mu bilmiyorum.
Ben size biraz teknik bilgi vereyim:
Tamam; Bu hat sahte isimle alınmış. Ancak ortada bir de telefon var.
Sahte isimle alınmış olan kartın takıldığı telefon.
İşte, bu telefona takılmış BAŞKA KARTLARIN tespit edilmesi teknik olarak mümkün.
Sahte kart hangi telefonlara takılmış, bu telefonlara başka hangi kartlar takılmış. Buradan gidilerek gerçek fail bulunabilir.
Ancak şunu göz ardı etmemek gerek:
Bu işlemler cinayet gibi davalarda muhakkak yapılır ve eğer mümkün olabiliyorsa fail bulunur. Ama "telefonla hakaret" gibi bir davada bunlar yaptırılıyor mu bilmiyorum.
Yanlis anlamadiysam, hattin takildigi telefonun hangi telefon oldugunu (imei numarasindan) tesbit etmenin mumkun oldugunu soylediniz. Ya da yanlis anladiysam, mutlaka duzeltiniz. Beni rahatsiz eden numaranin gorustugu kisilerden birini tanidigimi soylersem ve hakimden kartin hangi telefona takildiginin arastirilmasini talep etsem, bunu dikkate alir mi ?
Hakimin dikkate alıp almayacağını ben bilemem. Benim söylediklerim sadece teknik olarak neyin mümkün olduğu, neyin mümkün olmadığı. Bazı şeyler teknik olarak mümkün ama savcılık ya da hakim, bunları yaptırmıyor. Örneğin telefon dinlemesi cinayet şebeke v.s. davalarında yapılıyor ama mesela boşanma ya da borç alacak davasında telefon dinlemesi yapılmıyor diye okuduğumu hatırlıyorum.
Önceki mesajımda söylediğimi örnekle anlatayım.
Benim neredeyse cep telefonu çıktığından beri kullandığım bir hattım olsun. Bunun numarası 0590 990 90 90 olsun.
O zamandan beri 7 tane telefon eskittim ve en son şu anda kullandığım nokia 1234 model telefonu aldım. Bu numarayı bununla kullanıyorum.
Geçenlerde bir "korsan hat" aldım. Amacım HernanCrespo'yu taciz etmek.
Nokia 1234 model telefonumdaki 0590 990 90 90 no'lu hatta ait kartı çıkardım ve korsan hattın kartını taktım, sonra da HernanCrespo'yu taciz ettim. Daha sonra korsan kartı çıkartıp 0590 990 90 90'ı tekrar taktım.
Şimdi teknik olarak şu yapılabilir:
Korsan hattın görüşme kayıtlarından, benim Nokia 1234 model telefonumun IMEI numarasında ulaşabilirler.
Sonra nu IMEI numaralı telefona hangi kartlar takılmış diye baktıklarında, benim 0590 990 90 90 no'lu telefonumu bulurlar.
Bu numara ise benim üstüme kayıtlı olduğundan, HernanCrespo'yu taciz eden kişinin ben olduğum ortaya çıkar.
Tabii bir telefonla taciz davası için hakim bunların yapılmasını ister mi; bunu bilmiyorum.
Simdi cok daha anlasilir oldu, gorusme kayitlariyla birlikte zaten beni taciz eden numaranin kullandigi imei numarasi mevcut. Dediginiz dogrultuda hakimden talepte bulunacagim. Yardimci oldugunuz icin cok tesekkurler.
arkadaşlar öğrenciyim ve yazılımla ilgileniyorum internet üzerinden bir arkadaş bana ulaştı şöyle bir site yapar mısın diye bende tamam yaparım dedim...
Bundan 2 yıl önce Kilis ilinde Turkcell yaşar iletişim de ise başladım 1 hafta çalıştıktan sonra o işin bana göre olmadığını anlayıp işi bıraktım ve...
Tüvtürke aracı muayene ettirdikten sonra kredi kartımdan komisyon ücreti alındı. Tüketici hakem heyetine başvurdum ve hakem heyeti beni haklı buldu....
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
tüvtürke karşı tüketici hakem...
07-05-2025, 23:40:53 in Tüketici Hakları