+ Konuyu Yanıtla
1 den 8´e kadar toplam 8 ileti bulundu.

Konu: Vicdani retçilere duyurulur

Vicdani retçilere duyurulur Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
  1. #1
    Kayıt Tarihi
    Jul 2011
    Nerede
    mersin
    İletiler
    8
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Vicdani retçilere duyurulur

    Mehmet ALTAN

    Birkaç gündür izliyorum, Türkiye ayağa kalkması gerekirken, sakin, adeta sus pus...

    Hâlbuki mecburi askerlik mecburen sona ermekte...

    Bugüne kadar, Türkiye’de ‘din ve vicdan’ anlayışı nedeniyle askerlik yapmak istemeyen ‘vicdani retçilerin’ yaşamını karartıyorlardı...

    Neden mi?

    Çünkü Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), bugüne kadar ‘vicdani ret’ konusundaki şikâyetleri Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin (AİHS) ‘angarya yasağı’ ile ilgili dördüncü maddesi kapsamında değerlendiriyor ve ‘vicdani ret’ hakkını, ülkelerin inisiyatifine bırakıyordu...

    Türkiye de bu inisiyatifi ‘vicdani retçi’ gençlerin aleyhine kullanıp, yaşamlarını karartıyordu...

    ***

    Ama artık öyle olmayacak...

    Hem de Ermenistan vatandaşı Bayatyan sayesinde...

    Çünkü...

    2002-2003 yılları arasında, Yehova Şahidi olması nedeniyle askerlik yapmak istemeyen, ‘vicdani retçi’ olması nedeniyle cezaevine konulan Bayatyan’ın AİHM’de açtığı dava Temmuz ayında sonuçlandı.

    AİHM bu kez ‘vicdani ret’ hakkını, ‘din ve vicdan özgürlüğü’nün ilgili dokuzuncu maddesi kapsamında değerlendirdi.

    Artık ‘vicdani ret’ bir angarya meselesi değil, temel hak ve özgürlüklerin sarsalanamayacak bir parçası...

    Böylece tüm Avrupa Konseyi, 1. Daire’nin aldığı ve kesinleşen bu karara uyma mecburiyetinde...

    ***

    Bundan böyle, halen vicdani retçileri ağır biçimde cezalandıran Türkiye, zorunlu askerlik yapmak istemeyenler için alternatif hizmet yolları üretmezse seri AİHM mahkûmiyetleri ile karşı karşıya kalacak.

    Ve...

    Avrupa Konseyi de Türkiye için yaptırım uygulama noktasına gelecek.

    Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi de Türkiye’den Aralık ayına kadar bu konuda gerekli değişiklikleri yapmasını istedi.

    ***

    Türkiye, Anayasa’nın 90. maddesindeki son paragrafı nedeniyle de ‘Bayatyan Kararı’nı iç hukukuna taşıyarak uygulamak zorunda...

    O paragraf şöyle:

    ‘Usulüne göre yürürlüğe konulmuş temel hak ve özgürlüklere ilişkin milletlerarası antlaşmalarla kanunların aynı konuda farklı hükümler içermesi nedeniyle çıkabilecek uyuşmazlıklarda milletlerarası antlaşma hükümleri esas alınır.’

    Vicdani ret hakkının inkârı bundan böyle Avrupa İnsan Hakları Beyannamesi’nin dokuzuncu maddesinde belirlenen ‘din ve vicdan özgürlüklerinin’ çiğnenmesi anlamına gelmekte...

    ***

    Hayat ne garip...

    Türkiye Cumhuriyeti’nin kendi gençlerinden sakladığı bir hak, gene o haktan kendi devleti tarafından yoksun bırakılan bir Ermeni genç sayesinde elde edilecek...

    Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Büyük Dairesi’nin verdiği Bayatyan/Ermenistan kararının detaylarına bakarken, 17 kişilik mahkeme heyetinden kararın 16’ya karşı bir oy ile geçtiğini okudum.

    Muhalif bir oy ise Ermeni yargıçtan gelmiş...

    Anlaşılan kendisi hukuktan ziyade devletinin talimatlarına körü körüne uyan bir devletçi...

    ***

    Bundan böyle askere gitmek istemeyen bütün vicdani retçilere devlet alternatif hizmetler sunmak zorunda...

    Evet, Türkiye’de de artık ‘mecburi askerlik’ bitiyor çünkü Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ‘vicdani reddi’ temel hak ve özgürlülerin sarsılmaz bir parçası olduğuna karar verdi...

    Türkiye’de askerlik artık mecburi değil...

    Vicdani retçi gençlere duyurulur...



    Hukuki NET Güncel Haber

    Vicdani retçilere duyurulur konulu yargıtay kararı ara
    Vicdani retçilere duyurulur konulu hukuk haber

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #2
    Kayıt Tarihi
    Aug 2007
    İletiler
    115
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Vicdani retçilere duyurulur ...

    tşkler fakat hiçbir şekilde hiçbir şey yapmak istemeyen kişiler ne olacak peki?

  4. #3
    Kayıt Tarihi
    May 2008
    İletiler
    4.436
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Vicdani retçilere duyurulur ...

    Bunlar yeni olmuş yada olan şeyler değil.İki üç yıllır böyle mevzular(aim kararları, vicdani ret hakkı vs.) konuşulup duruyo.Ama ülkenin durumu ortada.O tarz bir şeyin organize edilmesi için önce terör bitirilecek, TSK baştan aşşağı değişecek(gerekirse özel ordu ya dönüşecek) alternatif hizmetler için kamu kurumlarında belediyelerde yerler sağlanacak(yüzbinlerce insandan bahsediyoruz dikkat ve heryerin kadroları hemen hemen full) vs. vs.Yani kısacası belki çocuğumuz görür ama şu an askerlikle çağında olanlar ya güzel güzel gidecek yada bakaya sorunuyla karşı karşıya kalacak.Cezaları 10.000TL yi buluyor.Askerlikle ilgili en basit değişikliğin(tek tip askerlik) 2 yıldır konuşulup bir arpa boyu yol gidilmediği düşünülürse çokta şaşırmamak lazım.

  5. #4
    Kayıt Tarihi
    Aug 2011
    Nerede
    istanbul
    İletiler
    82
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Vicdani retçilere duyurulur ...

    Askere gidecek olan erkek kişinin

    - Sağlık sorunları gerçekten elvermiyorsa , Boy kısalığı , aşırı kilo fazlalığı , sakatlık vb..
    - akıl hastalığı sorunu varsa ,
    - cinsel yönden kadınsı cinsel eğilimi varsa

    hadi bunları askere almayalım bunu anlarımda ,
    sıhhati sağlığı yerinde olupta , şartlarıda uygun olupta askere gitmemek bence hiç hoş bir şey değil.

    Keza vücut yönünden elverişli olmayanları bile 1 günlüğüne askere alıp yemin ettiriyorlar. Böylece bu tür kişilerde bu onur ve gururdan pay alıyorlar. Bu tür kişilerden bir çoğu vücut sağlığı gerçekten el verse seve seve askere gideceklerinden de adım gibi eminim. Bir çoğu gidememenin üzüntüsünü yaşıyorlar.



    Dünya'da ki askerliğe ve bizim ülkemizde ki askerliğe baktımda hemen hemen bir çok ülkede zorunlu askerlik var. Bu bir nevi devlet olmanın , ülke olmanın , bağımsız güçlü bir ülke olmanın gerekliliğidir.

    http://tr.wikipedia.org/wiki/Askerlik_hizmeti


    Ayrıca coğrafi yönden de çok güzel bir yerde olduğumuz için , her ülkenin gözü üstümüzde , bunun sıkıntısını çekiyoruz ve sıkıntılı bir bölgedeyiz. Bazı sorunlar aşılmadıkça biz Türk Milletine pek rahat yok gibi gözüküyor.

    Ayrıca zorunlu askerliğin olmadığı diğer ülkelerin askerlerine bakarsanız bir çoğu disiplinsizdir. Başka ülkelere işgalde hadi savaşa gittiklerinde diyelim , savaştan kaçarlar , ellerindeki silahları , askeri malzemeleri üç kuruşa satarlar, işgal ettikleri ülkelerin halklarına kadınlarına pislik yaparlar , eşyalarını gasp ederler.

    Bizim askerlik yetiştirilme tarzımızda böyle bir şey yoktur. Bizden de çıkar elbet ama , koca orduda bir elin parmak sayısını geçmez bu tür kişiler.

    Bizler fethettiğimiz yerlerde bile , üzüm bağındaki 1 üzüm tanesini bile sahibinden izinsiz alan askerine hesap soran komutanlara sahip ve gidip sahibinden helallik istemesi istenilen neslin torunlarıyız.




    Ayrıca ülkemizde kara-hava-jandarma-deniz-sahil kuvvet komutanlıkları olmak üzere toplamda 612 bin askerimiz var.
    TSK nin kadrosunu :
    50 bini subay
    100 bini asstubay ,
    70 bin uzman çavuş
    50 bin tsk bünyesinde çalışan sivil memur ,
    120 binde korucu vb maaşlı .

    her senede 222 bine yakınıda her sene halktan gelen genç askerlerimiz oluşturuyor.

    Niye askerlik ayrıca bu kadar kötü gösteriliyorki. Askerlik arkadaş ortamınıda bulduktan sonra aksine eğlencelidir. Hem vatan görevini yaparsın hem farklı illerden arkadaş edinirsin. Ayrıca sorunlu bölgelerede artık uzun eğitimden geçmiş profosyonel askerler gidecek. 5.000 i bölgeye gitti bile.

    Bizim diğer halkın içinden gidecekler ise TSK nın kara-hava-deniz-jandarma-sahil komutanlıklarında ortalama 20 bine yakın nöbet yerlerinde günde 2 saat nöbet tutacaklar.

    o gitmezse bu gitmezse bu nöbet yerlerinde kim nöbet tutacak ?
    günde 12 kişi lazım bu nöbet yerlerine.

    Bu nöbet yerlerinide hadi kapatalım hiç kimse nöbet möbet tutmasın denilcek türden bir olay da değilki ? Lazım olan yerler ve lazım olan bir uygulama.

    Vicdani ret gibi bir olaya her türlü karşıyım. Sadece şu olabilir
    15 ay değilde 12 aya indirebilir.

    Zaten amaçta kısaca özetlersek ülkemizin vatansever gençleri , ileride ülkemize dışarıdan bir saldırı olduğunda silah kullanmasını bilsin , savaş taktiklerini bilsin diyedir.

    12 ayda zaten g3 , kaleşnikof piyade tüfeği , el bombası atımı , mermi çeşitleri ve 25 metreden , 200 metreden vb bilimum uzaklıktan hedefi vurma , kondisyon toplama , savaşta şehir içi , dağlık arazi savaşma türleri , savaşta askeri disiplin ve düzenli organize hareket edebilme vb yeteneklerini elde edebilir ve her türk genci öğrenebilir.

    12 aylık eğitimde bu da zaten ileride ülkemize direk savaş açılırsa her bireyin kendi bölgesini , ilini ,ilçesini , mahallesini , sokağını koruması , organize olabilmesi için yeterlidir.

    Biz ayrıca geçmişten beri hem savaşçı - hem çiftçi - hem öğretimci , yeri geldiğinde her bireyi ok-mızrak-kılıç kullanmasını bilen hemde normal yaşantısını yaşayabilen bir milletiz.

    Bize göre değil vicdani ret vb şeyler. Bunlar içi boşaltılmış, manevi duyguları körelmiş , vatan ve ülke bilinci kalmamış avrupalılar içindir.

    Diğer türlü askere gitmeyen gençlerin oluşturduğu bir toplum bence ileride iyi bir toplum olmaz. Her türlü yönden disiplini öğrenme ve diğer yukarıdaki yazdığım olayları öğrenme ve arkadaş edinme yönünden askerlik her zaman bize gereklidir.



    Sivile dönüşte arkadaşlarınıza , eşinize dostunuza , çocuklarınıza , torunlarınıza anlatacak güzel anılarınız olur.


    Askerlik her gencin olgunlaştığı bir devredir ve kesinlikle gereklidir. Ayrıca arkadaş çevresi edinincede iyi arkadaşlar buluncada arada bir tatsızlıklar olsada genel manada askerlik gayet eğlencelidir.

    Ben şahsen kesinlikle sanmıyorum bir Türk gencinin askere gitmemek için vicdani ret vb olaylarına gireceğini.

    Askerliği hayatımızdan boşa giden bir 15 ay - 12 ay vb gibi dönüm olarak algılamak değilde , aksine yukarıda saydığımız faydaların bir bireye katacağı olgunlaşma dönemi olarak bakmak ve algılamak bence en doğrusudur.

  6. #5
    Kayıt Tarihi
    Jun 2009
    Nerede
    Kocaeli
    İletiler
    8.997
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Vicdani retçilere duyurulur ...

    Üniversite sıralarında açtığı dükkanı, üniversiteyi ve yüksek lisansını bitirdiğinde, 40 kişinin çalıştığı neredeyse fabrika denenilecek büyük bir atölyeye dönüşmüştü.
    Sonra askerlik geldi.
    Her Türk genci gibi o da askere gitti.
    İşlerini ise bir arkadaşına bıraktı.
    Geri döndüğünde atölye iflas etmişti. 10 senedir halen borçları ödüyor.
    o 40 kişi ise işsiz. İş arıyor.

  7. #6
    Kayıt Tarihi
    Oct 2009
    İletiler
    42
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Vicdani retçilere duyurulur ...

    hepsi boş vicdani retçide olsa askerliği mecbur yapacak. ayrıca suç işlemiş olur.

  8. #7
    Kayıt Tarihi
    Oct 2011
    Nerede
    Ankara
    İletiler
    125
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Vicdani retçilere duyurulur ...

    Alıntı MahmutDemirkiran rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster


    Niye askerlik ayrıca bu kadar kötü gösteriliyor ki.
    Sn.Demirkiran,

    Askerlik hangi konuda kotu gosteriliyor anlayamadim.

    Sn.Altan yukarda yazmis;

    "‘Usulüne göre yürürlüğe konulmuş temel hak ve özgürlüklere ilişkin milletlerarası antlaşmalarla kanunların aynı konuda farklı hükümler içermesi nedeniyle çıkabilecek uyuşmazlıklarda milletlerarası antlaşma hükümleri esas alınır."

    diyor.

    Burada konu bu.

    Hickimse, bizde kural boyle, biz Sb.Astsb.komutanin keyfine gore ihrac ederiz demesin diyor.

    Adil yargilanma diye bir hak var, AIHM'de.

    Bizde is AYIM diye bir mahkeme var, yargilama yapan 5 kisiden, ikisi Kur.Alb.

    Yasanin kurulus kanuna bakarsaniz bir 21. Md. var, ....bu mahkeme yerindelik denetimi yapamaz. diyor, yani komutan ne derse o.

    Simdi bu adalet dagitmakmidir. ?

    AYIM kararlarina karsi yuzlerce dava var AIHM'de ve idare yuzbinlerce Euro tazminat oduyor, senin benim cebimden.

    Hic acikliyormu..?

    Ama ucu batinca, bagiriyoruz, bu kadar yuksek OTV'mi olur, 4.5 TL. ye benzin mi olur diye..

    Gecenlerde gundemde olan YAS kararlari ile ihrac edilenlerle ilgili haberler vardi.

    Hak talebinde bulunan personelin toplam sayisi ve sonuclar soyle;

    Millî Savunma Bakanlığına 4606 başvuru yapılmıştır.

    Kanun kapsamındaki 1518 başvuru kabul edilmiştir.

    Kanun kapsamında bulunan 250 başvuru ile yargı yoluna açık işlemle TSK’dan ilişikleri kesilmiş 1991 başvuruya ret kararı verilmiştir.

    http://www.msb.gov.tr/anasayfa/doc/D...MEBS_e_ver.doc

    Simdi bu 1991 Sb.Astsb.'dan buyuk cogunlugu AYIM'e gidecek ve yine RED edilecek, neden, 21.Md.yuzunden.

    RED alanlar AIHM'e gidecek, kazanacak siz odeyeceksiniz.

    Burada konumuz, tum bunlari degistirmek.

    Turkiye'ye yakisir, adaletli bir duzen ve kimsenin istismar edilmedigi bir TSK yaratmak.

    Tabiki Pasa'lar saltanatina son vermek. Askeri bir insan kabul etmek.

    Bu konsept icinde " Askerlik kotu gosteriliyor " sonucuna nasil vardiniz..

    Anlayamadim..
    Konu Levent114 tarafından (20-11-2011 Saat 20:54:00 ) de değiştirilmiştir.

  9. #8
    Kayıt Tarihi
    Oct 2009
    İletiler
    42
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Vicdani retçilere duyurulur ...

    olum askerliği ben yaptım sizde mecbur yapacaksınız varmı öyle evde yan gelip yatmak siz sobanın yanında sıcacık otururken biz nöbete görevlere gidiyorduk eğer askerlik kalksın zaten ki kalkmaz imkansız çünkü. eğer öyle bişey olursa bu ülkeye yaptığım askerliği haram ederim.

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

Benzer Konular :

  1. Meslektaşlarımıza önemle duyurulur
    Sitemize kayıt ve üyeliğin devamı kuralları arasında HUKUKÇU ÜYELERİMİZİN sorularına yanıt bekleyen üyelerimizden gelen ve hukuki bilgi istenen KISA...
    Yazan: Av.Fırat Bayındır Forum: Hukukçu Üyelerimize Özel ve Gizli Forum Alanı
    Yanıt: 3
    Son İleti: 24-11-2009, 19:15:01
  2. Meslektaşlarımıza önemle duyurulur
    Sitemize kayıt ve üyeliğin devamı kuralları arasında HUKUKÇU ÜYELERİMİZİN sorularına yanıt bekleyen üyelerimizden gelen ve hukuki bilgi istenen KISA...
    Yazan: Av.Fırat Bayındır Forum: Avukatlık Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 25-09-2008, 20:35:39
  3. Meslektaşlarımıza önemle duyurulur
    Sitemize kayıt ve üyeliğin devamı kuralları arasında HUKUKÇU ÜYELERİMİZİN sorularına yanıt bekleyen üyelerimizden gelen ve hukuki bilgi istenen KISA...
    Yazan: Av.Fırat Bayındır Forum: Site Yönetiminden Duyurular
    Yanıt: 0
    Son İleti: 24-09-2008, 16:07:57
  4. Site yönetimine duyurulur
    Anketlerin ne kadar gerçekçi olabileceğini anlamak için bir deneme yaptım.Aynı ankete iki kere oy verebildim.İlk oyu verdikten sonra anketten çıktım...
    Yazan: hakanomena Forum: Site Hakkında
    Yanıt: 5
    Son İleti: 02-11-2006, 19:07:28

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.