Bu foruma ilk defa yazı yazmaktayım eğer konu yanlış yerde ise öncelikle herkezden özürdilerim. Benim sorunum şu; babam yaklaşık 16 senedir şizofren hastası tüm raporları mevcut tedavi ile düzelemeyen paranoid şizofreni tanısı konuldu. Bunun için mahkemeden vasi tayin edildi. Babam rahatsızlığı sebebi ile ve babasınında emekli olup vefat ettiğinden dedemin üzerinden malulen emekli maaşı alıyor yaklaşık 200 tl. Bu kadar az almasının sebebi dedemin maaşının babannemede kalmış olmasından kaynaklanıyor. Ayrıca babamın vasisi babannem. Babam yoldan geçerken bu kredi kartı dolduran kişilere rast geliyor ve kart için başvuruda bulunuyor. Finansbanktan kredi kartı geliyor bununda hepsini aynı gün harcıyor bizlere hediyeler falan alıyor. Neyse tabi kart borcunu ödemiyor avukat arıyor icra falan diye anlatıyor bende babamın rahatsız olduğunu söyledim raporu varsa getirin kontrol edelim dediler. Ben götürdüm raporlarını ve avukata dedimki ben öğrenciyim sonuçta rahatsızda olsa bu parayı harcadı benimde babam ben ödeyebilirim ama benim direk 500 tl verebileceğim param yok aylık belirli bir takside bağlarsanız ödeyebilirim dedim. Avukat olmaz öyle şeyde mecbur ödeyeceksiniz diye çıkıştı bende o zaman hata sizin alabiliyorsanız alın dedim çıktım gittim. aradan 2 yıl geçti eve finansbanktan bir yazı geldi size özel indirim yaptık borcunuz 1650 tl dir ödemezseniz 2700 tl olacak ve icraya verileceksiniz diye. Şimdi bu parayı alabilirlermi ve icraya verebilirlermi bunu sormak istedim sizlere.Bu arada babamın vasisi olan babannemde vefat etti. Vasinin bu kredi kartı ile ilgili hiç bir işlemi yoktur.