+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon
1 den 10´e kadar toplam 16 ileti bulundu.

Konu: Herkes sigortasız

Herkes sigortasız Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
  1. #1
    Kayıt Tarihi
    Sep 2005
    Nerede
    Antalya, Merkez, Turkey.
    İletiler
    2
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Herkes sigortasız

    Türkiye'nin önde gelen Kargo şirketlerinden birinde çalışmaktayım.
    24.06.2005 tarihinde 450.000.000 maaşla işbaşı yaptım. İşe başladıktan sonra öğrendim ki, bölgemizde çalışan yaklaşık 35-40 kişi sigortasız, ve bu tarih itibariyle hala sigortamızı yapmadılar. Bunun yanında o tarihten itibaren de toplam almış olduğum para sadece 450.000.000 tl.
    Yani hem paramızı ödemiyorlar hemde sigorta yapmıyorlar. Resmen tüm işcilere dolayısıyle bana esir ticareti yapıyorlar. Bu sebeple işten ayrılan kişilere de maaş alacaklarını 2 ay sonra ödeme garantisi veriyorlar. Resmen elimiz kolumuz bağlı. Şikayet edersekde hiçbirşey çıkmaz deniyor. Bu durumda ne yapmamız lazım Lütfen yardımcı olurmusunuz?



    Hukuki NET Güncel Haber

    Herkes sigortasız konulu yargıtay kararı ara
    Herkes sigortasız konulu hukuk haber

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #2
    Kayıt Tarihi
    Jun 2003
    Nerede
    Afyonkarahisar
    İletiler
    2.022
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Öncelikle ŞİKAYET EDERSENİZ HİÇBİRŞEY ÇIKMAZ YALANINA İNANMAYIN ve Bölge çalışma ve sigorta il müdürlüğüne şikayetinizi bildirin.Şikayetinizde isim kullanmak zorunda da değilsiniz.Ve sizin şikayet ettiğinizde isim kullansanız bile gizli tutulacaktır.

  4. #3
    Kayıt Tarihi
    Feb 2005
    Nerede
    kayseri, Turkey.
    İletiler
    131
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Sevgili Ali Şinkay beyefendi:

    Siz yaşamın gerçeklerinden uzak,idealist vetecrübesiz bir hukukcusunuz.Gerçek yaşamda işler hiçde okullarda kitaplarda öğretildiği gibi olmuyor.Şikayet ettiğiniz zaman işverenlerin gerek bölge çalışmada gerekse ssk kurumu içerisinde besledikleri elemanları var .Şikayetin yapıldığı dilekçenin verildiği ossaat haberleri oluyor.Denetime müfettişler gelip inceleme yapıncaya kadar işveren gerkli tedbirleri alıyor ve bir şekilde şikayeti yapanı da hemencecik kitabıa uydurarak işten çıkartmaktadır...Bizzat yaşamasam bunları ben inanmayacaktım fakat yaşadım..Hemde birebir.....SSK ya sigortasız ve sürekli çıkış ve giriş yapıldığı şikayeti ile başvuru yapan işçilerimizin durumunu incelemek için gelecek olan müfettiş telefonla işyerini aradı.Telefona ben çıktım işvereni sordu.Hakkınızda şikayet var yarın saat 2 de denetime geleceğiz haber vereyim dedi...Beni tanığı ve güvendiği için bunları söyledi..Bende güvenini boşa çıkarttım ve bu durumu gerekli kişilere duyurdum.Denetimler yapıldı işvereni cepten de arayan müfettişimiz görevini yerine getirmişti.Partidaşlık görevini yerine getirmenin haklı gururu ile şikayette bulunan işçilerin adlarını da işverene verdi....Çok geçmediki işveren bu şikayetçi işçileri bir kaç ay gibi bir sürede (3-4 işçi)işyerinden değişik bahanelerle çıkarttı.

    Şimdi siz adaletten mi bahsediyorsunuz.Şimdi siz adalet uğruna haklının yanında yer alarak haksızlığa karşı savaşacağınızı mı söylüyorsunuz?O müfettişte sizinle aynı idealist duygu ve düşünceleri paylaşıyordu(!)
    Gönüldaşlık görevini yerine getirdi.Yaptığım suç duyurusunda(amirlerine)tek yapabildikleri o görevden alıp daha önemli bir göreve atanmasının yapılması oldu.Devletine milletine ihanet içerisinde olan bu idealist memur partidaşını kurtardı ya olsundu görevini yerine getirmişti....

    Ali Şinkay kardeşim yaşam farklıdır..Paranın ve gücün yapamıyacağı iş yoktur...Evet bende buradan söylüyorum: Şikayet etmekle bu ülkede hiç bir şey çıkmıyor..Hepimiz bir tiyatro sahnesinde çok figüranlı bir oyun içerisinde bir oyun oynuyoruz....Kıyıda kenarda duran zavallı yurdum insanı şikayet etmekle bir sonuç elde edemiyor edemedikçe de ADALET duygusu kavramı giderek zayıflıyor.......Fakat insanların yinede yasal haklarını aramaktan başkaca yollarıda yok.Çözüm yollarını önermeye bu oyunu oynamaya devam edelim.Bakalım bakalım HUKUK MU GUGUK MU galebe çalacak...

  5. #4
    Kayıt Tarihi
    Sep 2005
    Nerede
    Antalya, Merkez, Turkey.
    İletiler
    2
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Benim anladığım kadarı ile şikayetle bir yere varamıyacam. O zaman yapacak birşey kalıyor oda kaba kuvvet öylemi? Bunu da ben tasvip etmiyorum. Aslında yapılacak en güzel şey internet üzerinde faaliyet gösteren tüm Forumlarda şirketin adını ifşa etmek. Yapılan haksızlıkları tektek anlatmak. Hem işten atılma riskinde ortadan kalkar.
    Forumlara yazdığın her yazının linkini de Genel Müdüre mail olarak yollıyacaksın. Okusun belki ne demek istediğimizi anlar.

  6. #5
    Kayıt Tarihi
    Jul 2002
    Nerede
    İSTANBUL, SİLİVRİ, Türkiye.
    İletiler
    867
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Sayin Zkeskin1,
    Ilgili Konuya Bir Hukukçu Olarak Yaklaşan Forum üyesi Sayin Ali şinkay'a Cevabi Yaklaşiminizi Bu Sitenin Ciddiyetine Yakişmayacak şekilde Alayci Ve Ders Verir Tarzda Bulduğumu Ve Kinadiğimi Belirtmek Istiyorum. Sizin Ve Diğer Arkadaşlarimizin Yaşamiş Olduğu Ve Daha Da Uzun Süre Yaşanabilecek Haksizliklar Bizim Rehberimiz Olamaz. Hukuk Haksizliklari Kabul Edip Teslim Olmak Için Değil, Haksizliklarin Varliği Bilindiğinden Onlarla Mücadele Etmek Için Vardir. Bu şekilde Düşünmeyen Ve Hukuki Mücadeleye Yanaşmayan Arkadaşlarimizin Da Bu Siteyi Kullanip Sizlanmasina Ve Hakli Mücadelenin önünü Keser Tarzda Fikir Beyan Etmesine Gerek Yoktur Diye Düşünüyorum.
    Birileri Haksizliklara Karşi Yasal Zeminde Hakkini Aramali Ki, Haksizlar Meydani Boş Bulmasin.
    Esenlikler Dilerim.

  7. #6
    Kayıt Tarihi
    Jun 2005
    Nerede
    ANKARA, Turkey.
    İletiler
    37
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    sayın Zkeskin1'in düşüncelerine kesinlikle katılmıyorum.. Öncelikle tabiki çarkın bazı düşlilerinde sorunlar olabiliyor ve bunlardan biride size denk düşmüş anladığım kadarıyla... eğper bunu bir genelleme haline dönüştürürseniz en güzeli çarkı yok etmek olur ve ozaman hukuktan bahsetmek,demokrasiden bahetmek tamamen yersiz olur düşüncesindeyim.. insanlara boşuna hakkınızı aramayın diye cevap vererek sonrada adalet istiyorum demokrasi istiyorum demek bağırmakta çok yersiz.. bence sizde başınıza gelen bu kötü olayda hakkınızı sonuna kadar aramalıydınız..
    Ayrıca SUDA ya da sonuna kadar hakkını aramasını tavsiye ediyorum.. çünkü bende bu dumlardan dolayı ceza alan ve çalışanına hakkını ödeyen bir çok işveren gördüm..
    kolay gelsin

  8. #7
    Kayıt Tarihi
    Feb 2005
    Nerede
    kayseri, Turkey.
    İletiler
    131
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Değerli arkadaşlar

    vermiş olduğum hukuk mücadelelerini(bakınız çoğuldur)bilmediğiniz ve işlerin nasılyürüdüğü konusunda bir fikir sahibi olamadığınız için ahkam kesmeyiniz lütfen ,ister katılın ister katılmayın.Kınıyorum bilmem ne kolaycılığına da kaçmayın, önce insanların içinde bulundukları durumu anlayın anlamaya çalışın ondan sonra ahkam kesin.Türkiyede hukukun nasıl işlediğini biliyor olmanız gerekiyor.Herşeyi açıkça söylemek uygun düşmüyor.Çünki her doğru her yerde söylenmiyor.Bizler toplum olarak tevekkülle idare eden ve hakkını hukukunu öbür tarafa havale eden bir kültür yapısına sahip olduğumuz için hukuk ta işlemez hale geliyor.İşleyen ise yanlış işliyor.Bu nedenlede beni tanıyanlar ve bu sitedeki mücadelemi bilenler öyle pesimist bir yapıda olmadığımı ve iş hukuku konusundaki görüşlerimi bir çok platformda tartıştığımı bilirler.En basiti bu sitedeki anketler(iş hukuku anketleri forumundaki)kısmında iş hukuku ve sosyal güvenlik konulu tartışmalarımızı okumanızı tavsiye ederim.Ondan sonra beni kınamışsınız kınamamışsınız umurumda değil ...Ben hukuk mücadelemi sonuna kadar yaparım tıkanırsa da gereğini yaparım .O bilinç ve kültür seviyesine sahip birisiyim..Sizlere kolay gelsin...Bu konudaki özel bilgi ve tecrübelerime de ulaşmak isterseniz hiç çekinmeden sizlere bilgi verebilirim...Bakalım fikirleriniz de bir sarsılma olacakmı..Gerçekler çarpıcı ve sarsıcıdır.İnsanı dumura uğratır.Masa başında fikir üfürtmeye benzemez.Sizlerden de yazı uslubum konusunda özür dilerim.Olayı karikatürize etmiyorum fakat olayların kendisi bir kara mizah olduğu için acı acı gülümsüyorum...9. köyün hayırlı olacağı günleri gördüğümde sesimi Avrupa da duyuracağmdan kuşkunuz olmasın.İçeride henüz çare var.İnancım da var .Fakat komiklikleri gördükçe sarsılıyorum....İnancım dumura uğruyor...İnsanlar hem bir şey çıkmayacak bir iş için neden girişimde bulunsunlar..Daha dün ilimdeki bölge müdürlüğünü aradım.Derdimi anlattım .İş müfettişleri var gel onlarla konuş dediler.Gittim kendimi tanıttım ve iş müfettişi özür dileyerek sizin için yapabileceğimiz bir şey yok.Kusura bakmayın bir yaptırım gücümüz yok
    sadece aylar süren bir yazışma sonucu işverene tavsiye deriz..Yapmazsa başkaca konularda etesbit ettiğimiz konularda idari para cezası yazarız onu da öderler veya ödemezler.Sizin işiniz çözüme ulaşmaz.En iyisi iş mahkemesinde dava açmanız diyerek görüş belirttiler.Yani olumlu bir görüş alsam dilekçe cebimde hemen vereceğim..Baş iş müfettişi bana başka yollar öneriyor.Hukuka başvuruyoruz hukuk yolları ise tıkanma sürecine hızla ilerliyor..Avrupa Avrupa duy sesimizi....Kayışımı kopardık ne?

  9. #8
    Kayıt Tarihi
    Apr 2005
    Nerede
    İZMİR
    İletiler
    20.786
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    sn.zKESKİN1

    NE DE GÜZEL YAZMIŞSINIZ.
    ''DERVİŞLİK DEDİKLERİ HIRKA İLE TAÇ DEĞİL, GÖNLÜN DERVİŞ EYLEYEN HIRKAYA MUHTAC DEĞİL''
    YAZDIĞINIZ SÖZÜ BİR KERE DE OKUSANIZ NE GÜZEL OLURDU.
    HERŞEYİ BEN BİLİRİM GERİSİ YALAN BİLİR MANTIĞI,BENCE BÖYLE BİR SİTEDE FORUMLARDA TARTIŞMALARA KATILABİLEN BİRİNE HİÇ YAKIŞMIYOR BENCE.

    NEDEN BU FORMA DAHİL OLDUĞUNUZ GÜNLERİ HATIRLAYIN BİR.
    VE ŞAHSİ FİKRİM: BENİ KINAMIŞSINIZ KINAMAMIŞSINIZ DİYEN BİRİNİN TARTIŞMALARDA SÖYLEDİKLERİNİ OKUMAK İÇİN ZAMAN HARCAMAK BOŞA ZAMAN HARCAMAK OLUR.

    SAYGILAR

  10. #9
    Kayıt Tarihi
    Feb 2005
    Nerede
    kayseri, Turkey.
    İletiler
    131
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    sayın kircali
    şu an bilgisayar başındasınız mssenger i açınız.lütfen fikirlerimi ve beni tanıyınız.

  11. #10
    Kayıt Tarihi
    Apr 2005
    Nerede
    Salihli/Manisa
    İletiler
    7.141
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Sayin zkeskin1,

    Bir takim yolsuzluklara, haksizliklara maruz kalmis olabilirsiniz. Yasadiklarinizi, edindiginiz tecrübeleri ve yorumlarinizi sitemizde paylasmanizi takdir etmekle birlikte ben de üslubunuzun hos olmadigini düsünüyorum. Burada iyiniyetle ve hiçbir karsilik beklemeksizin hukukçu olsun olmasin bilgisini ve görüslerini paylasan arkadaslarimiz hakkinda ''ahkam kesiyorsunuz'' seklindeki ifadelerinizin çirkin oldugunu belirtmek isterim.

    Ülkemizde her alanda yanlis isleyen mekanizmalarin oldugu bir gerçek, bu konuda sizinle hemfikirim. Ancak, gerçekten dürüst, yaptigi isin hakkini veren, aldigi parayi hak eden çalisanlarimiz ne mutlu ki çogunlukta. Bu sayiyi artirmak ve insanca yasayabilecegimiz bir ortam yaratabilmek için her türlü mücadeleyi vermeli, haksizliklarin karsisinda yilmadan, pes etmeden durabilmeliyiz.

    Önce kendimize sonra da adalete güvenen, haklarimizi aramaktan korkmayan, umutsuzluga kapilip mücadeleden kaçmayan, bilinçli bir toplum oldugumuzda yolsuzluklar ve haksizliklar kökünden kuruyacak ve tekrar yeserecek zemin bulamayacaktir diye düsünüyorum.

    Ayrica, insanlarimizin adalete güvenmeleri, haklarini bilmeleri ve aramalarini saglamak adina bilgi ve yorumlarin paylasildigi bir sitede kaba üslubunuz ve pesin hükümlerinizden dolayi tepki alir, kinanirsiniz dogal olarak. Dikkat ederseniz, bu tepkilerin umrunuzda olmadigini belirterek, elestiri hakkinizi dilediginiz gibi tek yanli olarak kullanarak siz de bizlere haksizlik ediyorsunuz.

    Saygilar...

+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

Benzer Konular :

  1. Herkes bilsin istiyorum
    Sayın avukatlar, 17 yıllık evliliğimde bir çocuk dünyaya getirdim. Hamileliğimde herşey çok güzel giderken bebeğin ters gelmesi sonucu duğum...
    Yazan: F35 Forum: Kişiler Hukuku
    Yanıt: 2
    Son İleti: 17-07-2010, 16:52:25
  2. Herkes eşit olmalı
    Neden yurt dışında yaşayan çalışan türk vatandaşları parayı verip 1ay askerlik yapıyorlar da Türkiye'de yaşayan ve çalışanlar 15 ay 12 ay yada 6ay...
    Yazan: robins Forum: Askerlik Hukuku
    Yanıt: 7
    Son İleti: 26-11-2008, 01:06:24
  3. Herkes her şeyi biliyor
    Her ne kadar fazlaca bir şey bilmediğimi çok iyi bilsem de, fena bir gözlemci sayılmadığım hususunda herhangi bir şüpheye henüz düşmedim, şu zamana...
    Yazan: deniz02 Forum: Hukuki.net Köşe Yazıları
    Yanıt: 0
    Son İleti: 04-04-2008, 18:48:13
  4. Herkes bizi gözetliyor
    Doruk T.Tokçabalaban ın yazısını okuduğumda inanılmaz bir umutsuzluğa kapıldım."dünya çapında sayıları sürekli artan sokak kameralarından internette...
    Yazan: hilaldeniz Forum: Güncel - Siyaset - Tarih - Tartışma
    Yanıt: 1
    Son İleti: 15-10-2007, 22:17:39
  5. Herkes her istediğini yazabilir mi?
    Ayrımcılık bazen elle tutulup gözle görülebilir bir netlik taşımasada hissedebildiğimiz ve tanımlayabildiğimiz bir kavramdır ve ne yazık ki herkes...
    Yazan: glbtarchive Forum: Bilişim Hukuku
    Yanıt: 7
    Son İleti: 12-03-2006, 01:55:13

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.