+ Konuyu Yanıtla
1 den 3´e kadar toplam 3 ileti bulundu.
  1. #1
    Kayıt Tarihi
    Dec 2008
    İletiler
    12
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı 2547 13b/4 maddesi ile yapılan görevlendirmenin 7 yıl sonra iptal edilmesi

    Sayın ilgililer;
    Kadrom bir MYO iken 7 yıl önce uzmalık alanım,çalışmalarım,ve faaliyetlerime ve isteğime de bağlı olarak bulunduğum yerden bir araştırma merkezine görevlendirildim. Kadromun olduğu yer ilçe MYO iken görevlendirildiğim yer bir araştırma merkezidir.

    7 yıldır mevcut görevimede müdür yardımcısı ve araştırmacı olarak devam etmekte iken rektör değişimi ile 13b görevlendirmem iptal edilerek eski görevime dönmem istenmektedir.

    1. Ben 7 yıl boyunca aynı yerde 4 kere uzatma ile yeniden görevlendirildim.Sürem henüz dolmamıştır.
    2. Çalışma alanım ve faaliyetlerim atandığım birim ile uyumludur.
    3. Benim görevli olduğum sürede eski okulum ikiye ayrılmış (sosyal-teknik) ve benim kadrom sosyal bölümde bırakılmıştır.
    4.Halen 10 üniversitelerin ortaklaşa yürüttüğü bir YUUP projesinde elektronik birim sorumlusu ve proje komisyonunda görevliyim.
    5. proje kapsamında haftanın 2 günü başka şehir dışında bir üniversitede görevlendirmem mevcuttur ve sürekli şehir ve ülke dışı seyehatlerim mevcuttur.
    6. yaklaşık 20 yıldır merkezde ikamet ediyorum. evim merkezdedir. (asıl yerimde görevli iken servis ile gelip gidiyorduk ama şimdi servis mevcut değil. 135 Km. evimide taşımam gerekiyor fakat eşimden boşandım ve oğlum küçük 7 yaşında ve bana ihtiyacı var)
    7. eski yerime döndüğümde verecek dersim yok, ve laboratuarım merkezde kalacak burayı kullanma imkanım ortadan kalkacak. projedeki görevimde sorun oluşmüştur.

    Bütün bunlara rağmen rektörlük prensip kararı almış ve dediklerine göre bütün 13b görevlendirmelerini iptal etmiştir. (Ama araştırdığımız kadarı ile bu böyle değil.) Üstelik şu anda çalıştığım birimde eleman kalmamış durumda. Keyfi olarak sadece prensip kararı aldık herkes kendi yerinde çalışacak diyerek bu 13b'lerin iptal edilmesi ne kadar doğrudur bilmiyorum.

    Benim öğrenmek istediğim konu şudur. İnternette yer alan örnek kararlar ve danışılan konular hep görevlendirmenin iptali konusunda olmasına rağmen benimkisi bu keyfi iptalin iptal edilmesine yönelik ve/veya bu kadar uzun süreli atamalardan sonra kadronun sürekli taşınması gerekliliğine dair karar,madde veya yargıtay kararıdır.

    Yardımlarınız için teşekkür ederim...



    Hukuki NET Güncel Haber

    2547 13b/4 maddesi ile yapılan görevlendirmenin 7 yıl sonra iptal edilmesi konulu yargıtay kararı ara
    2547 13b/4 maddesi ile yapılan görevlendirmenin 7 yıl sonra iptal edilmesi konulu hukuk haber

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #2
    Kayıt Tarihi
    Jan 2010
    Nerede
    Kocaeli
    İletiler
    68
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: 2547 13b/4 maddesi ile yapılan görevlendirmenin 7 yıl sonra iptal edilmesi

    Merhaba,

    2547 sayılı Kanun'un 13/b maddesi geçici bir görevlendirmedir ve her yıl Rektör tarafından uzatılır. Bu uzatılma yapılırken geçici olarak görevlendirildiğiniz birimden görüş istenir. İstenen görüş acaba olumlu muydu? Eğer bu görüş Rektörlük tarafından istenmemişse ya da görev yaptığınız yer olumlu görüş bildirmesine rağmen görev süreniz uzatılmamışsa davanızı kazanabilirsiniz. Fakat şunu unutmayalım ki, Rektörler üniversitelerin kralıdır!

    Bu sene mahkemeyi kazansanız bile, gelecek sene sizin görevlendirmenizi yapmaz. Daha kötüsü, bu sefer sizi üniversitenin en bilinmez yerine görevlendirebilir. Her sene dava açmak zorunda kalırsınız. İdari mahkemelerin elinde plastik bir kılıç vardır; Kral Rektörlerin elinde ise gerçek ve keskin bir kılıç! (11 kez görevden alınıp, 11 kez de görevine iade edilen İl MEB müdürünün hikayesini biliyorsunuzdur.)

    Eski görev yaptığınız yerin biriminin başkanı sizin için görevlendirme istiyebilir. Böylece Rektörlük bu işleminin hatalı olduğunu anlayabilir.

    Kolay Gelsin,

  4. #3
    Kayıt Tarihi
    Dec 2008
    İletiler
    12
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: 2547 13b/4 maddesi ile yapılan görevlendirmenin 7 yıl sonra iptal edilmesi

    Cevabınız için teşekkür ederim...

    Birimimden görüş istendi. Birimim benim gitmemin birim açısından olumsuz olacağını ve yapılan çalışmalarıda içeren bir görüş bildirdi. Buna rağmen iptal gerçekleşti. Yapılan işin uygunsuzluğundan dolayıda zaten müdürde görevinden istifa etti.

    Dava açmak gibi bir duruma girmek istemiyorum. Fakat şu anda farklı bir durumla karşılaştım. Ben asli birimimde değilken okul ikiye ayrıldı. Sosyal ve teknik bilimler olmak üzere. Benim kadrom sosyal bölümde bırakılmış ama benim atama kararnamem bilgisayar donanımı olarak yapılmıştı. Şimdi bulunduğum bölümde bana uygun ders olmadığı gibi görevlendirmemin iptalini isteyen müdür benim daha ne iş yaptığımı bilmiyor bile.

    Rektörlük işin bilincinde. Sadece ben değil yaklaşık 50 kişinin görevlendirmesi iptal edildi. Neden: "prensip kararı aldık"

    Şu anda tek yapabileceğim dolu kadro nakli ile kadromun teknik bilimler myo'ya alınması sağlamak. Ama umarım bu yök tarafından bölünmüş olan teknik bilimler myo'ya olmaz. Ve öyle bir şart yoktur. Evim merkezde olduğu için merkezdeki teknik bilimler myo'ya kadro naklimi yaptırabilirim...

    Saygılarımla...

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

13b4

2547 13b-4 maddesi

13 b 4

13b-4 maddesi

13 b 4 maddesi nedir

13b 4

13b mahkeme kararlari

13b4 iptali icin dava dilekcesi

2547 13b-4 madde nedir

13b-4

13b4 3 yıl sonra

13 b gorevlendirme

13b4 geçici görevlendirme iptal dilekçe örneği

13b-4 ile görevliyim.kadroma dönmek istiyorum

13b görevlendirme

2547 sayılı kanun 13b-4

2547 13 b

13 b-4 görevlendirme

13b gorevlendirme suresi

13 b 4 görevlendirme süresi

13b-4 madde

2547 13

Forum

Benzer Konular :

  1. ögretmenligimin iptal edilmesi :( ? 6 ay sonra
    Merhabalar 2015 yılında Kpss sınavına girip kendi alanımda 100. Olup ögretmen olarak atandım. Görevimi vatanıma en iyi şekilde hizmet amacı...
    Yazan: aburesta Forum: İdare Hukuku
    Yanıt: 9
    Son İleti: 23-03-2021, 09:55:07
  2. 2547 nin 35. Maddesi İle Doktora Yapanların Yardımcı Doçentliğe Atanması
    2547 nin 35. maddesi gereği doktorasını başka bir üniversitede başarı ile tamamlayıp, kendi kadrolarının bulunduğu üniversiteye dönen Doktor Arş....
    Yazan: dkg Forum: Kamu Hukuku
    Yanıt: 3
    Son İleti: 18-08-2010, 14:41:18
  3. 2547 sayılı kanunun 13 / B maddesi tayin amaçlı kullanılabilirmi
    Üniversitede akademisyen olarak görev yapıyorum. Kadrom fen edebiyat fakültesi biyoloji bölümünde, rektörlük 13/b maddesi ile beni ve birkaç...
    Yazan: padelt Forum: Kamu Hukuku
    Yanıt: 4
    Son İleti: 13-07-2010, 15:49:16
  4. 2547 nin 35. maddesi ve senet ile ilgili
    Merhabalar, 2547 sayılı yasanın 35. maddesi uyarınca başka bir üniversitede doktoramı tamaladım. ancak ben dönmek istemiyorum. Bebeğim oldu ve...
    Yazan: kada Forum: Kamu Hukuku
    Yanıt: 0
    Son İleti: 07-12-2009, 14:32:56
  5. Kredi kartıyla yapılan taksitli alışveriş 1 gün geçtikten sonra iptal edilemez mi?
    Ben bir firmadan kredi kartımla 5 taksitle ısıtıcı aldım eve götürdüm kullandım memnun kalmadım ürünün çalışmasında bi proplem yoq ama istediğim...
    Yazan: dejawuls Forum: Tüketici Hakları
    Yanıt: 3
    Son İleti: 13-11-2009, 18:26:58

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.