merhabalar.
annemin durumu hakkında yardim istiyorum
dedem 2 yıl önce vefat etti.vefat edince mirasçılar malları bölüştü.dedemden eşine yada anneanneme düşen miras 2 ev 3 dukkan

annemler 5 kardeş .

anneannem im 2 evi 3 dukkani var.Evlerden birini bu ay kızının birine ölünceye kadar bakacak bana diye satış yaparak veya hibe ederek vermiş sözde bilemiyorum tam olarak gerekçesini yada ne şekilde verdiğini.
Evi verdiği kızının evinde oturuyordu evi alınca kavga çıkarıp anneannemi kovmuş kendi kızı..anneannem diğer dukkan ve evleride annem haricinde diğer kardeşlere paylaştıracagını hibe edeceğini söyluyor çünkü şimdide onlar sırayla sana bakarız diyorlarmış ...Yani annem haricindeki diğer kişilere diğer mallar paylaştırılacak hibeyle yada satışla henüz onlarda bir satış yada hibe yok fakat olacak gibi görünüyor.

Kızına verdiği evin hibesini bozmak için diğer kardeşlerden biri dava açmış

bu satışı yapılan yada hibe edilen evden haric diger ev ve dukkanların şayet bir satış olabilir diye onlara mahkeme yoluyla serh yada tedbir koydurabilirmiyiz şerh doğru kelimemi bilmiyorum yani annemden habersiz onaysız satış yapamamaları için birşey yapabilirmiyiz..

Çünkü annemin yeterince evi var ve mirasa girmesede olur gibi bir düşüncesi var anneannemin.
nasıl bir dava açmalıyız tedbir koydurmak için yada açarsak haklımıyız