Merhabalar.

Ben Bilişim Teknolojileri Öğretmenliği Mezunuyum. 2007 ve 2008 yıllarında yapılan atamalarda KPSS puanım yeterli olduğu halde, askerlik görevinde olanların başvurusu engellendiği için öğretmen olarak atanamadım.

http://personel.meb.gov.tr/sayfa_goster.asp?ID=110

adresindeki atama kılavuzları bulunmakta 2003 yılından 2007-1 atamasına kadar askerdeki öğretmen adayının atamasına mani bulunmamaktadır.

Tamda benim askerlik hizmetime başladığım 2007-2 atamasında askerlik görevindeki öğretmen adayının başvuru yapması engellenmektedir. Bu uygulama ne hikmetse ben askerden döndükten sonra ve KPSS puanım geçerliliğini yitirdikten sonra 2009-1 Öğretmen Atama Kılavuzunun 6 ıncı sayfası, 2.4 maddesinde;

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun, 48/A-5 maddesinde Devlet Memurluğuna alınmaya ilişkin askerlik şartları düzenlenmiştir. Buna göre memuriyete alınacaklardan askerlik yükümlüsü olanlarda, askerliğini yapmış olmak veya erteletmiş olmak ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak şartları yer almaktadır. Bu hükme dayanılarak Öğretmenlik İçin Başvuru ve Atama Kılavuzu’nda hâlen askerde olanların öğretmenlik için başvuruda bulunamayacağına ilişkin hüküm konulmuştur. Ancak, bu maddenin yürütülmesi yargı kararıyla durdurulmuştur. Bu nedenle, hâlen silâhaltında bulunanlar ile atamanın yapılacağı tarihten sonraki celp dönemlerinde sevke tabi olanlar başvuruda bulunabileceklerdir. Sevke tabi olduğu celp döneminde askere gitmeyerek bakaya kalanlar ise haklarında kovuşturmaya yer olmadığına dair mahkeme kararı ya da savcılık belgesiyle başvuruda bulunabileceklerdir.

askerdeki öğretmen adayına başvuru hakkı vermektedir.

Şu anda dava açsam mahkeme kararı ile öğretmenlik atamam yapılır mı?

Bilgilerinizi rica ederim.