Dünya´da artmakta olan gıda fiyatlarına çözüm bulmak için
Geçen hafta G-20 tarım bakanları Paris´te toplandılar.
Ne kısırlaştırılmış tohumlar ne de Genetiği Değiştirilmiş Tohumlar (GDO) gündemde yer almazken, geçen yıla oranla yüzde 37 artan gıda fiyatlarının çözümünü aramak mizah dergilerine kapak konusu olacak nitelikte. Yine de bazı gerçeklerin ele alınmış olması bile ümit vericidir.
Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy´ nin deyimi ile küresel gıda sorunu ;
´Liderlerin harekete geçmesini gerektiren baş belası bir durum´muş.
Küresel tarım piyasalarında genelde gizemli ve puslu hava hakimdir nedense.
Bu durum gıda fiyatlarının artmasına sebeb olurken, gıda üretimini de ciddi şekilde etkilemektedir. Çiftçiler ürettiklerinin karşılığını alamazken, tüketiciler hızla artan gıda fiyatları karşısında temel ihtiyaçlarından bile kısıntı yapmaya başladılar.
Yaşlı yerküremizdeki kendi kendine yeten ülkelerin yanlış tarım politikalarıyla üretimden uzaklaşarak ithalata yönelmesinin faturası tüketicilere sadece yoksulluk olarak yansımaktadır.
Toplumların kabullenemeyeceği en kötü kabus senaryosu açlık ve sefalettir.
Yerküremizde durdurulamayan gıda fiyatlarındaki artışlar olmasını istemediğimiz kötü senaryoları hayata geçirebilir.
Küresel gıda piyasası belli bir kesimin düzenlemelerine terk edilemeyecek kadar önemlidir. Yirmibirinci yüzyılı yaşayan dünyamızda hala mahsullere dayalı veri tabanının olmayışı düşündürücüdür.
Bazı ülkelerin kıtlıktan nemalanmak adına ürün ihracatlarına getirdikleri yasakların G-20 zirvesinde dile getirilmesi sevindirici bir gelişmedir.
Ukrayna ve Rusya geçen yıl kuraklığın mahsule zarar vermesi üzerine ihracatını kesmesi buğday fiyatlarının yüzde yüz artmasına neden olmuştur.
Dünya Bankası verileri, küresel gıda fiyatlarındaki artış Haziran ayından bu yana günde 1,25 doların altında yaşayan yoksul sayısını 44 milyon daha arttığını bildiriyor.
BM verilerine göre ise, ülkeler gıda ithalatına bu yıl 1,29 trilyon dolar harcayacak. Bu rakam, ülkelerin gıda ithalatına geçen yıl yaptığı harcamaların yüzde 21 daha fazla olacağını göstermektedir.
Ekilebilir arazilerin yüzde 65´ini, küresel hububat üretiminin yüzde 77´sini kontrol eden G-20 ülkelerinin Tarım Bakanları Paris toplantısında;
*Tarım ürünlerinde görülen fiyat değişkenliğine ve açlığa karşı mücadele etmenin yanısıra, küresel bir tarım politikası oluşturmak konularında uzlaşmaya vardı.
*Dünya´nın en güçlü beş ekonomisinin de tarım üretimini artırmak konusunda anlaşma sağladığı söz konusu ülkelerin özellikle buğday üretimini geliştirme çabalarını koordine etmek üzere uluslararası bir inisiyatif oluşturacaklarına,
*Meteoroloji ve rekolte öngörülerini iyileştirmek için uyarı sistemi kurmaya ve tarım piyasası üzerinde veri tabanı oluşturulmasıyla ilgili çalışmalar yapmaya karar verdi.
*Veri tabanı oluşturulması çalışmalarının, ülkeleri tarım üretimlerine ilişkin bilgilerini paylaşmaları konusunda teşvik etmesi bekleniyor.
Hindistan ve Çin, bilgilerin paylaşımı konusunda yakın zamana kadar çekimserlik gösteriyordu.
Yeryüzünde, havasıyla, suyuyla aynı gemideyiz …
Gıda en önemli sorunumuzdur,
Günümüzde, savaşlara neden olan petrol..
Geleceğin su, hava ve gıda enerji savaşlarının habercisi adeta..
Küreselliği kendimize uzak görsek de…
Küreselleştiğimizi sandığımız anda kendi benliğimizden uzaklaşırken..
Bizim bildiğimiz çöplüğümüzde eşelenmeye devam etmek..
Bazı şeyleri kabullenmek istememek…
Oysa gerçek yolculuk nereye ?
Farkında olmadan …
Meçhule doğru yol almaktayız hepbirlikte ve aynı gemide…
Merhabalar öncelikle bu başlığı açmadan bu konu hakkında forumdaki tüm açılan konu ve cavapları okudum, hatta bu konu hakkında birkaç tanede ben soru...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
İstinaf kararı hakkında
10-05-2025, 01:23:51 in Miras Hukuku