Merhaba,
Öncelikle site kurucularına ve karşılıksız yardımda bulunan tüm saygıdeğer avukat ve üyelere ,böylesine önemli konularda ki siteyi devam ettirdikleri için teşekkür ederim.
Şu an içinde bulunduğum durumu elimden geldiğince açık yazmaya çalışayım.
Bundan 5-6 ay önce işlerim ters gitmesi sonucu kredi kartlarımı ödeyemez hale geldim.
Kartlardan sorun olmasın diye başka karttan para çekip diğerine yatırdım.
Borcu borçla çevirip zaman kazanmaya çalıştım.
Fakat o zaman sürecinde işlerim bir türlü yoluna girmedi.
Şu anda tüm kartlarımın limitleri tükendi ve hiçbir şekilde ödeme yapamadan 2 aylık süre geçti.
Bu ay 3. ekstreleri kesilecek.
Bankalar sürekli telefonla arayarak ödeme yapmamı yoksa banka sicil kaydına bu durumun geçeceğini bildiriyor.
Şu anki durumda sicil kaydından geçmiş durumdayım zaten.
Bunun haricinde banka kredisi ve kredili mevduat hesabına da borçlarımı ödeyemez haldeyim.
Henüz bir icra takibi falan yapılmadı.
Bankanın birinden 7 günlük süre içinde asgari ödemeyi yapmam gerektiği,aksi halde tüm borcumu masraflarıyla birlikte tek seferde ödemem gerekeceğini ve sonrasında icrai işlemlere gidileceğini belirten bir ihtarname geldi.
Bu ihtarname sonrasında telefonla görüştüğüm bankanın kredi kartları bölümünde ki bayan, bana bir tarih verdi.
Ve o tarihe kadar asgari ödemeyi yapmama gerektiğini söyledi.
Sormak istediğim sorular şunlar.
1-Haciz işlemi başlatılması için ne kadar süre geçmesi gerekiyor?
2-Kendime ait hiçbir malvarlığım ve sabit maaşlı bir gelirim yok.Fakat babamın kendine ait evi var.Buna haciz getirilmesi mümkün mü?
3-Borcumu ödeyip kurtulmak istiyorum fakat bana zaman lazım.Zaman kazanabilmek için ne tür bir yol izleyebilirim?
4-Adres değiştirmek,kaçmak gibi durumları yapmak istemiyorum çünkü faydası yok.Eğer evime haciz gelirse eşyalarımın bende yediemine kalmasını isteyebilirmiyim?
Bu süreçte ne gibi bir yol izleyebileceğimi söyleyebilecek saygıdeğer üyelerden de fikirlerini rica ederim.
Bu konu hakkında yardımcı olacak üyelere şimdiden teşekkürler.
Afedersınız bey efendı rıca etsem bu konuda bana bır akıl vere bılırmısınız daha once ınternet uzerınden bır fırmadan kartımı taksıtlendırdım ama odeyemedım 7 aydır ırakta calısıyorum paramızı ısbıtımınde vercekler turk fırmasıda olmadıhı ıcın beklıyoruz kartımın borcundan dolayı son ıhtarname gelmıs ıcralık olacahım bıldırılmıs avukatlık bırosu gondermıs benım su anda baram hepsını ademeye yetmez ne yapa bılırım tesekur ederım
Toplam kaç kartınız var ve borç dağılımınız ne şekilde? Bir strateji belirlenebilir bu bilgileri açabilirseniz.
Toplam 6 adet kartım var.
Hiçbirisinde limit kalmadı.
11 bin, 13 bin, 10 bin, 2 bin, 2500 ve 5200 borçları var.
İcra gelmeden 2 ay aşabilsem bir miktar toparlayacağım.
Bankadan yazı geldikten ne kadar sonra icra bildirimi gelir?
Yani icra işlemi hemen başlayıp 1 haftada mı geliyorlar?
Biraz zamanım olsa en azından bankalar ile anlaşabilecek bir duruma gelirim.
Bütün derdim o süreyi kazanmak.
1. Küçükten büyüğe borcu sıralayın.
2. En küçükten ödemeye başlayın.
3. Evdeki eşyaları güvenilir bir yere taşıyın.
4. Ödeme taahütünde bulunup hiçbir yere imza atmayın.
5. Geçmiş olsun.
50 bin gibi bir borcunuz var, babanızın evi eğer 150 binden fazla ediyorsa, bence satışa koyup, borçlarınızı kapatın, sonra elinizdeki parayı peşinat yaparak tekrar bir eve girin, hem şu andaki bankaların size vermeyeceği kadar uzun bir vade kazanırsınız (mortgage vs.) hem bankalar nezdinde kredibiliteniz sürer, hemde kabus yaşayacağınıza umut yaşarsınız.
Ayrıca temdit vs. yüksek faiz ile o borç kısa sürede ev parasına yükselebilir, oysa ev borcunuzu geniş bir zamana yayarak hem borçsuz olursunuz, hemde hayatınızı daha doğru bir finansal dengede tutabilirsiniz.
Tabii babanızla olan ilişkilerinizi, ev üzerinde başka hakları olabilecek kişilerin düşüncelerini bilemiyorum, sadece babanızla sizin yerinize kendimi koyarak bir çıkış yolu önerdim.
Ayrıca finans uzmanı değilim, bu sadece bir fikirdir, en doğru uygulamaya kendi fikrinizle ulaşacaksınız. Benim yazımı bir uzman görüşü olarak değil de, bir dost düşüncesi olarak bakarak kararlarınızı almanız hayrınıza olur.
hakkınızda hayırlısını diliyorum. Selametle ve esen kalınız.
ismail bey guzel cevap vermis.. ek olarak sunu soyleyebilirim.. eger babaniz evi satip borclarinizi odemeyi kabul ederse ( yada evine iptekli destek krediside cekebilir, illa satmasina gerek yok), bankalarla konusun borcunuzu odemek istediginizi ancak cok fazla faiz isletildigini soyleyin pazarlik edin.. bankalar bu konuda yeterki borc kapansin diye kolaylik gosterbiliyorlar. yoksa zaman kazanyim derken bu kadar borcun faizi giderek buyur ve altinda kalkamazsiniz..
Öncelikle babamı geçtiğimiz hafta kaybettim. Eve babam sağ iken, 1-2 ay önce icra kağıdı, birkaç hafta önce de borcun ödenmesi konusunda bilgi kağıdı...
Yazan: Yakita Forum: Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
mart 2023...1 mart 2024...2 mart 2025...3 mart 2026...4 mart 2027...5 nisan 2027 de bitmiş olur.
Güvenlik tedbiri ne zaman biter?