2009 yılında bankaya olan kredi kartı borcumu taksitlendirmiştim 8 taksidi aksatmadan ödedim daha sonra ödemeyi yapamadım şimdi bankanın avukatı taahhüdü ihlal suçuından dava açacağını söylüyor bu suç icraya verilen taahhüdlerdemi geçerli yoksa banka bu ödeme planınından dolayı hapis cezası çıkarabilir mi ?
sayın Özbay ilginize çok teşekkür ederim rahatsız etmezsem bi sorum daha olacak. Avukzt hanım beni aradığında borcun 4500 tl olduğunu ödemezsem 9000 tl olacağını söyledi ve hiçbir anlaşmaya yanaşmadı. Bikaç gün sonra 3500 tl dosyanın kapanacağını söyledi bende kendisiyle bürosunda görüşüp borcumu tam olarak öğrenip 3 veya 4 taksitle ( eğer 3500 tl ise ) ödeyebileceğimi söyledim ama kabul etmedi ve verdiği hesap numarasına parayı yatırmaz isem haciz ve hapis işlemi başlatacağını söyledi. Benim bu konuda kanuni hakkım nedir. Borcumun miktarının tam olarak ne kadar olduğunu ve dosyanın ne kadara kapanacağını yazılı isteme hakkım varmıdır. Şimdiden çok teşekkür ederim. Saygılarımla.
Verdiğiniz bilgiler sorduğunuz soruların sağlıklı bir biçimde cevaplanması için yeterli değil.
Ancak temin edebildiğiniz paraları borçlu bulunduğunuz banka şubesine yatırmanızı ve dekonta "borcun anaparasına mahsuben" yatırdığınız açıklamasını yazdırmanızı öneririm. eğer yüklü bir miktar ödemede bulunma imkanınız varsa, bu konudaki pazarlığı da ilgili banka şubesinin yöneticileriyle yapmanız belki de daha iyi sonuç almanızı sağlayabilir. Saygılarımla,
Efendim benim 3700 tl kredi kartı borcum vardı 2009 yılında çıkan yasa ile taksitlendirdim toplam 4100 tl anlaşyık bankayla 1300 tl ödedim daha sonra ödeme imkanım olmadı elime para geçtikçe bankaya gittim ama bankadan avukatın bana ulaşacağını o zaman ödeme yapabileceğimi söylediler taki bu haftaya kadar haber çıkmadı şimdi avukat bana ulaştı borcunuz 4500 tl dedi bende kapatamayacağımı ancak taksitle ödeyebileceğimi söyledim o zaman 9000 tl olur hesabınız dedi bu sabah 3500 tl yattığı zaman dosyanın kapanacağını söyledi bugün yatırmazsan hakkında haciz ve tahhhüdü ihlalden hapis kararı çıkaracağını söyledi bende 1000 tl taksitle kapatabilirim dedim hepsini bugün yatır dedi ve az önce telefonda hapis işlemleri başlatıyorum dedi ve devamında aynı mesajı çekti şimdi hacize bişey demiyorum borcu bi şekilde ödeyeceğim ama hapis çıkarsa nasıl öderim yada çıkarmı tam olarak bilmiyorum icra dairesinden habermi beklemeliyim çaresiz kaldım avukat bey yardımcı olabilirseniz sevinirim
Çhayır banka şubesinde hazırlanan ödeme planını imzaladık herhangi bir icrfa dairesinde bişey imzalamadım. çok teşekkür ederim cihan bey saygılar efendim
Konu yavuzyılmaz tarafından (19-04-2011 Saat 13:08:58 ) de değiştirilmiştir.
Mesela haciz için eve geliyorlar. Alacaklı avukatı ve icra memuru var.
Bu sırada verilen taahhüt de icra dairesinde verilmiş gibi geçerli mi? yoksa illaki icra dairesinde mi verilmeli?
Taahhüt sözlü olarak verilir mi yoksa tevsik edilmesi zaruri mi?
Merhaba, taahhüdü ihlalden 90 günlük hapis cezası verdiler, tebligatı dün aldım. Duruşmaya katılamamıştım, kaleme 3 defa uğramıştım, tebligat gelecek demişlerdi ama gelmedi, duruşma olmuş bitmiş hapis cezası çıkmış. Nasıl itiraz edebilirim? Net ortamında örnek bir itiraz dilekçesi var mı? Bana duruşma tebligatının gelmemesi geçerli bir mazeret midir?
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
ìóçûêà mailsco âîîäóøåâëÿåò ëşäåé íà ñîçäàíèå è ïğîÿâëåíèå ñåáÿ.
Akademide saat sorunu