+ Konuyu Yanıtla
1 den 6´e kadar toplam 6 ileti bulundu.

Konu: İş mahkemesine başvurma süresi hakkında

İş mahkemesine başvurma süresi hakkında Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
  1. #1
    Kayıt Tarihi
    Mar 2005
    Nerede
    Turkey.
    İletiler
    20
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı İş mahkemesine başvurma süresi hakkında


    Bir arkadaşımın sorusu!!

    Bir firmada 01.07.2002 - 01.06.2004 tarihleri arasında çalıştım. Ancak sigorta primlerim işveren tarafından yatırılmadı. Yetkili mahkemeye dava açmayı düşünüyorum. Bildiğim kadarı ile iş aktimin sona erdiği yılın sonundan başlayarak 5 yıl içinde dava açma hakkım bulunuyor. Ben işten kendi isteğimle ve noterden istifaname gönderme yolu ile 01.06.2004 tarihinde ayrıldım; iş aktimde 01.06.2004 tarihinde mi sona ermiş oluyor.

    Bu durumda dava açma hakkım hangi tarihte sona erer?

    Teşekkür ederim.



    Hukuki NET Güncel Haber

    İş mahkemesine başvurma süresi hakkında konulu yargıtay kararı ara
    İş mahkemesine başvurma süresi hakkında konulu hukuk haber

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #2
    Kayıt Tarihi
    Jan 2005
    Nerede
    İzmir, Turkey.
    İletiler
    1.038
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    506/79
    Yönetmelikle tespit edilen belgeleri işveren tarafından verilmeyen veya çalıştıkları Kurumca tespit edilemeyen sigortalılar, çalıştıklarını hizmetlerinin geçtiği yılın sonundan başlayarak 5 yıl (Değişik : 01.06.1994 3995 / 3 md.) içerisinde mahkemeye başvurarak alacakları ilam ile ispatlayabilirlerse, bunların mahkeme kararında belirtilen aylık kazanç toplamları ile prim ödeme gün sayıları nazara alınır.
    Buna göre, 31.12.2009 tarihine kadar dava açabilirsiniz.

  4. #3
    Kayıt Tarihi
    Mar 2005
    Nerede
    Turkey.
    İletiler
    20
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı


    Arkadaşım işverene karşı iş mahkemesinde dava açmaya ve ödenmemiş sigorta primlerini ödetmeye karar verdi. Çalıştığını ispatlaması çok kolay olduğundan davayı rahat kazanır. Ancak;
    arkadaşım gibi 7 kişinin sigorta primleri de işveren tarafından yatırılmamış. Arkadaşım çalıştığını ispatlayabilmesi için resmi kurumlardan kayıt isteyecek, bu kayıtlar mahkemeye geldiğinde işverenin başka elemanları da sigortasız çalıştırdığı ortaya çıkacak.

    Dava açıldığı taktirde bildiğimiz kadarı ile işveren (işveren SSK'da işyeri dahi açmamış) birçok idari para cezası ödeme ile karşı karşıya kalacak ayrıca gecikme faizlerini de ödeyecek.

    Sormak istediğimiz şudur. Arkadaşım dava açtığında işverenin diğer elemanları da sigortasız çalıştırdığı ortaya çıkarsa; işveren diğer çalıştırdığı elamanlarla ilgili olarak da idari para cezası ve gecikme faizlerini ödemek zorunda kalır mı? Bu soruyu şu nedenle soruyoruz arkadaşım sigorta primlerini yatırtmak istiyor ancak işvereni de ağır bir borç yükü altına sokmak istemiyor. Yardımlarınız için teşekkürler.

  5. #4
    Kayıt Tarihi
    Jan 2005
    Nerede
    İzmir, Turkey.
    İletiler
    1.038
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Arkadaşınız dava açtığında, onun işyerinde çalışıp çalışmadığına karar verilir. Arkadaşınızla birlikte aynı işyerinde çalışmış başka kişiler varsa onunla ilgili bir karar verilmez. Ancak, arkadaşınızın dava açıp açmaması, arkadaşınızla birlikte aynı işyerinde çalışan kişileri bağlamaz. Onlar da dava açabilirler. Arkadaşınız çalıştığı halde sigortalı gösterilmeyen çalışmaları ile ilgili olarak, işvereni ve SSK'yı da hasım göstererek dava açıp, kazanması halinde, zamanaşımı olmadığı sürece, SSK primini arkadaşınızdan değil, işverenden idari para cezası ve gecikme zammı ile birlikte tahsil eder.
    Arkadaşınızın arkadaşları da dava açarsa, ki açmasına bir engel yoktur, onlar için de aynı uygulama yapılır.

  6. #5
    Kayıt Tarihi
    Mar 2005
    Nerede
    Turkey.
    İletiler
    20
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    İş mahkemesinde tespit davası açıldığı taktirde; dava sonuçlanıp arkadaşım davayı kazandığı taktirde SSK alacağı zaman aşımına uğrarsa ne olur? (dava çok uzun sürerse SSK alacağını tahsil edemeyeceğinden alacak zaman aşımına uğrayabilir mi?)

    Dava SSK alacağının zaman aşımı dolmadan yasal süresi içinde açılacak ancak sonuçlandığında zaman aşımı dolduğu taktirde işveren(davalı) primleri ödemekten kurtulabilir mi? İyi günler.

  7. #6
    Kayıt Tarihi
    Jan 2005
    Nerede
    İzmir, Turkey.
    İletiler
    1.038
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Sorunuzun cevabı için https://www.hukuki.net/topic.asp?TOPIC_ID=6959 adresindeki bilgileri okuyabilirsiniz.

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

iş mahkemesine başvuru

iş mahkemesine başvuru süresi site:www.hukuki.netis mahkemesine basvuru
Forum

Benzer Konular :

  1. [Para iadesi] Tüketici hakem heyetine başvurma süresi
    Merhabalar arkadaşlar, forumda yeniyim hatalarım olursa affola. 09.11.2015 Tarihinde pupa mağazasından aldığım apple watch saatte renk atması...
    Yazan: Mehmet.Ali Forum: Tüketici Hakları
    Yanıt: 0
    Son İleti: 03-12-2015, 12:59:36
  2. Şahit Başvurma Süresi
    Merhabalar 2010 yılında ailemle birlikte iken otoparkçının tahrik ve argo konuşmaları yüzünden bir tane yumruk attım burnu kırılmış olay karakola...
    Yazan: kemal35 Forum: Ceza Hukuku
    Yanıt: 2
    Son İleti: 10-04-2011, 14:16:23
  3. İdare mahkemesine dava süresi
    Merhaba Yurtdışında gecici görevli sıfatı ile 5 yıl görev yaptım ve yeni geldim.Görev sırasında o ülkede oturum alabilmek ve çalışabilmek için...
    Yazan: dyurttas Forum: İdare Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 07-09-2010, 04:32:16
  4. İdare Mahkemesine Dava Açma Süresi
    Öncelikle İYİ çalışmalar ve iyi günler. Daha önce hiç yolu adliyeye düşmemiş birisi olarak bir konuda yardımınızı rica ediyorum. Ben...
    Yazan: kksl Forum: İdare Hukuku
    Yanıt: 22
    Son İleti: 27-05-2010, 15:01:23
  5. Tüketici mahkemesine dava açma süresi
    Merhabalar, Sİze bir sorum olacak. Biz iki yıl önce kredi kartı mağduriyeti yaşadık. Eşimin asıl kartı benim ise ek kartım vardı. İlgili bankayı...
    Yazan: Azizeb Forum: Tüketici Hakları
    Yanıt: 0
    Son İleti: 04-02-2010, 15:27:36

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.