Emrah Bey cevabınız için teşekkür ederim. Bu anlayacağınız üzere anlaşmalı! boşanıldıktan sonra açılan 7 davadan biri...yani bu vekil için heralde kitap yazsam konu sıkıntısı çekmem..dediğiniz gibi mahkemede bu ve buna benzer davranışlarının suç oluşturduğu mahkeme yetkilisine bildirildi...ama ne yazıkki değişen birşey olmadı.kaybedeceğini anladığında mahkeme yetkilisini,vekilimi, beni tehdit ediyor...inanılması güç ama mahkemede mahkeme yetkilisini HSYK şikayet edeceğini ve hakkında tazminat davası açacağını söylemesine rağmen bir yaptırım olmadı...dosyadan evrak kaybolması, düzmece evraklar, kalemin ayarlanması, birbirini yalanlayan yazılı ifadeler, 750 tl emekli geliri olan birine 850TL iştiraki nafaka çıkartması..bunun birde yeterli olmadığını düşünerek temyize taşıması vs vs ve hep beraber 'one man show' izliyoruz. yani maddi olarak nerede tatmin olması gerektiğini anlamaya çalışmaktan başka bu adalet sisteminde yapacak birşey yok gibi gözüküyor.saygılar.
Üstad 100-150 bişey masrafı var baroya şikayetin.Verin dilekçenizi sebeplerinizi belirtin soruşturmasını geçirsin,gerekiyorsa meslekten atılsın atılmasa bile disiplin soruşturması geçirdiği için mesleğinde belli konumlara gelemesin bu kadar basit.Madem kendini çok akıllı zannediyor bunada bir akıl üretsin çıksın işin içinden.
Sbana gelen tebligat hiç bir işlem yapılmadan bu adreste yok damgası basılıp dosyaya konmuş.
Bunu yapan bağlı olduğunuz PTT.Çıkın yerel PTT müdürüne anlatın mağduriyetinizi gereğini yapsın.Yok ricanızı dilekçeye dökmenizi söyle ise onuda muhatap almayıp verin dilekçeyi başmüdürlüğe onlar çözsün sorunuzu,oda olmazsa BİMER var...
bu işler bilen kişiler için daha kolay.
ama benim gibi bu konulardan bihaber kişilerin Allah yardımcısı olsun.
gözüm korktu açıkçası
Bize de malum olmuyor bu bilgiler Sayın Üye; yani uykumda aksakallı dede gelip anlatmadı bunları Şaka bir yana genel olarak siz işinizi takip etmeye kararlı olduğunuz sürece mutlaka bu takibatı nasıl yapacağınızı bulursunuz.
Bu ilmiği ilgilendirdiğini düşündüğüm için başımdan geçen bir olayı yazmak isterim:
Bir satıcıya telefonla bir sipariş verdik, parasını yolladık ve satıcı da bize malı ve faturasını bir zarf içinde posta ile (APS-kargo) yolladı.
Verilen adres son derece açık. Tereddüde mahal yok. Burası bir işyeri ve sabah 8 - akşam 8 günde 12 saat açık. İki kişi çalışıyor ve bu saatler içinde bir an bile kapalı kalmıyor.
Ama mal dağıtıcıda göründüğü halde bize ulaşmadı. Sonunda öğrendik ki iade edilmiş. Gerekçe: "alıcı bulunamadı".
Ofisim varken, ofis adresini verdiğim hiç bir adi gönderi bana ulaşmazdı. Ne olduklarını bilmiyorum. Yok olurlardı.
Bu anlattığım yerler de dağ başı değil, şehrin göbeği. İstanbul'un Taksim'i gibi Kocaeli'nin belediye çarşı işhanı, Belsa plaza ve Leyla Atakan Caddesi.
Konu mal ya da fatura v.s. olunca sorun değil ama buradaki gibi resmi evrak olunca postacıların dikkatli ve özenli olduklarını düşünürdüm. Demek ki değilmiş. Sanırım buna yapacak bir şey de yok.
Sorunu çözünce paylaşayım istedim belki birilerine faydası olur ümidiyle..davacı vekili resmi evrağı taşıyan kişiye evrağı 10-15 gün tutmasını söylüyor. Aynen tahmin ettiğim gibi.İşi gücü bırakıp evrakın dağıtım yapıldığı yerin müdürlüğüne çıktım barkod no su ile beraber..bu işi yapan kişinin detay bilgileri sonrada kendisi makama geldi...bunlar 657 ye tabii, vatandaşa hizmet etmesi gereken insanlar...bugün evrak tebliğ edildi..çünkü merkez ile bu işin mimarı olan vekilin bürosu arası mesafe 50 metre..insanın inanası gelmiyor ama demokrasi insan hakları! vb vb şeylerin beşiği olan ülkemizde bunlar olunca insan artık şaşırmak söz konusu olmuyor..neyse bu arada vekil den söz açılmışken...hakkımda müvekkilesi adına açtığı 5 dava var...bu davalarda tebligat adresim kasıtlı olarak yanlış yazılıyor..tabi amaç bana tebliğ edilmeden gıyabımda yargılama yapılması ve benim mahkum olmam..bunun üzerine vekili ve müvekkilesi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundum..sorgulamaya vekilin kendisi gelmemiş (benim dokunulmazlığım var ben istediğim herşeyi kılıfına uydururak yürütürüm mantığı ile) müvekkilesi gelmiş savcılık bürosuna verdiği ifadede 'PARDON' davalının adresini bilmiyordum..vekilimin hiç bir suçu yok..bir daha açacağım davalarda (ciğerinide almak istediğim eski kocamın) davalının adresini doğru yazacağım..Sonuç 'TAKİPSİZLİK'..Arkasından biri istanbulda diğeri farklı bir şehirde hakkımda açtıkları 2 dava ve tebligat adresim yine ve kasıtlı olarak yanlış yazılmış ve ben son anda farkettim..neyse Takipsizlik kararı veren 'bay' yetkiliye bir kez daha gittim...durumu anlattık...el cevap 'istersen durumu anlatan yeni bir dilekçe ver...ama muhtemelen yine takipsizlik çıkacaktır'....peki 'bayan' olarak onun hakkımda yaptığı suç duyuruları ve jet hızında açılan kamu davaları...el cevap 'kanunları bilmiyorsunuz'...vallahi 2 yıldan beri o mahkeme senin bu mahkeme benim dolaşıp duruyorum Aile Hukuku konusunda yeterli sayılacak bilgiye sahip oldum MADDİ/MANEVİ bedeller ödeyerek...neyse sanırım artık en azından ben sözün bittiği yerdeyim.Saygılar
Sorunu çözünce paylaşayım istedim belki birilerine faydası olur ümidiyle..davacı vekili resmi evrağı taşıyan kişiye evrağı 10-15 gün tutmasını söylüyor. Aynen tahmin ettiğim gibi.İşi gücü bırakıp evrakın dağıtım yapıldığı yerin müdürlüğüne çıktım barkod no su ile beraber..bu işi yapan kişinin detay bilgileri sonrada kendisi makama geldi...bunlar 657 ye tabii, vatandaşa hizmet etmesi gereken insanlar...bugün evrak tebliğ edildi..çünkü merkez ile bu işin mimarı olan vekilin bürosu arası mesafe 50 metre..insanın inanası gelmiyor ama demokrasi insan hakları! vb vb şeylerin beşiği olan ülkemizde bunlar olunca insan artık şaşırmak söz konusu olmuyor..neyse bu arada vekil den söz açılmışken...hakkımda müvekkilesi adına açtığı 5 dava var...bu davalarda tebligat adresim kasıtlı olarak yanlış yazılıyor..tabi amaç bana tebliğ edilmeden gıyabımda yargılama yapılması ve benim mahkum olmam..bunun üzerine vekili ve müvekkilesi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundum..sorgulamaya vekilin kendisi gelmemiş (benim dokunulmazlığım var ben istediğim herşeyi kılıfına uydururak yürütürüm mantığı ile) müvekkilesi gelmiş savcılık bürosuna verdiği ifadede 'PARDON' davalının adresini bilmiyordum..vekilimin hiç bir suçu yok..bir daha açacağım davalarda (ciğerinide almak istediğim eski kocamın) davalının adresini doğru yazacağım..Sonuç 'TAKİPSİZLİK'..Arkasından biri istanbulda diğeri farklı bir şehirde hakkımda açtıkları 2 dava ve tebligat adresim yine ve kasıtlı olarak yanlış yazılmış ve ben son anda farkettim..neyse Takipsizlik kararı veren 'bay' yetkiliye bir kez daha gittim...durumu anlattık...el cevap 'istersen durumu anlatan yeni bir dilekçe ver...ama muhtemelen yine takipsizlik çıkacaktır'....peki 'bayan' olarak onun hakkımda yaptığı suç duyuruları ve jet hızında açılan kamu davaları...el cevap 'kanunları bilmiyorsunuz'...vallahi 2 yıldan beri o mahkeme senin bu mahkeme benim dolaşıp duruyorum Aile Hukuku konusunda yeterli sayılacak bilgiye sahip oldum MADDİ/MANEVİ bedeller ödeyerek...neyse sanırım artık en azından ben sözün bittiği yerdeyim.Saygılar
Üstad siz bilirsiniz fakat bu işi savcılık kanalıyla çözemiyorsanız daha önce berlittiğim gibi meslek birliği olan baro ile çözüme gitmeye çalışın ve kati surette tatmin edici çözüme ulaşacağınıza inanıyorum.
Hukuk Fakültesi bitirmiş birinin PARDON ADRESİ YANLIŞ YAZMIŞIZ ile 7 davada aynı hatayı yapacağına -kasıtsız olarak- inanmak mümkün değil.
Vekil hakkında soruşturmayı baro yapsın zaten kasıt olduğu görülecek,meslek ilkeleri bağdaşmayan kasıtlı hareketlerinden dolayı disiplin cezası verilmesi gündeme gelebilecektir kanısındayım.
Vekilin savcılık çağrısına katılmamak gibi bir dokunulmazlığı yok.Vekillerin dokunulmazlık konusu farklı ve şikayet üzerine gitmeme gibi bir lüksü olmamaktadır.
Emrah bey, ilginize teşekkür ederim. Ama anlatmaya çalıştığım üzere maddi/manevi tükenmiş durumdayım...amaç biraz daha kazanmak...halbuki dönüp müvekkiline yaa bu kadar yeter...bunlardan birşey çıkmaz dese anlaşmalı boşanma protokolu 2 sene önce zaten sorunları bitiriyordu..ama hem nalına hem mıhına vurmak varken..elbette hukuksal zeminde yapılacak birşeyler olacak...ama bu zeminin bahsettiğiniz yere şikayet ile yaratılacağını sanmıyorum...üye olduğu vb alt organizasyonlar var...dolayısı ile baltayı taşa vurmak veya boğaya kırmızı pelerin göstermek gibi....yani burada istanbul dışında bir hukuk zeminine çekilmesi gerekiyor...zira küçük şehirlerde adalet inanılmaz hızlı işliyor..ve yargı iş yoğunluğunun azlığından tüm dosyalara hakim durumda...enazından benim taraf olduğum davalarda böyle gelişti...dolayısı ile rüzgarın bitmesi gerekiyor. Müvekkilesi için ise bir kez daha savcılığa suç duyurusunda bulunacağım..zira 'tebligat kanunu 7201/28' e muhalefeti söz konusu. bu kanun maddeside 6ay-2yıl hapis diye geçiyor.ama buradan 2.kez şikayeti 'BAYAN' için değerlendirirlermi ve kamu davası açılırmı pek ümitli değilim ama deneyeceğim? saygılar
Biliyorum şanlı ordumuzun sorunu yok, biliyorum şanlı ordumuzun asker sayısı yeterli, biliyorum şanlı ordumuz her daim yanlarında olduğumuzu biliyor...
Yazan: Av.Dilek Kuzulu Yüksel Forum: Güncel - Siyaset - Tarih - Tartışma
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde askeri birliğe yapılan saldırı, düzenlenen gösterilerle kınandı.
Şehirlerde protestolar sürüyor. Askere alınmak için...
Yazan: admin Forum: Güncel - Siyaset - Tarih - Tartışma
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Cevabınız için cok tesekkurler. Bazı iyi niyetten uzak özel hastanelerde bunu cok iyi biliyor demekki. Sigortanın kapsadığı ödediği bir...
SGK sözleşmeli özel hastane...