Yaşamakta olduğum bir dava sürecinde aşağıda kısaca yazmaya çalıştığım bir durum içerisindeyim. Bu sorum için vereceğiniz cevaplara şimdiden teşekkür ederim. İyi günler dileklerimle.
Kurumuma karşı açmış olduğum idari davayı kazandım. Daha sonra kurumum davayı Danıştaya temyize götürdü, ve Danıştay kararı bozdu.
Bende Danıştaya karar düzeltme için başvurdum.Fakat bu başvurum hala tekemmülde. Bu esnada Danıştayın bozduğu karar üzerine idari mahkeme davayı tekrar ele aldı ve bu sefer davayı kaybettim.
Benim sormak istediğim şey, bundan sonra nasıl bir süreç olacaktır.
Danıştay karar düzeltme başvurumu kabul eder ve tekrar benim lehime bir karar verirse ne olur?
Danıştay karar düzeltmeyi yapmaz ise ne olur? Bu dava için artık itiraz mercileri tükenmiş olur mu?
Bu konuda şunuda belirtmekte fayda var herhalde. Birebir aynı durumda olan 2 kişiyiz. Ve ikimizin davaları birbirine tam zıt olarak devam ediyor.
Ben idari mahkemede davayı kazandığımda arkadaşım kaybetti.
Ben Danıştay temyizinde davayı kaybettiğimde ise arkadaşım kazandı. (Bende karar düzeltme aşamasında ek dilekçeyle bu kararı emsal gösterdim.)
Şu anda ikimizin davasıda Danıştay 12. dairesinde karar düzeltme aşamasında duruyor.Bu nedenle artık bu seviyede ikimiz için olumlu veya olumsuz aynı karar çıkar diye düşünüyorum. Bu konuda bir yol göstermeniz olabilirse, gelecek fikirler içinde şimdiden teşekkür ederim.
Bakın bildiğim kadarıyla söyleyeyim. Madem birbirine (arkadaşınızla sizinki) zıt iki adet danıştay kararı var, o halde bu iki kararla (sadece biriniz yapsa da olur) İÇTİHADI BİRLEŞTİRME KURULUNA BAŞVURMANIZ yararınıza olur. Burdan çıkan karar sizleri, karşı tarafı, mahkemeleri yani herkesi bağlar.
Dostum ben de aynı durumdayım.Askerde iken atamam yapıldı.Sağlık müdürlüğü başvurumuabul etmedi.Bende idari mahkemeye bşvurdum.İdare yürütmeyi durdurdu.Sonra işe başladım.Fakat sağlık bakanlığı danıştaya temyize gitti.Danıştay BOZMA kararı verdi.Bizde karar düzeltme hazırlayacağız.Bundan sonra ne olacağınıda bilmiyoruz.
Bence de içtahadı birleştirme için mahkemeye başvurmanız yerinde olacaktır. Fakat şunu unutmayın ki içtihadı birleştirmeye başvurmanız için sizin kaybettiğiniz dava ile arkadaşınızın kazandığı dava bire-bir olmalı. Ayrıca bu konuda başka dava sonuçları da bulun ve bu davaları da dilekçede anlatın. İçtihadı birleştirmeye başvururken dava ücreti alınmaz. İçtihad birleştirilme reddedilse bile herhangi bir ücret ödemezsiniz. Google'da arama yaparak bir içtihadı birleştirme dilekçesi bulun, Danıştay ilgili Dairesi'nin aynı kararda farklı iki karar verdiğini belirtin. İçtihadı birleştirme kurulundan arkadaşınızın kazandığı dava doğrultusunda karar vermesini isteyin.
Merhaba Sayın Hukukcular; idare mahkemesinde kazandığım davayı danıştay bozdu ve tebliğini bekliyoruz, bu esnada karar düzeltmeya basvuru yapacagız. ancak idare mahkemesine dosya yeniden karara baglanması için karar düzeltmeden sonra mi gönderilir.
- yerel mahkemenin almış olduğu kararda benzer olayların yanında, aynı olayda bulunan diğer bir kişinin adına idarenin vermiş olduğu belgeyi karar da emsal olarak gösterilmiş bu yanlışı gidermek için yerel mahkemeye dönüş yapması gerekirmi yokda karar düzeltmede giderilebilirmi? Aktaracagınız bilgi için sagolun. Saygılar...
Danıştay'da temyizen bozulan İdare Mahkemesi kararı ile ilgili dosya ilgili mahkemeye gönderilir. İdare mahkemesi dosya ve kararı aldıktan sonra temyiz kararını 7 gün içinde taraflara tebliğ eder. Eğer Karar Düzeltme talebiniz olursa, temyiz kararının size tebliğinden itibaren 15 gün içinde dilekçenizi Danıştay'a gönderilmek üzere ilgili İdare mahkemesine sunmak zorundasınız. Karar düzeltme talebiniz olursa, İdare Mahkemesi dilekçenizi Danıştay'a gönderir ve Karar Düzeltme işleminin sonucunu almadan başkaca bir karar almaz. Dava ile ilgili yeni iddialarınızı ve hukuki delil veya belgelerinizi Karar Düzeltme dilekçenize ekleyebilirsiniz derim.
Sayın hukukçular yerel mahkemede kazanmış olduğum davayı danıştay bozdu.Bunun üzerine danıştaya karar düzeltme talebinde bulunduk.benim bu davayı kazandım demem için danıştaydan çıkacak olan kararın ne olması gerekir.Aktaracagınız bilgi için sagolun. Saygılar...
danistay bozma karari verdi karar duzeltme tslep ettik
,
danistay verdigi karari duzeltirmi
,
danistayda karar duzeltme ne kadar surer
,
danıştay idari dava daireleri karar düzeltme,
danistay 12.daire karar duzeltme talebi ne kadar surer,
karar düzeltme danıştay,
danıştay karar düzeltme süresi,
karar duzeltme danistay,
karar düzeltmeye cevap,
idari yargi karar düzeltme dilekçe örneği,
danistay karari bozdu itiraz suresi ne kadar,
danistay 15 daire karar duzeltme,
danistay 12 daire ayni olaya farkli karar veriyor,
danistay karar duzeltme karar verildi,
danıştay bozma kararını karar düzeltme,
danıştay kararına karşı karar düzeltme,
karar düzeltme hangi daireye yapılır site:www.hukuki.net,
danistayda duzeltme karari kac gun,
12 daire karari düzeltifmi
Kazandığım bir idari davayı karşı tarafın başvurusu üzerine Danıştay yeniden karar verilmek üzere bozmuş. 15 gün karar düzeltme başvurusu için sürem...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
óñêîğåíèå èíäåêñàöèè
31-10-2024, 23:11:20 in Aile Hukuku