Müslüman kimliği altına gizlenen kısmı tartışılabilir ama gizlendiğine göre müslüman değil. İslamiyet de rant için nemalanmak için kimsenin canına kastedin demiyor zaten. Bu ülkenin birbirinden değerli gazetecileri bilim adamları gizli istihabarat örgütlerinin yurt içindeki uzantıları tarafından yok edilmiştir. Her eylem azmettiren ülke için o ülkeye veya onun üzerinden bir başka ülkeye (idarecilerine veya istihbaratına) yollanan bir mesajdır. Biz halk olarak bu mesajı bilemeyebiliriz ama birlikte yaşadığımız insanlarımıza isnat etmek onlardan şüphe etmek veya olsa olsa onlar yapmıştır demek cahillik olur. Bu ülkede her düşünceden insanlar birlikte mutlu bir şekilde yaşar. Bazı düşünceleri istismar eden örgütler vardır ki bunlar yurt dışı kaynaklı taşeron firmalardır. Menfaat karşılığı her eylemi yapar; emir aldı mı sokaklara çıkar dehşet saçar halkın dükkanlarına arabalarına saldırır bindiği otobüsü yakar vs. sonra eline alır sazı kardeşlik türküleri çalar. Kaçıncı asırdayız bakın artık uyanalım müslümanı, alevisi, kürdü ermenisi yapmıyor bunu sadece öyle bir süs bırakıyor halkı yanıltmak ve yönlendirmek için amaç bambaşkadır. Uluslararası arenada ülkeler kapışıyor arada vatandaş mağdur oluyor.
Biri tarif etsede bizde anlasak,
müslümanım diyenin sanki hiç kötü bişey yapmayacağı gibi bizim algılamadığımız bir şart varda bizmi bilmiyoruz?
eyer böyle ise bu kerbelada birbirini yiyenler kim ola?
kafasını kuma gömüp konuşanların ardından sadece tebessüm edilir?
Biri tarif etsede bizde anlasak,
müslümanım diyenin sanki hiç kötü bişey yapmayacağı gibi bizim algılamadığımız bir şart varda bizmi bilmiyoruz?
eyer böyle ise bu kerbelada birbirini yiyenler kim ola?
kafasını kuma gömüp konuşanların ardından sadece tebessüm edilir?
Her dinden,her ırktan insan sizin deyiminizle kötü birşey yapabilir,yapmaya teşebbüs edebilir veya neyse işte.Konu bu değil.Sayın Engin Oğuzun yazısından bunumu anladınız,şaşmadım doğrusu.
O yazıyı iyi okuyun bir daha,yeterince bilgi verilmiş.Tarif edilmiş zaten.Okumadınızmı yoksa,iletinizin hemen üzerinde.O yazıdan anlayamadığınız ney söylermisiniz.Anladım ama katılmıyorum diyorsanız o başka.
Birisi demişki ''kararsız bir seçmen commodore1tr ın yazılarını okusa mührü AKP ye gider basar...'' Demekki o kararsız seçmen gerizekalıymış derim bende ....
Benim yazılarımı okusun gitsin bassın mührü AKP ye vallahi razıyım... yeterki okusun...Beni değil teksas tommiks okusun ama okusun... Ret Kit okuyarak ülkeyi yöneten Özal ı arar hale geldik be...
Vatandaş vatandaş dediğiniz vatandaşları tvlerde anketlerde görüyorum ve çok üzülüyorum utanıyorum. Ama nedense herkes sırıtıyor sanki kendisi çok iyiymiş gibi... Üniversite öğrencileri , öğretmenlere gençlere sorulan sorulara verilen yanıtlara bakınca aslında ben sizi anlıyorum merak etmeyin... Bu commodore gibiler nereden çoıktı diyorsunuz...
Al sana vatandaş...
''Wikileaks nedir ?'''
''Kendisini dünyaya kanıtlamış futbolcu. BJK ya geldi bir FB li olarak bizde oynamasını isterdim. '' (6 Üniversite öğrencisi)
'' Ünlü bir yabancı yıldız Amerikalı '' ( 7 üniversite öğrencisi kız)
Türkiye tarafından düzenlendiği bir hafta sonra ortaya çıkan Davos taki toplantıda moderatöre ''one minutes one minutes..'' diyerek posta koyan bu sayede ülkede kahraman dünyada rezil olan RTE orada bir laf etti İsrail Cumhurbaşkanına dediki
'' sadece suçlular bağırır bağırarakkonuşur sesini yükseltiyorsun çünkü suçlusun. Bağırıyorsun çünkü suçlusun...''
EEE o gün bugün bas bas bağıran kim ? RTE bu sözle birlikte düşünün bakalım neden kuyruğu kopmuş buzağı gibi bağırıp duruyor her yerde ??? Yoksa suçlu mu?
Şimdi ben kafayı çok kötü takmıştım.''GenelKurmaydan açıklama'' forumuna yazan arkadaşı... O iletiyi yok etmiş Engin Bey sanırım buradaki tartışmadan sonra kontrol edip... Ama ben o iletiye o kadar taktımki yanıtlamazsam ölürüm. Çünkü o tip ve zihniyet aslında ne olduğumuzu gösteriyor... Hani haklı dediğimiz halk varya onu...
Demişki Ardaburak denen zatı muhterem...
''devletin kanunlarını hükümet yapar devletin memuruda uyar uymazsa terörist olur. 24 maddeye herkes uyacak derseniz hükümet değiştirir.yani memurun değil vatandaşın yolladığı vekil in deddiği olur.çıkıpta televizyona roketatara bu boru boru deyen cahil insana general denmez. ''
Şimdi bu zihniyete bu bilgiye bu fikre bakar mısınız? Rahmetli Mumcu bunu okusa dili tutulur gözleri kararırdı. Çünkü O ''Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlara'' kızar söylenir eleştirirdi. Bunu görse ne yapardı acep? Bilgi yok Fikir yok imla yok mantık yok zeka yok letafet yok zerafet yok... Ama çok biliyormuş gibi boru gibi laf var... Hakaret var...
Devletin kanunlarını hükümet yapıyorsa Meclisin işi ne ? Yasama Yürütme Yargı dan bi haber ama konuşuyor... Hükümetin yürütme erkinin başında olduğunun farkında bile değil.. Yani bilgisiz... Cahil cehaleti...
Bu kanunlara devletin memuru uyarmış uymazsa terörist olurmuş... Breh breh breh... DEvletin memuru olmayanşlar yırttı hiç bire şey olamayacaklar... Avukatlar dikkat bu yazıyı ilgi yapın... devlet memuru olmayanlar suç işleyemez .... Peki bu vatandaş Terörist kime denir terör nedir biliyor mu? Asla bilmiyor... Cahil ötesi...
24 maddeye herkes uyacak derseniz hükümet değiştirir... Anlayan beri gelsin.. Tercüme edene mükellef bir yemek... Toplam 24 kanunumuz var herkes uyacak dersek hükümet bunları değiştirecek... demekki herkes uymayacak ki değişmesin!!! Hükümet anayasaya göre kanun filan değiştiremez kanun koyma yani yasama TBMM nindir ha keza kaldırmada... BU kişi hükümetle meclis i de bilmiyor arasında ki farkıda... Zaten cümlenin de damla anlamı yok... Bu kişiye cahil dersek cahiller beni döver valla...
''yani memurun değil vatandaşın yolladığı vekil in deddiği olur'' da ilginç bir yaklaşım. İmladan vaz geçtim Türkçe de bozuk.. memur vatandaş değil mi? deddiği ne demek bu gramer hatası değil paçalardan aşağı süzülen bilgisizlik... dediği ni deddiği biliyor ama konuşuyor ... Vekilin dediği değil meclisin yasalar doğrultusunda dediği olur. Vekilin dediği neden olsun? O bile Anayasaya uygunsa olur... Allahım aklımı koru...
''çıkıpta televizyona roketatara bu boru boru deyen cahil insana general denmez'' Ne denir ? Ardaburak diyelim!!! Sanırsınız ki bunu yazan kişi silah uzmanı... Roketatarlar konusunda lav silahı konusunda bilirkişi... Boru diyende cahil bir Genelkurmay Başkanı... Deneni bile anlamayana ne denir ? A üye? Yazacam ne dendiğini atacaklar beni siteden... Anladın ama sen sana ne dendiğini... Sen kimsinki benzetme bile yapmaya gerek duymadan cahil diyorsun ? Hemde konunun uzmanına!!! EE boru gösteriyordu! Ne diyecek boruya!! O boru içinde mermisi varken silahtır ve o boru o mermiyi bir kez atmak için dzayn edilmiştir. Ondan sonra o boru HEK e çıkartılır... Orada Genelkurmay Başkanı'nın söylemek istediği '' Bu kullanılmış... İçinde mermisi yok... Bu mekanizma bir atımlıktır. Bir kere daha kullanılamaz... Bu artık boru gibi kalmıştır...'' dır. Bulunan bu garabete herkes gibi Genelkurmay Başkanı'da şaşırmıştır muhtemelen ve ondan öyle konuşmuştur... Yoksa senin güzel hatırın için bir şeye bir şey demez... O bir şeyide anladın sen...
Şimdi bu vatandaşımız... Neyse anlayan anladı lafın gerisini....
Ben açık ve net olarak irademi ortaya koydum. Sayın Feyyar'ın okuduğum hukuki yazıları ve siyasi yazıları neticesinde kendimce ciddiye almadığımı defaaten dile getirdim. Yazdığı yazılar içindeki doğrular dahil kayıtsız kaldım, görmezden geldim aynen de devam edeceğim.
Beni bilgi yarışmasına çağırmasıda ''çocukça'' ve saçma bir davranış olmaktan öteye değildir. Ben fikir ve düşünce bazında tartışmayı severim. Evet bazen çok sert uslüp kullanırım doğrudur ancak asla fikriyat dışına çıkmamaya özen gösteririm.
Eğitim durumum ve okuduklarım ışığında zaman zaman tarih hukuk siyasi konularda yazılar yazarım. Bazı yazılarım bir çok dergide yayımlanır . Ancak hiç bir zaman birisine gel seninle yarışalım sende kimsin demem. Sayın Feyyar ı ciddiye almamamın temeli bilgisiz fikir çok olduğundandır. Eskilerin deyimi ile Ahkam kesmesine rağmen kestiği ahkamın içeriğini bile bilmemektedir. Bunlar beni hiç ilgilendirmeyen konular olduğundan uzak durdum hep.
Ancak bir çok yerde direk şahsıma yazılar yazması hoşuma gitmeyen bir durum yarattı bende ve benden benim bile beklemediğim kadar yumuşak tepkiler aldı. Benim kendilerine tavsiyem beni bırakıp kendisine bakmasıdır. Buda sayın Feyyar ile ilgili umarım son yazım olur.
Mutlumusunuz? Evetçiler ? Yeterli oldumu bu gelişmeler yoksa yetmez ama evet e devam mı?
Bas bas bağırdık anlattık bu anayasa referandumu diye ''hap gibi'' yutturulmak istenilen olay sadece yargının AKP lileştirilmesi operasyonudur, gerisi palavradır diye ne oldu? HSYK ne oldu? Anayasa mahkemesi ne oldu? Ne kadar ileri demokrasiye geçtik değil mi?
Siz farkındamısınız ki ANAYASA mahkemesine bireysel başvuru hakkının verilmesinin tek nedeni kişilerin AİHM ye gitmesinin önüne geçilmesidir. Anayasa mahkemesi önündeki dosyaları bitiremeyen bir yargı kurumudur. Kişisel müracaatınıza yanıt dahi verilemeyecek sadece elinizde dosya numarası olacaktır. Bu hükümette kalırsa ''İktidarımız döneminde AİHM ye başvuru azalmıştır çünkü biz demokrasiyi getirdik'' diye palavra atacak bir sürü şapşal da buna inanacaktır. İnanmayanlarıda yandaş basın sahte demokratlar ve tatlı su liberalleri lime lime etmek için saldıracaktır.
Ülkenin üniter yapısına olan inanılmaz saldırılardan da memnundur evetçiler değil mi? İki dil iki bayrak kendi ordusu kendi kanunları ... İşte sizin evetiniz...
Sen gerçekten bu '' Yetmez ama evet'' çilerin samimi olduklarına inanıyormusun? yani eskisinden daha ileri bir yasa yapılacağına inandıkları içinmi ''evetçi'' olmuşlardır ?
yok! böle bişey,
asla ve kata buna ihtimal bile vermem!
Uyanıklar zaten evet diyeceklerdi, entellektüel bir tartışmada arkalarına yaslayabilecekleri bir mesnet olsun diye ''bu laf salatasını'' icat ettiler.
''evet'' in sebebi belli efendim .
cumhuriyete karşı olan bütün güçlerin, motorsuz portatipleri zaten hep vardı ,
ABD nin kıçlarına ''bop'' marka motoru takar takmaz havalandılar . yada görünür oldular, yoksa bunlar zaten hep ordaydılar...
Noldu? hani yasa bizim iddia ettiğimiz şekilde uygulanırsa önce o liboşlar karşı duracaktı.
referandumdan sonra kaç olay oldu tıkı çıkan varmı ?
Bıyık altından ''acıttımmı cicim ''der gibi güldüklerinden eminim.
''karnını kaşıyan adamlar'' sıçrayıp akademik kariyer aldılar, haberin yok herhalde.
imam hatip kökenli olmak artık referans sayılıyor. TRT bunun en görünür örneği değilmi?
Ancak bütün bu süreçte anlamadığım bir şey , tuhaf bir terslik var!
vaktin olursa birde bunu yorumlarmısın?
Yani;bu kadar vıcık vıcık din bulamacı içinde bu solcu eskileri eski ateistler, feodalizmi utanç sayanlar,işçi haklarının bayrak direkleri, bilim olmadan asla! diyenler güya 12 eylül darbesine karşı çıkıyoruz ayağına gene o darbeyi yaptıran zihniyetin başka bir kulvarda yürütülmasine niye yardım ediyorlar ,
Söylenen halkın yanlış kararlar verdiği,eğitim düzeyinden dolayı seçimini iyi yapamadığı değilmi.
O zaman merak ediyorum,99 da genel seçimlerde Dsp nin birinci parti çıktığı,Anap ın ve Mhp ninde hükümette bulundukları seçimde halkın eğitim seviyesi nasıldı.O kadar yıl sonra hep geriyemi gidildi,hiç yol alınamadımı eğitim düzeyiyle ilgili.
Peki Cumhurbaşkanını halkın seçmesine neden bir kısım hayır dedi.Bu hayır diyenlerin eğitim düzeyleri nedir sizce.
Yoksa ben seçmeyeyim,ben fikir yürütmeyeyim,diyen bir kesim mi var.İşte referandum,Cumhur başkanını sen seç diyorlar.Neden hayır deniyor burada.Bende buna hayır diyenin eğitim düzeylerinden şüphe ediyorum.
Örneğin Hazirandaki seçimde Akp harici bir parti en yüksek oyu aldı,ne olacak hopp 3 ayda eğitim seviyemiz mi düzelecek.
Eski solculara ne oldu,ben size tarif edeyim.Artık anladılar marjinal,halka odaklanmayan,halkı küçük gören,darbeyi savunan zihniyetlerle,politikada söz sahibi olamayacaklarını..
Merhaba 21 Yaşında bir gencim olayı basitçe anlatacağım 2024 Ocak gibi yani 2024'ün başında O Zamanlar yasak olmayan Discord uygulamasında tanıdığım...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Tck 245/1 Ceza siniri hakkinda
05-09-2025, 22:57:41 in Ceza Hukuku