Siteyi hacklediğime dair hakkımda şikayette bulunuldu
öncelikle selamlar;
bundan 2 yıl önce bir firma ile anlaşıp bu firmaya web sitesi yaptım. o zaman çalıştığım şirket üzerinden fatura kesmek istedim. ama bu faturanun kdv tutarını da talep ettim. onlar bunu kabul etmeyip faturasız tutarı kabul ettiler ve bu tutarda anlaştık. siteye başlarken işin 1/3 'ünü peşin aldım. fakat bunu aldığıma dair bir belge yok. daha sonra siteyi yaptığım şirkette işe başladım. bu sitenin yönetimini ve şirketin bilgi işlemini üstlendim. siteyi yaparken domaini kendi adıma almıştım. hostingide bir arkadaşımın serverından kullanıyorduk. şirkette çalıştığım dönemde domaini patronumla aramda güven problemi oluşmasın diye defalarca devretmek istedim. ve kendisinin bu transfer işlemini gerçekleştirmesi için kredi kartı ile ödeme yapması gerekiyordu. fakat bankalardaki sicili bozuk oldugundan sanal ortamda ödeme yapabileceği bir kredi kartı yoktu. diğer türlü havale ve eft yapması için vaktide yoktu bu şahsiyetin. yani devretme gerçekleşmedi.
öte yandan kendisi ile problemlerimizde vardı. sürekli benim onu site ile tehtit edeceğimi düşünüyordu. maaşlarımı geciktiriyor, ssk primlerimi ödemiyordu. bende bu sebeplerden dolayı içeride 2 aylık maaşım bulunmasına rağmen işten ayrılmak istedim. son gün olaylar oldu. beni vurmakla tehtit edip, üzerime bıçakla saldırdı. ben ise iş yerinde ona zarar verip suçlu olmamak için bir şey yapmadım.
daha sonra defalarca talep etmeme rağmen maaşlarımı ve sitenin hosting ücretini ödemediler. bende bu ücretleri ödemezler ise siteyi kapatacağımı söyledim. sürekli ödeyeceklerini söylediler ama herhangi bir ödeme olmadı. sonra ödeme yapacaklarını söyleyerek beni çağırdılar ve buna karşılık sitenin domainini devretmemi istediler. alacağımın 5 te 1 ini verdiler ve bende devrettim. daha sonra ftp şifrelerini istediler. bende kalan kısmı aldığımda bu şifreleri vereceğimi söyledim. daha sonra tekrar defalarca aradım fakat yine ödeyeceklerini söyleyerek beni oyaladılar. bende sitenin hosting hizmetini durdurdum. domain onların adına kayıtlı fakat hosting şu an kapalı ve site yayında değil.
bugun ofisime geldiler ve savcılıktan arama emri ile bilgisayarımın harddiskine el koydular. daha sonra evimi arayarak evdeki bilgisayarıma da el koydular. vatandaş beni sitesini hacklemek ile suçlamış. polise ifade verdim burdaki uzun hikayeyi ifademde de söyledim.
elimde herhangi bir fatura yok. herhangi bir para aldığıma dair belge yok. siteyle bir alakam yok diye inkar edebileceğimi düşünüyorum fakat inkar etmedim. sizce ben suçlu muyum? ne yapmam gerekiyor bu durumda? internette saatlerce araştırmama rağmen benzer bişey bulamadım.
ilginiz için şimdiden çok teşekkür ederim. vaktinizi aldım, saygılar.
Cevap: Siteyi hacklediğime dair hakkımda şikayette bulunuldu..
Sitenin domainini devretmemiş olsaydın hiç birşey çıkmazdı.Yani kendine ait siyeti kendi isteğinle kapatmış gibi olacaktın.Şimdi ise domain onların adına kayıtlı ve sen yayınlarını durdurmuşsun.Hakime durumu izah edip dediklerini kanıtlayabilirsen beraat etme şansın bile var, ancak bilişim suçlarından ceza alman daha kuvvetli bir ihtimal diye düşünüyorum.Daha önce sabıkan falan yoksa paraya çevrilir ertelenir falan içeri girme durumun olcağını sanmam.Tabi karar yüce mahkemenindir.Geçmiş olsun.
Sitenin hack edildiğine dair ellerinde delil yok.Sende illegal bir hack yapmamışsın.Senin ip ni tespit edipte mi yakaladılar?Bence tüm iddiaları reddet.İspat etmesi gereken onlar.Ip tespiti yaptılarsa bile senin yaptığına dair bir delili yoktur .Kaldıki bir sitenin nasıl hackleneceğine dair bilgiyi ancak bir hacker bilebilir.Bence beraat.
muratdemirci rumuzlu üyeden alıntı
Sitenin hack edildiğine dair ellerinde delil yok.Sende illegal bir hack yapmamışsın.Senin ip ni tespit edipte mi yakaladılar?Bence tüm iddiaları reddet.İspat etmesi gereken onlar.Ip tespiti yaptılarsa bile senin yaptığına dair bir delili yoktur .Kaldıki bir sitenin nasıl hackleneceğine dair bilgiyi ancak bir hacker bilebilir.Bence beraat.
öncelikle Bill187 ve Murat Bey'e teşekkürler;
Murat Bey ip üzerine yakalanmadım. vatandaşın şikayeti üzerine geldiler. sitenin erişimini engellemek vs yazıyordu savcılık arama kararında. bilgisayarlarımda hack yada başka bir usulsuz davranış bulamazlar. sadece firmada çalıştığım dönemde yaptığım photoshop çalışmaları ve bu tür belgeler mevcut. polisler ilk başta yanlı gibiydiler. sonra ben olup biteni komple anlatınca bana yardımcı oldular. benim bu iş yerinden ayrılmam onları çok tetirdin ediyor ve bi şekilde rahatsız etmeye çalışıyorlar. ben başka yerden beklerken burdan şikayet etmişler. benim beklediğim konuyuda hukuki.net forumlarında paylaşmıştım.
Anladığım kadarıyle sigortasız çalıştırmışlar sizi.Siz yine savunmanızı doğru şekilde yapın.Ayrıca sigortasız çalıştırdıkları için şikayette bulunun.Bilişim suçları hakkında pek bilgim yok ama siteye erişim hakkı sizde ise sizdedir.Parayı ödesinler sigortanızı yatırsınlar siteye erişimi açın bence.
Arkadaşım öncelikle çok geçmiş olsun durumunu çok iyi anlıyorum insan bu gibi duruma maruz kalınca çalışmadan soğuyor, ama sıkma canını herşey insanlar için heerşey olacağına varıyor. şimdi konuya gelelim bende şu anda aynı olayı yaşıyorum ve müthiş araştırmalar yaptım örnek dava kararlarını inceledim. benim domain ve hosting üzerime ve ödeme olmayınca ftp den index i değiştirdim savcılık da ip den beni buldu ifademde sitenin bana ait olduğunu ve ödeme alamadığım için yayını durdurduğumu söyledim ve şu anda m244-3 içerik değiştirme ve yayını durdurmadan hakkımda dava açıldı. size tavsiyem domainin üçretini kredi kartıyla yaptıysanız extrenizi ve eğer havaleyle yaptıysanız domaini aldığınız firmadan ödeme için faturanızı alınız bu çok önemli. 2. olarak hosting firmasıyla veya yerbarındırmadan hizmet alan arkadaşınızla konuşarak hosting ile ilgili adınıza bir fatura düzenlenmesini sağlamaktır. bunları temin ettikten sonra durumu savcılıktaki ifadenizde sade bir şekilde fazla dallandırmadan anlatınız. size ifadenize göre bir rapor düzenliyorlar sitenin tam olarak ödemelerinin ve kayıt bilgilerinin kime ait olduğuna dair ve savcılık dava açsa bile ceza almazsınız. yinede takdir yücedivanın tekrar geçmiş olsun
Bu gibi olaylarda taraflar arasında hizmet ve eser sözleşmesi yapılmalıdır. Bu suretle paranın ödenmemesi durumunda uygulanacak sürecin de detaylı bir şekiilde belirtilmesi gerekiyor. Sözleşme yapılmayan durumlarda ise kanaatimce siz sözlü olarak anlaşmayı yapmış ve sorumluluğunuzu yerine getirmişsiniz. Bedel ödenmediğinde ise; bu durumda kanaatimce siteyi yayından kaldırmak yanlış olur diye düşünüyorum. Sonuçta aranızda bir borç ilişkisi doğmuş ve konuyu bir ihtarname göndererek karşı tarafı bilgilendirip ihtara verilecek cevaba göre işlem yapabilirsiniz. Siteyi kapatmanın, satılan bir malın borcu ödenmediğinde mala zarar vermek yada çalmak gibi birşey olacağını düşünüyorum.
Sizin geldiğiniz aşamada ise karar mahkemenin tabiki. Yeterli delilleriniz varsa olayı açıklığa kavuşturursunuz. Sıkıntı yaşamamanız için bir avukata müracak etmenizi tavsiye ederim.
Konu IT Adviser tarafından (27-11-2010 Saat 23:07:40 ) de değiştirilmiştir.
Merhaba,
Bu şirketlerle bilişim işi yapan herkesin ortak kaderi haline gelmeye başladı.
Bilişim müdürü şirketten ayrılır, şikayet edilir. Webmaster siteyi yapar, şikayet edilir.
Sizin siteyi kapatma nedeniniz her ne kadar aranızda sözleşme de olmasa bir hukuk problemi, taraflar uyuşmazlığı hukuk mahkemesine götürmeliydi.
Siz de paranızı almayınca siteyi kapatmanız, bu hukuksal hakkınızı mahkeme eliyle değil de kendi kendinize almak istediğinizden bu duruma düştünüz.
Burada ideal hukuktan bahsediyoruz tabi.
Siteye girişleriniz yetkisiz girişler değil. Aranızda bir hukuksal ilişki var. İfadenizde neler söylediniz bilemiyorum fakat kabul etmişiniz.
Bundan sonra siz yine doğruyu söyleyin.
Yetkisiz giriş yapmadığınzı, firma ile hukuksal bir ilişkinizin olduğunu, ödeme yapılmadı için bu yolu seçtiğinizi anlatmaya devam edin.
Siz de bu arada bir alacak davası açabilirsiniz.
Mahkemede ifadelerinizin açık ve net olmasına dikkat ediniz,
Zira bir web sitesine erişimi engellemiş bulunmaktasınız. Sizi kurtaran yetkisiz erişim yapmadığınız hususu olacaktır.
Başarılar.
Av. Sertel Şıracı
Cevap: Siteyi hacklediğime dair hakkımda şikayette bulunuldu
2009 yılında mail adresimin hacklenmesiyle ilgili şikayette bulundum.Hackleyen kişi adanada ikamet ediyor ve dava burada görülüyor.Ben farklı bir ilde ikamet ediyorum.Gecen eve polis geldi ve burdaki asliye ceza mahkemesinde ifade verdim.İfademde şikayetçi olduğumu e mail adresinin teknik takibinin yapılmasını adresimde bulunan maillerde herhangi değişiklik yapılıp yapılmadığı veya başka birine mail agönderimin araştırılmasını ve e mail adresimin tarafıma iadesinin sağlanmasını talep ettim.Duruşma 5 mayısa ertelendi.Öğrenmek istediğim mail adresimin iadesi söz konusu olabilir mi?Bilgi vermenizi rca ederim.
Cevap: Siteyi hacklediğime dair hakkımda şikayette bulunuldu
2009 yılında mail adresimin hacklenmesiyle ilgili şikayette bulundum.Hackleyen kişi adanada ikamet ediyor ve dava burada görülüyor.Ben farklı bir ilde ikamet ediyorum.Gecen eve polis geldi ve burdaki asliye ceza mahkemesinde ifade verdim.İfademde şikayetçi olduğumu e mail adresinin teknik takibinin yapılmasını adresimde bulunan maillerde herhangi değişiklik yapılıp yapılmadığı veya başka birine mail agönderimin araştırılmasını ve e mail adresimin tarafıma iadesinin sağlanmasını talep ettim.Duruşma 5 mayısa ertelendi.Öğrenmek istediğim mail adresimin iadesi söz konusu olabilir mi?Bilgi vermenizi rca ederim.
Merhabalar bende hukuk fakültesi 1. sınıf öğrencisiyim ama daha ceza hukuku görmediğimden sizin yardımınızı istiyorum. 2013 senesinde internetten bir...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
óñêîğåíèå èíäåêñàöèè
31-10-2024, 23:11:20 in Aile Hukuku