Sezen Aksu'yu kızdıracak kupür
Akşam gazetesi yazarı Oray Eğin, bugünkü köşesinin bir bölümünde Sezen Aksu’nun 12 Eylül darbesi gerçekleşince ne dediğini yazdı.
İşte “Yine Sezen Aksu'yu düşündüm” başlıklı o yazı:
"Geçtiğimiz hafta sonu tam anlamıyla bir "korkunç koleksiyoncu" olan, müthiş arşivci arkadaşım ve meslektaşım Atilla Aydoğdu twitter'a eski bir "Hey" dergisinden sayfalar yükledi. 12 Eylül'de sanatçıların ne dediğini sayfalara taşımış dergi...
Bakın Sezen Aksu ne demiş:
"Türk Silahlı Kuvvetleri, ülkemizde her şeyin çıkmaza girdiği bir dönemde yönetime el koymuştur. Bence zamanında ve yerinde bir karar alınmıştır. Halkımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum."
Aklıma epey eskiden okuduğum bir kitaptan kısacık bir bölüm geldi... Mine G. Kırıkkanat'ın (o zamanki soyadı Saulnier) "Ben, Siz ve Köpekbalıkları" kitabının tarihi 1992. Bazen geçmişte yazılan bir yazı, tam da bugüne denk düşebiliyor. Hem de birebir:
"Marlene Dietrich, namuslu bir insandı. Yeri geldi, Hitler'e kafa tuttu, yeri geldi, şaklabanlık yapmaktansa köşesine çekilip oturdu. Daha ölmeden, 'üstünde tartışılmayan ortak değer' olmuştu.
"Nasıl bir başarıydı bu? Neye dayanıyordu.
"Marlene Dietrich, son toplamda asıl kurnazlığın 'namuslu insan kalmak' olduğunu anlamıştı. Günümüz Türkiyesi, her türlü kurnazlık oyununda şampiyonlarla dolu. Ama bir türlü gerçek kurnazlığın 'namus' olduğunu anlayamıyorlar.
"İşte bu yüzden ve yalnız bu yüzden, ne kadar ünlü olsalar da kendilerinden geriye kokmuş cesetleri bile kalmıyor. Sokaklara verilen adları geri alınıyor. Gizlice gömülen ölüleri çıkarılıp anıtlara konuyor, sonra başkaları gelip o anıtları yerle bir ediyor. Türkiye anıtları ve anıları çıkarıp batırmakta çok deneyimli bir ülke.
"Çünkü kalıcılık değerinin ölçüsü metre değil.
"Namus."
"Düşüncede, eylemde ve bu iki işlevin tarihsel tanığı 'yazı'da namus. (Odatv.com)
Asıl kaynak odatv.com ! ( Nedense haberleri hep korkunçtur!!! )
Yani şimdi ne alaka.. niye kızsın ki.. Herkesin dediğini demiş ne var bunda.. Bugün "hayır" diyen herkes referandum sonucuna "hayırlı uğurlu olsun" demedi mi? dedi.. O halde!!!
Maksat "sen misin "evet" diyen diye siyasetin içine çekmek.. Sezen de Sazan ya , hop dalacak hemen!!!
Gerçekten de çok (!) korkunçmuş..
Konu çoban tarafından (15-09-2010 Saat 20:10:55 ) de değiştirilmiştir.
Ben bu görüşe katılmıyorum. Orhan Gencebay ve Cengiz Kurtoğlu hayranıyım. Bu sanatçılar benim fikrime göre benim oy vermediğim partiye,benim fikirlerin zıttı beyanlar verse bile onları dinlemekten vaz geçmem. Esas onlara sataşıpta onu küçük görmeye kalkanlar kendilerini küçük düşürmüşlerdir. Şimdi Orhan Baba diyecek ben Chp liyim veya vekil adayı olacağını açıklayacak bende ona cephe alacam,çok komik,her ortamda yorumlar ile savaşırım Gencebay için.Ben onu sesi ve müziği için seviyorum.Siyasi ve inancı ne olursa olsun.Bu böyle ve böyle kalacak. Diğer fikri saygım var ama benim öyle düşünmek söz konusu olamaz.
Görüşüme katılmayabilirsiniz. Ancak sanatçıyı "küçük görmeye kalkanlar kendilerini küçük düşürmüşlerdir" şeklindeki komik ifadenizi de kabul edemem. Sanatçı evet dediği için küçük görülmemiş, tam tersine kendisine bir sanatçı olarak önem verildiğinden dolayı kınanmıştır. Onun evet oyu kadar kınama da normal bir davranıştır. Konuları, kavramları birbirine karıştırmayınız.
Görüşüme katılmayabilirsiniz. Ancak sanatçıyı "küçük görmeye kalkanlar kendilerini küçük düşürmüşlerdir" şeklindeki komik ifadenizi de kabul edemem. Sanatçı evet dediği için küçük görülmemiş, tam tersine kendisine bir sanatçı olarak önem verildiğinden dolayı kınanmıştır. Onun evet oyu kadar kınama da normal bir davranıştır. Konuları, kavramları birbirine karıştırmayınız.
Sorun zaten orda değil mi.? Ülkemizde hemen hemen bütün insanların sevdiği sanatçıya kendisi sanatçı olduğu için kınanma onu anlayamadım. Bunu diyen özür dilemiş bu tamam. Sokaktaki tabela sökülme teşebbüsü buda kınama mı.? Kınama sözü enteresan,evet diyenler kınansın,hayır diyenler kınansın işin içinden çıkılmaz.Bana dediğiniz sizin fikriniz belkide haklısınızdır.Ben diğer türlü algılıyorum.
Siz daha doğmadan önce Metin Akpınar ve Müjdat Gezen Sahnelerdeydi... gene muhtemelen Sezen Aksu Olmazolsun/Vurdumduymaz'ı çıkarmıştı ... Ama daha minik serçe olmamıştı.. İnsanlar Sezen Aksu'yu sesinden ve bestelerinden sevmişti... başka bir şeyinden değil.. Metin Akpınar ı da çok severlerdi ama deve kuşu kabare ve siyasi hicivlerinden dolayı severdi... Metin Akpınar'ında sesi çok güzeldi ama hiç bir zaman halk onu sanatçı olmasını istemedi ... Gerçi sezen Aksu'nun aile yapısı na baktığımızda özellikle baba tarafına siyaseten nerede durabileceği anlaşılabilir.
Şimdi bunları neden söyledim sayın çoban... şundan söyledim... Metin Akpınar Müjdat Gezen Levent Kırca gibi zaten siyasi görüşleri belli ve daha önemlisi hayatlarını siyasi hicivlerle kazanan kişilerin siyasi görüş beyan etmesi her ne kadar hoş olmasada anlaşılabilir bir durumdur. Amma hayatında normal olarak siyasi görüş belirtmemiş, bu konuda herhangi bir yorum yapmamış daha önemlisi bu yanda hiç tavır koymamış kişişerin kanaat önderi gibi konuşması daha az hoştur.
Çok daha önemlisi Sezen Aksu'nun neden evet dediği anlaşılmadığı gibi buram buram çıkar kokmaktadır. Sadece belli bir kesime şirin gözükmek için alt yapısını bilmeden evet demesi hiç hoş değildir. Tabiiki bu ona SAZAN denmesini en azından yüksek sesle söylenmesini gerektirmez. Oda hiç hoş olmamıştır bunun altını özenle çizeyim. Ama Sezen Aksu'nun bu konuda BİLGİSİZ FİKİR SAHİBİ OLDUĞU VE ACISI BUNU TOPLUMU ETKİLEMEK VE BİRİLERİNE ŞİRİN GÖZÜKMEK İÇİN DİLLENDİRDİĞİ AÇIKTIR. Buna karşılık Metin Akpınar neredeyse madde madde açıklayarak neden hayır denmesi gerektiğini söylemektedir. Aradaki farkta bireyle reaya arasındaki farktır.
Aslında tartışılması gereken bilimsel olarak neden evet neden hayırdır. Bunun dışındakiler partizanlık ve bilgisizlik kokar. Dünyanın en gerizekalı en aşağılık referandumu yapılmış ve beklendiği gibi evet çıkmıştır.
Sezen Aksu da bir vatandaş değil mi, sormuşlar o da evet diyeceğini belirtmiş , bundan daha doğal ne var ki..
Neden Sezen'in "evet"i bu kadar tepki alıyor da , "hayır" diyen sanatçılara çıt yok?
Tek nedeni isminin sokağa verilmiş olması m? Hiç sanmıyorum!
Çünkü o "evet" demiş. O yüzden de al sana ceza denildi de noldu, hiçç..
Çıkıp da kimseye bir cevap verdi mi?
Peki bu durumda nasıl oluyorda bir evet demiş olmakla siyasete karışmış sayılıyor?
Metin Akpınar mesela, TV de ve hatta sert bir dille "hayır" dediğini defalarca dile getirmedi mi, neden "hayır" dediğine dair açıklamalar yapmadı mı? Yaptı..
Ayrıca Sezen mi adını o sokağa verdirtmiş ? Hayır..
İster kaldır ister kaldırma arkadaş o senin kendi kendine verip de geri almayı aklına koyduğun isme sahip çıkan binleri görünce neden geri veriyorsun tekrar? İşte buyurunuz çelişkiler diyarına..
Neyse..
Sokağa isminin geri verilip verilmediği hiç önemli değil ama özürün dilenmiş olması güzel bir harekettir diyebiliriz ki kendi kendilerine başka şans da bırakmadılar zaten.
Bu vesile ile SEZEN AKSU sokakları çoğalmış oldu
"Sezen Aksu, Gaziantep'te yeniden doğdu
Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, "Sokağa isim verirken de, sanat ve sanatçıya olan saygımızdan ötürü 'Sezen Aksu' isminde karar kıldık ve meclisimiz de bu doğrultuda karar verdi. Bunun altında başka şeyler aramamak lazım" dedi." Milliyet
"Sezen Aksu sokakları çoğalıyor
12 Eylül’de yapılan halk oylamasında Türkiye birinci olan Ağrı’da büyük sevinç yaşanırken, Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, referandumda "Evet" oyu kullandığı için İzmir’de eleştirilen sanatçı Sezen Aksuya sahip çıktı." Milliyet
Şimdilik..
Her insan hür iradesini ortaya koyar,bunda engel yoktur.Birde halka mal olmuş,kamu oyu yaratacak,insanları etkileyecek kişiler vardır.Sanatcılar veya Sporcular.Bunlar yorumlarına biraz dikkat etmelidirler.Mesela sayın Sezen Aksu,Evet demekteki aceleciliğini sayın Başbakanın "bir taraf olan bertaraf olur" sözünün yanlış olduğunuda hemen söylemelidir.Olay budur,aksi halde Sezen aksu,bir sanatcı olarak iktidar partisine koşulsuz destek vermektedir.Bundan sonra sayın Sezen Aksu'dan diğer toplumsal olaylar hakkındada duyarlılık beklemekteyiz.
Konu feyyar tarafından (18-09-2010 Saat 13:01:40 ) de değiştirilmiştir.
BİR ÖĞRETMENİMİZDEN SAZAN SEZEN'E TOKAT GİBİ AÇIK MEKTUP..!YÜREĞİNE
SAĞLIK ÖĞRETMENİM..DUYGULARIMIZA TERCÜMAN OLMUŞSUN..!AZ BİLE OLMUŞ...
Bizler,68’li ağabeylerimizin, ablalarımızın, yeryüzünde kurulmuş bu müthiş sömürü düzenine karşı açtıkları yolda, 78’li sol/sosyalistler olarak canımızı bile hiçe sayarak adadık kendimizi özgürlük ve demokrasi mücadelesine.
Hani halk denir ya hep, biz halk çocuklarıydık, içinden geliyorduk, ‘bir lokma, bir hırka’ ile büyütülmüştük. Tıpkı senin gibi öğretmen çocuğuyduk, işçi çocuğuyduk. Dünyanın en güzel fakat en yoksul bıraktırılmış dağlarında, yaylalarında emekçi ve köylü çocuğuyduk. Yoksul ama dürüst, onurlu ana babalarımızın, komşularımızın, öğretmenlerimizin, alın terlerinin nasıl da acımasızca harcandığını, yer altı yerüstü kaynaklarımızın nasıl da egemen güçler ve yerli işbirlikçileri tarafından sömürüldüğünü, silah satmak uğruna nasıl da savaşlar çıkarıldığını, sırf kendi güdümlerinde olsun diye çocuklarımızın nasıl da iğrenç bir eğitim düzenine mahkum edildiğini gördük.
Yaşadık, ezildik, acı çektik… Sonra kitaplardan öğrendik ki biz yalnız değildik. Dünya yanıyordu ve o yangına karşı aldığımız en onurlu saf, devrimci saflardı. Böyle bir karşı çıkış, böyle bir dik duruş ve bu haklı direnişin hızla yayılması elbette bir takım güçleri harekete geçirdi.Bir 12 Eylül sabahında ailemden ablamın, kız kardeşimin, öğretmen eşinin, dayımın oğullarının götürülüşleri, başka bir kentte yaşayan benim ve eşimin bir anda işimizi, evimizi terk ederek, 1 yaşındaki çocuğumuzla kaçağa düşmemiz daha dün gibi. Sonra tutuklananlara yapılan işkence haberleri, teyzemin oğlunun vurulduğu haberi, öğrencilerim, öğretmen arkadaşlarım, işçiler, sendikacılar, sanatçılar, aydınlar ve hatta onların anaları, babaları… Eniştem Enver Karagöz… falaka ve elektrik yüzünden ayak kemikleri görünürken, boğazına kaynar su döktükleri için gırtlak kanseri oldu, sesini kaybetti. O bir edebiyat öğretmeni idi ve 25 yıl yurtdışında sessiz kalan sesiyle ölene kadar doğruları anlattı yine de… Mezarı Almanya’da gurbette…Dayımın oğlu Ahmet Özdil… Manisa’da üniversite okurken işkencede beli kırıldı, kötürüm kaldı, 10 yıl annesi temizledi altını… Mezarı memlekette, Artvin’de… Fatsa’nın dağlarında vurularak öldürülen teyzemin oğlu Özgüç Tuncay…O gencecik idama giden çocuklar… Erdal Eren hani yaşı büyütülerek asılan o yavru…Hani senin onun için yazdığın o şarkı;‘ Acı yüzler, kurşun gibi izler, Son bakıştaki o gözler kaldı aklımızda’ Bir de Deniz Gezmiş için yazdığın ağıt; ‘ Bir seher vakti sılaya varsam, Selam versem ah sıradağlarıma’… lal… 12 Eylül anayasası ile de ülkenin üzerine bir kara bulut gibi çöktü faşizm. Daha çok kar, daha çok rant, ‘bırakınız yapsınlar, bırakınız geçsinler’… Yaralıydım, öğrencilerimden ayrılmak zorunda kalmıştım, kaybettiğim sevdiklerimin acısı yüreğimi bir kor gibi yakıyordu. Bu ülkede bir hesaplaşma yaşanmamıştı. Seni dinliyordum. Günlerce, aylarca, yıllarca… ‘ Ah ne kahraman, ne cesur, Ne güzel çocuklardık, Her yeni günü ümitle, Nasıl da kucaklardık…
Ah kaldırımlar biliyor, Bir devir muhteşemdik. Güz güneşinden hüzünlü, İlk yazdan şendik.’ İyi ki sen vardın, beni anlatıyordun, bizi anlatıyordun. ‘ Akşam vakti dolaştım sokaklarda, Yırtık bir afiş, seni gördüm duvarda’ diyordun…Cebinde beş kuruşsuz, sırtında paltosuz, bir duvar yazısından ötürü aranan, afişlenen o çocuğu anlatıyordun. Eşim, çocuklarım, yakınlarım seni dinliyorduk, o ılık sesin yaralarımıza iyi geliyordu. Sonra birden yürekten sarsıldık. Kulaklarımıza inanamadığımız bir tek sözcüktü senden duyduğumuz: ‘Evet’. Ne için ‘Evet’ Sezen?
-Daha iktidara gelmeden dünyanın lanetlediği Bush’la yaptığı özel görüşmeler için mi?
-İktidara geldiğinden beri dış borçlarımızı misli misli arttırdığı için mi?
-Meclisten savaş tezkeresi çıkartmaya çalıştığı ve çocuklarımızı Irak ateşinin içine atmaya çalıştığı için mi ‘ Evet’ ?
-Hayvancılığı ve tarımı özellikle bitirerek halkımızı ithal ürünlere muhtaç ederken üreticilerimizi bitirdiği için mi?
-Taşeron şirketler kurup, haksız, hukuksuz, ucuza insan çalıştırdığı için mi ‘Evet’ ?
-Üniversitelerini bitirdikten sonra, yeniden sınavlara sokularak kapılarda tayin bekleyenler için mi ’Evet’?
-Sağlık sistemini düzenliyorum, SGK artık özel hastanelerde de geçecek diyerek sonra çıkarılan yüksek faturalar için mi ‘Evet’ ?
-Eğitimi özel dersaneler üzerinden yürütüp, çocuklarımızı birer ruh hastasına çevirdikleri için mi ‘ Evet’ ?
-Son 5 yılda 4000 kadının öldürüldüğü bir ülkede bu sorunun görmezden gelindiği için mi ‘Evet’ ?
-Milyonlarca sokak çocuğu hiç yokmuş gibi davranıldığı için mi ‘Evet’ ?
-Hiç utanmadan halkın karşısına geçip, 15-20TL’lik memur-işçi zamlarını böbürlenerek anlattıkları için mi ‘Evet’ ?
-Dağlarımızın, köylerimizin güzelim sularına HES adı altında el koydukları için mi ‘Evet’ ?
-Yıllardır dökülen kan için laftan öteye hiçbir çözüm üretemedikleri için mi ‘Evet’ ?
-Diğer maddelerin hepsi mecliste halledilebilecekken, sırf Anayasa mahkemesi ve HSYK’yı kendi güdümlerine almak için referanduma gittikleri için mi ‘Evet’ ?
Sezen;Dün günlerden beri ilk kez, eski bir kasetini koydum teybe, balkona çıktım, sardunyalarla bakıştık, gözlerim doldu… Dönüp kapattım teybi. Tıpkı bundan böyle kalbimi de sana kapattığım gibi.
Müfide IŞIK/Öğretmen
Hiç duydunuz mu bir sanatçının hayır dediği için aşağılanıp aforoz edildiğini? Bu kadar kin sosyalizmin nereside var! Yazıklar olsun.
Hiç duydunuz mu bir sanatçının hayır dediği için aşağılanıp aforoz edildiğini? Bu kadar kin sosyalizmin nereside var! Yazıklar olsun.
Sanıyorum bu daha çok ''ilişik yazar sanatçı'' olmakla ilgili bir durum. Herhalde koskoca sanat dünyasından bir Sezen Aksu çıkmamıştır evet diyen. Burada sorun ''ilişik sanatçı'' olmasıdır Sezen Aksu'nun. Yani bir anda kitlelerin gözünde Sezen Aksu gitti Sezen AKsu geldi...Rahatsızlık budur. İşin traji komiği sezen i sezen yapanların çoğunun da Hayırcı olmasıdır.
Aslında Hayır diyende Evet diyende bizim yurttaşımızdır. Gerçek utanması gerekenler böyle keskin bölünme yaratanlardır.
Sokak sakinleri yaptıkları açıklamada şunu söylediler:
“Fazıl Say'a Türkan Saylan'a yapılan haksızlıklara karşı tepki vermeyen, sokağımıza ismi verilen Sezen Aksu'nun isminin kaldırılmasını demokrat İzmirliler olarak istiyoruz.”
Bunun için imza kampanyası düzenleyen “Sezen Aksu Sokağı” sakinleri, İzmir Konak Belediyesi’ne başvuru yapacaklarını belirttiler.
Belediyeye verilecek imzaların bulunduğu metinde şu satırlar yazılı:
“Ülkemizin içinde bulunduğu “VARLIK-YOKLUK” savaşında, bu hanım ciddi bir “UMURSAMAZLIK”, “DUYARSIZLIK” içinde büyük bir “AYMAZLIK” göstererek siyasal iktidarın yandaşı olduğunu ilan etmiştir. Bizler, DEMOKRAT İZMİRLİLER olarak sokağımızın adının değiştirilmesini arz ve rica ederiz.”
Halk arasında "abart egzoz" ya da "performans egzozu" şeklinde tabir edilen egzozların aracın performansına olumlu yönde hiçbir etkisi olmadığı gibi...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Not long ago played in casino13.org - everything is clear, without deception. Everything quick and easy. Has anyone tried it? Any...
Kişisel Verilerin Korunması...