Selam Arkadaşlar.....
Arkadaşlar,eski bir dostum önce 1974 de sonra 1982 de Almanyadan Sınır dışı edilmiş...Lakin 1982 den beri de yurtdışına çıkmaya herhangi bir ihtiyaç duymadığından bu güne kadar hiç bir ülkeden Vize talebinde bulunmamış...
Geçen, 2010 Nisan Ayının başlarında Almanya ya davet edilmesi sebebi ile Vize talebinde bulunmuş fakat-RET- olmamış ama kendisine 1982 de Sınırdışı edilmesinin kaldırılması veya süre verilmesi yazılı Müracaatına ve isteğine bağlı olduğunu bildirmişler.
Kendisi de bunu tuttuğu bir Avukat aracılığı ile müracaat etmiş şimdi sonucunu bekliyor...
Fakat bu arada İtalya ve Hollanda dan bir iş için seyahat Vizesi almak istiyor....
Almanya dan almış olduğu bu Sınırdışı edilme kararı kendisinin bir başka AB ülkesine seyahatine ENGEL mi ?
Konu hakında bilgi veya tecrübesi olan varmı ?
İlgi ve bilgi paylaşımınız için şimdi den teşekkürler...
AB henüz AET iken alinan sinirdisi kararlarinin AB olduktan sonra diger ülkelere de aktarildigindan emin degilim, ancak örnegin 3 sene önce almis olsaydi bu sinirdisi kararini diger tüm AB ülkelerinde gecerli olacagi kesindi. Konuya hakim bir avukata ya da ilgili ülke konsolosluklarina danisiniz...
Sayın Salpyılmaz...
Öneri ve bilgilerinizi arkadaşıma aktardım..Kendisi de ilgili elçiliğe gidip bilgi istediğinde,vize başvurusunda bulunursa ancak cevap alabileceği söylenmiş,bunun üzerine Arkadaşım Seyahat Acentaları ve yurtdışı ile ilgili kim varsa fikir edinebilmek amacı ile konuşmuş..En son Almanya dan Av.Hamdi Bey ile iletişime geçmiş ama kendisine tatmin edici bir cevap vermediği gibi vekaletini istemiş..Arkadaş teredüt içinde...
Şahsen bende öyleyim..
Zira;şimdi Adamcağız gider de vize başvurusu yapar ve red olursa bunun belirli bir süre daha vize başvurma hakkının olmadığını biliyorum..
Ayrıca bu AB ülkelerinden birinden red cevabı alırsa,ikinci veya üçüncü başvuru yapacağı ülke pasaport daki red vizesini gördüğünde direkt o ülkenin yani kendinden evvel red cevabı veren ülkenin kararına uyabilir ve o da red verebilir...
Ancak bu ve benzeri yurtdışı edilmelerin yakın tarihlerde olması durumunda AB,SİS ve Ankara kararlarının geçerli olduğunu da biliyoruz...
İzleyeceği yol başka ne olabilir?
Konu kamanlı tarafından (13-08-2010 Saat 12:16:51 ) de değiştirilmiştir.
Sebep: Eksik ve Hatalı oluşu sebebi ile..
Merhabalar.İnşaat mühendisiyim.Temmuz ayında Türkmenistan dan 5 yıl süre ile deport oldum yani sınırdışı edildim.Sebebi bir yabancı olarak oranın vatandaşı bir bayanla (kendisi evleneceğim insandır) beraber olmaktı.yasalarında bu var malesef.Fuhuş olarak nitelendirdiler ve önce 15 gün hapis yattım ardından da türkiyeye gönderildim.Benim orda türkmen birisiyle bir iş ortaklığım oldu 2 tane kamyonum orda hala çalışmakta.Kamyonlar o şahsın üzerineydi yerel olması sebebiyle.Bana çıkarken elime bir belge verdiler.O belgenin üzerinde 5 yıl sureyle gıremeyeceğım falan yazıyordu . Pasaport numaram, adım soyadım ve doğum tarihim vardı yalnızca.Benim gözlemlediğim kadarıyla isim değişikliği ve pasaport değişikliği yaptığım takdirde o ülkeye tekrar girişim mümkün olacaktır.Sonuçta orda bir varlığım var benim.Bu konuda neler yapabilirim.Bu değişiklikleri sadece işim için yapmam benim geçmişimde neleri değiştirir.Havaalanında bu durum anlaşılırsa neler olabilir ?
Konu hakkında bilgisi olan varsa bu konuda bana yardımcı olabilirse çok sevinirim.
Öncelikle bahsettiğiniz hukukun ardından dolanmak olarak nitelendirlir.Yani bu bahsettiğiniz işlemleri gerçekleştirmeniz çok uzun bir süreç alacaktır ve eğer ilgililer tarafından veya gideceğiniz ülke makamları tarafından anlaşılırsa öncelikle MÖHUK. uyaınca sahtekarlık dolayısıyla ülknin cezai müeyyidesine ve ömür boyu ülkeye giriş yasağına tabi kılınabilirsiniz.Tahminimce bu tip bir durumda ülkeye girişiniz sırasında bir sorun olmayabilri.Ancak eğer ülkenin pasaport işlmeleri hususunda kurumsal açıdan ülkemizle iyi bir iletişimi varsa ve çapraz sorgu sistemi felan varsa işiniz zor olur.
merhaba
türkmenistan vatandaşı olan biri sınırdışı edildiği takdirde 5 yıl türkiyeye giriş yasağı olduğunu duydum...
türk vatandaşıyım kız arkadaşım türkmenistanlı sınır dışı edildi...tekrar türkiyeye dönebilmesi için cezasının ödenmesi yeterli mi?
benim türkmenistana gidip nikah yapmam onun türkiyeye gelme sorununu çözer mi?ne kadar sürede dönebiliriz?benim için herhangi bi sorun teşkil eder mi?
kız arkadaşım karakola götürüldükten sonra hemen bu cezanın türkiyedeyken ödenmesi durumunda işlemler çabuklaşır mıydı?
,
sınırdışı edilme şartları,
almanyadan sinirdisi edilme,
almanyadan sinirdisi edildim,
deport sebepleri,
almanyadan sinirdisi edilen tekrar gidebilirmi,
almanyadan yurtdışı edilen bir bayanın vize işlemleri nasıl gerçekleşir,
sınırdışı edildim geri nasıl gidebilirim,
almanyada sinir disi nedenleri,
almanyadan sinir disi yasagi ne kadar,
almanya sinir disi suresi,
almanya deport,
almanyadan sınır dışı olduktan sonra tekrar geri dönebilmek için,
deport olan biri tekrar giriş yapabilir mi,
tyrkmenistan- turkiya deport nasil olur,
türkmenistan vatandasik yasaai,
sınır dısı edilen biri nasıl kurtulur,
türkmenistan sınır dışı edilirse ne zaman dönebilir,
sınır türkmenlere kapalı mı,
almanyadan sinirdisi hollandaya girermiyim,
kac sene oldu deport,
vizesi bitmişler kaçyıl deport,
vize zamani geçmiş yabançilarin deport olmasi için en son süreci nedir...,
bir kisi almanyadan nasil sinirdisi edilir
Curious about DeFi? Juice Finance is shaking up the space with its powerful Juice Finance DeFi platform. With smart Juice Finance lending, high Juice...
Curious about DeFi? Juice Finance is shaking up the space with its powerful Juice Finance DeFi platform. With smart Juice Finance lending, high Juice...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Dijital Sağlık ve Yasal...
01-05-2025, 18:12:22 in Borçlar Hukuku