olorin dilekcede gidermemektedir. olacak . şimdiden herkese teşekkürler.
07/03/2010
MECLİS DİLEKÇE KOMİSYON BAŞKANLIĞINA
Kullanmış olduğum ve ödemelerde sıkıntı yaşadığım dövize endeksli kredim ile ilgili Merkez Bankasının 08.02.2010 tarihli 2010/YB–3 nolu genelgesi mağduriyetimi gidermemektedir.
Bu kapsamda kredimi geri ödeyebilmem için gerekli olan, kredi kullanılan günün kurundan TL ye geçişin sağlanması yada çekilen günün kurundan geri ödemenin sabit şekilde yapılması için gerekli yasal düzenlemenin yapılmasını arz ederim.
arkadaşlar bugün foreks haber merkezinde şu yazı çıktı.İnşallah bu japonlar paralarının yüksekliğine müdahele ederlerde rahatlarız.
Uluslararası yatırım kuruluşu Morgan Stanley, Japonya'nın
Yen'deki artışı engellemek için döviz piyasalarına müdahale
etmesi ihtimalinin giderek yükseldiğini bildirdi.
Kuruluşun döviz stratejileri başkan yardımcısı Sophia Dorssos
tarafından hazırlanan raporda, "Japonya'nın Yen satması ihtimali
yüzde 47 düzeyine yükseldi. Rakam 2004 yılından bu yana en yüksek
düzeyi gösteriyor" denildi.
Kendi modelleri ile yaptıkları değerlendirmenin ardından bir
rapor hazırlayan yönetici, "Yen'de mevcut düzeylerden daha yukarı
doğru yaşanabilecek artışın resmi bir müdahaleyi tetikleme
riskinin artığını düşünüyoruz" saptamasında bulundu.
SLMLAR,
Sitenizde yeniyim, aslında kredi konusunda da yeniyim.Babam bir bankadan JPY kredi kullanmış. 2 ay önce vefat etti.Hayat sigortasının krediyi karşılamadığını söylediler.Ayrıntılı doktor raporu tarafımıza posta ile gönderilmiş fakat henüz elimize ulaşmadı.(Babam kalp krizinden öldü.Şeker ve tansiyon hastasıydı.Bunları beyan etmemiş.Bu yüzden sigorta karşılamıyormuş.).Yani hayat sigortası kandırmaca.BANKALAR HAYAT SİGORTASIYLA KENDİLERİNİ SİGORTALIYOR!!!..
Ben sigortayı yaparken babama soru sorduklarını da zanetmiyorum. Boş kağıda imza attırıyorlar herhalde.Şubeden poliçeyi göstermelerini istiyeceğiz.Dava açmayı düşünüyoruz Şube bize sadece geri ödeme planını verdi.
.Buarada kredinin 2 taksidini üstüste ödeyemezsek hemen haciz gelir mi?
Bankanın ölüm gibi özel durumlarda ek süre vermesi gerekmez mi?
JPY en TL YE dönebilir miyiz?
Siz benim yerimde olsanız ne yaparsınız?
Yardımcı olursanız seviniriz biz sağlıklı düşünemiyoruz çünkü
selam arkadaslar ebru arkadas gbi ben de 5 mart ta babamı kaybettim.konut kredisi kullanmıstık dolayısıyla hayat sigortasıda yapıldı hemde 10 yıllık ve hepsi pesin kesildi.babam kalp krizinden vefat etti ama hayat sigortası isi yokusa suruyor.ölmüs insanın saglık karnesi arastırılıyor ve sigorta doktorundan ödeme onayı cıkmadı.neymiş babanız bize rahatsız oldugunu soylememiş.kimse bişey sormadıki suraya imza at buraya imza at hepsi bu.mahkemeye basvuracam ama hangi yolları izlemem gerek.yani biz bu hayat sigortasını niye yaptırmıs oluyoruz anlamıs degilim.bu konuda bana yardımcı olacak birisi varmı ozellıkle ebru arkadasım benden bir kacay tecrubeli oldugu için yardımlarınızı beklıyorum saygılar
Arkadaşlar hakikaten ebruu ve endercey arkadaşların durumuna üzüldüm.Allah esirgesin böyle bir durumla hepimiz karşılaşabiliriz.Sonuçla ölüm kaşla göz arasında birşey.Bizler bu hukuk köşesinde niçin yorum yazarız.buraya hukukçu arkadaşlar çok üye olduğundan bu tür yazılar okusunlar ve yorumlarıyla yardımcı olsunlar diye yazıyoruz.Fakat görüyorumki hiç bir hukukçu yardımcı olmuyor.yani anlayacağınız.kendimiz çalıyor kendimiz söylüyoruz.Bu açıdan bu foruma ilgi azaldı.Şimdi herkez dövizzedeler.com da yazıyor.Ebruu ve endercey arkadaşlarımızın oraya yazmalarını rica ediyorum.orada okuyan çok olduğu için birileri ilgilenir cevap yazarlar diye umuyorum.
Ayrıcada Bu Bankaların düzmece ve kendi menfaatleri doğrultusundaki sözleşmeleri bazen bu ülkede insanları çıldırtacak noktaya getiriyor.Ve hukuk suz bir ülkedemi yaşıyoruz diye haykırmak geliyor içimdem.Herşey paralının ve gücün elinde yeter artık buna birileri dur demeli.
Benim naçizane fikrimce mahkemeye giderseniz sizin lehinizde karar verebilirler.Çünkü hayat sigortası kişinin sağlığı süresince başına bir şey geldiği takdirde sigorta şirketinin üstleneceği masrafları içermektedir.aşağıda bir siteden alıntı yaptığım durumları okuyun.Renkli tonla vurguladığım yer fayda sağlar diye düşünüyorum.Her iki üyemizede Başsağlığı diliyorum.
Yıllık Hayat Sigortası
Yıllık Hayat Sigortası sadece ölüm teminatı sağlar. Sigorta süresi olan 1 yıl içinde, sigortalının ölümü durumunda menfaatdarlarına sigorta poliçesi'nde belirtilen ölüm teminatı ödenir. Bir yıllık süre sonunda, sigortalının hayatta olması halinde hiçbir ödeme yapılmaz. Sigortaya devam etmek için her sene yeni bir Yıllık Hayat Sigortası
yapılmalıdır.
Bankalardan tüketici kredisi alındığında, Yıllık Hayat Sigortası poliçesinde Banka menfaatdar gösterilebilir.
Böylece tüketici kredisi alan kişinin ölümü halinde geride kalanlar bir de kredi borcunu ödeme yüküyle karşı karşıya kalmazlar. Kredi borcunun ödenmesinden sonra, tazminatın artan kısmı sigortalının mirasçılarına ödenir.
18 ile 65 yaş arasında bulunan sağlıklı herkes bu sigortadan yararlanabilir.
Yıllık Hayat Sigortası ile temel olarak yaşam kaybı riski teminat altına alınmaktadır. Sigorta kapsamında, Vefat Teminatı ile isteğinize bağlı olarak Kaza Sonucu Vefat, Kaza Sonucu Tam ve Kısmi Maluliyet ve Hastalık Sonucu
Tam Maluliyet Teminatları bulunmaktadır.
Kaza Sonucu Vefat Teminatı
Sigortalının sigorta süresi içinde Ferdi Kaza Sigortası Genel Şartları'nda tanımlanan bir kaza sonucu, derhal
veya kaza tarihinden itibaren bir yıl içinde vefatı halinde, poliçede belirtilen kaza sonucu vefat tazminatı,
vefat teminatına ek olarak lehdar(lar)a ödenir.
Kaza Sonucu Sürekli Sakatlık Teminatı
Sigortalının sigorta süresi içinde Ferdi Kaza Sigortası Genel Şartları'nda tanımlanan bir kaza sonucu,
derhal veya kaza tarihinden iki yıl içinde daimi olarak sakat kalması halinde, tıbbi tedavinin sona ermesinin ve
sürekli sakatlığın tespit edilmesinin ardından sürekli sakatlık tazminatı, Ferdi Kaza Sigortası Genel Şartları'nda belirtilen oranlar dahilinde sigortalıya ödenir.
Hastalık Sonucu Sürekli Sakatlık Teminatı
Sigorta süresi içinde sigortalının bir hastalık sonucu daimi surette sakat kalması halinde tıbbi tedavinin sona ermesini ve sürekli sakatlığın kesin surette tespitini takiben, sürekli sakatlık sigorta bedeli sigortalıya ödenir.
Tehlikeli Hastalıklar Teminatı
Sigortalının sigorta süresi içinde miyokard enfarktüsü (kalp krizi), hastalık sonucu oluşan inme, kanser, böbrek yetmezliği, körlük, multipl skleroz hastalıklarından birine yakalanması veya koroner damar hastalığı sonucu yapılan açık kalp ameliyatı, önemli organ nakli ameliyatı (alıcı olarak) gibi operasyonlardan birini geçirmesi halinde,
sigorta poliçesi'nde belirtilen tehlikeli hastalıklar teminatı sigortalıya ödenir.
Kaza Sonucu Tedavi Masrafları Teminatı
Sigortalının, Ferdi Kaza Sigortası Genel Şartları'nda tanımlanan bir kaza nedeniyle, kaza gününden itibaren bir yıl içinde tedavi görmesi halinde oluşan tedavi masrafları teminatı limit dahilinde ve fatura karşılığında sigortalıya
ödenir.
Hastane Gündelik Tazminatı Teminatı
Sigortalının, Hastalık Sigortası Genel Şartları'nda tanımı yapılan bir hastalık veya kaza sonucu hastanede yatarak tedavi görmesi halinde, hastanede yatılan her tam gün için, poliçede belirtilen hastane gündelik tazminatı teminat tutarı sigortalıya ödenir. Bir yıl içinde hastane gündelik tazminatı teminatından en fazla 90 gün için ödeme yapılabilir.
Yıllık Hayat Sigortası Süresi
Yıllık Hayat Sigortası sizi bir yıl boyunca güvence altına alır. Sigortanızın bitiminde, isterseniz sigorta ve
teminatlarınızı yenileyerek güvencenizi devam ettirebilirsiniz.
Teminatların Belirlenmesi
Yıllık Hayat Sigortası'nı, dilediğiniz teminat miktarı için yaptırabilirsiniz. Ancak, belirli bir limiti aşan teminatlar için
sağlık durumunuza dair doktor raporu, tahlil ve tetkikler istenmektedir.
Sigorta Priminin Hesaplanması
Ödemeniz gereken sigorta primi seçtiğiniz teminatlara, yaşınıza ve teminat tutarına göre değişir.
Sigorta teminatınız ve dolayısıyla sigorta primleriniz YTL veya dövize endeksli (USD veya Euro) olarak belirlenebilir.
Sigorta primleri ödeme günündeki T.C. Merkez Bankası efektif satış kuru üzerinden YTL'ye çevrilerek ve peşin veya taksitle ödenir.
Priminiz; yaşınıza ve seçmiş olduğunuz teminat tutarına göre hesaplanmaktadır. Ayrıca seçmiş olduğunuz ek teminatlar da meslek sınıfınıza ve hobilerinize göre priminizi etkilemektedir.
Küçük miktarda primler ile yüksek teminatlar satın alabilirsiniz. Örneğin 35 yaşında ve 10 milyar TL. teminat isteyen
bir kişinin ödeyeceği prim; 29,500,000 TL'dır.
Prim Ödeme Şekilleri
Yıllık Hayat Sigortası primi poliçe düzenlendiğinde peşin ödenmektedir. Primi taksitlendirmek yerine ayrı ayrı
poliçeler yaptırabilirsiniz.
Vergi Avantajı
Ücretli ya da yıllık beyanname veren mükellef iseniz, 193 sayılı G.V.K.'nın 4697 sayılı kanun ile değişik 63/3 ve 89/1 bendlerine göre ödediğiniz primi vergi matrahından indirebilirsiniz. Bu imkandan yararlanabilmek için primlerinizi ait oldukları vadelerde ödemeniz gerekir. Priminizi ödediğinizi gösteren belgeyi çalıştığınız işyerinin ilgili bölümüne vermeniz halinde ödemiş olduğunuz prim limitler dahilinde matrahınızdan indirilerek vergi avantajı sağlanacaktır.
Öncelikle başınız sağolsun endercey. Sizin mesajınız hukukçu bir arkadaşımın sigortacılık sektörünün nasıl çalıştığına dair anlattıklarını hatırlattı. Dediğine göre; sigorta şirketleri ödeme yapmamak için her zaman şanslarını denerler, bu deneme işini o kadar ileri götürürlerki sizin sigortalı olmadığınızı bile iddaa ederler. Umarım arkadaşım yanılıyordur. Söz konusu rakam büyük olduğu için kesinlikle profosyonel yardım almak gerekir diye düşünüyorum. Sigorta acentalarının sigorta alcaklarına aracılık ettiğini duymuştum. Rakip bir sigorta fimasının acentasından da tahsilat konusunda yardım istenebilir sanırım. Hangi durumlarda sigortanın ödeme yapıp yapmayacağını onlar gayet iyi biliyorlardır.
merhaba arkadaşlar,
telefonla sağlık destek hizmeti satın aldım
2 gün sonra cayma hakkımı kullanmak için fax çektim firmaya ve evraklarını iade ettim.
firmaya banka hesap numaramı verdim.ücret iadesi için buraya gelmeniz lazım diyorlar.buraya gelmeden ücret iadesi yapamayız diyorlar.gönderdiğim faxta imzalı iptal başvurum var zaten.ne yapabilirim.firmaya gitmek istemiyorum...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Maaşını ödemesinin gecikmesi ve...
24-05-2025, 18:14:33 in Bireysel İş Hukuku