Şirketten ayrılmak istiyorum, ayrıldıktan sonra şirket borçlarının bana yükümlülüğü nedir
Merhaba,
2009 Yılı sonralarında 2 arkadaşımla birlikde Toplam 3 ortaklı limited şirket kurduk.
Ortaklarımın şirket ofisini farklı amaçlar için kullandıklarını farkettim ve birçok kez uyarmama rağmen beni ciddiye almadılar ve bundan dolayı şirketden ayrılmak istiyorum
Ancak şirketden ayrıldıgımda şirketin artık iş yapamayacagını bildikleri için ortaklarım zora koşuyor ve ayrılmamam için diretiyorlar. Kendilerinin şirketden ayrılmalarını teklif ettim bunuda kabul etmediler.
Ben ise ayrılmak konusunda diretiyorum.
Şirketi kurarken kullandıgım bazı şahsi malzemeleri şirketde ben ve ortaklarım kullanabilmeleri için şirket ofisine getirmiştim. Şirketdeki malzemelerimi alıp ayrılacagım dediğimde şirketden sana hiçbir şey vermeyiz dediler.
Malzemelerim : Şirketde kullanılan bilgisayarlar fax makinası ve büro malzemeleri ve elektronik cihazlar.( Tüm malzemeler faturasız ve şirket demirbaşına kayıtlı değiller)
Şirket 3 ortaklı ve 3 ortağıda şirket müdürü ve tüm ortakların münferit imza yetkisi var.
Hisse dağılımları:
1. Ortak % 34 Hisse ( Ben )
2. Ortak % 33 Hisse
3. Ortak % 33 Hisse
__________________________________________________ _____
Şirket ile alakalı detayları verdikden sonra birkaç sorum olacak.
1- Şirketden ayrılmam için veya hisselerimi şirket ortaklarından herhangi birisine veya şirket ile alakası olmayan baska bir kişiye devir etmem için şirket ortaklarının onayı gerekiyormu ? Yoldan geçen birisini çağırıp gel sana şirketimdeki hisseleri devredeyim deyip, diğer ortaklarımdan onay almaya gerek kalmadan tüm hisselerimi baska bir kişi yada kişilere parça parça devredebilirmiyim.
2- Şirketi kurarken şirket adına açılmış olan tüm banka hesaplarının işlemleri için bankalara ben gitmiştim.Banka evraklarında benim imzam ve şirket kaşesi var. ( Şirket adına çekilmiş herhangi bir kredi veya kredi kartı ve buna benzer harcama yok biliyorum fakat ortaklarımdan herhangi birisi benden habersiz kredi çekmiş ise ben şirketden ayrıldıktan sonra , Bankalardan herhangi bir prüz çıkarmı ?
3- Şirket de sattığımız bazı ürünlerin bayiliği için "disbirütör ve ithalatçı firmalara" şirket adına sözleşmeler ve teminatlar imzalamıştım. Bunların bir kısmında sadece benim imzam ve şirket kaşesi bazılarında ise şirketin tüm ortaklarının imzaları ve şirket kaşesi var. Şirketden ayrıldıdan sonra bu sözleşmelerin ve teminatların bana olan hükmü halen geçerlimidir ?
4- Şirketin borcundan dolayı, bir kişiye 10.000 TL lik bir senet vermiştik. Senet de Şirket Kaşesi + Şirket Ünvanı ve benim imzam bulunmakta.
Ben şirketden ayrıldıtan sonra Şirket adına imzaladığım ve şirket ünvanı ve şirket kaşesi olan bu senede sorumlulugum devam edermi ?
Veya İmzaladığım bu senedin, ben şirketden ayrıldandan sonra bana karsı hiçbir sorumlulugu olmaması için senedin nasıl bir formatda hazırlanmıs olması ve ne gibi ayrıntıların senetde yer alması gerekir.
5- Şirketden ayrılırken daha önce şirket adına yapılmıs olan sözleşmeler ve şirket adına imzalanmıs şirket kaşeli senetlerin bana karsı hiçbir yükümlülüğü olmaması için karar defterine ne gibi ayrıntılar yazılması gerekir.
TÜM SORULARIMDA MENFAATİMLE ALAKALI SORULAR SORDUM ÇÜNKİ ŞİRKETDEN HİÇBİR KAR PAYI YADA BUNA BENZER PARA VEYA ÜRÜN ALMADAN ŞİRKETDEN AYRILACAĞIM. VE HEM HİÇBİR KAR ALMAYIP HEM DE BORÇLU DURUMA DÜŞMEK İSTEMİYORUM
Şirketden ayrıldıktan sonra şirket borcu ve imzalanan sözleşmelerin bana karsı hiçbir hükmü olmaması için ne gibi bir yol izlemeliyim.
Saygılar....
Hukuki NET Güncel Haber
Konu Vatanseverim tarafından (12-07-2010 Saat 03:22:07 ) de değiştirilmiştir.
Cevap: Şirketden ayrılmak istiyorum, Ayrıldıkdan sonra şirket borçlarının bana yükümlülüğü nedir
1-Limited şirketlerde kararlar ortakların sayı ve sermaye çoğunluğu ile alınır. 3 ortaklı şirkette karar için 2 ortağın onayı ve bunların sermaye paylarınını toplamının da %50 i geçmesi gerekir. Yani tek başınıza hisse devri yapamazsınız.
2-Bankalara şirketten ayrıldıktan sonra genel müdürlüklerine hitaben noterden ihtarname çekersiniz. Benim bu şirketle bağım kalmamıştır diye.
3-O şirketlere de benim şirketle bağım yoktur diye iadeli tahhütlü bilgi mektubu yollarısınız.
4-Senette imzanız olduğu sürece sorumluluktan kurtulamazsınız. Şirket ödemezse senet bedeli sizden tahsil edilir.
5-Devir tarihinden sonraki olaylar sizi bağlamaz. Öncesi olaylarda ise ne yazarsanız yazın sorumlusunuz.
Cevap: Şirketden ayrılmak istiyorum, Ayrıldıkdan sonra şirket borçlarının bana yükümlülüğü nedir
Selçuk Bey, İlgi ve alakanız için teşekkür ederim.
Şirket kaşesi olan senetlerde sorumluluk şirketin o anki ortaklarına aittir şeklinde bir rivayet almıştım.. Acaba yanlış bilgimi ?
Şirket parayı ödemediği takdir de alacaklı kişi seneti icra yolu ile şirketden tahsil edebilirmi ? Şirket mallarını haczedip, haczedilen malların da alacak miktarına denkleştirildiğinde şirketden ayrılmış olmama rağmen yine benim yükümlülüğüm devam edermi ?
Ve şimdi şu durum olabilir mi.. Şirketden hem kendi malzemelerimi alamadan ayrılıp daha sonrasında da şirketin borçları ile yükümlü olmak ıgibi bir durumla karsılaşabilirmiyim ?
Cevap: Şirketden ayrılmak istiyorum, Ayrıldıkdan sonra şirket borçlarının bana yükümlülüğü nedir
1-)Yanlış bilgi. Üzerinde imzası olan her zaman sorumludur.
2-)Evet. Senet sahibi önce şirkete gitmek zorunda şirkete gitmeden direkt size gelebilmesi için sizin kefil olmanız gerekir. Kefil değilseniz direkt size gelemez.
3-)Elbette. Siz ayrıldınız ve şirket battı diyelim. Diğer ortaklar kaçmış veya malı mülkü yoksa alacaklılar devir tarihi öncesi borçlar için size de gelebilirler.
Bu konularda şirket muhasebecisi size bilgi vermiyor mu?
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku