+ Konuyu Yanıtla
2 / 2 Sayfa İlkİlk 12
11 den 19´e kadar toplam 19 ileti bulundu.

Konu: Vali Olmak?

Vali Olmak? Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    Nerede
    içanadolu
    İletiler
    366
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Vali Olmak?

Meslek:

1 . Bir kimsenin geçimini sağlamak için yaptığı sürekli iş:
    2 . Uğraş.
    3 . felsefe Öğreti.
    4 . felsefe Dizge.
    5 . okul, ekol:

Görev:
    1 . Bir nesne veya bir kimsenin yaptığı iş.
    2 . İşlev.
    3 . Resmî iş, vazife:
    4 . dil bilgisi Bir cümlede bir dil biriminin öbür birimlerle ilişkisi aracılığıyla
    yerine getirdiği iş.
    5 . fizyoloji Bir organ veya hücrenin yaptığı iş.
    6 . matematik Bir değerin başka değerlerle olan ilişkisi.

YORUMLAR KİŞİDEN KİŞİYE GÖRE DEĞİŞİP BAZEN ORTAK, BAZEN DE AYRI DÜŞÜLSE DE ESAS OLAN KAVRAMLARIN ANLAMLARININ DOĞRU BİLİNMESİ VE DOĞRU ANILMASIDIR…

Hukuki NET Güncel Haber

Vali Olmak? konulu yargıtay kararı ara
    Vali Olmak? konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    Bakırköy/İstanbul
    İletiler
    155
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı hukuk ve adalet rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Ben önce neden vali olmak istediğinizi öğrenmek isterim, Lise öğrenisi olarak bir meslek değilde bir makam olarak tercihte bulunmanıza etki eden unsurlar nelerdir?

Sayın hukuk ve adalet rumuzlu saygı değer üye;
    Bu mesajımdan bir önceki yazınıza göre Mülki idare amiri sıfatını;Bir meslek ünvanı olar belirtmişsiniz…
    Vali sıfatını da görev önvanı olarak belirtmişsiniz…
    TÜRK DİL KURUMU SÖZLÜĞÜNE GÖRE GÖREV VE MESLEĞİN KESİŞEN ORTAK ANLAMI CEVABINIZDAN ÖNCEKİ CEVABIMDA ARZ ETTİĞİM GİBİ; Bir kimsenin yaptığı iş ya da bir kimsenin geçimini sağlamak için yaptığı sürekli iştir..
    Sizce bir kimse geçimini sağlamadan bir işi sırf iş olsun ya da makam adına olsun diye yapar mı ya da yapabilir mi?Şayet ben yaparım diyen bir insan çıksa bile kamu hizmetinin sürekliliği adına ve kamu adına biz o kişinin kişisel fedakarlığını "sırf makam adına hizmet etmek zorunda" diye karşılıksız bekleyebilir miyiz?

Bir de siz Valilik kavramını görev ünvanı yani makam sahibi olarak tanımladığınız halde Mülki İdare amirini yani örneğin Kaymakamı bir avukat gibi meslek ünvanı olarak tanımlamışsınız…Cevabi yazınızda …

Peki; Türk Dil Kurumunun Mülki ifadesine yüklediği anlam;Ülke yönetimine ilişkin olan olarak tanımlamışken siz hangi gerekçeyle Valiyi görev makamı olarak tanımlayıp mülki idare amiri olabilecek Kaymakamı meslek olarak nitelendirebiliyorsunuz?
    Sizce ikisi de ülke yönetimine ilişkin görev ya da meslek değil midir?

Konuya ilişkin Israrınızdan öte;Kamusal kavramlar ve o kavramların taşıdığı anlamlar önemli burada..Cevabımdaki tüm çabam bunun için ..

İstikbalimiz olacak ÇAĞDAŞ sorusunda VALİ OLMAK İSTEDİĞİNİ SÖYLEMİŞ ….SİZ LİSE ÖĞRENCİSİ OLAN İSTİKBALİMİZİ NEDEN MESLEK DEĞİLDE BİR MAKAM İSTEDİĞİ sorusuyla SORGULAMIŞSINIZ…

VALİLİK İSTER GÖREV İSTERSE MESLEK OLSUN…
    ÖNEMLİ OLAN ;ÇAĞDAŞ GİBİ LİSE ÖĞRENCİSİ OLAN İSTİKBALLERİMİZİ SORGULAMADAN VE YARGILAMADAN AZMETTİKLERİ GÖREV YA DA MESLEKLERDE ONLARI DESTEKLEMEK VE BEKLENTİLERİNE CEVAP VERMEKTİR…

ÖNEMLİ OLAN ;ÇAĞDAŞ YA DA BENZERLERİNİN ŞEVKİNİ BOZMADAN VE ONLARI MAKAM PEŞİNDE OLMAKLA YARGILAMADAN ONLARIN ÖNLERİNİ AÇMAKTIR..

Nerede
    Turkiye.
    İletiler
    2.302
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Smile Re: Vali Olmak?

Önceki iletimin bir devamı olarak konuya ilişkin bir haberi de ekliyorum, umarım Sevgili Çağdaş kardeşimiz için faydalı olur. Aslında şimdiden hedefini belirlemiş olması çok güzel bir gelişme , önemli olan da kesin olarak ne istediğine karar vermiş olmasıdır.

Şimdiden başarılar dileyerek kendisini tebrik ediyorum.

Sınıfı geçen vali olur

Aynı zamanda bir "istisnai" görev olan valiliğin kriterleri, yeniden belirlendi. 1930yılından bu yana yürürlekte bulunan 1700 sayılı Dahiliye Kanunu'nda yapılan değişiklikle mülki idareye, yargıda olduğu gibi "sınıf" esası getirildi. Yeni düzenlemeyle mülki idere mensupları da, hakimler gibi birinci ve ikinci sınıfa ayrıldı. Değişikliğe göre, birinci sınıfa ayrılmayan, bilfiil 15 yıl kaymakamlık yapmayan ve sicil notu 100 puan üzerinden 75'ten aşağı olan mülki idare mensupları, bundan böyle valiler kararnamesinde yer alamayacak. Valilik için gerekli olan 15 yıl kaymakamlık yapma süresi, önceden 10 yıldı. Birinci sınıfa ayrılacakların ismi, kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren her yıl kasım ayında belirlenip Resmi Gazete'de yayımlanacak. Bu yıl birinci sınıfa ayrılan 809 mülki idare mensubunun isim listesi, 29 Kasım 2006 günü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre önümüzdeki yıl valiler, Resmi Gazete'de ismi yayımlanan 809 vali yardımcısı, kaymakam, il hukuk işleri müdürü, mülkiye başmüfettişi, bakanlık müşaviri, daire başkanı, hukuk müşaviri, genel müdür yardımcısı, şube müdürü ve il hukuk işleri müdürü arasından seçilecek. Bu arada Dahiliye Kanunu'nda getirilen bir takım yeni kriterlere rağmen, valiler istisnai olarak da atanabiliyor. İçişleri Bakanı'nın önerisi Bakanlar Kurulu Kararı ve Cumhurbaşkanı'nın onaması ile mülkiye mensubu olmayan dışarıdan herhangi birisi vali yapılabiliyor. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre valilik istisnai bir memurluk. Bir başka anlatımla vali olmak için kanunlarda özel şartlar ön görülmüyor. Dolayısıyla hükümetler şartları taşıyan güvendikleri herhangi birisini vali olarak atayabiliyor. İstisnai memurluklarda atama, sınav, kademe ilerlemesi, derece yükselmesine ilişkin 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'ndaki hükümler uygulanmıyor. Dolayısıyla istisnai memurluğa normal bir devlet memurluğuna atanma şartları olarak sayılma koşullarına haiz olan herkes atanabiliyor. Yani öğrenim koşulu olarak ortaokul mezuniyeti yeterli. Buna karşılık valinin yardımcılığını yapan ve vali görevi başında bulunmadığı zamanlarda onun vekilliğini yapan vali muavini ise güvenceli bir memur. Vali için aranmayan şartlar vali muavini için aranıyor. Üniversitelerin belli bölümlerinden mezun olmanın yanında, mülki idare mensubu olma, birinci sınıfa ayrılma, en az 15 yıl kaymakamlık yapma ve sicil notu 75'ten yukarı olma şartı aranıyor.

100 üzerinden 75 almak şart

Dahiliye Kanunu'nda yapılan yeni düzenleme ile şu şartları taşıyanların birinci sınıf mülki idare amirliğine yükseltileceği ve vali olabileceği belirtildi:

Mülki idare amirliği hizmetleri sınıfında, fiilen 15 yılını doldurmuş olanlar.

Mesleğin vakar ve onuruyla bağdaşmayan veya kişisel haysiyet ve itibarını zedeleyen bir suçtan hüküm giymemek.

Birinci sınıf mülki idare amirlerinin tespiti amacıyla yapılacak inceleme ve değerlendirmeler, İçişleri Bakanlığı Encümenince her yıl kasım ayında yapılacak.

Bu değerlendirmeler sonucunda başarılı olabilmek için, 100 tam puan üzerinden en az 75 puan almak şart olacak.

Memurlar.Net

Nerede
    içanadolu
    İletiler
    366
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sayın M.Nedim Yaz,

Kamuda mülki idare memurluğu/amirliği meslek sınıfı diye yazar, oradan kaymakam ve vali seçilir diye biliyorum.

Ama ne olur yapmayın, valilik meslek değil bir görev ünvanıdır. Meslek ve görev farklı tanımlardır.

Benim liseli arkadaşın motivasyonunu kırmak, engellemek gibi bir anlayış ve amacım da yok.

Sadece bir genç birey olarak neden etkilediğini öğrenmek istemiştim.

En iyi dileklerimle,

Nerede
    Turkey.
    İletiler
    1
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

vali olmak için önceden kaymakam olmak gerekmiyor..hatta vali olabilmek için özel bi bölümden mezun olmak da gerekmiyor..mesela kesinlikle hukuk mezunu ya da kamu yönetimi mezunu olmak illaki şart değil..bundan eminim..

Nerede
    Türkiye
    İletiler
    10
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı hukuk ve adalet rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Ben önce neden vali olmak istediğinizi öğrenmek isterim, Lise öğrenisi olarak bir meslek değilde bir makam olarak tercihte bulunmanıza etki eden unsurlar nelerdir?
    Cevap veren herkese teşekkür ederim öncelikle.. Vali olmak istememin bir çok nedeni var. Ama bunlardan en önemlisi insanların yararına yani halkın yararına aktiviteler gerçekleştirebilmektir.. Kendim için uygun bir meslek olduğuna inanıyorum, ve hem kendimin hem de çevremi geliştirebilmem için vali olmayı düşünüyorum..
    ---------------------------------------------------------------------------------------
    İkinci sayfayı görmemiştim, tümünü okuduktan sonra eklemek istedim bu mesajı.. Anladığım kadarıyla basit olarak orta okul mevzunu olmak yeterli imiş Vali olabilmek için ama Ortaokul mevzunu biri Ülke yada bölge yönetimine her konuda ne kadar yardımcı olabilir , hizmet sağlayabilir merak ediyorum.. Ayrıca Türkiyede şu anda ortaokul ya da lise mevzunu olan vali olup olmadığını merak ediyorum.. Tekrar tüm açıklamalarnız ve beni aydınlatmaya çalıştığınız için teşekkür ederim.. Saygılar..
    Konu Çağdas tarafından (11-06-2007 Saat 16:20:34 ) de değiştirilmiştir.

Nerede
    Türkiye
    İletiler
    10
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Smile Cevap: Vali Olmak?

Nette dolaşırken bu başlığa denk geldim linke tıklayınca benim yazmış olduğum bir konu olduğunu hatırladım. Baya bir zaman geçmiş üzerinden ama daha somut adımlarla aynı yol üzerinde ilerlemekteyim şu anda İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde öğrenim görmekteyim, hoşuma gitti burdaki yazılar öss dönemi geldi aklıma bir anda tekrar yazmak istedim Saygılar..

Nerede
    izmir
    İletiler
    2.371
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: Vali Olmak?

Alıntı Çağdas rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Nette dolaşırken bu başlığa denk geldim linke tıklayınca benim yazmış olduğum bir konu olduğunu hatırladım. Baya bir zaman geçmiş üzerinden ama daha somut adımlarla aynı yol üzerinde ilerlemekteyim şu anda İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde öğrenim görmekteyim, hoşuma gitti burdaki yazılar öss dönemi geldi aklıma bir anda tekrar yazmak istedim Saygılar..
    mehmet emin sezen notu: Sayın Çağdaş Okul yaşamında başarılar dilerim İsteklerinin gerçekleşmesini ve iş hayatın hangi bölümünde olursa olsun örnekteki Vali gibi olmanı temenni ederim. saygılarımla.

Yıl 1986. Turgut Özal başbakanlık koltuğunda oturuyor; En debdebeli, en güçlü dönemini yaşıyor. Malatya’da bir miting düzenleniyor. ANAP’ın bütün önde gelenlerinin katıldığı bu miting, Özal’ın gövde gösterisine dönüşecek. Partinin miting otobüsü Malatya Meydanına geliyor. Turgut Özal otobüsün üzerine çıkıp konuşacak. Protokol gereği kendisini karşılayan Malatya Valisi Naim Cömertoğlu’na direktif veriyor; Gel, sen de çık otobüsün üzerine benimle… Valinin, Efendim ben devletin valisiyim, orada olmam uygun kaçmaz demesi hiçbir işe yaramıyor.

Miting meydanı kalabalık... Otobüsün üzeri daha da kalabalık!. Meydandakiler boyu kısa olan Özal’ı aşağıdan bakınca göremiyorlar. Meydandan otobüse doğru “Çök, çök sesleri duyulmaya başlıyor. Otobüsün üzerindekiler çökecek ki, meydandaki partililer başbakanlarını iyice görebilsinler!.. Özal yanında duran bakanlarından dayısının oğlu Yetim Hüsnü’ye (Hüsnü Doğan) sen çömel bakalım diyor. Mikrofon elinde, bu sözleri herkes duyuyor. Yetim Hüsnü çöküyor, yere çömeliyor. Birkaç kişi daha böylece çöküp, çömeliyor. Özal bu sırada yanında duran Vali’ye sesleniyor. Elinde mikrofon var,
    Vali Bey, sen de çök, çömel şuraya. Vali Bey’den gelen ve Malatya meydanına mikrofondan yankılanan ses aynen şöyle;
    “Sayın Başbakanım, ben devletin valisiyim. Vali çökmez, vali çömelmez. Vali çökerse devlet çökmüş olur. İzin verirseniz ben aşağıya ineyim.”
    Bu sözleri duyan Özal çok bozuluyor ama renk vermiyor. O sırada meydanda bulunanlardan vatandaşlardan inanılmaz bir alkış kopuyor.

Bu olay, Vali Naim Cömertoğlu’nun onurlu davranışı o günlerde gazetelerde yer buluyor.
    Vali bir süre sonra merkez alınıyor, sonra da emekli oluyor.
    KAYNAK:
    http://www.kenthaber.com/Haber/Genel...3-c33a6800c6f4
    Nereden nereye…

Nerede
    bursa
    İletiler
    11
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: Re: Vali Olmak?

Alıntı deniz02 rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Sayın Çağdaş,
    Okulunuzdaki REHBER öğretmeninize de danışabilirsiniz aslında! Sanırım vali olabilmeniz için, önce kaymakam olmanız gerekiyor.

Sayın Av.Duygu Tekay'ın vermiş olduğu linkteki yanıtları iyice inceleyecek olursanız, istediğiniz bilgilere ulaşabilirsiniz, yine de nasıl bir yol izlemeniz gerekir diye düşünüyorsanız asıl REHBER öğretmeninizden bilgi alınız derim ama şu linke (tıkla) de göz atmanızda yarar var.

Ayrıca internette, daha başka birçok kaynaktan araştırabilirsiniz.

Başarılar...

bildigim kadariyla kaymakam olabilmek icin universitelerin bazi bolumleri isteniyor. sinav ve mulakat sarti var.

ama vali olabilmek icin hicbir sart gerekli degil. sadece atama kararnamesi yeterli. kisaca valilik sarti hukumet onayi gerektiriyor. birde okuma yazma istenir zannedersem.

oyle biliyorum. duyunca bende cok sasirmistim.

+ Konuyu Yanıtla
2 / 2 Sayfa İlkİlk 12

Bu sayfada bulunan kavramlar:

vali olmak icin yas siniri

vali olma şartları nelerdir

vali olmak zor mu

vali yas siniri

vali olmanın şartları nelerdir

vali olmak için yaş sınırı

vali olma sartlari

kamu yönetimi vali olmak

vali olmak resmi gazetevali olmak için gerekli şartlarvAli olmanin yas siniri 2015akvadli t sart vali solri gitvali olabilmek icin yas sinirivali olmak icin yas siniri kactirvali olmak icin yas http:www.hukuki.netshowthread.php22370-Vali-Olmakpage2vali olmak icin gerekli sartlarvali olmanın şartları şartları kanunuvalilik yas sinirivali olmak nedirmemurlarvali olma mezuniyet şartları 2014vali olmak icin basvuruvali olmanın şartlarıvali olma yaş sınırı
Forum