+ Konuyu Yanıtla
1 den 6´e kadar toplam 6 ileti bulundu.

Konu: İzinsiz geçen boruyu kırabilir miyim?

İzinsiz geçen boruyu kırabilir miyim? Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
  1. #1
    Kayıt Tarihi
    May 2010
    Nerede
    ANKARA
    İletiler
    37
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı İzinsiz geçen boruyu kırabilir miyim?

    Merhaba,

    Olayı baştan anlatmak istiyorum. Okuyup cevap verirseniz çok memnun olurum. Emekleriniz için teşekkür ederim.

    Köyde anneanneme ait zamanında ankara il özel idaresi tarafından tahsis edilip, tarafına tahsis tapusu verdiği bir yer var. Burada 50 senellik ev bulunmakta. Burasının çap bilgisini gösteren belgeler ve tapuda da aynısı bulunmakta. Bu evin bi üstünde bulunan komşu annaannem bizde olduğu bu kış mevsiminde izinsiz duvarı yıkıp, burada bulunanan oluğa zarar vererek kanalisazyon borusu ve su borusu geçirmiştir. Bizler eve geldiğimizde ilk önce bu işe kızmadık komşudur geçirsin ne olacak sanki. Bişi demedik. Oluğu ve duvarı yıktığı halde.

    Biz burada sadece yazın ikamet eden ve yalnız başına yaşayan daha önce yüz ve sol taraftan felç geçiren anneanemim kanalizsazyonunu bu boruya bağlamak istedik. Tek başına yaşadığı ve devamlı burada yaşamadığını varsayarsak bi sorun tıkanma konusunda teşkil etmez. Anneannem biz gelmeden köye boruya kadar olan yeri kazmış, boruya zarar vermeden boruyu gün yüzüne çıkarmış bizim o boruya bağlantı yapmamız için beklemiştir. Ama biz gelmeden orayı izinsiz açan komuşumuz Yusuf bey anneannemim özel mülküne girerek "buraya bağlayamazsın, burası benim. Burası yol istediğim gibi geçiririm" diyerek toprağı kapatmış felçli 80 yaşındaki anneannemle tartışmış ve bağırmış hakaret etmiş. Ardından tartışma sonucu anneannema ilçeden jandarmaya şikayet etmiş. Jandarma gelip ifade almış. Ve anneannem aşırı derece de korkmuş. Bi nevi anneannemi bastırmaya çalışmış Yusuf bey.

    Bu olayı telefondan öğrendikten sonra anneanemim yaşlılığına vererek olayı büyüttüğünü sandık ve köye gittik. İlk gün sabah anneannem aşağıda iken yine özel mülke izinsiz giren komşu elinde bulunan tapu belgeleri ile tartışıyor. Dedim sen ne yapıyorsun adam neden tartışıyorsun. Hemen bağırmaya başladı.İşte burası yol kardeşim burdan istediğim şeyi geçirirm. Elinde tapu belgelerini yalan dolan göstererek 800 tl vererek ölçü yaptırdığını bizim de yaptırabilceğini ve hatta bizim onların hizasında bulunan samanlığımızın da yola gittiğini samanlığınızı da yıktıracağını söyledi. Biz de kokrtuk açıksası ve sustuk. Bişi demedik. Ardından akşam telefon geldi babama anlaşalım olayı büyütmeyelim bakın jandarma aradı mahkeme olacak samanlık filan gider filan diye bi telefon geldi. Yani göz korkuttular açıkcası
    Ben durmayıp elimdeki tapu tahsis belgesine güvenerek ilçeye tapu kadasotroya giderek onlardaki tapu bilgileime ulaştım. Bilgisayar kayıtlarını tapu kayıt örneği alarak kadostraya başvurdum ölçü için. sadece 36 lira verdim. Orada konuşmalarımda paftada benim arsam tam olarak çıktı. Yanında ve üstünde yol yazan bölümler bile var ve hala duruyor bi değişime uğramamış. Ondan sonra ilçe jandarmaya gittim. O günkü olay için tutulan ifadelere baktım jandarma dan bu konuda bilgi aldım. İfadelerde anneanneme ait kötü bişi yok. Jandarma da zaten bana korkulacak bişi yok şikayet üzere gittik ifade aldık geldik dedi. Savcıy ifadeleri verdikten sonra bize yazılı talimat geldi bi daha buraya gidilmeyecek diye dedi. Takipsizlik vermiş. Bizi ilgilendirmiyor demiş yani. Buradan da sevinçle ayrıldım ve ankara ya geçerek il özel idareye gittim. Tapu konusundan emlak müdüründen bilgi aldım. Aynı tapu tahsis belgemiz orada da var.Bu Özal zamanında verilmiş ve anneanneme ait olan özel mülktür dedi. Kimse karışamaz buraya dedi. Yani bir nevi normal tapu. Buradan da buranın bize ait olduğuna dair belge aldım.

    Sonra ölçü zamanı köye geri gittik. Ölçücüleri ilçeden alıp köye eve getirdim. Ölçü anında sorunlu olan komuşlarda orada idi hepsi. Bekçi de dahil. Ölçü sonucunda sorunlu bölge bize ait çıktı. Kazık çaktım alçı döktüm. Ayrıyetten yukarıda ki komşu dediği gibi yol samanlıktan değil onun duvarla kendine kattığı arsadan çıktı. Sorunlu bölgenin yanında da onun asıl borusunu geçireceği yol çıktı ama burada ev yapılmış. Yola ev yapmışlar yani. Onlarla uğraşana kadar anneannemi kolay lokma görerek onunla uğraşmışlar yani. Sonra onlara dönerek artık anneannemi rahatsız etmeyin ve bu boruyu da buradan kaldırın dedim. Sonra onlar evlerine gitti. Bende hafta içi olması nedeni ve işim için o akşam eve dönüş için yol çıktım. Köyden bi 30-40 km uzaklaştm anneannemi yolda aradım. Telefondan anneannem çığlık atıyor. Bunlar yine gelmiş akşam akşam ağılı yıktıracaz ordan geçirez. Sen haksızsın diye tartışmışlar ve canını sıkmışlar. Ben ani bir dönüşle direkt olarak köye gitmedim ilçe jandarmaya şikayette bulundum. Şikayette bu yazdıklarımı özetleyen bir ifade verdim. İşte dedim ölçtürdüğüm halde yine gelip "BAĞIRMA-.ÇAĞIRMA VE HAKARET" ile feçli anneannem rahatsız ediliyor, Yine rahatsızlanıp ölmesinden korkuyorum. Bu konuda onlardan şikayetçiyim diye ifade verdim. Sonra anneannemi ve o şahışları jandarma köyden getirdi ve ifade aldı sonra gönderdi. Şuan 10 gün oldu ve savcı ifade için çağırmadı.Sorunlu arazi duvarla çevrilip bana ait olduğu da açıkca belli bir arsadır.Olay bundan ibarettir.
    Sorularıma gelince;

    1 - Şikayetimi geri alabilir miyim? Nasıl ve ne yapmam gerekir?
    2- Bu şikayet sonucunda oluşacak dava süresi ve sonucu ne olur sizce?
    3- Bu şikayet evresinde ben bunların borusunu tapulu arazimden sökebilir miyim? Sakıncası varmı dır?
    4- Haneye tecavüz ve hakaret diye bir şikayet etme ve tazminat davası açma olanağım var mıdır?
    5- Samanlığmızı ve ağalımızı yıktırma sözleri bi tehdit midir?
    6- Bunların arsasında bulunan ve evimizin arkasından giden yolu açtırabilmek yani bunları buraya yaptığı duvarı nasıl yıktırabilirim?
    7- Sizce ne yapayım ? Benim derdim orada bulunan anneannemim sağlığıdır.Ama onlar üsteledikçe üsteliyor hakaret ediyor, rahatsız ediyor ve jandarmayı çağırıyor anneanneme...

    Olayımı ve sorularımı okuma nezaketinde bulunup cevap yazan ve ya yazmayan herkese çok teşekkür eder ve saygılarımı sunarım.



    Hukuki NET Güncel Haber

    İzinsiz geçen boruyu kırabilir miyim? konulu yargıtay kararı ara
    İzinsiz geçen boruyu kırabilir miyim? konulu hukuk haber
    Konu kardelenkurt tarafından (21-05-2010 Saat 00:00:42 ) de değiştirilmiştir. Sebep: yazım hatası

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #2
    Kayıt Tarihi
    May 2010
    Nerede
    ANKARA
    İletiler
    37
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: İzinsiz geçen boruyu kırabilir miyim?

    cevap verecek kimse yok mu?

    Bu arada celp geldi ve savcı cmk 173/1 yazan bir cevap yazmış.

    Sorunlu bölgenin hemen yanından yol gitmekte ama üzerine ev yapılmış. Ayrıca ordan geçirmese bile sadece 10-15 mt boruyu uzatarak evimin arkasından da götürebilir.

    Ben arsamdan izinsiz geçen bu boruyu kaldırmak istiyorum. Yardım edin lütfen

  4. #3
    Kayıt Tarihi
    May 2008
    İletiler
    1.238
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: İzinsiz geçen boruyu kırabilir miyim?

    Köylerdeki bu tür olaylarda deneyimli bir avukata danışın,buradan bazı cevaplar verilir ama iş yine iyi bir avukatta biter.
    Bu arada kamera sistemi kurun,şimdi fiyatları uygun.Caydırıcıda olur.

  5. #4
    Kayıt Tarihi
    May 2010
    Nerede
    ANKARA
    İletiler
    37
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: İzinsiz geçen boruyu kırabilir miyim?

    cevabınız içi teşekkürler ben davadan vazgeçmek istiyorum..

    lakin bu boruyuda kaldırmak istiyorum. hem izinsiz yapmış hem de malıma zarar vermiş.

    kadastroda bana ait dedi ve kireç dökü kazık çaktım.

    ayrıca aşırı masarafa girmden evimin arkasındaki mevcut olan yoldan geçirebilirler...

    kırsam bi sorun olur mu? teşekkürler

  6. #5
    Kayıt Tarihi
    May 2008
    İletiler
    1.238
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: İzinsiz geçen boruyu kırabilir miyim?

    Hukukçu olmadığım için bilemiyorum,""hukuk bazen olaylara bizim gibi bakmıyor.""
    önce yazılı ihtar çekin boruyu kaldırması için, sonra mahkemeye verirsiniz,masraflarıda onlar öder.

  7. #6
    Kayıt Tarihi
    May 2010
    Nerede
    ANKARA
    İletiler
    37
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: İzinsiz geçen boruyu kırabilir miyim?

    Arkadaşlar iş bu aşamaya geldi lütfen yardım edin teşekkürler saygılar

    Merahaba köyde tapu tahsis ile dedeme kayıtlı olan evin bahçesine biz yokken izinsiz girilip duvar yıkılıp kanalisazyon borusu geçirilmiş.Ölçtürdüm benim çıktı.Beni tehdit ederek hatta benim samanlığımında yola gittiğini yıktıracağını söyledi. Kadastroya ölçtürdüm samanlık benim ve yol onların arsadan gidiyor.Komşu isterse evimin diğer yanından boruyu geçirebilir. Eğimde var ve fazla para harcamayacak. Yalnız dedem öldü. Ebem ile 5 çocuğuna mı kalır bu yer. Dava açacacağız yalnız çocukları il dışında. Sadece ebem dava açsa olur mu? Oğulları da mı gelmesi lazım. Dava açmadan boruyu kırsam onlar dava etse beni ne olur.Sanırım onlarda aynı dava açacak. Ben kazanırım. Ne yapayım.Avukatta tutamam.Para yok.Kırsam ne olur? Ebem köyde tek başına yaşıyor. Biz yokken hiçbir izin alınmadan kırıp kazıp yapmışlar. Ölçtürünce boruyu kaldır dedim ama kaldırmadı. Geçirdiği bourunun yan arsasında yol gözüküyor ama üstüne ev var. Yani onunla uğraşmıyorlar benim dava açıp o evin yıkılmasını yani o komşumla aramın bozulmasını istiyor.

    Ben dava açmak istemiyorum. Boruyu kırsam ne olur? Sanırım jandarma filan karışmaz zira benim şikayetimde karışmadılar. Yani benim kırmam da müdahalenin menni davasına karşılık olur. Yani kırsam onlar dava açsınlar öyle düşünüyorum. Sonuçta arsam izinsiz girilmiş, dubarı oluk yıkılara zarar verilmiştir.

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

https:www.hukuki.netshowthread.php72769-izinsiz-gecen-boruyu-kirabilir-miyim

Tapulu yerden izinsiz boru gecirme

arazimden su borusu gecirmek istemiyorumkomsu kanalizasyon hatti mi kirdibaskasinin arazisinden gecen kanalizasyon borurulari yasalmikomsumun arsasindan boru gecirmearsamdan su borusu geciyor nasil kaldiririm.bahceden kanalizasyon hattihaber verilmeden komsu parselden gecen kanalizasyonunun yikilmasitarlamdan gecen su borusu gecebilir mitapulu araziden gecen boruhttp:www.hukuki.netshowthread.php72769-izinsiz-gecen-boruyu-kirabilir-miyimTapulu yerden gecen boru hukuki yoldan kaldirmasi videosutapuluaraziden baskasahis suborusu gecirebilirmibaskasinin yeriden boruyla su gecirmektapulu arazime komsum pislik doktuarazimden gecen su borusu turk hukukbelediye tapulu arsamarazimden su borusu geçmesi
Forum

Benzer Konular :

  1. İzinsiz reklam SMS'i
    Merhabalar, izinsiz reklam SMS'i atan bir kişi, Valiliğe şikayet ediliyor ve hakkında kovuşturmaya geçiliyor. Şikayetçi şikayetini geri alsa kişi...
    Yazan: Erberk Forum: Ceza Hukuku
    Yanıt: 3
    Son İleti: 25-09-2017, 11:55:51
  2. İzinsiz kayıt
    En az iki yıldan beri güncelliğini koruyan konudur izinsiz ses kaydı. Sanırım henüz belleklere işin aslı yerleşmedi. İzinsiz alınan ses kaydına...
    Yazan: Adam Ajans Forum: Güncel - Siyaset - Tarih - Tartışma
    Yanıt: 0
    Son İleti: 17-09-2013, 22:35:23
  3. İzinsiz Ses Kaydı
    Öncelikle selamlar. Eşimle Şiddetli Geçimsizlik sözkonusu. Ailesinin Yaşadıgımız için ve kendisi ayrı eve (farklı şehirdeyim çünkü) gelmemekte. ...
    Yazan: Bordom Forum: Aile Hukuku
    Yanıt: 17
    Son İleti: 15-04-2009, 22:54:10
  4. İzinsiz Resimler
    SAYIN HUKUKCULAR (turkce karakter kullanamadigim icin ozur dilerim) IKI INSANIN KENDI RIZALARIYLA, BIRBIRLERINE MMS (resimli mesaj) YOLUYLA...
    Yazan: m_carleone82 Forum: Fikri/Sınai Haklar
    Yanıt: 2
    Son İleti: 30-05-2007, 17:46:03
  5. İzinsiz Kazı
    Benim 3 katlı evim var.Evimin önünde komsum 4 katlı ev yaptı..saçak payı ve pencere payı bırakmadan sıfıra yaptı evini... yaptığı evin benim bahceden...
    Yazan: ziya68 Forum: Gayrimenkul Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 27-12-2005, 23:25:46

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.