hepinize kolay gelsin. çalışmalarınızda başarılar dilerim. uzunca yazımı okuduğunuz için şimdien çok tşk ederim.
bir gün facebook ta Officedkny Filedkny isimli biri soyadı özyıldırım olan bir sürü kişi eklemiş. bunların içinde soyadı mouzakitis olan bir sürü kişi daha var. kimsin diye mesaj attığımda 6 gün sonra cevabı göndermiş. diyor ki;
ben beninde bi avukatım. müşterim joerg ozyildirim bir altın tüccarıydı. 2008 yılında öldü ve mirasçılarını arıyorum. tabi bunları hep ingilizce yazmış. benden isim soyisim yaş meslek ve nerden oldugumu sormus. 10,5 milyon dolar mirası varmıs. eğer miraşcısını bulursa bu paranın %60 ı benim %40ı onun olacakmış. ama ne şekilde olacağını belirtmemiş. şimdi benden ad soyad meslek yaş adres bilgilerini istemiş mail olarak bende gönderdim. sonra benin cumhuriyetinde bi bankanın (öle bi banka varmı bilmiorum bile) adı bibe (bank international benin diye geciomus) diye onun mail adresini vermiş sonu @count.com uzantılı. count.com a girdim neymiş neciymiş diye baktım site kapalı. öle bi site yokmuş diyo.
bi kere burdan kıllandım. neyse ad soyad bilsin nolcak daha önemli bilgilerimi isterse ona göre yol çizerim diye o bilgilerimi vermiştim. banka buymuş; www.bibebenin-bj.com/ebanking. www.bibebenin-bj.com adresini girmeye calısıom böle bi site yok dio. ancak www.bibebenin-bj.com/ebanking sitesine tıklayınca karsıma site acılıo. birde who is .com dan siteyi sorguladım ne zaman alınmış vs. baktım ki site 10 mu tam hatırlayamadım ama 10 mayıs 2010 da açılmış?
bana şu formu gönderdiler. doldur, inter_bibe@count.com ve avukatın mailine bilgi olarak geç dediler. bunu avukat dedi.
formda ad soyad yas uyruk meslek telefon fax no ve imza istio. bende doldurdum imzayı salladım belirtilen adreslere gönderdim.
bugun sabah her 2 mailden de yanıt gelmiş ama biri sabah 8 civarında diğeri de gece 4 te.
mail şu;
BANQUE INTERNATIONALE DU BENIN.
Corporate Head Office Cotonou.
Carrefour des 3 Banques ,Cotonou-BENIN.
Tel/Fax : +229-6641-6551
Cotonou Le 23- 06-2010 REF: BIBE/BJ/JUNE/23
FROM THE DESK OF CHIEF RAYMOND IKPO
DIRECTOR FOREIGN REMITANCE DEPARTMENT.
Kindly Attention: Muhammet Ozyildirim,
Re-application for fund release of (Ten Million Five Hundred Thousand United States Dollars Only US $10.500.000.00 The Board of Directors of the foreign remittance department of this bank today being Wenesday 23 June 2010.
We have receive your mail of claims as the next of kin to our deceased customer late Mr. Joerg Ozyildirim, fund’s valued US$10.500.000.00 (Ten Million Five Hundred Thousand United States Dollars Only).
In line with our policy on inheritance measures and allied administrative matters, your application has been scrutinized and verified by the board of directors of this bank today.
To enable us proceed with your request as agreed with our late customer (on his ICSP form A-2 folder). You are required to forward the under listed information/documents to this bank within 72working hours,
1. Death certificate of the Deceased Mr. Joerg Ozyildirim.
2. Copy of your intl passport or any identification card.
3. Fill the form and return it immediately to this bank.
We seize this opportunity to express our sincere condolence for the irreparable loss of your late family relative, while seize the same opportunity to recommend you for prompt compliance with the requirements to ensure speedy transfer of your inherited fund to your bank account. Please provide your bank details.
You are requested to send the form back to this bank before three working days, to hasting the processing of the transfer of your fund to your account.
SINCERELY
CHIEF RAYMOND IKPO
benden kimlik yada pasaport fotokopisini 3 gün içinde fax yada maillememi istiolar. bide bi form iliştirmişler o formuda göndereyim size;
formdaki bilgileri doldurup göndermem sizce sakıncalı mı? gerçektende belirtildiği gibi olay gerçek mi?
şu aşamada ve bilgileri gönderdikten sonraki aşamada başıma neler gelebilir? yukarıda da belirttiğim gibi paranın yani 10,5 milyon doların %40 ı avukatın (dediğine göre avukatmış) %60 benim miş ya da diğer mirascılarının. ama parayı ne şekilde alacağını yazmamış. mesela hepsini bana gönderir sonra sen su hesaba gönder filan der ne bilim. öle bişe olsa zaten ben olmaz derim de.
avukatın adını google da arattım bi kaç sosyal iş sitesinde cıktı beninde avukatmıs dediğiyle tutyor. ancak ne zman üye olmuş bilgisini göremedim.
daha detaylı bilgi isteyen arkadaşlar üstadlar olursa onlarıda buradan yayınlarım.
evet arkadaşlar bu sabah bi mail göndermiştim içeriği şuydu;
bana ne kadar para gönderilecek?
başka mirasçısı yok mu?
bu işten siz ne kadar kazanacaksınız?
para bana geldikten sonra ne yapmalıyım.
cvp gelmiş. şunları yazmış;
banka paranın hepsini benim hesabıma gönderecekmiş. %60 ı benim %40 ını ona verecekmişim. 58 yaşındayım senin baban gibiyim. sana ailemin resimlerini filan gönderirim demiş. panik yapmayın beni bankadan haberdar edin demiş.anladığım kadarıyla para yattıktan sonra en kısa sürede buraya gelecekmiş. artık burdan mı ordan mı ne tam anlamadım bi ev satın almak istiomuş. ??
Sanmam oyun olduğunu.İnşallah gelirde para en azından TÜRK vatandaşı yani sen kullanmış olursun.Halamın kocasının kardeşine Almanyadan 200000 mark gelmişti.Göndereni tanımıyordu.Parayı kullandı.O gün bu gündür parayı soran yok.Belkide sanada bu yoldan gelir.Artık bir araba alırsın bize.6.300.000 $ düşüyor.
Biz buna phishing deriz.Kısacası kurban duruma ikna edilir bir hesap açtırılır sonrasında gönderilmesi için para talep edilir.Verdiğiniz verilere dikkat ediniz eğer verdiğiniz veriler size zarar vermiyorsa yollanabilir.Maille hiç bir resmi iş yürümez.Türkiyeye resmi evrak yollamak 1 gün sürer ve 10.5 milyon dolar için size mutlaka resmi evrak yollanır.
herkese merhaba şimdiden teşekkür ederim yorumlayan tüm büyüklerime..
3 ay önce ağır ceza mahkemesinde sonuçlanan bi davam var ama hakim sonucu bana...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Kripto Transferi Nedeniyle 7258...
18-06-2025, 09:12:38 in Ceza Hukuku