Bay (A) işyerinin yanına, depo olarak kullanmak üzere tek katlı bir yapı inşa etmeye başlamış; ancak ruhsatsız olduğu 1.2.1993 tarihinde Belediyece tespit edilen inşaat, 8.2.1993 tarihinde karar alınarak aynı gün mühürlenmiş ve yapı hakkında "yapı tatil" tutanağı düzenlenerek yapıya asılmıştır.
Ruhsatın halen alınmamış olduğunun tespit edilmesi üzerine, mühürlenen inşaat hakkında, Belediye Encümenince 10.3.1993 tarihinde yıkım kararı verilmiştir.
Hukuki yardım almak için size gelen Bay (A), Belediye Başkanı ile arasında bir husumetin bulunduğunu ve inşaata ruhsat alamamasının Belediye Başkanının olumsuz tutumundan kaynaklandığını ileri sürmekte; bu iddiaların ispat için de, Belediye Başkanı ile ettikleri kavgaya ilişkin 7.2.1993 tarihli bir karakol zaptı ile depo inşaatı için ruhsat almak üzere Belediyeye verdiği inşaat projesinin reddi yönündeki 5.3.1993 tarihli Belediye kararını göstermektedir.
Bu pratik çalışma üstünde bir tez hazırlayacağım,St.Avukatlar için bitirme tezi.Pratikte görceğiniz gibi elimizdeki tek bilgi belediye başkanı ile yapılan bir münakaşa.Fakat bunuda ruhsat verilmemesine neden olarak mahkemeye sunabilirmiyiz emin değilim.Verilen tarihlerde bir tuhaflıkta yakalayamadım,açıkcası işin içinden çıkamıyorum.Soruma gelirsek,burda bizden hukuki yardım almak isteyen Bay (A)'yı hangi gerekçelerle ve nasıl savunacağım hakkında ufak tüyolar almak.
Olmasa gerek,çünkü İmar Kanunu inşaata başladıktan sonrada halen ruhsat almadıysa 1 ay süre veriyor diye biliyorum.Özel-Genel yetkili Kanun dolayısıyla İmar hukukuna göre hareket etmemiz gerektiğini düşünüyorum.Aslına bakılırsa kafam bayağı karışık
Yeni TCK 'da 184/1 de şuç, eski tck döneminde olay geçtiği için orada suç olarak ,yada o tarihlerde imar kanununda şuç olmasına ilşkin düzenleme var mı
MADDE 184. - (1) Yapı ruhsatiyesi alınmadan veya ruhsata aykırı olarak bina yapan veya yaptıran kişi, bir yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(2) Yapı ruhsatiyesi olmadan başlatılan inşaatlar dolayısıyla kurulan şantiyelere elektrik, su veya telefon bağlantısı yapılmasına müsaade eden kişi, yukarıdaki fıkra hükmüne göre cezalandırılır.
(3) Yapı kullanma izni alınmamış binalarda herhangi bir sınai faaliyetin icrasına müsaade eden kişi iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(4) Üçüncü fıkra hariç, bu madde hükümleri ancak belediye sınırları içinde veya özel imar rejimine tâbi yerlerde uygulanır.
(5) Kişinin, ruhsatsız ya da ruhsata aykırı olarak yaptığı veya yaptırdığı binayı imar plânına ve ruhsatına uygun hale getirmesi halinde, bir ve ikinci fıkra hükümleri gereğince kamu davası açılmaz, açılmış olan kamu davası düşer, mahkum olunan ceza bütün sonuçlarıyla ortadan kalkar.
Cevaplarınız için teşekkür ederim, en azından konu üstünde yorum yapmama yardımcı oluyorsunuz.Son yazdığınızdan sonra kafam iyice karıştı aslına bakarsanız.05.03.1993 inşşat projesi için başvurmuş ve red ediliyor ( 1 aylık süre içerisinde ) . Bunun belediye başkanı ile arasındaki problemden dolayı red edildiği üstüne gidip,görevi kotuye kullanma suçu üstünden mi gitsem acaba ? Her ne kadar İdari bir işlem olduğu için idare mahkemesinde açılması gerektiğini düşünsemde tam olarak emin değilim.Birde "yapı tatil tutanağının" muhtara da bir nushası verilmemesi üzerinede gitmelimiyim ?
Ceza kısmına hiç girmeyelim derim ben,çünkü iyice karışıyor ortalık.Ayrıca yollamış olduğunuz bu danıştay kararıyla birlikte,benden hukuki yardım isteyen müvekkilime hiç yardımda bulunamayacağım Acaba bu konuyla ilgili bir davaya giren bir üstatımız varmı ?
fransuaA bildiğin üzere tez konularını 2 kişi paylaşıyor seninle bu konuyu alan 2. kişi ise benim ve ben halen elle tutulur bir sonuca ulaşmış değilim. sen birşeyler yaptınmı acaba, elinde bir bilgi varmı varsa eğer paylaşırsan sevinirim.
mail adresimi ekliyorum ulaşırsan bu konu hakkında birşeyler konuşabiliriz görüşmek üzere.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
×èòàòü äàëåå íàêğóòêà ïğîñìîòğîâ âê
Sözleşmede anarak whatsapp...