Anket Sonuçlarını Göster: Başörtüsü yasağı

Oylayanlar
680. Bu ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor.
  • yasaklansın

    182 26,76%
  • yasaklanmasın

    481 70,74%
  • ilgilenmiyorum

    17 2,50%
Kilitli Konu
2 / 18 Sayfa İlkİlk 123456789101112 ... SonSon
11 den 20´e kadar toplam 177 ileti bulundu.

Konu: Başörtüsü yasağı

Başörtüsü yasağı Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
  1. #11
    Kayıt Tarihi
    May 2005
    Nerede
    Turkey.
    İletiler
    6
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    eğlence yerlerinde içki içilmesi konusunda, "kamu alanı" gerekçesine sığınıp yasak getirir, öte yandan doğrudan kamu alanı olan Cumhurbaşkanlığı'nın veya Başbakanlığın resmi davetlerinde ve merasimlerinde,siyasi bir inancın ifadesi olduğu için kamuda yasaklanan türbanı serbest bırakmak isteyen, dikket edildiğinde tek tip sıkma baş(erdoğanında karısı aynı,gülünde, diğerlerininde) kullananların dile getirdiği bu konuda bu inasnların samimiyetinden şüphe ederim.

    Her dinin kendi mensuplarına tanıdığı ayrıcalıkları ve inananları için koyduğu genel kuralları, çağdaş demokrasilerdeki "din, dil, ırk ayrımı olmaksızın bütün vatandaşlar eşittir" ilkesi ile nasıl bağdaştıracaktır bu demokrasi havarisi hukuçular?

    insan haklarından, demokrasiden ve merhametten bahsedenlerin ki özellikle hukukçuların merhametten önce adaletten bahsetmeleri gerekir. Gerek ulusal hukukumuz, gerekse Avrupa Birliği hukuku, üniversitelerde türbanı yasaklamıştır, hukuçu olmak önce doğruyu konuşmaktır.

    işte buna benzer imam hatip okullarında islam hukuku eğitimi almış, din eğitimi almış insanlar, başka hukuk dallarında insanlara ancak bu kadar saygılı olabiliyorlar. Bu saygıyıda allı pullu sözlerle, merhamet, demokrasi ve insan hakları gibi sözlerle tamamlayıp latife yapıyorlar.

    ''Şu ERmeni Soykırımını tanışakmı, çok sıkıldım bu işten nüzhet'' diyen kimdi; tabi ki eski başabakan, cumhurbaşkanı yada die den Turgut Özal, kendisi değilmiydi Onurlu ve Gururlu Türk Askerini şortla selamlayan, zamanında türban konusu ve türbancılar aynı zamanda irtica örgütleri kuvvetlenmemişmidir! 'Devlet bir avuç teröriste prim vermez' dememişmiydi. PKK nın bugünlere kadar büyüyerek gelmesinin mimarı o değilmidir.

    Bugün gündemi meşgül eden ana meselelerden biri gericiler, irtica yanlıları ve bu kapsamda baş örtüsü savunularıyla birlikte bölücü terör örgütü yanlısı kürtlerdir. BİZLER UNUTMUYURUZ, SİZLERDE UNUTMAYIN! BİZ BU ÜLKEYİ NASIL KURDUK, KİMLERLE SAVAŞTIK, HANGİ DEVRİMLERİ YAPTIK BİLİYORUZ. kILIK KIYAFET DEVRİMİNİ DE YAPAN, BÖLÜCÜ İBİRLİKÇİ TERÖRİST ŞEYH SAİT GİBİLERİ ASANDA BİZİM ONURLU GEÇMİŞİMİZDİR. BUNU BİLMEYENLER BİLMELİ, UNUTANLAR HATIRLAMALIDIR. GERİCİ VE İŞBİRLİKÇİ BATI MAŞASI KÖLELER NERDE NASIL DAVRANACAKLARINA VE KONUŞACAKLARINA DİKKAT ETSİNLER. BUGÜNLERİN DÜNÜ OLDUĞU GİBİ YARINIDA VAR!

    Merhametten, demokrasiden,inasn haklarından bahsedenler bu tarihi gerçekleri bilmeli, bu memleketin kurucu kararları, sınırları unutulmamalı. Unutanlara ise hatırlatılmalı...

    Bu kadar cehalet, ancak cehalet konusunda özel eğitim görmekle olanaklı olabilir. Bu cehalet yuvalarınıda n zaman kimler ne amaçla kurdu, biliyoruz.

    Dileyenler sağlıcakla kalsın...



    Hukuki NET Güncel Haber

    Başörtüsü yasağı konulu yargıtay kararı ara
    Başörtüsü yasağı konulu hukuk haber

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #12
    Kayıt Tarihi
    Apr 2005
    Nerede
    Malatya, Merkez, Turkey.
    İletiler
    146
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Buraya yazmış olduğum iki iletiyi;polemik konusu yapılması ve fikir tartışma uslübundan uzaklaşılması (kanaatimce) sebebiyle silmiş bulunmaktayım. Tüm arkadaşlara saygılar sunarım... ?

  4. #13
    Kayıt Tarihi
    Apr 2005
    Nerede
    İSTANBUL, Turkey.
    İletiler
    17
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Siyasi bir inancın ifadesi olduğu için kamuda yasaklanan türbanı serbest bırakmak isteyen, dikket edildiğinde tek tip sıkma baş(erdoğanında karısı aynı,gülünde, diğerlerininde) kullananların dile getirdiği bu konuda bu inasnların samimiyetinden şüphe ederim.

    SAYIN Y-P BU NASIL BİR ANLAYIŞTIR Kİ BAŞÖRTÜSÜNÜ ÖRTME ŞEKLİNDEN VE ZEVKİNDEN DOLAYI SAMİMİ OLMADIKLARINI ORTAYA ÇIKARABİLİYORSUNUZ ANLAMADIM DOĞRUSU. MODA OLABİLCEĞEİ NEDEN AKLINIZA GELMİYOR HİÇ. AYRICA NEDEN BAŞKA KIYAFETLERDEKİ BENZERLİKLER SİYASİ GÖRÜŞ BENZERLİĞİ OLMUYORDA BAŞÖRTÜSÜNÜ GEÇTİK ŞEKLİ SİYASİ GÖRÜŞ BENZERLİĞİ OLUYOR. Kİ EĞER SİYASİ GÖRÜŞ BENZERLİĞİ İSE ZATEN SAYDIKLARINIZ AYNI SİYASİ PARTİ ÜYELERİNİN EŞLERİ DEĞİL Mİ,? YOKSA BEN Mİ YANLIŞ BİLİYORUM.....

    ONUNDIŞINDAKİ FİKİRLERİNİZE DE KATILMAM MÜMKÜN GÖRÜNMÜYOR. VE TARİHİMİZİ TEKRAR OKUMANIZI TAVSİYE EDİYORUM SİZE..

  5. #14
    Kayıt Tarihi
    Jun 2003
    Nerede
    Afyonkarahisar
    İletiler
    2.022
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Ben böyle giyinmiyorum o halde yasaklansınla, kadınların göbekleri açık elbise giymesiyasaklansın arasındaki fark nedir.isteyen istediğini giymeli.

    Minieteklilere kezzap atanlarla, türban yasaklansın diyenlerle bence aynı kategoride

  6. #15
    Kayıt Tarihi
    Aug 2004
    Nerede
    Ankara, Merkez, Türkiye.
    İletiler
    423
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Üniversitelerde başörtüsünün serbet olmasından yanayım fakat kamuya ait yerlerde belli kılık-kıyafet kurallarına herkesin uyması gerektiğini düşünüyorum.

  7. #16
    Kayıt Tarihi
    May 2005
    Nerede
    Turkey.
    İletiler
    6
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Ben Bunlari Katilin Diye Yazmadim. Izafidir, Katilip Katilmamak Size Kalmiştir. Tutupta Size Kediler Yaşayormu ölümü,bunu Anlatacak Halim Yok.

    Bahsettiğimiz Kadinlari Sadece örnek Olsun Diye Vermiştim. Hiç Aklima Moda Olsun Diye Ayni Tarzda örtünebilecekleri Gelmemişti Doğrusu! Moda Olsun Diyemi Yoksa Ayni Partiye üye Iki Insanin Karilari Diyemi Benzer şekilde örtünmüşler Ben Bilmiyorum. Sizinde Ne Demek Istediğinizi Anlayabilmiş Değilim!
    Fakat şu Abdullah Gül ün Karisi Yani Hayünisa Gül, Türkiye Cumhuriyeti Diş Işleri Bakaninin Karisi Olarak Devletimizi Avrupa Insan Haklari Mahkemsine şikayet Ederek Ne Büyük Adamlik Yapti,tarihe Geçti. Saygi Duyuyorum! Tabi, Kolay Değil, Cia Türkiye Masasi şefiyle Rahat Rahat Randevu Almadan Görüşebilen Bir Adamin Karisi Nasilsa!

    Bu Tarihi Okumak Bize Düşmez,bu Tarihi Biz Yazdik.
    Bu Tarihi Okumasi Gerekenler Tarihte Yapilanlari Sindiremeyen Ve Bunlari Değiştirmeye çalişanlarin Görevidir, Yani Bu Tarihi Okumak Size Düşer...

  8. #17
    Kayıt Tarihi
    Sep 2004
    Nerede
    istanbul.
    İletiler
    230
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Sayın commodore pes doğrusu
    yataginin ici ile eldeki sigara ile basörtüsünün ne alakası var. cirilciplak gezersen bu senin ahlak yada ahlaksızlık anlayısınla alakalı bir durum olur. birinin ahlaksızlığı ile digerlerinin din ve ahlak anlayısı ne zamandır kıyas kabul eder olduki? anadolu da icki icilecek yer kalmadığından yakınıyorsun. icme hakkınız var ama onların basörtusu takma hakkı yok. sokakta da yasaklayalım ne dersin hatta evlerin icinde de yasaklansın. amac ne onu öğrenelim sizden dilerseniz. mini etek bikini hakkınız var ancak salvar hakkımız yok öylemi. demokrasi kendini nasil savunurmus onu da bi acsanız. birilerine darbe ciğirkanlığımı yaparsınız acaba.
    asıl gericilik asıl irtica sizin gibi dusunenlerin kafasında 1920 lere bizleri götürmek isteyenlerin kafasında 2000 lere geldik uyanın 1925 ten buyana 80 yıl gecti dinozor aynı dinozor değisen bisey yok aslında.

  9. #18
    Kayıt Tarihi
    Jun 2004
    Nerede
    Bursa, Türkiye.
    İletiler
    2.735
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Türban konulu daha önceki forumda bunlar tartışıldı. Yanıtlamak istemiyordum Ama Benna nın iletis ile amaç belli olmuştur.
    Atatürk mü dinazor yoksa atatürke karşı olan hilafetçiler mi? Amaç Atatürk'ün önderliğinde kurulan çağdaş Türkiyeyi yıkıp ortadoğuda örneklerini gördüğümüz çağdışı yönetimler. Söyler misiniz bana? Atatürçü Türkiye mi çağdaş yoksa Afganistandaki Taliban mı? Arabistan ya da İran mı daha demokratik yoksa Türkiye mi?
    Biz 1920lere gideriz ama daha geriye götürmek isteyenlere de dur demesini biliriz.

  10. #19
    Kayıt Tarihi
    Sep 2004
    Nerede
    istanbul.
    İletiler
    230
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Benim Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili alıp veremediğim bir sorunum yok
    benim söylemediğim sözler lütfen bana maledilmesin. ben illa 20 lerdeki gibi yasamaya devam edelim kafayı kuma gömelim diyenlere dinozor dedim. eger öyle bir soru gelirse sunu söyleyim gardrop devrimlerini kabul etmedim etmem de mümkün degil edenler buyursunlar. isteyen istediği gibi giyinsin bunlar devletin iktidarın belirlemesiyle olacak seyler degil.
    bence iran türkiyeye göre daha demokratik en azından -tasvip etmesemde- azınlık eziliyor cogunluğun dediği oluyor. ancak bizde halen azınlık coğunluğu ezme derdinde. eğer demokrasi ile oluyorsa bu isler oylama yapılsın buna ne dersiniz beyler. temel haklar oylama ile belirlenmez.

  11. #20
    Kayıt Tarihi
    Jun 2003
    Nerede
    Afyonkarahisar
    İletiler
    2.022
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Arkadaşlar,
    Birbirimizi üzmek yerine bu tarz yasakların kalkmasını savunsak.Yani ben şunu anlamıyorum Başörtüsü nasıl bir tehlike olabilir.

    Siyasi simge diyenlere;

    Siyasi simge olsa ne olacak?Bıyıklar siyasi simge olabiliyor, engelleniyor mu.Haç takan kadınların mahkemeye girmesi yasak mı?Bu adaletsizlik.Hukukçu olmakla ilgisi yok bunun, ortada bir adaletsizlik var ve karşı olmak zorundayız.

    Türbanı yasaklarsanız gerekçesi ne olcak?Siyasi simge mi?Dini simge mi?O halde tamamı yasaklanmalı.Tüm sakallar, bıyıklar, kolyeler, hatta dalgalı Türk bayraklarını bile, yoruma açık arkası gelmez.Allahaşkına lütfen adil olalım...

Kilitli Konu
2 / 18 Sayfa İlkİlk 123456789101112 ... SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

hımar burak özdemir

Forum

Benzer Konular :

  1. Hukuk Portal: Başörtüsü Meclis'te
    Hukuk portalına yeni bir kaynak eklendi. Konu: https://www.hukuki.net/content.php?528-Başörtüsü-Meclis-te
    Yazan: Mehtap Deniz Forum: Hukuk Portal
    Yanıt: 1
    Son İleti: 18-10-2010, 20:21:43
  2. Okul Kantini işletenler başörtüsü takabilir mi?
    Mrb. sorum konu başlığındaki gibi. Okul Kantini işletenler veya çalışanlar okul içinde başörtüsü takabilirmi?
    Yazan: hyper35 Forum: Hukuki Görüş ve Yorum
    Yanıt: 31
    Son İleti: 10-11-2009, 16:27:23
  3. Başörtüsü ve Kamusal Alan
    Bilindiği üzere ülkemizde o kadar ilginç yasalar varki buna dünya bile şaşıyor; Misalen; Saygıdeğer Reysi Cumhurumuz kamusal alan diye başörtülü...
    Yazan: kefenci Forum: Güncel - Siyaset - Tarih - Tartışma
    Yanıt: 54
    Son İleti: 11-06-2009, 11:54:52
  4. Başörtüsü mü? Türban mı?
    Bir çok iletide okuduyorum. Kelime "BAŞÖRTÜSÜ" Niçin kelimelerin anlamları bilmeden kullanılıyor. BAŞÖRTÜSÜ= Tülbent, Yazma, Eşarp Bir...
    Yazan: Saltuk Forum: Güncel - Siyaset - Tarih - Tartışma
    Yanıt: 20
    Son İleti: 07-09-2008, 20:31:38
  5. Başörtüsü Moda mı Oldu?
    BAŞÖRTÜSÜ MODA MI OLDU? Evet uzun zamandır düşünüyorum.acaba başörtüsü bazı bayanlar tarafından kendilerini daha güzel gösterdiği için mi yoksa...
    Yazan: hukukçu adayı Forum: Güncel - Siyaset - Tarih - Tartışma
    Yanıt: 27
    Son İleti: 20-09-2004, 17:14:39

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.