2007 Aralık ayında özel bir kurumda işe başladım, kurum sigortamı Ocak 2008 de başlattı ve ben Aralık 2008 de Askere gitme sebebi ile işten ayrıldım ve 10 Aralık 2008 de birliğime teslim oldum. Ayrılık işlemleri için kendi el yazımla "Askere gitmem sebebi ile işten ayrılıyorum" diye bir evrak hazırlatılıp imzalatıldım. Ancak Askerlik sonrası (5 Mart 2010) şirkete gittiğimde şirket sahibi kadronun şuan için dolu olduğunu ve işe alınmamın söz konusu olmadığını iletti. Ayrıca maaşım 1,260 iken kurum pirimlerimi askari ücret olarak gösterip maaşımın yasal kısmını banka hesabıma, yasal olmayan kısmını ise bana "768 tl elden aldım" şeklinde bir kağıda imzalatarak ödendi ve tüm bunlara rağmen fazladan çalıştığımız gün ve saatlerin hiç bir şekilde mesaisi ödenmedi zaten mesai verileceğide söylenmemişti. Bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim.
İlginiz için şimdiden çok teşekkür ederim,
Saygılarımla.
Hukuki NET Güncel Haber
Konu metintarikahya tarafından (26-04-2010 Saat 15:32:22 ) de değiştirilmiştir.
Cevap: :! Askerlik dönüşü işe alınmama hakkında...
Merhabalar bu konuda hakkına forumda bilgisi olanlardan yaklaşık bir aydır haber bekliyorum fakat ilgilenen olmadı.
Durumum aşağıdaki paragrafa uyuyor tzaminatlarımı alıp askere gittim; iş yeri dönüşte almadı.
Özellikle Erdoğan Kırcalı beyden yardım rica ediyorum. Kendisine özel mesaj atamıyorum mesaj sayımın 25 in üzerinde olması gerekiyormuş.
MAdde 35 in son paragrafı;
"Herhangi bir askeri ve kanuni ödev dolayısıyla işinden ayrılan işçiler bu ödevin sona ermesinden başlayarak iki ay içinde işe girmek istedikleri takdirde işveren bunları eski işleri veya benzeri işlerde boş yer varsa derhal, yoksa boşalacak ilk işe başka isteklilere tercih ederek, o andaki şartlarla işe almak zorundadır. Aranan şartlar bulunduğu halde işveren iş sözleşmesi yapma yükümlülüğünü yerine getirmezse, işe alınma isteğinde bulunan eski işçiye üç aylık ücret tutarında tazminat öder."
Cevap: :! Askerlik dönüşü işe alınmama hakkında...
aydin1979 rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar bu konuda hakkına forumda bilgisi olanlardan yaklaşık bir aydır haber bekliyorum fakat ilgilenen olmadı.
Durumum aşağıdaki paragrafa uyuyor tzaminatlarımı alıp askere gittim; iş yeri dönüşte almadı.
Özellikle Erdoğan Kırcalı beyden yardım rica ediyorum. Kendisine özel mesaj atamıyorum mesaj sayımın 25 in üzerinde olması gerekiyormuş.
MAdde 35 in son paragrafı;
"Herhangi bir askeri ve kanuni ödev dolayısıyla işinden ayrılan işçiler bu ödevin sona ermesinden başlayarak iki ay içinde işe girmek istedikleri takdirde işveren bunları eski işleri veya benzeri işlerde boş yer varsa derhal, yoksa boşalacak ilk işe başka isteklilere tercih ederek, o andaki şartlarla işe almak zorundadır. Aranan şartlar bulunduğu halde işveren iş sözleşmesi yapma yükümlülüğünü yerine getirmezse, işe alınma isteğinde bulunan eski işçiye üç aylık ücret tutarında tazminat öder."
Aslında alıntıladığınız yerde cevabı da mevcut sorunuzun. İşvereninizin personel ihtiyacı yoksa, almayacaktır elbette.
Takip edip, size teklif edilmeden başka bir personel alımı yapılıyorsa, dava açıp 3 aylık ücretiniz tutarında tazminat talep edebilirsiniz.
Eksik ödenen primleriniz için, gerçek ücretinizi ıspatlayabiliyorsanız SGK na ve Bölge çalışma müdürlüğüne şikayette bulunabilirsiniz.
Ödenmeyen fazla çalışma ücretleriniz için de aynı şekilde ,ıspatlayabildiğiniz fazla çalışma sürelerinizin ücretlerini talep edebilirsiniz dava açarak.
bu konu hk iki avukata gittim ikisi de sizden farklı düşünüyor. Kıdem tazminatını aldığın için işe aide davası açamazsın diyorlar. Ben sadece kıdem tazminatını aldım; ihbar tazminatı almadım. Ayrıca amacım işe iade değil madde de belirtilen üç maaş tazminatı almak. Bana teklif yapılmadan da benim yerime ben askerden döndükten sonra başka birini aldılar hatta iki kişi aldılar.
Kıdem ve ihbar tazminatı farklarını bilmiyorum. Bu konuda sizin daha önce belirttiğiniz noter kanallı işe başlama isteği bildirimini yaptım. Dava açmak istiyorum ama İzmir de bu konuda bir türlü avukat bulamıyorum. Sanırım 2 ya da 3 aylık bir sürem var bu süre geçmeden avukat bulmam gerekiyor ama kime gitsem tazminatını almışsın daha ne istiyorsun diyor. O zaman bu maddedeki son paragraf niye konulmuş; ayrıca ben normal şartlarda istifa edip ayrılsaydım bi dünya eğitim vs. tazminatı verecektim; ki kaç defa buna da zorlandım. Ben bu konuda dava açmak istiyorum kime ulaşayım nasıl yapayım.
Tekrar teşekkür ediyorum; asıl önemli konu açılacak dava işe iade davası mı yoksa tazminat davasım ı?
Ayrıca baroya başvurmak için aşağıdaki şartlar gerekiyormuş ben ücret verebileceğim birini arıyorum; çünkü yeşil kartlık bir durumumn yok
Nasıl Başvurulur
*İZMİR BAROSU BAŞKANLIĞI’NA hitaben yazılacak bir dilekçe,
*Avukatlık ücretlerini ve diğer yargılama giderlerini karşılama olanağının bulunmadığını belgeleyen muhtarlıklardan alınma fakirlik kağıdı,
*Nüfus cüzdanı fotokopisi,
*İkametgahının bağlı olduğu tapu sicil müdürlüğünden alınacak olan gayri menkulün olup olmadığına ilişkin belge,
*Emekli sandığı, bağkur ve ssk’dan alınacak sosyal güvencesinin olup olmadığına ilişkin belge,
*Başvurunun haklı olduğunu kanıtlamaya yardım edecek diğer belgelerle birlikte,
Adli yardım isteminde bulunulabilir.
Yukarıdaki koşulları taşıyan adli yardım istemleri büromuz tarafından kaydedilerek başvurucularla bir ön görüşme yapılır. Görüşme sırasında adli yardım görüşme formu düzenlenir ve başvurucuya bir taahhütname imzalatılır.Yapılan değerlendirme sonucunda adli yardım koşullarını taşıdığı anlaşılan başvuruculara avukatlık hizmeti vermek üzere bir avukat atanır.
Erdoğan bey ilginizden dolayı çok teşekkür ederim ancak ben ne tazminat nede başka bişey almadım. Yazımdada belirttiğim gibi askerlik dönüşü işime devam edeceğimi düşşündüğüm için sadece askerlik dolayısıyla işten ayrıldığıma dair bir yazı yazdım ve hiç bir şey almadan işten ayrıldım... zaten tazminat hakkımda yok sanırım çünkü sigortam benim işe başladığım ay değil bir sonraki ay yapıldığından 12 ay değil 11 ay çalışmış gözüküyorum... peki bu durumda ne yapmam gerekiyor? ayrıca askerden 05.03.2010 tarihinde döndüğüm düşünülürse bir şey yapmak için hangi tarihe kadar vaktim var.. teşekkürler...
Yaklaşık 15 gün önce sorduğum soruma maalesef hala yanıt alabilmiş değilim... acaba burda cevap yazanlar için bir potansiyel müşteri olsaydım bu şekilde yanıtsız kalırmıydım merak ediyorum... burda şimdi telefon numaramı verip desem ki bu konuyu ustlenecek avukata gelecek olan parayı vericem eminim ki o zaman aramayan kalmaz... yazık valla çok yazık şu portal bile menfaat, çıkar meselesi haline gelmiş ya ne diyim... neyse ben kendi konumu kendim çözücem sizlerden bana fayda yok anlaşılan... size bu potansiyel müşteri portalında iyi avlar.....
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku