Selamlar;
03/04/2010 tarihinde bölünmüş yolda bir araç sollarken radar tarafından 95 km/sa hız yaptığım tespit edildi.Trafik polisi tarafından durduruldum. Aracım ruhsatta kamyonet (Fiat Doblo) olarak kayıtlı olduğu için hız limitini aştığım ve bu yüzden para cezası kesileceği söylendi. Radarın yol üzerindeki yerinden eminim ve ayrıca yol boyunca 90 km/sa hızı sollama haricinde hiç aşmadım. Trafik kanuna göre araç sollarken hız limiti olmadığını biliyorum. Trafik polislerine o anda araç solladığımı söylediğimde bana kamyonet olan aracım ile daha hızlı bir araç olan otomobili sollayamayacağımı söylediler. Bunun sonucunda ceza kesildi ve ben de imzaladım. Ceza tutanağında (bana teslim edilen belge) araç sollamakta olduğuma dair herhangi bir ifade yer almamakta sadece 95 km/sa hızım ve radarın ölçüm yaptığı yer bulunmaktadır. İtiraz ettiğm takdirde araç sollamakta olduğumu ve bunu trafik polislerine beyan ettiğimi ispatlayabilir miyim veya cezanın iptali için ispatlamam zorunlu mudur? Teşekkürler...
2918 sayılı yasa uyarınca kamyonetin, kendisinden daha hızlı bir araç olan otomobili sollayamayacağına dair bir hüküm bulunmamaktadır. Bu söylem sizinle muhatap olan trafik polislerinin cahilliğinden kaynaklanmaktadır.
Bununla birlikte eğer 95 km/s hızınız radarda kesin olarak saptanmış ise ceza kesilmesinde herhangi bir usülsüzlük bulunmamaktadır. Yasa ile saptanmış maksimum hız limitlerini %10'a kadar aşan sürücüler için bir ceza uygulanmamaktadır ve uygulanamaz. Buna göre Fiat Doblo aracınızın kamyonet sınıfında olduğunu gözönüne aldığımızda şehirlerarası karayollarında 80 km/s hız limitine tabidir. Buna %10 luk payı eklediğimizde 88km/s limitine erişmekteyiz. Bu bağlamda 89km/s ve üzeri süratler, ceza kesilmesi için yeterli yasal dayanak oluşturmaktadırlar.
Bu %10'luk pay sollama vb. durumlar için yasaya konulmuştur. Bu pay da dahil olmak üzere
merhaba.Konu 3 hafta önce konuşulmuş fakat benimde sorunum aynı olduğu için buradan yazmayı uygun gördüm.
Anladığım kadarıyla 99 km altında yasal işlem yapılmasının mümkün değil.Fakat bu limit hangi yollarda geçerli acaba? 2 gün önce otomobilimde istanbul'da atatürk havalimanı yolunda radara yakalandım 95 km hızla yakalandığım için 270 lira ceza kestiler,sanırım bu %30un üstüne çıktığım için.Buradaki hız sınırı 70 km midir acaba? Yoksa itiraz hakkı doğuyor mu bana?Şimdiden çok teşekkür ederim
Şehir içinde otomobiller için azami sürat genel olarak 50 km/s. dir. Ancak yolun ve taşıdığı trafiğin durumuna göre bu süratin altında ve üzerinde limit belirlenebilmektedir. Muhtemelen cezanın kesildiği yerde azami sürat 50-70 km/s dir. Bir araştırın. Belirlenen limiti %10 dan fazla aştıysanız işlem normaldir.
Merhaba şehirler arası bölünmüş yolda fiat doblo kamyonet görünüyor 115 km hızla radara yakalandım 290 tl ceza kestiler bu normalmidir yani ben %30 sınırını aşmış oluyormuyum saygılar
18 yaş altı küçüğün araç kullanması nedeniyle verilen para cezasının aynısı araç sahibine verimesi halinde araç sahibinin tarafından hangi hakimliğe...
Herkeze merhaba şimdiden ilginizden dolayı çok teşekkür ederim bundan 1 sene öncesine kadar opel marka bir arabam vardı arabamı sattım fakat satmadan...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
óñêîğåíèå èíäåêñàöèè
31-10-2024, 23:11:20 in Aile Hukuku