+ Konuyu Yanıtla
1 den 6´e kadar toplam 6 ileti bulundu.

Konu: Ağır Hakaret ve Tehdit

Ağır Hakaret ve Tehdit Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
  1. #1
    Kayıt Tarihi
    Jan 2010
    Nerede
    İstanbul
    İletiler
    7
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Ağır Hakaret ve Tehdit

    Herkese Merhaba,

    Bir süre önce, bir şahısla aramdaki bazı sorunlardan dolayı küfür ve tehdide maruz kaldım. Ve yasal yolları denemek istiyorum. Şöyle bir dilekçe hazırladım:

    -----------------------------------------
    KADIKÖY CUMHURİYET SAVCILIĞI'NA,

    Müşteki: (Müşteki)
    Adres: (Ev) (Adres)
    Telefon: (Telefon)

    Sanık: (Sanık)
    Adres: (Ev) (Adres)
    (İş) (Adres)
    Telefon: (Telefon)
    Suç: Ağır Hakaret, Tehdit.
    Suç Tarihi: 14.11.2009

    Açıklamalar:
    Sanık (Sanık) ile, Ağustos 2008 tarihinde, o zamanki okul arkadaşım olan (Sanığın Kardeşi) aracılığıyla tanıştım. Kendisiyle üç ay İstanbul / Maslak’ta ev arkadaşlığında bulunduktan sonra, işim dolayısıyla İzmit’e geri döndüm.

    Daha sonra işim dolayısıyla Pendik/İstanbul’a taşındım. Kardeşi (Sanığın Kardeşi)’i, buradaki evimde dört ay misafir ettiğim için, kendisiyle de zaman zaman görüşüyordum. Eylül 2009’da, hem kendisini, hem de kardeşi (Sanığın Kardeşi)’i misafir ettim. Sanık (Sanık), kardeşi (Sanığın Kardeşi) ile önce küfürleşip, sonra yumruklarla kavga etmeye başladıkları için polis çağırmak zorunda kaldım, ve her ikisini de evden çıkardım.

    Bu kavga esnasında sanık (Sanık)’in mağdur olduğunu düşündüğüm için, bu olaydan sonra da kendisini misafir etmeye devam ettim. Ertesi gün de kendisiyle tekrar görüştüm, kardeşiyle bir daha asla görüşmeyeceğini, beraber eve çıkabileceğimizi konuşarak ayrıldık.

    Bu konuşmadan sadece bir gün sonra (Sanık)’in kardeşiyle barıştığını öğrendim, ve verdiği sözlerle ilgili bir haber alamadım.

    Bu olaylardan sonra, 10.11.2009 tarihinde (Kişi 1) isminde başka bir arkadaşımla ev tutmaya karar verdik. (Kişi 1) taşınmasına bir engel çıktığını söyledi, ve beni ortak bir arkadaşımız olan (Kişi 2)’a yönlendirdi. (Kişi 2), bunu kendi ev arkadaşına danışacağını söyledi, fakat şans eseri, (Kişi 2)’un ev arkadaşı (Sanık) olduğu için, (Kişi 2) bana (Sanık)’in kesinlikle istemediğini bildirdi. Ben de (Kişi 2)’a, ev arkadaşının (Sanık) olduğunu bilmediğim için böyle bir istekte bulunduğumu söyledim, ve aramızda geçen tüm olayları anlattım. (Sanık)’de kalan bazı eşyalarımı alabilmek için uğrayacağımı bildirdim.

    (Kişi 2), sanık (Sanık)’e cevabımı ilettiğinde, kendisinden tehdit mesajları, şeklinde hakaret mesajları almaya başladım. Bu mesajların içerisinde, “dürzü”, “ibne” gibi şahsımca affedilemeyecek hakaret ifadeleri yer almaktadır, ve tarafımca delil olarak sunulabilecek durumdadır. 15.11.2009’da, eşyalarımı almak için (Sanık)’in ikamet ettiği eve gittiğimde, “Eşyalarımı vermeyeceği, el koyduğu” cevabını aldım.

    Bu cevabı aldıktan sonra, bu durumu ailesine açmak zorunda olduğumu yazdım, ve karşılığında “böyle birşey yaparsam sana yapacaklarımın onda birini bile duymak istemezsin” gibi sözler, bir sene önce yaşadığımız tartışmalardan dolayı bir yıldır kin güttüğünü, ve kardeşiyle kavga ederken polis çağırmakla arasına girdiğim... gibi gerekçelerle hakaret ve tehditler aldım.
    Sanığın eylemi, ispat edilebilecek şekilde suç teşkil ettiğinden gerekli kovuşturmanın yapılarak sanığın cezalandırılması için Savcılığınıza müracaat zorunluluğu doğmuştur.

    Sanığın eylemi suç teşkil ettiğinden gerekli kovuşturmanın yapılarak sanığın cezalandırılması için Savcılığınıza müracaat zorunluluğu doğmuştur.

    Sonuç ve İstem: Sanık hakkında gerekli kovuşturmanın yapılarak cezalandırılması için Ağır Hakaret ve tehditten kamu davası açılmasına karar verilmesini arz ve talep ederim.

    Saygılarımla;

    Şikayetçi: (Müşteki)


    -----------------------




    1) Dilekçemde bir yanlış, eksik var mı? Kabul edilmeme olasılığı oluşturan birşey mevcut mu?
    2) Dilekçeye, önemsiz olan olayları yazmadım. Bu tip ayrıntıları karşı tarafın aktarması yüzünden ceza indirimi kazanabilirler mi?
    3) Bu kişinin ağır hakaret ve tehditten hapis cezası alma olanağı var mıdır? Ya da ne kadar tazminat alabilirim?
    4) Telefonumda attığı mesajlar mevcut. Bunları nasıl delil olarak sunacağım? Sms mesajının içeriğini kopyalamam yeterli mi?

    Teşekkürler,



    Hukuki NET Güncel Haber

    Ağır Hakaret ve Tehdit konulu yargıtay kararı ara
    Ağır Hakaret ve Tehdit konulu hukuk haber

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #2
    Kayıt Tarihi
    Jan 2010
    Nerede
    İzmir-İstanbul
    İletiler
    152
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Ağır Hakaret ve Tehdit.

    Dilekçen fena değil idare eder. Kabul edilmeme gibi bir durum olmaz. Detayları polise veya savcılık direk çağırdığında ya da dava açılınca mehkemede anlatabilirsin. Sabıkaları temizse büyük ihtimal hafif bir ceza alıp cezaları ertelenir. Tazminat için hukuk mahkemesinde dava açman lazım. Telefondaki mesajları polise veya savcıya gösterirsin iyi sakla.

  4. #3
    Kayıt Tarihi
    Dec 2009
    Nerede
    istanbul
    İletiler
    81
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Ağır Hakaret ve Tehdit

    Elde yeterli delil göründüğünde sulh ceza mahkemesi şüpheliye dava açacaktır.Arkadaşında söylediği gibi sabıkası yoksa büyük ihtimal hafif bi ceza alır para cezasına çevirilebilir bu sadece bir ihtimal ama,tehdit cezasında kanun maddeleri çok açık ve nettir.Madde 106'yı incelemenizi tavsiye ederim.Tavsiyem bu davada başınız ağrıyacaktır.Mahkemede sulh olması talebindede bulunabilirsin bu durumda işler daha karmaşık bi hal almadan mahkeme önünde karşılıklı anlaşarak olayı kapatabilirsininiz.Uzlaşma talebin vardır bunu sana soracak savcı bunu iyi düşünmelisin uzlaşıp uzlaşmanan hakkındada soruşturma evrakına not düşülecektir.Ben avukat değilim fakat bunun gibi bir davayla uğraştım ve açtığım davanında pişmanlığını yaşıyorum şu an en iyi yol uzlaşarak çözmek kişinin ceza alması hiçbirşeyi çözmez sonrasında dahada karışık bi hal alabilir.Şikayetçi olun tabiki kimsenin kimseyi tehdit etmeye hakkın yoktur fakat ılımlı yaklaşımlardanda kaçınmayın.

  5. #4
    Kayıt Tarihi
    Jan 2010
    Nerede
    İstanbul
    İletiler
    7
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Ağır Hakaret ve Tehdit

    Alıntı hsnsft rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Şikayetçi olun tabiki kimsenin kimseyi tehdit etmeye hakkın yoktur fakat ılımlı yaklaşımlardanda kaçınmayın.
    Teşekkürler, "Herkes İçin Adalet" ve hsnsft. Yazık ki ben de aşırı ılımlı yaklaşımın pişmanlığını yaşıyorum. Hatta davayı da zaten karşı tarafın sicilinin kirlenmesi için açıyorum, çözmek için değil. Tabii yine de dedikleriniz aklımda olacak, ne gibi sorunlar yaşadınız bilmiyorum ama..

  6. #5
    Kayıt Tarihi
    Jan 2010
    Nerede
    İstanbul
    İletiler
    7
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Ağır Hakaret ve Tehdit

    Tekrar merhaba;

    Dilekçem kabul edildi, mesajları ve tehditleri yapan kişi ifade almaya çağırıldı. Bu olaydan sonra da beni aradı, konuşarak anlaşmak istediğini söyledi.

    Ama bir yandan da "elim kolum uzundur, tanıdıklarım var, mahkemeden elimi kolumu sallaya çıkarım" demeyi de ihmal etmedi.

    Böyle bir şeyin ihtimali var mı? Tanıdıklarını araya sokup az ceza alması belki olabilir, ama elde mesajlar, yani kesin kanıt, ve belki şahitler varken sıfır ceza mümkün mü?

    Benzer durumu yaşamış olan üyelerimizden, bilhassa Savcı üyelerimizden cevaplayan olursa sevinirim.

  7. #6
    Kayıt Tarihi
    Jan 2010
    Nerede
    İstanbul
    İletiler
    7
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Ağır Hakaret ve Tehdit

    Bahsettiğim sözkonusu kişiyle uzlaşarak hakkındaki şikayetimi geri aldım.

    Fakat birşey merak ediyorum: Eğer bu kişi sözünde durmazsa, aynı suçtan dolayı tekrar şikayetçi olmam mümkün mü?

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

ağır hakaret cezası

kufur agir hakaret cezasu nedir

agir hakaret cezazi

facebook mmesajları kanıt olurmu www.hukuki.net

hakaret ve acik tehdit mesajinda hic sabikasi yok

ağır hakaretin cezası

agir tehtit cezasi

tehdit nedir ve ağır tehdit nedir

agir tehtit ve kufur internet

Forum

Benzer Konular :

  1. tehdit , basit tehdit, hakaret, kişilerin huzur ve sukununu bozma suçu
    ilgili bi telefondan bana defalarca ağır hakaretli msj. ölüm tehditli mesaj. defalarca basit tehditli msj ve telefonu açmama rağmen defalarca...
    Yazan: kinstd Forum: Ceza Hukuku
    Yanıt: 0
    Son İleti: 18-07-2016, 20:59:03
  2. Ağır tahrik altında Tehdit ve Hakaret davası
    Merhabalar benim kızkardeşim 3 yıla yakın bir süre evli olan eşinden baskı ve şiddet gördüğünü benden gizli tutarak yuvam yıkılmasın diye sadece...
    Yazan: Adaletİstiyorum Forum: Ceza Hukuku
    Yanıt: 2
    Son İleti: 30-09-2014, 18:06:11
  3. Ağır hakaret
    Merhaba sayın hukukçular. Birkaç gün önce başıma gelen olay nedeniyle bir dava açmak istiyorum ve dava açmadan önce neler yapmam gerektiğini öğrenmek...
    Yazan: MrDracula Forum: Ceza Hukuku
    Yanıt: 16
    Son İleti: 25-05-2012, 08:36:49
  4. Ağır hakaret küfür ve tehdit sonrası boşanma istemi
    Yaklaşık 4 yıllık evliliği bulunan ve bu dönem içerisinde 3 yaşında bir erkek çocuğu bulunan ve 2 aylık hamile bir bayanın eşinden bu dönemler (4...
    Yazan: BKARUL Forum: Aile Hukuku
    Yanıt: 8
    Son İleti: 13-07-2010, 22:57:10
  5. Gizli numaradan ağır hakaret ve tehdit
    selamlar 2 hafta önce sürekli gizli numaradan ağır hakaret ve tehditler alıyordum sitenizden aldığım bilgilere dayanarak küçükçekmece savcılığına...
    Yazan: nida_85 Forum: Ceza Hukuku
    Yanıt: 13
    Son İleti: 18-04-2007, 23:25:16

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.