Bir devlet üniversitesinde doktora öğrencisiyim. 45 gün kadar önceki bir sınavdan (geçen döneme ait bir final sınavı) beklediğimden daha düşük olarak 80 aldığımı öğrendim. Daha kötü geçen derslerden tama yakın notlar alırken, bu derste bilinçli olarak subjektif değerlendirme yapıldığını ve notumun düşürüldüğünü düşünüyorum. Sınav öncesinde ve sonrasında dersi veren öğretim üyesi ile aramda tatsız olaylar yaşandı ve uğradığım hakaret nedeniyle kendisi hakkında disiplin yönetmeliğinin uygulanması amacıyla bölüm başkanlığına dilekçe verdim. O da benim hakkımda bir şikayet dilekçesi verdi. Sorularım:

1) Üniversitedeki düzenlemeler gereği nota itiraz süresi olan 7 günü geçirdim. Ben yine de notuma itiraz etmek istiyorum. İdare mahkemesine dava açabilir miyim? Eğer açabilirsem, avukat tutmaksızın kendi hazırlayacağım bir dilekçe ile mahkemeye başvurumu yapabilir miyim?

2) Notuma itiraz etmek istememin tek sebebi, itirazım sonucunda gerçek notumun daha yukarıda bir not olduğu tespit edilirse bu mahkeme kararını ilgili öğretim üyesi hakkında yukarıda anlattığım şikayetim nedeniyle açılacak soruşturmada şahsıma subjektif yaklaştığına ilişkin karine olarak gösterebileceğimi düşünmem. Bu düşüncem sizce mantıklı mı?

3) Bahsettiğim gibi O beni şikayet etti, ben de O'nu. Bu durumda tek bir soruşturma komitesi mi kurulur? Yoksa disiplin amirlerimizin farklı olması dolayısıyla iki farklı disiplin soruşturması mı geçireceğiz. Şikayet ettiğim öğretim görevlisinin ünvanı Doçent Doktor.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler ve saygılar,