Sayın Arzuhalci. son mahkememde avukatım karar istedi karşı taraf bilirkişi raporuna itiraz etti.savcı ve hakim bey kulak kulağa verip konuştuktan sonra adli tıp ölüm olaylarından anlar trafik kaza olaylarında ihtilaflı kararları var deyip karayollarına gönderdi.belki de dediğiniz gibidir.keşif esnasında bende oradaydım ilk soru kaza burdamı oldu ne işi varmış yaya nın burda dendi.karşı tarafta tren yolu var vatandaşlar ağaçların kenarını açik hava meyhanesi olarak kullanıyor.her hangi biri kaza yerini görse o yola deli nin dahi girmeyeceğini bilir.kaza anında ben sollama yapıyordum.yaya piyango kazıkazan satıcısı imiş ama tarım bağkuru ödüyor.44 yaşında bekar.garibime giden herkes tarafından tanınan kişiler piskopat ve alkolikler.avukatım alkolik olduğuna dahil tanıkları tazminat davasında dinletirim diyor bende tamam dedim.kaza dan önce iş için ist ye gitmek için bilet aldım 20 dk.sonra kaza oldu.benim 2 kızım var. bende tarım bağkuru ödüyorum.işşizim şuan.kafama takılan alkollu kişiye müdahale alkolsuz olana göre aynımı oluyor.yaya koşamıyordu mahkemede dile getirilmedi.acaba hakimler tecrübelidir alkollü kişinin koşamadığını tahmin etmiştir diyemi düşünelim.avukatım alkol üzerinde duracam demişti ama durmadı.keşif raporunun aynısı gelir dedi.ilk keşif ücretini ben ödedim.şimdikini karşı taraf istedi.bu keşfin ücretini kim ödeyecek.çok soru sordum galiba HAYIRLI ÇALIŞMALAR.
Sayın Arzuhalci 3 mahkemede avukatım hakime keşifle ilgili hızlı olmadığımı taktirin mahkemeye bıraktığını beyan etti.karşı taraf itiraz etti.savcı ve hakim kulak kulağa verip konuştu ve adli tıpın esas işinin ölüm olayları olduğunu ve daha önce ihtilaflı olduğu gerekçesiyle karayollarına gönderdi.benim devamlı irdeleyip avukatıma söylediğim ilk yardım görevlisi sarhoş olduğunu kaza yerinde söyledi.alkolun beyin kanamasına müdahaleye etkisi varmı hastane sürecine etki ettimi.yaya 1.5 metre demir bariyerli yola çapraz şekilde koşma yeteneğini kaybetmiş şekilde dengesiz girdi.avukatım bana alkol üzerinde duracam demişti mahkemede alkoldan bahsedilmedi bile.şöförün alkollu araç kullanırken reflekslerine etki eden alkol yaya ya ne yapmaz.yaya nın biralarının bitmesi üzerine tekrar bira almaya gittiğini biliyoruz.avukatım tazminat davasında alkolikliğinden bahsederiz diyor şimdi.yaya nın kapı komşularını alkolikliğine dair mahkemeye getirebilirim.avukatım bir şey olmaz sana tazminat devede kulak kalır 7-8 000 bin tl gibi olur diyor.yaya tarım bağkurlu anne sağ 3 kız kardeş biri yurt dışında.2 erkek kardeş 1 i esrardan hapiste.yaya hiç evlenmemiş.ben tarım bağkurlu evli 2 kızım var işsizim.arabanın ruhsat sahibi babam.tazminat davasından korkmuyorum sadece hapis cezası verilip paraya dönüşürse 25000 tl yapıyor kaba hesap korkum o.ceza erteleme hangi şartlarda uygulanıyor.bayağı uzun olmuş kusura bakmayın.
Merhaba ben bugün savcıya gittim. Davacı olan şahısta oradaydı. Önce o ifade verdi daha sonrada benim ifadem alındı. Uzlaşmak istemediğimi söyledim. Zaten savcıda şahısın niyetini anladı ve aynen "para sızdırmak" kelimelerini kullanarak amacın bu olmadığını söyledi ve gerçek bir mağduru örnek gösterdi.
Şimdi bana otomatikman dava mı açılacak? Yoksa şahıs ayrıca beni dava mı edecek? Henüz kaskomu devreye sokmadım ama dava açıldığında kasko şirketime bilgi verip hukuksal korumayı devreye sokabilir miyim? Daha önce ön cam değişimi için tutanakların fotokopilerini falan anlaşmalı cam şirketi almıştı. Birde sayın Arzuhalcinin söylediği gibi %10 kusur gibi bir durum ortaya çıkabilir mi? Haksız bulunan taraf kırmızı ışık ihlali yapmış olacağı için asli kusurlu olacak çünkü. Teşekkürler.
Sayın Simendifer.savcı hakim bunlar bir bakışta insanın niyetini anlıyacak tecrübeye sahiptirler muhakkak.karşı tarafın şahitleri sizin kırmızıda geçtiğinizi iddia ederse çarpma şiddetinden anlaşıla bilir.yaya geçidinden ışıklı yada ışıksız olsun araçlar minimum 30 km.hızla geçer yaya ya bayağı zarar verir.siz yeşilde geçtiniz hangi şeritte olduğunuz önem kazanır.mesela sağ şerittesiniz yaya birden atlar önünüze kusur verilememesi lazım diye düşünüyorum.yan şeritteyseniz size dururken hareket ettiğiniz için yaya nın yolu bitirmesine yardımcı olmadınız diye kusur izafe edebilirler.yani sürücüye bir şekilde kusur verilmeye çalışılıyor gibime geliyor.işin uzmanları daha iyi bilir.mesela senin kazandan dolayı %90 yaya %10 sen kusurlu çıksan kasko yapılan masrafın %90 kısmını yaya ya rücü ediyormu.hukuk bilgisi olan cevaplarsa sevinirim.bu sitede senin olayın gibi maddi çıkar elde etmek isteyen kazalar gördüm.insanlar bu kadar küçük düşürüyorya kendini hayret.ALLAH tan senden istediği rakam küçük.uğraşmaya değmez.mahkeme uzun soluklu.inşallah sorunsuz sonuçlandırırsın olayını.
Merhaba ben bugün savcıya gittim. Davacı olan şahısta oradaydı. Önce o ifade verdi daha sonrada benim ifadem alındı. Uzlaşmak istemediğimi söyledim. Zaten savcıda şahısın niyetini anladı ve aynen "para sızdırmak" kelimelerini kullanarak amacın bu olmadığını söyledi ve gerçek bir mağduru örnek gösterdi.
Şimdi bana otomatikman dava mı açılacak? Yoksa şahıs ayrıca beni dava mı edecek? Henüz kaskomu devreye sokmadım ama dava açıldığında kasko şirketime bilgi verip hukuksal korumayı devreye sokabilir miyim? Daha önce ön cam değişimi için tutanakların fotokopilerini falan anlaşmalı cam şirketi almıştı. Birde sayın Arzuhalcinin söylediği gibi %10 kusur gibi bir durum ortaya çıkabilir mi? Haksız bulunan taraf kırmızı ışık ihlali yapmış olacağı için asli kusurlu olacak çünkü. Teşekkürler.
Sayın Şimendifer,
Hukuk sistemimize göre kişilerin ceza davası açma yetkisi yoktur. Kişiler suça maruz kaldıklarında karakola ya da savcılıklara sikayette bulunurlar. Savcı suç unsuru görürse dava açar, görmezse kovusturmaya yer olmadığına karar verir. Yani bu kişinin sizin hakkınızda bir ceza davası açması söz konusu değil. Davayı savcı açacak. Çarptığınız kişi de dava başlayınca müdahil sıfatı ile davaya katılacak, yani davada taraf olacak.
Ancak kendisi hukuk davası açarak sizden tazminat isteyebilir. Ayrıca bu tür kazalarda en geç 5 gün içerisinde trafik sigortanıza ve kaskonuza kaza ihbarı yapmanız zorunludur. Bildirmediyseniz derhal bildirin. Aleyhinize bir dava (tazminat davası) açıldığında da derhal sigorta şirketine bildiriniz. Trafik sigorta şirketiniz sizi ve şirketi hukuksal koruma amaçlı kendi seçeceği bir avukat tutar bunun ücretini kendisi (sigorta) öder.
Sayın Arzuhalci 3 mahkemede avukatım hakime keşifle ilgili hızlı olmadığımı taktirin mahkemeye bıraktığını beyan etti.karşı taraf itiraz etti.savcı ve hakim kulak kulağa verip konuştu ve adli tıpın esas işinin ölüm olayları olduğunu ve daha önce ihtilaflı olduğu gerekçesiyle karayollarına gönderdi.benim devamlı irdeleyip avukatıma söylediğim ilk yardım görevlisi sarhoş olduğunu kaza yerinde söyledi.alkolun beyin kanamasına müdahaleye etkisi varmı hastane sürecine etki ettimi.yaya 1.5 metre demir bariyerli yola çapraz şekilde koşma yeteneğini kaybetmiş şekilde dengesiz girdi.avukatım bana alkol üzerinde duracam demişti mahkemede alkoldan bahsedilmedi bile.şöförün alkollu araç kullanırken reflekslerine etki eden alkol yaya ya ne yapmaz.yaya nın biralarının bitmesi üzerine tekrar bira almaya gittiğini biliyoruz.avukatım tazminat davasında alkolikliğinden bahsederiz diyor şimdi.yaya nın kapı komşularını alkolikliğine dair mahkemeye getirebilirim.avukatım bir şey olmaz sana tazminat devede kulak kalır 7-8 000 bin tl gibi olur diyor.yaya tarım bağkurlu anne sağ 3 kız kardeş biri yurt dışında.2 erkek kardeş 1 i esrardan hapiste.yaya hiç evlenmemiş.ben tarım bağkurlu evli 2 kızım var işsizim.arabanın ruhsat sahibi babam.tazminat davasından korkmuyorum sadece hapis cezası verilip paraya dönüşürse 25000 tl yapıyor kaba hesap korkum o.ceza erteleme hangi şartlarda uygulanıyor.bayağı uzun olmuş kusura bakmayın.
Sayın Faruk Bey,
Ölenin alkollü olması lehinize olmakla birlikte sizi mutlak kurtaracak demek değildir. Dosyayı bilirkişiye onlar gönderdiğinden ücretini kendileri öder. Bir avukatın hukuksal yardımını almaktasınız; bu nedenle benim davaya daha fazla yorum getirmem doğru olmaz. Kendisine güvenin. Saygılar.
Sayın Arzuhalci cevabınız için teşekkürler.zaman sonucu gösterecek muhakkak.mesela mahkeme sonuçlandı yaya 8/6 sürücü 8/2 kusurlu bulundu.tazminat davası açma hakkı sadece yaya damı.ben dava açmayı düşündüğüm için sormuyorum.ölümlü yaya kazalarında yaya yaptığı asli kusurun cezasını hayatıyla ödemiş sürücü sağ kalmış nede olsa denilerek mantıken dava açma olmazmı.daha önce böyle soru vardı açamazsınız olsa olsa karşı tarafın alacağı miktarı azaltma amaçlı olabilir hukuk mantığım almadı gibi cevaplar vardı.bu şekilde dava açıp kazanan varmı merak ettim.
Sayın Arzuhalci sorularımıza bıkmadan verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim. Zorunlu trafik sigortamı yapan beylede görüştüm konuyu ve dosya kazadan yaklaşık 1.5 ay sonra açıldı sorun yaşamadım. Kaskodan ön camı değiştirirken elimdeki aslı gibidir damgalı ifade tutanaklarının ve ehliyet alkolsüz olduğuma dair belgelerin fotokopileri alındı ve camım buna istinaden değiştirildi. Sigortacımda dava açıldığı takdirde kasko şirketime başvurmamı hukuksal korumayı devreye sokmamı söyledi.
yol kenarında duran yayaya servis aracının carpması sonucu kaza meydana gelmiş, hastanede yapılan tetkiklerde yaralıda herhangi ciddi bir yaralanmaya...
Bu sefer benim bir sorum olacak. Stajımla ilgili, üzerinde çalıştığım ödev niteliğinde bir konum var. Yaralanma ile sonuçlanan bir trafik kazasında,...
Yapabileceğiniz / yapılması gereken, dediğim gibi kız kardeşinizin gelen ödeme emrine bu adreste ilgili kişi yaşamamaktadır , adres hatalıdır, borçla...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Savcılıpa Başvurdum Ama Dosyam...
09-09-2025, 21:16:16 in Bilişim Hukuku