Anket Sonuçlarını Göster: hukukçularımız

Oylayanlar
168. Bu ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor.
  • Özeller bilgi ve puansız sadece para ile öğrenci aldıklarından bilgi düştü özeller kapatılmalı

    65 38,69%
  • Hukuk eğitimi 4 senede alınamaz

    37 22,02%
  • Eğitim iyiydide sorularda iş yok...

    1 0,60%
  • İkide bir kanun değişirse işte böyle olur

    13 7,74%
  • Avukatlık ailede babadan oğula anneden kıza geçmemeli

    17 10,12%
  • devlet sıkı kontrol etmeli hukuk devlet ünilerinde verilmeli

    22 13,10%
  • Para çıktı böyle oldu

    4 2,38%
  • Müvekkillerde iş yok..

    9 5,36%
+ Konuyu Yanıtla
1 / 5 Sayfa 12345 SonSon
1 den 10´e kadar toplam 41 ileti bulundu.

Konu: Hukukçularımız

Hukukçularımız Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
  1. #1
    Kayıt Tarihi
    Mar 2004
    Nerede
    istanbul, kadiköy, Türkiye.
    İletiler
    5.539
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Hukukçularımız

    İstanbul baro başkanı konuşmasında her beş avukattan biri aç dedi..
    Hakimlik sınavı yapıldı 400 kadroya sadece 320 kişi kazanabildi özel hukuk fakültelerinin tamamı sıfır çekti
    Piyasada amma çok avukat var herbiride ayrı birşey diyor kaç kanun var?
    Bu ve bunlara benzer yüzlerce hukuki haber ve yorum gazetelerden akıp gidiyor. Ortak olan bir değer var öncelikle avukatlık olmak üzere hukukçular saygınlığını yitiriyor mu? Bilgi düzeyleri azalıyor mu? Şüphesizki lise sonrası çok ciddi bir eğitimden geçerek sahip olunan hukukçu kimliği savcı ve hakimler haricinde ciddi bir koruma altında bulunmamaktadır. Gencecik avukatların Baro kayıt masrafları ile avukat olabilmek için ödeyecekleri ücretler ve baro aidatlarını nasıl ödeyeceği ayrı bir sorun olarak ortada durmaktayken birde bu tip avukat enflasyonu ile bilgilerinin sorgulanması sizce neden olabilir...
    Anketi yanıtlamadan da öteye yorumlar getirirseniz çok daha yararlı bir bilgileşme olacağına inanıyorum...



    Hukuki NET Güncel Haber

    Hukukçularımız konulu yargıtay kararı ara
    Hukukçularımız konulu hukuk haber

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #2
    Kayıt Tarihi
    Apr 2005
    Nerede
    ist., Yeşilköy, Bangladesh.
    İletiler
    16
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Bence devlet kontrolünde olmalı ve belli bir standart sağlanmalı. Özel Ünv. kapatılması şıkkının bu kadar rağbet görmesi doğrusu beni şaşırttı. Ben marmara mezunuyum. Şimdi devlet bi dünya yatırım yapmış, belli bir kadro sağlanmış, kepenkleri indirsinler mi yani?
    Onun yerine devlet ünv. güzelleştirip ekonomik desteği arttırsınlar.

  4. #3
    Kayıt Tarihi
    May 2004
    Nerede
    istanbul, Türkiye.
    İletiler
    67
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Aslında çözüm o kadar basit ki..
    Öncelikle bir dolu yerde doğru dürüst öğretim üyesi yokken diğer ünv. den misafir olarak getitip ders verdirme sistemiyle bir dolu yerde açılan devlet ünversitelerindeki hukuk bölümlerine dur denilmedi. Bu yetmezmiş gibi malumdur evvelce özel ünv. de hukuk ve tıp fakülteleri açılamazdı. Sonradan buna da izin çıktı. Memlekette bir anda öyle bir hal aldıki elini sallasan hukukçuya çarpar oldu. Artık herkesin aile avukatı var . : ))) Sağolsun özel ünv. ler sayesinde olmaya da devam edecek. İlginçtir en prestijli ve maddi getirisi fazla olduğu var sayılan bu meslek artık 600 -700 YTL maaşla çalışılır bir hal almıştır (İstanbul'da). Ayrıca 450 YTL bile teklif edenler var tabi: )))))
    Bir ortaokul mezunu kasiyer haftalık 150 YTL kazanırken . 5 senelik bir avukat arkadaşım üstelikte 1.250 YTL alıyor Şişli de bir ofiste . Zten eğer bir avukat şu anda 1500 YTL alıyorsa ondan iyisi olmuyor ve pek de bulunmuyor zaten : ))vs. vs....Lise mezunu ve 1 senedir bir matbada dizgicilik yapan bir arkadaş ise 1.750 YTL ile işe başlıyor..Anlamadığım ise işçilikse işçilik ; çoğu zaman cumartesi dahil sabah 8:30 ,akşam han kapanan kadar: ) , bilgiyse bilgi ,emekse emek , ... Yani yapılması en zor ve en çok emek gerektiren son derce riskli ve hata kaldırmayan mesleklerden biriyken avukatlık şu anda ayaklar altıda. Bundan 5 sene önce bile hukuk fakültesinde okuyorum denildiğinde bir vayy denilirdi. Şimdi önüm arkam sağım solum avukat deniyor: ))) Bir çok avukat, hakim ve savcılarımız çocuğumuz avukat olsun diyor ve özel ünv. de sağolsun bu imkanın önünü çok güzel açtığı için çocuğunu hukuk fakültesine gönderen gönderene.. Artık küçük esnafın bile e bizimde ailenin bir avukatı olsun dışarıya ne iş vereceğiz üstelikte bizim çocuk avukat deriz : ) diyerek okumaya gönlü olmayan çocuğunu bile gayettt rahat avukat yapabileceği bir olanak sağlanmışken neden kullanmasın ki bunu.. Özel üniversite tabi ki olmalı ancak hukuk ve tıp gibi bölümleri ya bu okullarda açmak yasaklanmalı ya da puanları iyi devlet ünv. ile denk duruma gelecek şekilde yükseltilerek sadece daha iyi olanaklara sahip olmak adına para ödemeyi üstlenen aileler çocuklarnı bu okullardaki bu bölümlere gönderebilmeli. Böyle devam ederse ki aslında şu anda bile çok farkı kalmamaya çoktan başladı bile bir dönem kan ağladığını sıkça duyduğumuz ziraat mühendislerinden bile beter bir hal alacak mesleğimizin hali..Bu gidişe dur demenin zamanı geldi de geçiyor bile...

  5. #4
    Kayıt Tarihi
    May 2004
    Nerede
    istanbul, Türkiye.
    İletiler
    67
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Bu arada unuttuğumu farkettim 4 senelik eğitim süresinin yetersizliği,mutlaka ama mutlaka eğitim sürsinin uzatılarak pratiğe ilişkin eğitim verilmesini bu mümkün değilse staj döneminin eğitim süresine dahil edilerek bir avukat stajerinin öğrenci imkanlarından faydalanmaya devam edebilmei gibi önlemler alınması da şart. Ancak mezun sayısının ve hukuk fakültesine öğrenci alınmasının kontrolsüzce arttığı bir durumda elbetteki bunlara sıra gelemiyor...

  6. #5
    Kayıt Tarihi
    Apr 2005
    Nerede
    ist., Yeşilköy, Bangladesh.
    İletiler
    16
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Hukuk ve Tıp gibi hayati önem taşıyan bölümlerde bu sınırlamanın getirilmesi konusundaki görüşe katılıyorum. Ama bundan sonrası için biraz komik olmaz mı?
    Sonuçta özel ünv. de eskisi gibi misafir hoca yok, belli kadrolarını oluşturdular. Orada okuyan insanlara siz son mezunlarsınız, burası artık kapanıyor mu denecek? keşke baştan açılşmasaydı!
    Ücret konusundaki rezillik de ortada. Makine mühendisliği vasat bir mühendislik mesela. Bir arkadaş 1.750 ytl ile işe başladı. Bence bu bizim salaklığımız biraz da. Sonuçta avukatlar iyi para kazanıyo. Neden daha yüksek ücretlere anlaşmıyoruz?

    Çocuklarımın avukat olmasına razı olmam. Ya güzel sanatlar tarzında soft bişeyler ya da mühendislik konusunda yönlendiririm. Ticaretle bile uğraşabilirim. Bizim mesleğin dibi delinmiş resmen.

  7. #6
    Kayıt Tarihi
    May 2004
    Nerede
    istanbul, Türkiye.
    İletiler
    67
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Devlet ünv. den bir kısmı kapatılsın anlamında düşünmemiştim .Sadece bu gidişe son verilmeli ,artık açılmamalı .Mesela yarın Sütçü İmam Ünv. de de hukuk bölümü oluşturulmamalı. Varolan ünv. lerse öğrenci alırken sayıyı azaltabilir yoksa kadrosu oluşturulmuş bir bölüm kapatılsın diye düşünmemiştim.
    Ayrıca neden yüksek ücretler sorusuna gelince; bunu siz belirleyemiyorsunuz ki.. Yani iki seçeneğiniz var ya belirlenene uyacaksınız ya da işsiz kalacaksınız.. Ve dediğiniz gibi avukatlar yani yanında meslektaş çalıştırmayı düşünen bir avukat zaten iyi para kaanıyordur. Ancak genç avukat arkadaşım görüşme esnasında seçilen olmak adına çok düşük ücretlerle çalışmayı kabulşleniyor. Zaten özel ünv. de ve dev. ünv. deki fazla hukuk mezunu olması sorunun bir sonucu bu. Ki dediğim olaya bir örnek verceğim ;bizzat yaşadığım bir olay ; kendi büromu açmadan evvel başka bir meslektaşımın yanında sigortalı çalışmayı düşünerek görüşme yapmıştım.İlk görüşmemizde talep ettiğim ücreti açıkça dile getirmiş ve bunun altında bir ücretle çalışmayacağımı eğer böyle bir düşünceleri varsa bunu şimdi söylemelerini rica etmiştim. Meslektaşımsa bana zaten aklındaki ücretin de bu kadar olduğunu ve uygun olacağını dile getirmişti. Sonra meslektaşım beni 2. görüşmeye davet etti ve dedi ki ;avukat hanım sizinle çalışmayı düşünüyorum ancak sizden sonra (bir dolu cv çıkarıp gösterdi) yaptığım görüşmelerde avukat arkadaşlar şu ücreti (şu ücret dediğim 500-600 milyon ve civarı ) talep ettiler meğer piyasa buymuş bunun için ben size 750 milyon öneriyorum kabul ederseniz vs. vs.. ne kadar şaşırdığımı artık siz düşünün . Tabi orada çalışmadım : ) Anlaşıldığı üzere meslektaşımın ödeme gücü olmadığından değil..Bu mantık tuhaf ve ne yazık ki sadece bizim mesleğe özgü sanırım.. Hukukçu sayısı artmaya devam ettikçe bu şekilde daha çok olay yaşanır..

  8. #7
    Kayıt Tarihi
    Jul 2003
    Nerede
    Samsun
    İletiler
    5.785
    Blog yazıları
    2
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Hadi hepsini kapatalım... Piyasaya yeni avukat sokmadan, eskiler tükenene kadar hukuk fakültelerini donduralım!!! Neden özel üniversitelere binlerce kişi alıyoruz ki? Yeni adliyeler oluşturalım, eskilerini yıkalım... Arkadaşlar, yeni bir sistem kuralım!!! Nedir hayalinizdeki sistem???
    (Azcık anarşi oldu ama... :D )

  9. #8
    Kayıt Tarihi
    May 2004
    Nerede
    istanbul, Türkiye.
    İletiler
    67
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Sevgili Emrah,
    Gerek bu forumdaki gerekse üniversitelerle ilgili olarak açılmış anket formundaki yazılarının ortalığı kızıştırma amacı taşıdığını ve samimiyetsiz olduğunu düşünmeye başladım. Kaldı ki en azından böyle düşünmek beni gülümsetiyor , yoksa senin yazdıklarımızdan ancak bunları anlayabildiğine inanmak istemiyorum..

  10. #9
    Kayıt Tarihi
    Jul 2003
    Nerede
    Samsun
    İletiler
    5.785
    Blog yazıları
    2
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Sevgili s_engin, düşüncenizde kısmen haklısınız. Ortalığı karıştırma amacım olduğu bir gerçek yukarıdaki yazımda! Fakat samimiyetsiz olduğumu yazmanız beni gerçekten üzdü.

    Evet, yeni bir adalet sistemi yaratsak, "sollen"i bulmaya çalışsak... Siz hiç oyun oynamadınız mı sayın s_engin? Hiç bir iletimde bu kadar ciddi olmamıştım. Ayrıca, sadece size değil iletim, hukuk fakülteleri ve hukuk sistemi hakkında düşünceleri olan herkese...

  11. #10
    Kayıt Tarihi
    May 2004
    Nerede
    istanbul, Türkiye.
    İletiler
    67
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Samimiyetsizlikle gerçek düşüncelerinin bu olduğunu pek sanmadığımı anlatmaya çalışmıştım baştaki cümlemin devamıdır yani..kızıştırma ediminin ve amcının doğal yansıması ve ayrıca "sadece size değil iletim" diyerek neyi kasettiğini pek anlamadım çünkü yazdıklarım değil "yazdıklarımız "demiştim : )

+ Konuyu Yanıtla
1 / 5 Sayfa 12345 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

Benzer Konular :

  1. Kıymetli hukukçularımız ben ve benim gibi nice insanlar müşgül durumda lütfen yardım
    arkadaşlar başıma gelen araç satışında dolandırıldığım hakkında konu açtım ve şuanki gelişmeler ve durumum hakkında aydınlatımak istiyorum ...
    Yazan: sendogangebes Forum: Ceza Muhakemesi Hukuku
    Yanıt: 0
    Son İleti: 03-03-2012, 15:09:18

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.