+ Konuyu Yanıtla
1 den 2´e kadar toplam 2 ileti bulundu.

Konu: Kontrat yapmayan ve mükerrer kira isteyen evsahibi

Kontrat yapmayan ve mükerrer kira isteyen evsahibi Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
  1. #1
    Kayıt Tarihi
    Feb 2010
    Nerede
    İSTANBUL
    İletiler
    2
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Kontrat yapmayan ve mükerrer kira isteyen evsahibi

    Merhaba,

    2005/8.ayında kiraladığımız bir dairede eşimle ikamet etmekteyiz.
    O zaman yapılan kira kontratında eşimle benim imzalarımız alındı,ama ev sahibi imzalamadı, defalarca bu konuda kendisine yaptığım istekler cevapsız kaldı.(Kirayı 2. bir kontratla vergiden dolayı düşük gösterdiğini düşünüyorum)

    İşyerime yakın olduğu ve yeni ev tutmaya zamanın-imkanım olmadığı için bu güne kadar geldik.

    375 liradan kiraya başladık ve 2007-450,2008-500 ve 2009 da 550 ile oturduk.

    Kiraları elden istedi ve biz de bu şekilde ödedik. İmza atmaz, banka hesap no kabul etmez. Her kiracısı ile bağrış çağrış bir şekilde ilişkisi var.

    Elektrik, su, doğalgaz faturaları kendi üzerine ve düzenli olarak apartmana astığı listeden bakıp gene elden kendisine verdik.Bütün kiracılarıyla bu şekilde çalışıyor. Zaten kendisi de aynı apartmanda oturuyor.

    2009 yılında eşimin işsiz kalması yüzünden sıkıntı yaşadık ve bir kaç aylık kirasını zamanında ödeyemedik, elimize para geçtikçe hep kendisine parça parça verdik.

    Sorunuma gelince; 4800 liralık kira borcumun 3000 lirasını 20 Ocakta işverenim kendisine elden ödedi. Buna karşılık kendisi kalan 1800 liralık borcumu sildiğini ve kiramın 550 den 300 e indirdiğini sözle beyan etti.

    İşverenimin uyarısı ile 300 liralık yeni kira için bir sözleşme hazırladım ve kendisine eski kiraları aldım diye yazdırıp imzalattım. Parayı almak uğruna zar zor yazdı imzaladı.Sağ kolunu sakatladığını idda ederek sol elle yamuk yumuk yazdı.(İyi niyetli olmadığına buradan kanaat getirebilirsiniz)

    Parayı aldıktan 3 gün sonra ise yeniden bir hesaplama yapıp, eski ödediğim kiraları da katarak 6500 gibi bir rakkam çıkarmış ve 3500 lira daha talep etti.

    Bunu ödemeyeceğimi ve çıkacağımı söylemem üzerine,2000 verip gene 300 kira ile devam edersin tarzında bir pazarlığa işi çevirdi.Ama ne kontrat ne banka hesabı gene vermiyor, parayı elden istiyor.Avukata veririm şeklinde tehditler savurdu, hakaretvari konuştu. İşyerimi,işverenimi defalarca aradı.
    Yaşına hürmeten ses çıkarmadık.

    Oğullarına "beni kandırdılar kağıt imzalattıar" şeklinde konuşmuş.Bir oğlu işverenimi aramış ve ileri geri konuşmuş .Bu işyerindeki konumuma da zarar getirdi.

    Aynı apartmanda oturan oğullarına bir haftadır bu konuyu defalarca söyledim.
    4 yıldır ilgilenmedikleri bu konuda gene çekimser kaldılar,ama parayı öde kurtul tarzında akıl vermeyi ihmal etmediler.Babalarından bazen para alıyorlar, ne kadar çok para koparırlarsa işlerine gelecek zaten.

    1800 lira ve 300 kirayı banka kanalıyla hemen ödeyeceğimi söyledim, ama babalarını ikna etmeye de çalışmıyorlar. Adam 85 yaşında ve kulakları ağır işitiyor. Duvara konuşmak gibi bir şey.

    Benim kanuni haklarım nelerdir?. İyi niyetle yaptığım bunca senelik kira ödemesinin sonucu böyle mi olmalıdır? Ev ufacık 2 odalı, sobalı,alaturka tuvaletli ve hiç bir lüksü olmayan bir yer. Bedelinin üzerinde bile kira verdik bunca sene.

    Haklarımı nasıl savunabilirim?

    Şimdiden teşekkürler



    Hukuki NET Güncel Haber

    Kontrat yapmayan ve mükerrer kira isteyen evsahibi konulu yargıtay kararı ara
    Kontrat yapmayan ve mükerrer kira isteyen evsahibi konulu hukuk haber

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #2
    Kayıt Tarihi
    Apr 2005
    Nerede
    İstanbul, Turkey.
    İletiler
    3.628
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Kontrat yapmayan ve mükerrer kira isteyen evsahibi

    Son sözleşmeniz üzerinden kira bedellerini aylık olarak ve bir hesap numarası yoksa dahi, posta havalesi ve sair yolla ev sahibinize ödeyebilirsiniz.

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

kontrat yapmayan ev sahibi

kira sözleşmesi yapmayan ev sahibi

ev sahibi kontrat yapmadı

ev sahibi sözleşme yapmıyorkira kontratı yapmayan ev sahibiev sahibi kira sozlesmesi yapmamasievsahibim kontrat yapmadiev sahibi yeni kontrat yapmadikira kontrati yapmayan ev sahibi ceza alirmikira sozlesmesi imzalamayan ev sahipleriev sahibim kira sozlesmesi yapmiyoryeniden evsahibi kontratkira kontrati Ile sikayetev sahibi kontrat yapmazsa ne olurev sahipleri kontrat yapmak zorundamisozlesme yapmayan ev sahipleri kontrat yapmayan ev sahipleri ne cezaEv sahibi kontrat yapmak istemezseev sahibi kntrat yapmiyorsaev sahibi kontrat yapmazsa ne ceza alirkira konrati yapmayan ev sahipleriev sahibi sozlesme yapmiyor nere sikayetkontrat yapmayan ev sahini sikayetev sahibi ile kontrat imzalamadımkontrat yapmayan kiracı
Forum

Benzer Konular :

  1. Kontrat yapmayan kİraci
    Merhaba Öncelik ile herkese iyi günler dilerim. "" Ben yaklaşık 3 yıl önce bir çay ocağı satın aldım, Fakat içerindeki kiracı benim ile kontrat...
    Yazan: bariszanax Forum: Kira Hukuku
    Yanıt: 0
    Son İleti: 27-11-2014, 08:37:16
  2. Kontrat Yapmayan Kiracı
    2006 haziranda evimizi kiraya verdik, fakat kiracımız o zamandan bu zamana kadar bir türlü kontrat yapmaya yanaşmıyor, kontrat yapmaya zorlamak için...
    Yazan: kaptanspark Forum: Kira Hukuku
    Yanıt: 10
    Son İleti: 19-11-2013, 17:09:55
  3. Evsahibi ile Kiracı Arasında Kontrat Olmaması
    Evsahibi ile kiracı arasında bir kontrat yok. Ve kiracı nerede ise 2-3 senedir evde ikamet ediyor ve kirasını ödüyor evsahibinin hesap adresine. ...
    Yazan: detays Forum: Kira Hukuku
    Yanıt: 10
    Son İleti: 22-03-2010, 11:38:12
  4. Kontrat yapmayan ve mükerrer kira talep eden evsahibi
    Kira hukuku başlığına taşındı
    Yazan: ebvata Forum: Hukuki Görüş ve Yorum
    Yanıt: 0
    Son İleti: 04-02-2010, 10:31:19
  5. Evsahibi kontrat bitiminde çıkarmak istiyor
    Merhaba; Benim şöyle bir sorum olacaktı. Evsahibi ile altı ay önce bir senelik bir kontrat yaptık. Evsahibi bir süre önce bana evlendiğini ve, ya...
    Yazan: artvandelay Forum: Kira Hukuku
    Yanıt: 2
    Son İleti: 28-01-2006, 19:16:49

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.