Herkese öncelikle kolay gelsin diyorum.
Şöyle bir sorunum var. Ağustos 2009'da site görevlisi ile ev sahibi adına kontrat yaparak bir daire kiraladım. (Kontrattaki imza ev sahibinin değil, site görevlisinin)

Aralık ve Ocak ayı kiralarını ödeyemedim. Onun haricinde fatura vb. bir borcum yok. Kontratta yazana göre kiram 450 TL. Kira için de ayrı olarak ay ay kira verilip alınmak üzere senet düzenledik. Ben tüm senetleri alıp kullanmasınlar diye de arkasına "ticari amaçla kullanılamaz" diye not düşmüştüm. Fakat Ekim ve Kasım senetlerini yurt dışında olduğum için ve hesaba havale ile kiramı site görevlisine gönderdiğim için senetlerimi alamadım. (Kira alım işlerini ev sahibi adına site görevlisi yapmakta.)

Ve ev sahibim su sayacımı bugün site görevlisini söktürmüş. Su sayacı siteye ait olan süzme su sayacı. Su borcumda yok üstelik.

Bugün ev sahibimin avukatı olduğunu söyleyen birisi tarafından arandım. "Kira vermeden oturacağını mı sanıyorsun sen ?", "İcraya vereceğim seni", ve bir çok hakaret içerikli söz sarf etti.

Merak ettiğim husus şu:
1- Ekim ve Kasım ayı kirasını ödediğimi nasıl ispat edebilirim ? Elindeki evraka göre 4 ay gözüken kira borcum var. Bunun 2 ay olduğunu ben biliyorum ama nasıl ispat edebilirim ?
2- Ev sahibi adına site görevlisince atılan imza karşı tarafa ne gibi bir problem teşkil eder ?
- Bugün telefonda avukat beyin konuşmaları çok ağır ve yaralayıcıydı benim açımdan. 900 TL borcum var evet. Çünkü maddi sıkıntı çekmekteyim şuan. Benim üzerime böylesine oynarlarken ben bu vekalet olmadan (ev sahibinin herhangi bir vekalet vermediğini çok iyi biliyorum) ev sahibi adına atılan imzadan kendime ne gibi bir olumlu sonuç çıkartabilirim ?
3- Evi boşaltmam için kaç ay kira vermemiş olmam gerekli ?


Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Saygılarımla