Herkese kolay gelsin arkadaşlar.Bilen bir arkadaş varsa ve cevaplarsa sevinirim.Sorum şu. Ben devlet memuruyum.Eşim Ziraat bankası çalışanı (1 yıl oldu) 4,5 yaşındaki kızım benim üzerimden emekli sandığı sağlık karnesi var.Eşimin sağlık sistemi ise bankanın kurulu olan bir vakfı var ve onunda anlaşmalı olduğu özel hastaneler var.Bu özel hastanelerden faydalanıyor.
yeni bir çocuğumuz oldu.yeni doğan bu çocuğumuzuda annesi gibi özel hastanelerden faydalanabilmesi için annesi üzerine yaptık..ve ordan sağlık karnesi çıkardık.
Fakat benim çalıştığım yerdeki mal müdürlüğündeki çalışanlar bu şekilde olamıyacağını ya ikisininde anne üzerinde yada ikisininde baba üzerinde olması gerektiğini söylediler. Nerde yazıyor böyle olması gerektiği dediğimde de tam bir cevap veremediler.
Neden çocuklarımın biri anne, diğeri benim üzerime olmuyor? bizler emekli sandığı olarak özel hastanelere gidince birsürü ilave ücret veriyoruz ama eşim için böyle bir durum söz konusu değil (dolayısı ile onun üzerinde olacak olan çocuğumuz içinde)
yani kısaca benim sormak istediğim çocuklarımızın birinin benim üzerime (emekli sandığına) diğerinin ise annesinin üzerine(özel vakıfın anlaşmalı olduğu özel hastaneler) olup olamayacağı..olamıyorsa bunun nerde yazılı olduğu..
şimdiden çok tşk ederim