Uzun zamandır yazmıyordum bugün içimden yazmak geldi ya efendiler ağalar paşalar daha dün mangalda kül bırakmayanlar site üstüne site kuranlar web tasarım yapanlar tıklanma hayalinde olanlar bugünlerde nerdesiniz hani sizler kurtaracaktınız biz madurları şurada çalışan birkaç arkadaşa dahi olmadık hakaretler yağdırdınız hani sonuç ne onu söyleyin ankara adana istanbul çıkartmaları falan filan selma hanımı nerdeyse vatan haini ilan edecektiniz ALLAH AŞKINA onun hiç bir sıkıntısı yokken gecesini gündüzünü biz mağdur olan kişilere ayırırken ne zoru vardı?daha buna benzer arkadaşlar çıkarınıza ters düştügü için alabora edildi.Hadi bakalım şimdi yiyelim birbirimizi.230 bin DENİLDİ Biz 50 kişi bir arada olamadık.Başbakanla randevu alan arkadaşlar muavfak oldularmı? yasayı çıkarttırdılarmı ?bizde bilelim..
Sayın Cobra-64; daha once bu sayfada da yazdım.web sayfasından birsey olmaz,site de talepte bulunmaktan birsey cıkamaz diye.Anlasılan sende bu fikre varmıssın.O; mangalda kül bırakmayanlar şimdi sadece onu yapıyoruz bunu yapıyoruz diyebiliyorlar,yaptık diyemiyorlar cunki yapamıyorlar..Bu iş güç meselesi.Mücadele ettigin kurum bankalar.Bankaların sevimli dostu , en büyük koruyucusu BDDK baskanı Tevfik BİLGİN ve bankalar birliği baskanı dövizzedeyi hor gören bir Ersin ÖZİNCE varken bu işten olumlu sonuc almak cok zor.Ankara ile her turlu ilişki içinde olanlar birsey yapamadı,yapamayacaklarda..Bu sayafada inat ugruna yazmayacagım deyip site kuranlar ancak buradaki toplulugu bölmekten baska birsey yapmadı ne yazık ki...!!!..İnsalarda usandı artık nereye yazacagını, nereden bilgi alacagını bilemez hale geldi. Onlarca yere ben sahsen yazdım kimse tınlamadı,tınlamayacakta.Web sitesi kuralanlar cok heveslendi bu sorunu o ortamda cozeriz diye ancak bakıyorum da buraya yazanlar oraya yazanlardan daha cok.Herkes aynı seyi yazıyor birbirinden medet umuyor.Ankaradan randevu aldık , elimizde done var, bilgi topluyoruz,BDDK dan randevu aldık, faks cekin bekliyoruz falan ..bunlar su ana kadar bos cıktı. Biz mahcup olalımda basarırlar insallah..Bizim yapmamız gereken bu konuda cok uzman bir avukat bulup onun bu işe bakmasını sağlamak.Neden Avukat dersen yeni cıkacak olan borclar kanunu belki bize derman olur,yol yordam bilir ve bircok insanı temsil ettigini anlatabilirse dikkate alınabilir.Ben ulusal kanalların haber merkezlerine sürekli mail atıp durumu bildiriyorum,herkes te oyle yapmalı.Bireysel olarak aynı talepte cogunluk saglarsak belki basarırız.TUDER e gelince benim gibi bircok arkadası hayal kırıklıgına ugrattı. Güçlerini bizim için kullanamadılar veya kullanmadılar.Allah; insallah hepimize merhamet eder de yardımcı olur.
çok önemli
aşagıda resmi gazetede yayınlanan yönetmelik geregi
dask heryıl yapılması mecburi fakat
hayat sigortaları istege baglıdır
bankanızdan bugüne kadar verdiginiz hayat sigortalarınıda geri alabilirsiniz
gerekli belgeler bende var isteyene yollarım
bu belgeleri bulundugunuz kaymakamlıgın tüketici hakem heyetine vereceksiniz
emsal yazılarla sonuç alınıyor
benden bankam hayat sigortası parasını önce kesti sonra itiraz etmem sonucu iade etti
bende geçmiş sigortaları almak için hakem heyetine müracaat ettim
bu konuyu atlamamanızı tavsiye ederim
yeter artık sögüşlendiğimiz
ayrıca jpy kredileri tl.ye ceviriyorlar haberiniz olsun
yalnız benim bankam fortis normal kredi gibi işlem yapıyor
yani tekrar dosya masrafı alıyorlar
ama vakıfbank transfer kredi adı altında hiç masrafsız kredinizi tl.ye ceviriyor
ve faiz oranıda 60 aya kadar 0.92
60-120 ay arası 1.02 den yapılandırıyor
masraf sadece 120 tl. dediler haberiniz olsun
vakıfbank parayıda direk borçlu bankanıza virmanlıyo size vermiyo
31 Mayıs 2007 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 26538
(2) Ayrıca, formun ön yüzünde yer alacak şekilde en az on altı punto ve koyu siyah harflerle, hayat sigortası, konut sigortası gibi yapılması isteğe bağlı sigortaların yaptırılmasının zorunlu olmadığına dair ibarenin yazılması gerekmektedir.
Ayrıca, formun ön yüzünde yer alacak şekilde en az on altı punto ve koyu siyah harflerle, tüketicinin muacceliyet uyarısında verilecek olan süre içerisinde borcunu kapatmaması durumunda, konut finansmanı kuruluşunun finansal kiralama sözleşmesini feshettiği takdirde konutu derhal satışa çıkaracağına, her iki tarafın yükümlülüklerini yerine getirmeleri durumunda kiralama işleminin sonucunda mülkiyet devrinin yapılıp yapılmayacağına, konutun tüketici tarafından kiraya verilmesi halinde kiralayana bildirmesi gerektiğine, kiralayandan yazılı izin almak kaydıyla tüketicinin kiracılık veya sözleşmeden doğan hak ve/veya yükümlülüklerini devredebileceğine ve hayat sigortası, konut sigortası gibi yapılması isteğe bağlı sigortaların yaptırılmasının zorunlu olmadığına dair ibarenin yazılması gerekmektedir.
Hayat sigortasını iptal ettirmek bana pek mantıklı gelmiyor. Olurda başınıza birşey gelirse geride kalanlar perişan olacaktır. Hem ölen anne yada babanın acısı hem de ödemeyemedikleri kredi borcu yüzünden icralık olup sokakta kalma durumu. Bence bin lira için değmez. Yine de herkez kendi hasabını kendi bilir.
Hayat sigortasını iptal ettirmek bana pek mantıklı gelmiyor. Olurda başınıza birşey gelirse geride kalanlar perişan olacaktır. Hem ölen anne yada babanın acısı hem de ödemeyemedikleri kredi borcu yüzünden icralık olup sokakta kalma durumu. Bence bin lira için değmez. Yine de herkez kendi hasabını kendi bilir.
Kesinlikle haklısınız..!!!!Bu hayat sigortası hakkında detaylı bilgisi olan varsa lütfen buraya yazsın.Herkes olayın bilincine varmış olur..
KONUT KREDİSİ KULLANMAK İSTEYENLERİN, SÖZLEŞME İMZALARKEN, DEPREM SİGORTASI DIŞINDAKİ SİGORTALARI YAPTIRMAK ZORUNDA OLMADIĞI BİLDİRİLDİ.
Bursa’da konut kredisi kullanan Tüner Şahin, yasal zorunluluk olmamasına rağmen isteği dışında hayat sigortası yapıldığı iddiasıyla tahsil edilen bedelin iadesi için Yıldırım Kaymakamlığı Tüketici Sorunları İlçe Hakem Heyetine başvurdu. Heyet, tahsil edilen paranın iadesine karar verdi.
Tüketicileri Koruma Derneği (TÜKDER) Genel Başkanı Fikri Karagöz, düzenlediği basın toplantısında, bankadan konut kredisi alan Tüner Şahin’in, kredi taksitlerini zamanında ve düzenli olarak ödediği halde yasal zorunluluk olmamasına rağmen kendisinden ”Hayat sigortası” adı altında sigorta parası talep edildiğini belirtti.
SÖZLEŞME KURALLARINA AYKIRI SİGORTA BELGESİ
Şahin’in, kredi alımı sırasında böyle bir sigortadan bahsedilmediği, isteği ve bilgisi dışında kendisinden talep ve tahsil edilen toplam 702 liranın iadesi talebiyle Yıldırım Kaymakamlığı Tüketici Sorunları İlçe Hakem Heyetine başvurduğunu anlatan Karagöz, şöyle konuştu:
”Müracaat hakem heyeti tarafından incelenmiş, yapılan değerlendirme neticesinde 4822 sayılı kanun ile değişik 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun genel hükümleri ile aynı kanunun 10/d maddesine muhalefet ettiği ve sözleşme kurallarına aykırı sigorta belgesi düzenlediği tespit edilmiş, aynı gerekçeyle bankanın tüketiciden 2007 ve 2008 yıllarında hayat sigortası adı altında tahsil ettiği toplam 702 liranın tüketiciye iade edilmesine karar verilmiştir. Banka, kararın tebliğinden sonraki 15 gün içinde tüketici mahkemesine itiraz etmediği için de tüketici, parasını geri almıştır.”
HAYAT SİGORTASI, YASAL ZORUNLULUK GİBİ SUNULUYOR
Karagöz, bankaların, konut kredisi kullanmak isteyen tüketicilere, hayat sigortasını, yaptırmaları yasal bir zorunlulukmuş gibi sunduklarını ileri sürerek, şunları kaydetti:
”Oysa ki zorunlu deprem sigortası dışındaki diğer sigortaları yaptırmak zorunlu değildir. Bu mağduriyeti önlemek için bankaların, formun ön yüzünde yer alacak şekilde en az 16 punto ve koyu siyah harflerle, hayat sigortasının konut sigortası gibi yapılması isteğe bağlı sigortaların yaptırılmasının zorunlu olmadığına dair ibareyi yazmaları gerekmektedir.
”Yıldırım Kaymakamlığı Tüketici Sorunları İlçe Hakem Heyetinin bu kararı, Türkiye’de bir ilk” diyen Karagöz, bu durumdaki tüketicilere, bağlı bulundukları kaymakamlıklardaki ilçe hakem heyetine başvurup, sigorta için haksız yere ödedikleri paraları geri alabileceklerini vurguladı. Tüketici Tüner Şahin ise parasını faiziyle geri aldığını belirterek, bu durumdaki tüketicilere haklarını arama çağrısında bulundu
Sanayi Bakanlığı Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya gore bankaların konut kredisi kullanacaklara hayat sigortası yaptırması 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanuna (Satıştan Kaçınma - madde 5) ters düşüyor. Bu kanuna göre bir malın satışı sırasında bir başka malın satışının zorunlu olamayacağı hükme bağlanmıştır. Ayrıca yine Genel Müdürlük’ün açıklamalarına gore satın alınacak konuta ipotek koyarak kredi kuruluşları zaten kredilerini belirli bir güvenceye almışlardır. İkinci bir güvencenin konulmasının anlamı yoktur. Dolayısıyla hayat, konut paket sigortası gibi isteğe bağlı sigortalar kredi aşamasında bir şart olarak öne sürülmemelidir.
Hayat sigortasını iptal ettirmek bana pek mantıklı gelmiyor. Olurda başınıza birşey gelirse geride kalanlar perişan olacaktır. Hem ölen anne yada babanın acısı hem de ödemeyemedikleri kredi borcu yüzünden icralık olup sokakta kalma durumu. Bence bin lira için değmez. Yine de herkez kendi hasabını kendi bilir.
Sayın Ümit bey bahsettiğiniz gibi hayat sigortası yaptırmak zorunlu degil fakat murat arkadaşımızın söylediklerine katılıyorum Allah korusun Borçluya birşey olursa geride kalan ailesini en azından bu skıntıdan kurtaracak bir güvence zaten bu ağır borç tutarı karşısındada bunu göz önünde bulundurmuyoruz.
Aslında bankaların yapmış olduğu bu hayat sigortaların bence eleştirilmesi gereken kısmı kapsamının dar olması. Sadece vefat durumunda sigorta ödeme yapıyor. Kalıcı sakatlık durumunu da kapsaması gerekirdi. Olası bir kaza nedeniyle çalışmaz duruma gelen borçlu, çalışamadağı için önce işinden sonra da kredi taksitlerini ödeyemediğini için evinden olacak. Tam haber programlarına konu olacak türden bir sefalet.
Fortis kredi anaparası kadar hayat sigortası yapıyor. TL ile kredi kullanlar için sigorta krediyi kapatır. Ancak döviz kredilerinde kur artışı nedeniyle kredi anaparası da yükseldiği için hayat sigortası krediyi kapatamayacaktır.
Bu arada genel seçimler yaklaşıyor galiba. Belki seçim dolayısıyla hükümet konuyla ilgili düzenleme yapabilir. Kredi kartları için defalarca yaptılar.
Konu muratkutluer tarafından (05-01-2010 Saat 15:14:20 ) de değiştirilmiştir.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Maaşını ödemesinin gecikmesi ve...
24-05-2025, 18:14:33 in Bireysel İş Hukuku