+ Konuyu Yanıtla
1 den 8´e kadar toplam 8 ileti bulundu.

Konu: Dicle: Genelkurmay'in Kürtlere özür borcu var

Dicle: Genelkurmay'in Kürtlere özür borcu var Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
  1. #1
    Kayıt Tarihi
    Apr 2004
    Nerede
    Türkiye.
    İletiler
    243
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Dicle: "Genelkurmay'in Kürtlere özür borcu var"

    Hatip Dicle, Genelkurmay Baskani Orgeneral Hilmi Özkök bayrak yakanlar hakkinda "sozde vatandaslar" dedigi icin butun Kürtlere ozur dilemesini istedi.

    Ayrica Hatip Dicle, Turkiye'nin, Ulusal politikasini hice sayip, Turkiye'nin Ermenistan ile olan sinir kapilarinin acilmasini istediklerini soyledi.

    Kürt liderler niye devamli etnik farkliliklari kasiyorlar? Anlamak mumkun degil.


    *

    Haberin butunu
    Kaynak: Milliyet Gazetesi
    Muhabir: Mukadder YARDIMCIEL - DHA
    Hatip Dicle: Genelkurmay'ın Kürtlere bir özür borcu var


    ESKİ DEP milletvekili ve Demokratik Toplum Hareketi (DTH) üyesi Hatip Dicle, Genelkurmay Başkanlığıïnın 'sözde vatandaşlar' açıklamasına tepki gösterdi. Dicle, "Ay yıldızlı bayrağın kırmızısında Kürtlerin de kanı var. O nedenle hiç kimse Kürtlere sözde vatandaş diyemez. Bu nedenle Genelkurmay Başkanlığıïnın Kürtlere bir özür borcu var. Biz bu özür borcunu unutmayacağız ve alacaklı olduğumuzu her zaman onlara hatırlatacağız'' dedi.

    DTHïnin örgütlenmesinden sorumlu üyeleri eski DEP milletvekili Hatip Dicle, Selanik Önen, Aysel Kahraman ve Ahmet Cengiz'in Kars Şehir Sinema Salonu'nda düzenlediği 'Halk Danışma Toplantısı'na yaklaşık 500 kişilik DEHAP üyesi katıldı.

    Toplantının açılış konuşmasını yapan eski DEP milletvekili Hatip Dicle, nevruz kutlamaları sırasında bayrak yakma girişimiyle ilgili Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkökïün yaptığı 'sözde vatandaşlar' açıklamasına tepki gösterdi. Kürtlerin Nevruz'da büyük bir barış gücü haline gelmesinden rahatsız olanların bulunduğunu hatırlatan Dicle, "Hiç kimse Kürtlere sözde vatandaş diyemez'' dedi. Nevruz törenlerinde yapay bir bayrak krizi çıkarıldığını kaydeden Hatip Dicle şunları söyledi:

    "Ülkemizde 6 yıldır var olan barış ve yumuşama ortamına çomak sokmaya çalıştılar ama halkımız buna karşı çok duyarlı oldu. Çünkü o bahanesini güttükleri bayrak aslında Kürtlerin de kanını taşıyor. Kürtler Türkiye Cumhuriyetiïnin kuruluşunda ve onun timsali olan bayrağın yükseklerde tutulmasında çok büyük bedeller ödedi. Gaziantepïte ödedi, Urfaïda ödedi, Kahramanmaraşïta ödedi, Hasankaleïde, İzmirïde ve Çanakkaleïde de ödedi''.

    Türkiye'nin her karış toprağında Kürtlerin de kanı olduğunu vurgulayan Dicle, "O nedenle ay yıldızlı bayrağın kırmızısında Kürtlerin de kanı var. Hiç kimse Kürtlere 'sözde vatandaşlar' diyemez. Genelkurmayïın Kürtlere bir özür borcu var. Biz bu özür borcunu unutmayacağız ve alacaklı olduğumuzu her zaman onlara hatırlatacağız'' diye konuştu.

    AKP HÜKÜMETİNİ UYARDI:

    Konuşmasında AKP hükümetini de sert bir dille eleştiren Hatip Dicle, ``Bu konuda AKP Hükümetiïne de bir çağrımız var. Unutmayın, siz iki yıl önce demokrasiden, değişim dönüşümden, reformlardan, ABïye yakınlaşma politikanızdan bahsederek, halktan büyük destek aldınız. Ama bugün statükocu güçleri bu barış sürecine düşman, demokrasiye düşman güçlerin hamle yapmalarına karşı sessizsiniz. Ülkemizde tekrar bir çatışma ortamı yaratmak isteyenlere karşı duyarsızsınız. Hatta onlara destek oluyorsunuz. Bu kötü gidiştir, sizleri uyarıyoruz. Eğer değişim, dönüşüm hedeflerinden vazgeçerseniz, bu statükocu güçlerin gerginlik yaratma politikasına ayak olursanız en önce yutulacak olan sizlersiniz'' dedi.

    GENÇLERİ DAĞDAN İNDİRMEK İÇİN...

    Dağdaki gençlerin 6 yıldır demokratik bir yasayla silahları bırakmaya hazır olduklarını da vurgulayan Dicle, ``Onun için gelin taahhütlerinizi hatırlayın. Kürt sorununun barışçıl, demokratik çözüm için irade gösterin. Bakın bugün 6 yıldır dağdaki gençlerimiz, bir demokratik katılım yasasıyla gelip silahlarını bırakmak ve toplumun demokratik sürecine katılmak istiyorlar. Gelin, Türk ve Kürt gençleri tekrar silahla kapışacağına bir yasayla onları topluma kazandıralım. Onları demokratik sürece dahil edelim. Biz bu konuda elimizden gelen her türlü çabayı sarf etmeye hazırız'' diye konuştu.

    Dicle, "Artık tarihi düşmanlıklarla uğraşmak yerine gelin bölgemizde Türkiye barışı, yumuşamanın sembolü olsun. Gelin bu Karsïtan doğu kapısını açarak Ermenistanïla sınır ticareti başlatalım. Hem bölgemize hem de Ortadoğuïya yeni bir barış havası, yeni bir gelişme havası getirelim'' dedi.




    Hukuki NET Güncel Haber

    Dicle: Genelkurmay'in Kürtlere özür borcu var konulu yargıtay kararı ara
    Dicle: Genelkurmay'in Kürtlere özür borcu var konulu hukuk haber

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #2
    Kayıt Tarihi
    Mar 2004
    Nerede
    istanbul, kadiköy, Türkiye.
    İletiler
    5.539
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Burada açıkça görülen şuki Hatip dicle ve onun gibiler hiç hakları olmadığı halde her fırsatta KÜRTLERİN haklarının savunucusu gibi ortaya çıkıyorlar.
    Genkur'un sözünün nereye gittiği son derece açıken bir terör örgütünü yasal göstermenin beyhude çabalarıdır bu garip söylemler... Hatip diclenin haklı olabilmesi için tüm kürt vatandaşların dağlarda olması gerekirken sadece kandırılmış bir azınlık olan teröristlerin orada olmasını gözardı etmek bu kişiler için hiç zor değildir.
    Açıkça gözüken TV de apo diye isimlendirilmiş bölücübaşına 'katil terörist başı diyemeyen' sözde bayraklarını milyonların gözü önünde 'tanımıyorum' diye yalan söyleyen kişilerin hangi erdemli davranışı olabilir ki? Hangi sözleri dürüst olabilirki? Bunlar sadece kendi çıkarları için eğitimlerini insanların düşmanlığı ve kanı uğruna paraya tahvil etmek isteyen çıkarcı kişilerdir...
    Türkü Kürdü Çerkezi Gagavuzu Lazı bu bayrak ve bu vatan için kan dökmüştür. Şairin dediği gibi 'eğer uğrunda ölen varsa o taprak vatandır' şartları herhalde bu cennet vatandan daha fazla hak edenbir ulus olamaz. Şimdi bu ulusu oluşturan tüm etnik kökenlerin kendilerince hassas bir noktası şüphesiz ki vardır. Ancak esas asgari müştereklerde buluşarak vatanın bölünmez bütünlüğünde birleşmektir...
    Hatip Dicle diye isimlendirilen bölücübaşı yardakçısı ve terörist koruyucusu ile destekçisi 'dağdaki gençlerin ' orada ne yaptığını söylemeden değişik söylemlere girmesi hedef saptırmaktır. O gençler oraya ' dağ lalesi ' ekmeğe çıkmadıkları sürece neyin pazarlığı yapılıyor..
    Hele bir Hatip dicle gibiler Türkiye Cumhuriyetini temsil eden Ayyıldızlı Bayrağımıza sahip çıksın demogoji dışında içindeki pisliği bir kenera bıraksın ondan sonra konuşsun ne diyecekse.. Benim burada asıl üzüldüğüm nokta gerçekten kürt olup ama TC vatandaşı olmaktan gurur duyan vatandaşlarımızı düşürdüğü kötü durumdur. Gerçek kürtlerinde Bu gibi aşağılık söylemlere haiz kişileri sevmediğini biliyorum. Ama Hatip Dicle gibi zavallıların başka sığınacakları konu yokki Mazlum edebiyatı yapa yapa gerçekten kürt olan bu kimliğinden gurur duyan vede TC den gurur duyanları mazlum etmeyi başarıyor. Bu kişiler Genel Kurmayın veya başka bir kurumun ne yapacağına karar vermeden önce yaptıkları davranışlardan dolayı önce gerçek kürtlerden özür dilemeleri gerekmektedir... Timsah gözyaşları dökerek pişmiş ve bilgiç konuşmalara gerçekler karşısında sessiz kalmak zorundadır. Unutmasınlarki güç aldıkları sözde avrupa ülkeleri çıkarları bittiği an bunları paçavra gibi atacaktır...

  4. #3
    Kayıt Tarihi
    Apr 2004
    Nerede
    Türkiye.
    İletiler
    243
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Commodore,

    Zana'nin kuracagi partinin alacagi oylar Kurd milliyetciliginin, Ocalan'a olan destegin ne boyutta oldugunu gosterebilir. Dehap'i gecer, %10'a yaklasir gibi geliyor bana. Zana'larin, Bakirhan'larin yaptiklari siyaset etnik eksenli, hala Ocalan gibi bir sahsiyeti referans eden politika. Bu da karsi tepkisini olusturur, Turk Milliyetciligini kamcilar. Bunlar, iki halki karsi karsiya getirecek gibi geliyor, bilmem sizler ne dusunuyorsunuz.

  5. #4
    Kayıt Tarihi
    Apr 2005
    Nerede
    İstanbul, Turkey.
    İletiler
    89
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Sayın arkadaşlar,

    Bu konuyu izledim , benim görüşüm şöyle:

    Ezelinden beri Avrupalı ve Amerikan isthbarat örgütleri bu bölgelerde
    çeşitli ayaklanmalar ve ayrılıkçı fitne yaymaktadırlar,ancak bu oluş son yıllarda alenen yapılmaya başlandı. Bunda Irak'ın işgali ve Türkiye'nin AB üyeliğine yeşil ışık yakılmasının da etkisi var.

    Fakat bu olayların olmasını istemiyorsak tam bağımsız bir ülke olmamız gereklidir,aksi takdirde her zaman bu tip kışkırtmalar ve iç çatışmalar için zemin hazır olacaktır.

    Burada halkımıza düşen tahriklere kapılmadan olayları izlemek
    ve olayları çıkaranları ve yol açanları iyi tespit etmektir ki onlara en iyi cevabı seçimde verebilelim.

    Ama tamamen kurtulmak için bilim ve teknikte büyük ülkeler seviyesine çıkmamız gerekiyor.

    Saygılar.

  6. #5
    Kayıt Tarihi
    Jul 2004
    Nerede
    izmir, Türkiye.
    İletiler
    135
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Herkese Merhaba,

    Yarası olan gocunur diye bir tabir vardır, işte buda tam Hatip Dicle'ye uyuyor, GenelKurmayın açıklamasında tüm kürtler sözde vatandaştır denmiyor, Bayrak olayına istinaden; Türk Bayrağı'na saygısızlık eden, T.C. kimliği olan ve bu ülkedeki tüm haklardan faydalandığı halde bunu istismar eden kişiler için kullanılan bu kelimeyi Hatip Dicle ve onun gibi düşünenler işlerine geldiği gibi algılamak istiyorlar ve diğer insanlarıda bu konuda kışkırtmaya çalışıyorlar. Genel Kurmay'ın hiçkimseye özür borcu yoktur, özür dilemesi gereken Hatip Dicle'dir.

    romantic

  7. #6
    Kayıt Tarihi
    Mar 2004
    Nerede
    istanbul, kadiköy, Türkiye.
    İletiler
    5.539
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Sevgili Lawless ;
    Sırrı Sakık ı izleyin bir üç ay bakalım neler olacak ))

  8. #7
    Kayıt Tarihi
    Apr 2004
    Nerede
    Türkiye.
    İletiler
    243
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Herkese Merhaba,

    Hatip Dicle ve onun gibi düşünenler işlerine geldiği gibi algılamak istiyorlar ve diğer insanlarıda bu konuda kışkırtmaya çalışıyorlar.
    romantic
    Ekleyen: romantic - 14/04/2005 : 12:58:35
    Romantik, Ben de sasirdim bir kisi (Dicle) soylenenleri nasil olur da bu kadar carpitabilir diye. Cok dogru yazmissin, ve haklisin. Kiskirtmaya calisiyor hem Kurdleri hem de Turkleri.

  9. #8
    Kayıt Tarihi
    Apr 2004
    Nerede
    Türkiye.
    İletiler
    243
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Sevgili Lawless ;
    Sırrı Sakık ı izleyin bir üç ay bakalım neler olacak ))

    Ekleyen: commodore1tr - 14/04/2005 : 13:17:35
    Merhaba Commodore, Sirri Sakik'i tanimiyorum. Kim kendisi? Tesekkurler.

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

Benzer Konular :

  1. Genelkurmay'dan Açıklama
    9 Haziran 2007 Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan basın açıklamasında, “Silahlı Kuvvetlerce ulusumuzun tümüne yapılan ‘teröre karşı toplumsal...
    Yazan: Av.Duygu Tekay Forum: Güncel - Siyaset - Tarih - Tartışma
    Yanıt: 16
    Son İleti: 13-01-2011, 21:20:38
  2. Dicle'nin ardından
    Dicle Koğacoğlu kimdir? 13 Eylül 1972'de İzmir'de doğdu. Boğaziçi Üniversitesi sosyoloji bölümünün ardından New York Eyalet Üniversitesi'nde...
    Yazan: Mehtap Deniz Forum: Yaşam - Sohbet - Forum Oyunları
    Yanıt: 3
    Son İleti: 01-11-2009, 15:11:50
  3. 'Dicle Vadisi' için imza kampanyası başlatıldı
    Doğa Derneği ve Atlas Dergisi tarafından Hasankeyf için başlatılan uluslararası imza kampanyasına sanatçı Tarkan da imzasıyla destek verdi. ...
    Yazan: Mehtap Deniz Forum: Çevre Hukuku
    Yanıt: 0
    Son İleti: 21-05-2009, 20:55:23
  4. Genelkurmay'dan teşekkür!
    Genelkurmay Başkanlığı'nca kamuoyuna yapılan açıklamada, terörle mücadelede duyarlılık ve dayanışma ile şehitlere sahip çıkan tüm vatandaşlara...
    Yazan: deniz02 Forum: Güncel - Siyaset - Tarih - Tartışma
    Yanıt: 0
    Son İleti: 25-10-2007, 20:45:54
  5. Genelkurmay'dan çok sert açıklama
    Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde öne çıkan sorun, laikliğin tartışılması konusuna odaklanmış...
    Yazan: Av.Duygu Tekay Forum: Güncel - Siyaset - Tarih - Tartışma
    Yanıt: 24
    Son İleti: 05-08-2007, 21:31:17

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.