Şİmdi oturup yeni baştan aldatmanın iradi bir eylem olduğundan, erkeğin enerjisinin meziyetinin üstünlüğündenmi kadının zayıflığındanmı, macera arayışındanmı tartışmasına girmeye gerek olmadığını düşünüyorum.
2 gün içeriisnde şu foruma yazmak için harcadığınız efor ve zamanla bir çok şeyi yapabilirdiniz.
Bahaneleriniz olabilir. Ama kendinize.. Sizin yaşadıklarınızın ne kadar ağır olduğunu biliyor ve anlıyoruz.
Ancak burası propoganda yapabileceğiniz bir yer değil. Eşinizi taciz eden eski nişanlısından başladınız mevzuya dağda yaşayanlara dayandırdınız. hani olsa tutsa falan eşinzin eski nişanlısının tacizlerini, bölgenin sosyo-ekonomik yapısından, çarpık kentleşmeden, bölge insanının feodal bağlarından, ağalık zincirinden, terör rögütütün dağdaki faaliyetlerindne, musul-kerkük petrol boru hattından örneklemelerle bağlayıp memleket meselesi haline getireceksiniz..
Altı üstü tek bir insan yani eşinizin nişanlısı ile başedememişsiniz, kalkıp burada terörle mücade ederken elindeki silaha sahip olabilme ile dürtü kontrolu dersi vermeye çalışıyorsunuz.
Az önceki sözümü geri alıyorum. Cidden susunuz. ,Zannımca bu forumda sizin getireceğiniz o bulanık renge yer yok..
Sn. üye siz öyle yapın o halde.
Aldatılmaya katlanarak mutlu olabiliyorsanız öyle yapın. Ancak ben boşanarak en azından onurumu kurtarabiliyorum.
Boşanmanın sonuçlarından korktuğu için yıllarca buna katlanan ve pişmanlıklarını yazan diğer üyeleri bir okumanızı tavsiye ederim.
evet aynende öyle yapıyorum malesef.
Malesef diyorum çünkü 2 çocuğum var ve çok küçükler. Aile danışmanım bile bana bu öneriyi verirken bilmeden yorum yapmamanızı rica ederim. Emin olunki iyice ölçtüm ve tarttım. Öyle bir toplumda yaşıyoruzki dul olmak inanın hiçde kolay değil. Belirli bir kariyeriniz olsa bile.
Bazı durumlar bende onuru geride bırakmayı tercih ettirmek zorunda kaldı malesef.
Malesef diyorum çünkü 2 çocuğum var ve çok küçükler. Aile danışmanım bile bana bu öneriyi verirken bilmeden yorum yapmamanızı rica ederim. Emin olunki iyice ölçtüm ve tarttım. Öyle bir toplumda yaşıyoruzki dul olmak inanın hiçde kolay değil. Belirli bir kariyeriniz olsa bile.
Bazı durumlar bende onuru geride bırakmayı tercih ettirmek zorunda kaldı malesef.
Bakın yine malesef dedim.
Sayın üye ne yapmaya çalışıyorsunuz. BU forum yasalara saygılı ve yasalardan medet uman insanların kabe'si.
Kararlarınızı bir zorunluluk bir mecburiyet, bir çaresizlik ile almış olabilirsiniz.
Adaleti yasayı kendisi yazan, bu adalet anlayışı ile infazını sokak ortasında, evinde, çoluğunun çocuğunun gözleri önünde gerçekleştiren 3 ncü sayfa haberlerine konu olan Erkeklerden ne farkınız var.
Bizim hukuka saygılı, onurlu, erdemli, faziletli evlatlar yetiştirilsin, bu kavramlara saygı duyulsun, yasalara saygılı olanlar ve namus erbabı olanların sayısı artsın diye çırpındığımız şu platformda siz kalkıp yasalara aykırı etik olmayan ve kötü emsal teşkil edecek bir fikri savunuyorsunuz.
Velevki bu sizin tercihiniz. Böyle yaşamak sizi mutlu ediyorsa yada bunu sineye çektiyseniz susun ve kaderinizi gidin evinizde dört duvarınız arasında yaşayın. Yazılan her iletinin can kulağı ile okunduğu, her satırından her kelimesinden kendi davasına kendi olayına örneklerin arandığı, "medet aman" diye hecelere sığınıldığı bir forumda kalkıp kendi acizliğinizin, çaresizliğinizin sonuçlarını basit bir kıyaslama ile insanlara empoze edemezsiniz.
Tercihlerinizin sonucunu gidin evinizde yaşayın.
Keza bu erdemli (!) yaşam tarzınızla evlatlarınızı yetiştirin. Eşinizde sizin bu eşsiz ve örnek davranışınız neticesinda (faziletli) yaşam biçimine devam etsin.
Ancak lütfen yasalara saygılı ve adalete güvenen ve mahkeme kapılarına kendisni paspas etmiş bunca insanın değerlerine saygı gösterin. Hem burada yazan ve medet umanların hemde kamunun vicdanını yaralıyorsunuz.
İyi yıllar..
Konu Abdullah Yaman tarafından (02-01-2010 Saat 14:35:01 ) de değiştirilmiştir.
Farkındaysanız aldatmanın hukuki boyutunu değil, sosyal ve psikolojik boyutunu konuşmaya başladınız. Hiç kimse aldatılmak istemez. Adı üzerinde "aldatılma". Aldatılan insanın iki tercihi vardır; 1- Boşanma 2- Katlanma. Bunlardan herhangi birini seçmek tamamen kendi iradesidir. Bu açıdan bir diğerinin tercihini yargılama hakkı olmadığı gibi, kişiler kendi özgür kararlarını kendileri vermelidirler. Şu şu nedenlerle Boşanmak istiyorum diyene de şu sebeplerle katlanmak zorundayım diyene de saygı göstermek durumundayız.
Bu nedenle birbirinizin kararlarını size yanlış gelse de küçümsememelisiniz. Herkesin kendine göre nedenleri olabileceğini ve bu nedenlerin her zaman kendi şahsından da kaynaklanmayabileceğini düşünmelisiniz. Beş çocuk annesi bir ev hanımının eşi kendisini aldattı diye boşanma kararı vermesi ve ondan daha kötüsü bu boşanmanın sonuçlarına katlanabilmesi asla kolay değildir, ciddi ve şahsi bir karardır. Oysa örnekteki kadının hiç çocuğu olmasa gözünü kırpmadan boşanma davası açacağını bilmeyen yoktur.
Bakın yine malesef dedim.
Eşinizle aranızda şiddet yoksa çocuklarınız varsa (( hayatımız da çocuklarımız varsa bazı şeylere göz yummak doğru olmasada katlanılması gereken zamanları yaratır) boşanmak bir süre en azından çocuklarınız büyüyene kadar ertelenebilecek bir durumdur.
Ama şiddet varsa çocuklar boşanmanın yaratacağı sorunlardan daha çok sorun yaşarlar. ileride kendi eşlerine ya anneleri gibi ya da babaları gibi davranmaya kalkarlar. belki de çok iyi bir ebebeyn ve eş olurlar.
Eğer aldatma eylemi sonucunda taraflardan mağdur olanın.. mevcut duruma katlanması ile gereğini yapması arasında bir esneklik tabiri caizse durumdan vazife çıkartma bağlantısı kuracak olursak, hırsızlık yapanın, gasp edenin, dolandırıcının, adam öldürenin de nedenlerini hoş görmek ve yaptığı eylemin sosyo ekonomik vede psikolojik nedenlerini göz önünde tutarak affedici yada hoş görülü davranmak gerekir.
O halde yasa koyucu bu durumu göz önünde bulundurarak yasalar çıkartmalı.. hafifletici nedenlerin adını hafifletici ve hoş görücü nedenler olarak değiştirmeli..
Geçerli nedenlerle suç işleyenlere müsamaha göstermeyi meşrulaştırmalı. Topluma insan kazandırmak adına sapıkların, sapkınların, macera uğruna yuvasını yıkanların..ve . örnekler arttırılabilir affedilmesi hatta cezaevlerinin boşaltılması konusunda yasa teklifi hazırlanmalıdır.
Hatta çocuk sayısı dikkate alınmalı medeni yasaya şu madde eklenmelidir.
Madde xxx: Eğer tarafların hiç çocuğu yoksa hemen boşanmaları sağlanmalı, 1 çocuk varsa 2 yıl süre verilmeli, 3 çocuk varsa aldatan eşin iyi haline ve içtimai mevkiine bakılmalı, 4 çocuğu varsa aldatılan yasal eş uyarılmalı, 5 ve üzerinde çocuk varsa aldatan yasal eş ödüllendirilmeli, aldatılan yasal eş hapisle tazyik edilmeli.. sevgili ve çok değerli (!) eşine kendisini aldattığı için dava açması sebebi ile..
Sayın admin. Bir hukuk sitesinin yöneticisi olarak bu yaklaşımınızı protesto ediyorum.
Saygılar.. İyi yıllar..
Konu Abdullah Yaman tarafından (02-01-2010 Saat 14:48:27 ) de değiştirilmiştir.
O zaman şöyle yapalım sayın dardayım, hem hakim hem savcı olalım ve bu sitede her yanlış yapanın infazını burada yapalım.
Üstelik dikkat ederseniz işin hukuki boyutunu değil, sosyal boyutuna odaklandığınızı da belirtmiştim.
Diğer üyenin savunucusu değilim. Ancak zina suçunu kanundan çıkaran da ben değilim. Kanunun suç saymadığı bir fiili siz nasıl suç sayıyorsunuz?
Dikkat edin ben sizin gibi, boşanın veya katlanın şeklinde hiç bir tavsiyede bulunmadım. Aldatmayı övücü en ufak kelime dahi kullanmadım. Aldatma sonucunda verilecek karar insanların kendi tercihidir. Biz burada insanlara; Boşanma yasal hakkınızdır, dilerseniz boşanırsınız, dilerseniz devam edersiniz diyebiliriz. Daha fazlasını söylemeye de haddimiz yoktur.
Saygılar, iyi yıllar.
Sayın dardayım. Ne demek istediğinizi gayet iyi anladım. Fakat bende boşanma davası için dilekçe verdiğimde ve dilekçemi geri çekmek için adliyeye gittiğimde memure hanımın şu sözü ile karşılaştım.
"Aferin sana iyi yapmışsın bunlar böyle ama sonra düzeliyorlar."
Bilmem anlatabildimmi.
Sayın adminin tediği gibi tercih kişilere bağlı.
Konu şu açıdan dikkatimi çekti. Boşanmaya şuanda hiç iyetim yok. Yaşımda genç fakat başıma da gelebilir. Gelişmeleri tartışmaları takip ediyorum. İlginç bilgilerle karşılaşıyorum. İş boşanmaya gelince işler oldukça değişiyor. Başta mal paylaşımı ve veleyat olmak üzere. Potansiyel bir dul adayı olarak. Burada yorum yapan herkesede teşekkür ediyorum.
O zaman şöyle yapalım sayın dardayım, hem hakim hem savcı olalım ve bu sitede her yanlış yapanın infazını burada yapalım.
Üstelik dikkat ederseniz işin hukuki boyutunu değil, sosyal boyutuna odaklandığınızı da belirtmiştim.
Diğer üyenin savunucusu değilim. Ancak zina suçunu kanundan çıkaran da ben değilim. Kanunun suç saymadığı bir fiili siz nasıl suç sayıyorsunuz?
Dikkat edin ben sizin gibi, boşanın veya katlanın şeklinde hiç bir tavsiyede bulunmadım. Aldatmayı övücü en ufak kelime dahi kullanmadım. Aldatma sonucunda verilecek karar insanların kendi tercihidir. Biz burada insanlara; Boşanma yasal hakkınızdır, dilerseniz boşanırsınız, dilerseniz devam edersiniz diyebiliriz. Daha fazlasını söylemeye de haddimiz yoktur.
Saygılar, iyi yıllar.
Sayın admin..
Şöyle yapmayalım.. hakim olmayalım.. savcı olmayalım.. Amacımız nedir.. Siz kendiniz diyorsunuz. İnsanlara yasal olarak hukuksal anlamda neler yapabilecekleri konusudan yol gösterelim.
Zina suç demedim zaten. kusurdur. Ancak medeni yasada boşanmaya neden olabilecek, nafaka ve tazminat anlamında mağdur olan eşin faydasına karar verilmesini sağlayacak en temel kusurdur. Eğer yasal eş aldatıldığını ispat edebilirse tazminatını da alır nafakasını da. Kaldıki yasa koyucu böyle bir durumda mağdur olan eşin özelliklede kadının mağduriyetini en az indirecek, onu hem maddi hemde manevi anlamda destekleyecek nafaka ve tazminat mekanizmasını da geliştirmiştir. Bas bas bağırıyoruz nafaka konusunda, nafaka mükellefi evli iken nasıl ki bebeleri için cansiperane çalışacak ve nafakasını temin edecekse aynı şekilde boşandıktan sonrada bu desteğine devam edecek diyoruz.
İşin hukuksal yanından bahsettim bende. Sayın üye işin sosyal ekonomik psikolojik yanından bahsedebilir. Ancak hukukun yasanın kanunun kişisel ve sosyo ekonomik vede psikolojik nedenlerle hiçe sayılması, hele hele bunun erdemli bir davranışmış gibi burada lanse edilmesi, yıllardır özveri ile mücadele eden, mahkeme kapılarına paspas, hakim ve mübaşirlere nerede ise akraba olmuş mağdur kitlenin vicdanını yaralar.
Hiç kimsenin hiç bir nedenle (hele hele yasal olmayan nedenlerle) aldatılmanın sonuçlarına katkanmanın meşru olduğunu söylemeye hakkı olamaz. Böyle düşünen kişinin gelip bir hukuk sitesinde hak aramaya hakkıda olamaz diye düşünüyorum. Nasılsa kaderine razı olmuş. Nasılsa böyle yaşamayı kendince ndenlerle kabullenmiş birisinin burada oluşu yada fikir beyan edişi, yasalara saygılı hukuka güvenen ve hak arayan adalet peşinde koşan bunca insanda infiale, hayal kırıklığına neden olur.
Aldatmanın sonuçlarına katlanamayacak kadar onurlu, ancak ispat etmekte güçlük çekerek iğne ucu kadar delil ve bilgiye sığınan onca erkek kadın nasıl bir haleti ruhiye ile hareket edecekler.
Biraz daha dramatize edeyim... Eşi tarafından aldatılmış, yıllardır davası devam eden, ispat ettiği halde mahkemece o delil olmaz bunu kullanamazsın gibi nedenlerle olayı sürüncemede kalmış, geçen süre içerisnde eşinden 1 TL bile nafaka alamamış, üstelik oturduğu evden atılmış, eşyaları elindene alınmış, işi gücü olmayan ama onurla mücadelesine devam eden 3 çocuklu bir üye sayın üyenin bu görüşleri üzerine hayal kırıklığına uğrayıp ya eşini kendisi infaz etmeye kalkarsa.. yada intihar ederse..bu vicdani sorumluluğu kim üstlenecek. Admin olarak sizmi.. Yazdığı için sayın üyemi.. yoksa ses çıkartmadan tepkisiz kaldığı için DARDAYIM mı ?
El insaf lütfen.. Saygılar..
Konu Abdullah Yaman tarafından (02-01-2010 Saat 15:12:46 ) de değiştirilmiştir.
,
esimi nasil takip edebilirim,
kocamin baskasindan cocugu var site:www.hukuki.net,
baska birinin vatsabini takip icin hangi ayara girmem lazim,
aldatan esleri nasil takipederim,
esinin vatshabini yonlendirmek,
esimi nasil takip etsem,
esimin vatsabina nasil takip edebilirim,
sosyal olmayan cocuya ne yapmallylm,
hukiki olarak aldatildigimi nasil ispat edebilirim,
baska bilgisayara keylogger yollama,
pc deki yazismalari bulma,
keylogger atma,
instagram keylogger gindermek
32 gün önce evlendim. Eşimin Sara ve Akut Şizofreni Hastası Olduğunu 4 saat önce öğrendim. Şoktayım! Evlilikten önce bu hastalıklar benden gizlendi....
Yapabileceğiniz / yapılması gereken, dediğim gibi kız kardeşinizin gelen ödeme emrine bu adreste ilgili kişi yaşamamaktadır , adres hatalıdır, borçla...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Savcılıpa Başvurdum Ama Dosyam...
09-09-2025, 21:16:16 in Bilişim Hukuku