eşimi birkaç yıl önce kaybettim, bir evladım var. Henüz reşit değil.Geçen hafta kayınpederimde vefat etti. Kayınvalidem ve görümcem (bekar ve çocuksuz) hayatta. Kayınpederimle kayınvalidemin oturduğu ev kendilerinin (müstakil ev)ancak kayınpederimin ablasının da burada kendi anne-babalarından 2 kardeşe miras kaldığı için hakkı var.

Kayınpederimin ayrıca 2 arabası ve bankada bir miktar parası bulunmakta. Şu ana kadar kimse miras paylaşımına girmedi fakat ben evladımın hakkını almak istiyorum. Kendime bir miras düşmeyeceğini biliyorum. Ama eşim vefat ettiği için eşime düşecek payın evladımıza kalacağını düşünüyorum. Kayınvalidem,görümcem ve kayınpederimin ablası benden habersiz miras paylaşımına girmeden önce (pek birşey vermeye niyetli değiller gibi hissettim) evladımın hakkı olanı almak için ve geleceğini biraz olsun garantiye almak için ne yapmam gerekiyor? Mirastaki bu oran yüzde kaç olur. Öncelikle veraset ilamımı çıkarmalıyım? Bu ilam ne zamana kadar çıkmalı? Bu ilamla nereye başvurmalıyım? Bu konuda biraz ayrıntılı ve adım adım bilgi verecek bir hukukçumuzun yardımını rica ediyorum.
teşekkürler