Tokat-Niksar 2. Etap TOKİ Evlerinden Ekim 2008'de ev aldım.Ev seçimini şantiye alanına sokulmadığımız için maket üzerinden yaptık.Tabi heryerde olduğu gibi torpilli olanlar girip baktılar ;fakat biz bakamadık.Aldığımız evin karşısında hafif bir yükselti ve buranın üstünde yeşillik vardı.Evimiz makette bu alana bakıyordu.Evi birebir gördüğümüzde karşısında 4-5 kat yüksekliğinde kist alana baktığını gödük ve şok olduk.Yetkililer buranın düzenleneceğini şelale,yeşillik sarmaşıklarla bu kayalık alanın düzenleneceğini söylediler.Defalarca TOKİ Sitesine ve BİMER'e mesaj attım.Daha kesin kabule kadar vakit var düzeltilir dendi.1 yıl geçti, bu kayalıkları çelik paslı tellerle (dökülmesini önlemek için) kapladılar ve üzerine iğrenç bir görüntüde olan beton püskürttüler.Gören hapishane duvarına benzetiyor ve biz 4. kattaki evimizle bu pisyere bakıyoruz.Durum buyken bizim evimizle aynı 4. kat ve yönde olan dairelerden diğer bloklarda bulunanlar arasında çok az fiat farkı var.Yani benin evim çok kötü bir görüntüye bakarken diğer bloktaki aynı daireler sitenin en güzel ve geniş alanlarına, yeşil alanlara bakıyor.Bizim dairemizin çok daha ucuz olması gerekir.Kiralamak için daire bakan insanlar bile olumsuz manzarayı görünce vazgeçiyorlar.
Bu olumsuzluğun fiat indirimi olarak bize dönmesi gerektiğini düşünüyorum.Sormak istediğim bu durumu dava etsem zaman aşımı açısından sorun var mı şu anda?Ayrıca kazanma şansım nedir?Ne yapmalıyım sizce lütfen paylaşır mısınz?