CHP'nin sitesinde Demirtaş Ceyhun için yapılan açıklama elbette memnuniyet verici. Ama benim anlatmak istediğim farklı bir şey. Ölüm gibi ciddi ve (ve hayatın gerçeği) konusunda ölenin yakınlarına başsağlığı dilemek insani bir görev veya davranıştır.
Ozan Ceyhun da bir sosyal demokrat olarak bunu sosyal demokrat olarak bildiği bir partiden beklediğini, ama onlardan hiç ses çıkmadığını, AKP'den telefonla arandığını ve buna şaşırdığını ifade etmişti. Bu ya vefa için yapılır, ya da "politika" için yapılır. Ama o ortamda insanlara "bunu politika için yapıyorsun" denmez. Hangi amaçla yapılırsa yapılsın, muhatabını memnun eder. CHP, Demirtaş Ceyhun'u kendisine daha yakın, oğlunu da daha uzak görmüş olabilir, ama bunlar konumuz için mazeret olmamalı. Böyle durumlarda insan rakibi de olsa görevini yapmalı diye düşünüyorum.
Hikmet Abi'nin ve Ozan Ceyhun'un yakınmaları da gösteriyor ki, CHP bu işi beceremiyor. Bunu CHP'yi kötülemek için söylemiyorum. Bir gerçeği vurgulamak için söylüyorum.
Ekşi sözlükteki dedikodular ciddiye alınacak şeylerdeğil. Ben Ozan Ceyhun'u yakından dinledim ve sohbet ettim. Hiç de Almanlaşmış falan değil. Babasından farklı düşündüğünü ben de kendisine sordum kendisi de zaten bunu açıkça söylüyor. Babam gibi düşünmüyorum diyor, ama babasıyla gurur duyuyor. Babam da dedem gibi düşünmüyordu, ben de babam gibi düşünmnüyorum diyor. Bu düşünce farklılığını normal görüyor. Türkiye için Almanya'da ve AB'de neler yapabilirm diye uğraşıyor. Oralarda Türkiye'yi destekleyen politikacıların olması büyük fırsat. Bunu değerlendirmek gerekir. Kafayı kuma sokarak, oralardaki gelişmelerden soyut yaşamak Türkiye'yi sosyal ve ekonomik anlamda çölleşmeye götürür.
CHP`li muhalifler, eylem provası yaptı
Sarıgülcüler dün İstanbul İstiklal Caddesi`nde büyük eylemin provasını yaptı.
Bazı Avrupa Parlamentosu eski ve yeni milletvekillerinin destek verdiği yürüyüşte, Baykal`ın istifası istendi. Muhalifler, `Baykal gitme vaktin geldi` yazılı şemsiyeler açtı. Mustafa Sarıgül`ü destekleyen 200 kişilik grup, Galatasaray Meydanı`nda toplandı. Grup adına açıklama yapan Avrupa Parlamentosu eski milletvekili Ozan Ceyhun, Almanya`daki Türklerin kalbinin CHP için attığını; ancak seçim sonrası alınan yenilginin bedelinin ödenmesi gerektiğini söyledi. Ceyhun, Baykal`ın artık gitme vaktinin geldiğini kaydetti. CHP`nin Sosyalist Enternasyonal`den atılmak üzere olduğunu belirten Ceyhun, bir sosyal demokrat olarak buna göz yummayacaklarını ifade etti. Sarıgül hareketinin `şahıs hareketi` olmadığını savunan Ozan Ceyhun, bu hareketin `utanç tablosuna karşı girişilen onur hareketi` olarak görülmesini istedi. Açıklamanın ardından grup, açtıkları şemsiyelerle Taksim`e yürüdü. `Baykal istifa` şeklinde sloganlar atan grup, Taksim Meydanı`nda kısa bir açıklama yaptı. Açıklamada, `Parola 999, hedef iktidar. Bu bir halk hareketidir. Yarın 9`da 9 gerekçeyle Ankara`da CHP Genel Merkezi önünde buluşalım.` denildi.
Şimdi soralım: Bir Alman milletvekilinin böyle bir toplantıda bulunması bir tarafa, böyle bir konuşma yapması doğal mıdır?
Doğal değildir diyorsanız, kendisine CHP'den başsağlığı dilenmemesi de doğaldır.
CHP Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun son dönemde elinde belgeyle çıkıp “yolsuzluk, usulsüzlük var” deyip ertesi günde belgelerle tekzip edilmesi mizah konusu oldu.
Kılıçdaroğlu, son olarak usülsüz dinleme iddiasıyla ilgili bir belge göstermiş, ertesi gün tekzip edilince de asıl belgeyi sakladığını itiraf etmek zorunda kalmıştı. Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı’na ait olduğunu iddia ettiği tahrif edilmiş belgeyle ekranlara çıkan CHP’li Kılıçdaroğlu, gerçek belgelerin açıklanmasıyla medya sohbet sitelerinde de alay konusu oldu.
Medya sohbetlerinde ve internet sitelerinde “Kemal bey bir belge açıklarsa iki manşeti kurtulur! Birinci gün iddia ikinci gün yalanlama manşet olur” esprisi yapılıyor.
İzmir'de olaylı geçen CHP kongrelerinin Çiğli'de yapılan sonuncusunda birbirlerine giren tarafları çevik kuvvet polisleri ayırdı.
Partinin grup kararına aykırı davrandıkları gerekçesiyle ihraç edilen Çiğli Belediye Meclis üyeleri, kürsüde konuşan CHP İzmir İl Sekreteri Hüseyin Mutlu Akpınar'ın etrafını sarararak, "Ne yüzle burada konuşuyorsun, defol" diye bağırdı. Meclis Üyesi Önder Özdemir, kongrede divan başkanlığını yapan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi Mehmet Ali Susam'ın önünde duran içi su dolu cam bardağı yumruk atarak, parçaladı. Elit Düğün Salonu'nda yapılan kongrenin divan başkanlığını MYK üyesi, İzmir Mlletvekili Mehmet Ali Susam yaptı.
Kongrede CHP İzmir İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu tarafından desteklenen Ali Rıza Koçer ile Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak tarafından desteklenen İsmail Arıcı aday oldu. Nalbantoğlu'nun katılmadığı toplantıda CHP İzmir İl Sekreteri Hüseyin Mutlu Akpınar kürsüde konuşurken, bir süre önce partinin grup kararına aykırı davrandıkları gerekçesiyle ihraç edilen Çiğli Belediye Meclis üyeleri, 20 partiliyle birlikte kürsünün etrafını sardı. Çiğli Belediye Başkanı Ensari Bulut'un vefatının ardından partinin grup kararı alarak çıkardığı Şeref Bektaş'a karşı AK Parti'lilerle birlikte hareket ederek, Metin Solak'ı seçtiren bu gerekçeyle de partiden ihraç edilen meclis üyelerinden Önder Özdemir, Muhlis Yıldırım, Mesut Akın'ın başını çektiği grup, Akpınar'a "Siz nasıl CHP'lisiniz?. O makama yakışmıyorsunuz. O yüzden mi bizi partiden ihraç ettiniz? Ne yüzle buraya geliyorsunuz. Burada konuşma yapamazsınız" diyerek, bağırdı.Araya giren Mehmet Ali Susam, meclis üyelerini ve onlara destek veren partilileri yatıştırmaya çalıştı. Önder Özdemir, Susam'ın oturduğu masaya gelerek, "Salonu terk etmiyoruz, ne yapacaksınız?" diye bağırdı ve içi su dolu cam bardağı yumruk atarak, parçaladı. Susam, polisten yardım istedi, çevik kuvvet polisi, tarafları ayırdı.Susam'ın sahneyi boşaltması için uyardığı partililer arasında bulunan Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, sinirlenerek, salonu terk etti.
CHP lideri Deniz Baykal, Başbakan'la aralarındaki "Ergenekon'un avukatı-savcısı" tartışmasına, yeni bir boyut getirdi. Grup'ta konuşan Baykal, "Bazı davalar vardır ki, o davada savcı olmaktansa bırakın davanın avukatı olmayı, sanığı olmak tercih edilir" ifadesini kullandı. Baykal, Erdoğan'ın "Orgeneral İlker Başbuğ ile paslaşıyoruz" sözlerine ise "Çok paslaşmayın, kendi kalenize gol atarsınız" yanıtını verdi. Baykal, Anayasa değişikliğini olanaklı görmediğini belirtirken de iktidarın referanduma cesaret edemeyeceğini savundu.
Pes artık
Hey there, did you ever experience needing some relief or didn't have the time to head out to the pharmacy? Well, I've got some great news for you!
...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
âíóòğåííÿÿ è âíåøíÿÿ îïòèìèçàöèÿ...
02-07-2025, 19:18:53 in Tüketici Hakları