Cevap: Trafik Kazası Yaptım Hava Yastıkları Açılmadı - Araç Pert
merhaba arkadaşlar. bende aynı şekilde bir kaza geçirdim ve aracımla üç takla attık. aracım perte çıktı. kasko değerini aldık. araçta iki kişiydik. ben ufak çiziklerle atlattım ama arkadaşımın boyun bölgesinde bir kırık oluştu. iki ay boyunlukla gezmek zorunda kaldı. aracım chevrolet kalos 2005 model. acaba chevrolet şirketine dava maddi ve manevi tazminat davası açabilirmiyim. birde emniyet kemerimiz takılı değildi. bunun bir etkisi olur mu. teşekkürler.
Cevap: Re: Trafik Kazası Yaptım Hava Yastıkları Açılmadı - Araç Pert
metine rumuzlu üyeden alıntı
Herşeyden önce geçmiş olsun....
Bir gelişme var mı , bunu öğrenmek istiyorum.Olayı Hukuki boyuta taşıdınız mı ?
Bu arada geçen hafta ben bir kaza yaptım.Hava yastıkları açılmadı.Aracım Megan II HB Exception full 2005 model.Eskişehir-Kütahya yolunda sol şeritte mıcıra girdim (sol şerit çizgisinden bir metre içeriye kadar mıcır varmış) Kontrol ettim derken yol buzluymuş... Kontrolü tamamen kaybettim ve sol taraftan 2 metre civarındaki banketten aşağıda kafadan uçarak takla attım.Araç önden şiddetli bir darbe ile zemine çarptıktan sonra takla attı.Emniyet kemerleri takılıydı.Ben ve yanımda otüran arkadaşıma hiçbirşey olmadan arabadan çıktık.Ama airbaglardan hiçbiri açılmadı.Şu an araç yetkili serviste, hasar tespiti yapılmaya çalışılıyor.Tahminlerine göre pert olacakmış.Bu durumda Ne yapmalıyım ? Bu adamların hava yastıkları sadece reklam mı ? Bu işi bırakmak istemiyorum.
Yorumlarınızı almak istiyorum.Saygılar..
Benzer bir kaza da bizim başımıza geldi.konya cihanbeylide yol yapım çalışmasını geç farkettiğimiz için aracın kontrolden çıkması sonucu 6-7 takla atarak tarlaya uçtuk.Şkür ki araçta bulunan 4 kişiye ciddi bir şey olmadı.Araçta 6 adet aırbag bulunmasına rağmen hiç biri açılmadı ve pert e çıktı .Aracımız 2009 model fors fiesta.Aracı alalı 5 ay kadar oldu.kredi ile alındı ve ödemeler devam ediyor.Şimdi bir tazminat davası açmayı düşünüyorum.İzlemem gereken yolu izah ederseniz sevinirim
Cevap: Trafik Kazası Yaptım Hava Yastıkları Açılmadı - Araç Pert
Hava yastıklarının açılmama durumu kullanıma bağlı olarak ortaya çıkan Borçlar Kanununda da açıklandığı üzere gizli ayıptır. Öncelikle satıcıya başvurun, gizli ayıplarda zamanaşımı süresi herhalde ayıp ortaya çıktıktan itibaren 2yıldır. Satıcının vereceği cevaba göre hareket edersiniz, başvurduğunuza dair bir belge alın noterden ihtarname de çekebilirsiniz.
Cevap: Re: Trafik Kazası Yaptım Hava Yastıkları Açılmadı - Araç Pert
malicar rumuzlu üyeden alıntı
kredi ile alındı ve ödemeler devam ediyor.Şimdi bir tazminat davası açmayı düşünüyorum.
Kaskolu değil mi araba?
Kasko sözleşmesinde sanki dava açılacaksa kasko şirketi açacak ve parasını da o alacak diye kalmış aklımda.
Kaskodan zararınızı alınca kanuni haklarınızı kasko şirketine devretmiş olmuyor mu?
Cevap: Trafik Kazası Yaptım Hava Yastıkları Açılmadı - Araç Pert
Sigorta şirketi , kaskolu araç sahibinin zararını karşıladıktan sonra rücu hakkını kullanarak satıcıya dava açabilir, kazadan dolayı manevi bir zarar varsa satıcıya dava açılabilir bu davayı da sigorta şirketi açamaz, manevi zarara uğrayan kişiler açabilir. Kazada karşı tarafın kusuru oranında karşı tarafın trafik sigortasına da başvurulabilir, ihtarname çekilebilir.
Cevap: Trafik Kazası Yaptım Hava Yastıkları Açılmadı - Araç Pert
bende bir soru soracağım
arabamla kaza yaptım.servise telefon edip kaza yaptım elinizde parçalar varmı dedim var dediler.çekiciyle servise götürdüm.kaskodan paranın servis hesabına geçmesi için noterden evrak düzenlendi. fakat 2 ay boyunca haftaya haftaya parça yok denerek oyalandım.kasko şirketini aradım hesap yanlış verilmiş dendi.kendi hesap numaramı verip para hesabıma eft yapıldı.ve ben çektim parayı.servis parayı sizin çekmeniz kanunsuz bize verin hemen diyor.bende arabayı yapın vereyim diyorum.
1:benim parayı çekmiş olmam kanunsuzmu.
2:aracımın bunca zamandır servisten çıkmamış olması tüketici haklarının 33 gün sonunda servisten teslim edilmeyen malın yerine yenisi veya parasını vermesini gerektiren maddesine uyarmı.
ayrıyeten yok dedikleri parça kaza ile alakası olmayan garanti kapsamındaki yağ pompasıydı. sürekli hata veriyordu.
Cevap: Trafik Kazası Yaptım Hava Yastıkları Açılmadı - Araç Pert
multicastell rumuzlu üyeden alıntı
1:benim parayı çekmiş olmam kanunsuzmu.
2:aracımın bunca zamandır servisten çıkmamış olması tüketici haklarının 33 gün sonunda servisten teslim edilmeyen malın yerine yenisi veya parasını vermesini gerektiren maddesine uyarmı.
ayrıyeten yok dedikleri parça kaza ile alakası olmayan garanti kapsamındaki yağ pompasıydı. sürekli hata veriyordu.
1-kanunsuz olduğunu sanmam. Çünkü ben kendim çekip servise veriyordum.
2-Mal iadesinin bu konuyla ilgisi yok. Eğer otomobiliniz KENDİLİĞİNDEN ARIZALANSA idi söz konusu olurdu.
Cevap: Trafik Kazası Yaptım Hava Yastıkları Açılmadı - Araç Pert
Merhaba
Bir hafta kadar önce Peugeut 307 marka arabamla talihsiz bir kaza yaşadım. Önce bir araca çarptım sonra çarpışmanın şiddetiyle 140 m kadar sürüklenip şarampole yuvarlandım. 4 takla attım. Kazada emniyet kemerim takılıydı. Çok şükür o araçtan çıkabildim. Araç şuan serviste ve exper tarafından daha görür görmez % 100 pert raporu verildi. Üzülürek söylüyorum bu kazada sol yan perdeler hariç hiçbir airbag (hava yastığı) açılmadı. Böyle bir durumda açılmayacaksa ne zaman açılacak merak ediyorum. Aracım 2004 model ve en son 4-5 ay kadar önce yetkili serviste detaylı bir bakıma girmişti.
Lütfen bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olsunlar. Ben bu halde peugeut'a dava açabilirmiyim. Benzer davalar olmuş mudur? Ne yapmam gerekiyor?
Araç bilgileri: Peugeut 307 1.6 BVA - 2004 model
Cevap: Trafik Kazası Yaptım Hava Yastıkları Açılmadı - Araç Pert
geçmiş olsun, artık airbagler "işe yarayacaksa" açılıyor, tpkı sol perdenin açıldığı gibi, çarpmanın şiddet ve açısına göre sensör tetikleriyle patlayan bir sistem bu, haliyle "açılmadı" bir sorun değil, sorun "açılmadığı için zarar gördüm" durumuna düşerseniz oluşur.
bu anlamda, dava açabilirsiniz ama kazanma olasılığını zayıf görüyorum. size soracaklar, açılmaması size bir zarar verdimi? cevap hayır ise çokda savunma yapmak mumkun olmayacaktır.
Cevap: Re: Trafik Kazası Yaptım Havayastıkları Açılmadı Araç Pert
merhaba nerede sorucağımı bilemediğim için burada sormak istedim.
Ben 25.04.2012 tarihinde boluya cenazeye gitmek için gece saat 01.00 de bayrampaşada bir rent acar firmasından günlüğü 100 tl ye 2 günlüğüne araç kiraladım.O gece ne olur ne olmaz diye yola çıkmadım ertesi gün sabah sat 08.00'de yola çıktım.Fakat kurtköy mevkiinde araç sıkıştırmasında dolayı bariyerlere çarptım.Ne içindeki şahıslara birşey oldu nede başka bir araca çarptım.Sadece bariyerlere çarptım.Polisler geldi alol testi ve ruyin işlemleri yaptılar alkol tabiiki yok (0) promil.Sonuçta araca pert verdiler.Kasko parayı Rent acar firrmasının hesabına yatırmış fakat araç satılmadığı için para blokeliymiş.Aracın pert kaydı 1 ayda çıkacağından ben rent acar firmasına 1 aylık kira bedeli olarak 800 tl verdim.Fakat bugün itibarı ile firma sahibi benden pert olan araca dair kasko ücreti ,sigorta ücreti ve dosya parası olarak 3000 (üçbin) tl istiyor.Vermezsem aracı kiralarken imzalamış olduğum sözleşmenin içinde bulunan açık seneti bu arada açık senette imzam var 2 adet icraya verip benden misli olarak alacakmış.Ne yapacağımı şaşırdım ne olur beni aydınlatın.Ne yapmam gerekiyor.
,
kia kamyonetle kaza yaptim havayastigi acilmadi,
arabanin hava yastiklari acilmadi,
hava yastigi acilmamasi,
nissan micra hava yastigi acilmadi,
kaza durumda hava yastigi acilmamasi tazminat davasi,
hava yastigi acil,
hava yastigi acilmayan kazalarla ilgili davalar,
ford hava yastigi acilmamis tazminat suresi,
arac kaza yaptiginda hava yastigi acilmadi,
hava yastigi acilmamasi durumunda dava,
kia kamyonetle kaza yaptim hava yastigi acilmadi,
kazada acilmayan airbag icin mahkeme karari,
fiat doblo hava yastigi acilmamasi,
aeacimla kaza yaptim havayastigi acilmadi,
KAZA,
kaza yaptim hava yastiklari patlamadi dava acabilirmiyim,
hava yastigi patlamamasi icin acilan davalar
Arkadaşlar merhaba2 gün önce bir talihsiz kaza başıma geldi. Bu araç 7-8 takla attım. Araç tamamen kullanılamaz hale geldi. Fakat araçta buna rağmen...
2004 model Reneult Clio model aracımla Kasımpaşa yolunda yaklaşık 150 km hızla gıderken kontrolumu kaybedip kaldırıma çarpıp spin atmaya basladım ve...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
İstinaf kararı hakkında
10-05-2025, 01:23:51 in Miras Hukuku