+ Konuyu Yanıtla
4 / 11 Sayfa İlkİlk 1234567891011 SonSon
31 den 40´e kadar toplam 106 ileti bulundu.

Konu: Tek tokat atmak boşanma sebebi olur mu?

Tek tokat atmak boşanma sebebi olur mu? Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    İletiler
    30
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: Tek tokat atmak boşanma sebebi olur mu?

Alıntı inkaya rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Güzel yorumunuz için teşekkürler.

İnşallah dediğiniz gibi boşanmayız. Bence de eşimin içinde biriktirdikleri asıl sebep. Bu bayramdan itibaren herşeyi zamana bıraktım. Yanlız evlilik terapisti seçeneğini herhalde artık pek kullanamayız gibi geliyor çünkü önümüzdeki dönem her türlü iletişimi de kestiğim bir 3-4 ay olacak. Ama zaten o süre boyunca kendi kendimizin terapisti de olacağız. O kendi içindeki yaraları, ben de kendi içimdeki yaraları sararız herhalde.

Bayramda annemi aramadı ve bu da beni ister istemez etkiledi. Sadece etkiledi demek yetmez, "koydu" desem daha doğru ifade olur. Ancak 3-4 ay görmeyip fazla düşünmeyince bu ve bunun gibi şeyleri geçmişe gömüp yeni bir dönem başlayacağını ümit ediyorum...
    sn inkaya,
    boşanmak istemiyorsunuz,olayların hatta hatalarınızın farkındasınız,çözüm arıyorsunuz.
    eskiyi gömmekten bahsediyorsunuz,ama buna istinaden annemi aramaması koydu diyerek bir olumsuzluk daha ekliyorsunuz.çok da önemli değil bence anenizi araması.sizle ilgili herşeyden uzak kalmak istemiş olabilir.peki siz aradınız mı bayram için onun ailesini?
    denizblk ın dediğ gibi aileleri yapıcı olark devreye sokun,birrde onlarla ilgili mevzuları sorun olarak teşkil etmeyin.sen neden aramadın annemi derseniz emin olun eşiniz daha da sinirlenecek,asıl konu sizin değil ailelerin sorunu olarak karşınıza çıkacaktır.ve eşinizin de bu lafınıza verecek cevap-ları daha çok olacaktır.çünkü ailesine ilgi göstermediğinizden de şikayetçiymiş eşiniz daha önce okudugum yorumlardan anladıgım kadarıyla.
    3-4 ay uzun bir zaman.bu şekilde sınırlandırmayın.ondan tepki gelene kadar biraz bekleyin.gelmezse, aile büyüklerinizden birni alıp gidin konuşmaya.olayları çok deşmeden,boşanmak istemediginizi eşinizi sevdiginzi,ve hatalarınızn farkında oldugunuzu,eşinizin de bi takım yanlışlarına karşılık olayların geliştigini birebir anlatın.bugüne kadar çekmişsiniz nazını,yuvanız için bunu birkez daha denemenizde fayda var.uzarsa inada dönebilir,ve araya ailevi mevzuları sokarsanız olaylar çok büyür. terapisten randevu aldım deyin eşinize.bu şekilde de çözemezsek öyle boşanalım deyin bakalım ne diyecek.çok da üstüne gitmeyin.ben düzeleceğine inanıyorum.siz çok yapıcısınız bence,eşniz de sizi gerçekten seviyorsa dönecektir.
    çok fazla düşünmememeye çalışın sizde.biraz başka şeylere verin kafanızı bir müddet.hakknızda hayırlısı olsun.

Hukuki NET Güncel Haber

Tek tokat atmak boşanma sebebi olur mu? konulu yargıtay kararı ara
    Tek tokat atmak boşanma sebebi olur mu? konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    İletiler
    Ne kadar?

İletiler
    61
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Düşünceleriniz için teşekkür ederim.

Bu bayramda kendim onun ailesini ziyaret ettim, bayramlaştık. Fakat o aramadı bile.
    Böylece benim ailesi ve akrabaları ile temelde bir problemim olmadığı daha da netleşti. Kayın biraderle de işyerine çağırıyor orada görüşüyorum. O da ablasının agresif olduğunu kabul ediyor, biliyor. Ben de biliyorum agresif olduğunu ama onu öyle de seviyorum.

Sulh zamanında olsaydık, "sen neden aramadın annemi" diyebilirdim ancak şu anki durumdan dolayı bu ve bunun gibi olumsuzlukları aklıma dahi getirmemeye calışıyorum. Olabilir gözüyle bakıyorum.

Şu ana kadarki mesajlarınızdan topladığım bilgilere göre, eşimin boşanma davası açmak amacıyla avukatına gittiği takdirde sonuç alması ihtimali düşük görünüyor. Bayram sonrası dava açmayı düşündüğünü söylemişti. Bir iki hafta içinde avukatı ile görüşüp değerlendirmiş olsa, ve mevcut gerekçelerle davayı kazanmasının zor olduğunu görse aradan bir iki hafta geçmiş olacak. Ancak ondan sonra bir evlilik terapistine gitmeyi teklif edebilirim.

O süre içinde kendisi yumuşayıp ararsa ne ala. Kendim, bu süre boyunca aksattığım işlerimle ilgileneceğim. Herkese sorunsuz evlilikler dilerim.

Nerede
    ankara
    İletiler
    3.294
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Düşünceleriniz için teşekkür ederim.

Bu bayramda kendim onun ailesini ziyaret ettim, bayramlaştık. Fakat o aramadı bile.
    Böylece benim ailesi ve akrabaları ile temelde bir problemim olmadığı daha da netleşti. Kayın biraderle de işyerine çağırıyor orada görüşüyorum. O da ablasının agresif olduğunu kabul ediyor, biliyor. Ben de biliyorum agresif olduğunu ama onu öyle de seviyorum.

Sulh zamanında olsaydık, "sen neden aramadın annemi" diyebilirdim ancak şu anki durumdan dolayı bu ve bunun gibi olumsuzlukları aklıma dahi getirmemeye calışıyorum. Olabilir gözüyle bakıyorum.

Şu ana kadarki mesajlarınızdan topladığım bilgilere göre, eşimin boşanma davası açmak amacıyla avukatına gittiği takdirde sonuç alması ihtimali düşük görünüyor. Bayram sonrası dava açmayı düşündüğünü söylemişti. Bir iki hafta içinde avukatı ile görüşüp değerlendirmiş olsa, ve mevcut gerekçelerle davayı kazanmasının zor olduğunu görse aradan bir iki hafta geçmiş olacak. Ancak ondan sonra bir evlilik terapistine gitmeyi teklif edebilirim.

O süre içinde kendisi yumuşayıp ararsa ne ala. Kendim, bu süre boyunca aksattığım işlerimle ilgileneceğim. Herkese sorunsuz evlilikler dilerim.
    Çok teknik, taktik ve mantıklı hareket ediyor gibisiniz. Her şey planlı, önceden kurgulanmış bir senaryo içinde.. Heyecanda var tabii. Bir sürü mesaj yazıyorsunuz.
    Ama değerli üye bir şeyi unutuyorsunuz. İşin içinde kadın var.. kadın mantığı, hisleri, beklentileri, kırk tilki dolaşır kafalarında da hiç birisinin kuyruğu birbirine değmez. Yarın bir gün boşanma niyeti ile yola çıksın bakalım, avukata gitsin, hele birde dava dilekçesi tanzim edilsin gör bakalım boşanmak için gerekçesi varmı yokmu.. Boşanma dilekçenizi siz kendiniz oluşturun tarzı.. modüler mobilya gibi gerekçeler bir yerde yığılı duruyor, durumunuza uyanı alıp copy ,ile paste edin sayfaya.. Kadın boşanmaya kalkınca akıl vereni de sahipleneni de çok olur. Ne gerekçeler ne deliller ne tanıklar çıkacak karşınıza..Hani kayınbiraderiniz, baldızınız, kayınpederiniz, kayınvalideniz bilcümle akrabası talukatı vardı ya sizden yana olan, hepsi size düşman kesilecektir. Selamı sabadı da keseceklerdir. Sizmi - kızlarımı ? Elbette kızları.. Dediğim gibi yeterki eşiniz bunu kafaya koymuş olsun..
    Geçmiş olsun..
    Konu Abdullah Yaman tarafından (22-09-2009 Saat 12:43:21 ) de değiştirilmiştir.

İletiler
    29
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sn İnkaya

Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla eşinizi seviyor ve boşanmak istemiyorsunuz.Ancak yine anladığım kadarıyla bazen sinirleniyor ve aslında yapmak istemediğiniz şeyler yapıyor ve sonra unutup hayatınıza devam ediyorsunuz.(Evliliğinizin 10.ayında boşanmak istemenizi söylemeniz gibi).

Sevginin alışkanlık olması.Ben böyle tanımlıyorum.Biraz heyecanı yitirip yaşananların sıradanlaşması.

Ancak bayanlar buna izin vermezler.Onlar sevildiklerini bilseler bile her defasında duymak, görmek, hissetmek isterler ve ne yazık ki unutmazlar,beklerler.

Sanırım sizin için hayatın alışkanlıklar haline geldiği süreçte yaşadığınız/yaptığınız (Sizin için bir evlilikte olağan olabilecek olaylar) eşinizin içinde farklı duygular oluşturmuş olabilir.Belki de o son tokat tüm bunların üstündeki kapağı kaldırdı.

İsterseniz yaşadıklarınızın içinde eşinizin size verdiği sinyalleri düşünün.Emin olun ki seven bir bayan belli zamanlarda uyarılar verir.Bunları bulmaya çalışın, eşinizin sorununun çözümü orada..

Ve bence eşinizi 3 - 4 ay görmezlik etmeyin. Eşinizin kafasını rahatlatmanız gereken bir durumda onu kendiyle başbaşa uzun süre bırakmamalısınız derim.Ama önce sizin arınmış,çözüm konusunda kararlı olarak onun karşısına çıkmanız gerek diye düşünüyorum.

Unutmayın ki mutlu olmak çok kolaydır.Biz insanlar,daha değerli olacakmış gibi onu zorlaştırmaya uğraşıyoruz.

Size mutluklar dilerim.

İletiler
    46
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

sayın inkaya,

Herşeyi okudum. dardayım isimli arkadaşımızın dediği gibi, kadın yeterki aklına koysun. herşeyi yapar.

herşeyi yapar diyorum, çunku bana olanları yazarsam inanın "amcasının dediği gibi - elinsaf, bu kadarda olmaz - " dersiniz.

İstediğiniz kadar haklı olun, sadece ispat ve ikna etmeniz gerekir mahkemeyi.

Trafikte bile bi kaza anında sucunuz olmasa bile 8/1 suclusunuz. Sebep, trafikte olmanız. ( Trafik amiri demişti )

Eşim evi terk etti. Şiddetli geçimsizlik varmış. Doğru var. Hep huzursuk çıkarttı. Bana boşanma davası acacağını söyledi gitti. Benim bilgi alabileceğim yerlere " boşanmak istemyiroum, sadece kafayı dinlemeye gidiyorum " demiş. Birde koruma kanunu çıkmış hakkımda.

İnan seni anlıyorum. 3,5 yıl boşanacağım dedi, hayır dedim. Bir tartışmada " istemiyorum dedim " boşanma sebebi oldu

Ustad, birşey diyemiyorum. Ama bu formda okuduklarımdan çok daha kötü durumda olan benim sanırım.

Neden mi ?
    Az önce gelen bilgiye göre;

1) eşine şitdet uygulamak ( yapmadım )

2) asılsız suçlama yapmak ( yapmadım )

3) korsan cd bulundurmak, internetten bulup cd/dvd ye kayıt etmek ( benim değil, eşimin. iş yerinde yazıp getirdi. izledik. yapma desedem de yaptı. taki işyerinden ihtar alana kadar. )

4) p..n cd/dvd bulundurmak

5) eşini öldürmeye kalkışmak ( asla )

6) evden kovmak ( yok böyle bir şey )

işte bana bunlardan dava açılacakmış. bu boşanma davasından çıktı artık. İntikam almak oldu.

Eğer hakim tutupta "evet yapmış derse" ömür boyu hapis artık
    Gülüyorum çünkü sinirlerim çok bozuk.

Şimdi ise bekliyorum.

İkimizede geçmiş olsun, Allah yardımcımız olsun.

İletiler
    61
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı dardayım rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Çok teknik, taktik ve mantıklı hareket ediyor gibisiniz. Her şey planlı, önceden kurgulanmış bir senaryo içinde.. Heyecanda var tabii. Bir sürü mesaj yazıyorsunuz.
    Ama değerli üye bir şeyi unutuyorsunuz. İşin içinde kadın var.. kadın mantığı, hisleri, beklentileri, kırk tilki dolaşır kafalarında da hiç birisinin kuyruğu birbirine değmez. Yarın bir gün boşanma niyeti ile yola çıksın bakalım, avukata gitsin, hele birde dava dilekçesi tanzim edilsin gör bakalım boşanmak için gerekçesi varmı yokmu.. Boşanma dilekçenizi siz kendiniz oluşturun tarzı.. modüler mobilya gibi gerekçeler bir yerde yığılı duruyor, durumunuza uyanı alıp copy ,ile paste edin sayfaya.. Kadın boşanmaya kalkınca akıl vereni de sahipleneni de çok olur. Ne gerekçeler ne deliller ne tanıklar çıkacak karşınıza..Hani kayınbiraderiniz, baldızınız, kayınpederiniz, kayınvalideniz bilcümle akrabası talukatı vardı ya sizden yana olan, hepsi size düşman kesilecektir. Selamı sabadı da keseceklerdir. Sizmi - kızlarımı ? Elbette kızları.. Dediğim gibi yeterki eşiniz bunu kafaya koymuş olsun..
    Geçmiş olsun..
    Yorum ve düşünceler için teşekkür ederim.

Orası öyle. Muhakkak. Kadın böyle durumlarda ağırlığını koyuyor, hissettiriyor. Ve muhtemelen ona akıl vereni ve sahiplenen de olacaktır. Kadın olmanın avantajları da bunlar zaten.

Ancak bu esnada o tamamen özgür olacak. Yani karşısında onu motive edecek ben olmayacağım ve gerekçeleri için avukatı ve yakınları ile oturup kendi kendine yazmaya başlayacak. O zaman belki gerçekten zannettiği kadar benden nefret etmediğini anlayacak. Kendi kendisi ile muhakeme anı olacak. Kendi muhakememikendim bayağı bir yaptım. O da yapacak. Eh ona rağmen beni mutlak surette istemiyorsa, ona hayatta başarılar dilemekten başka benim de çarem kalmayacak zaten.

İletiler
    46
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Yorum ve düşünceler için teşekkür ederim.

Orası öyle. Muhakkak. Kadın böyle durumlarda ağırlığını koyuyor, hissettiriyor. Ve muhtemelen ona akıl vereni ve sahiplenen de olacaktır. Kadın olmanın avantajları da bunlar zaten.

Ancak bu esnada o tamamen özgür olacak. Yani karşısında onu motive edecek ben olmayacağım ve gerekçeleri için avukatı ve yakınları ile oturup kendi kendine yazmaya başlayacak. O zaman belki gerçekten zannettiği kadar benden nefret etmediğini anlayacak. Kendi kendisi ile muhakeme anı olacak. Kendi muhakememikendim bayağı bir yaptım. O da yapacak. Eh ona rağmen beni mutlak surette istemiyorsa, ona hayatta başarılar dilemekten başka benim de çarem kalmayacak zaten.
    Sayın inkaya;

Oturup kendi kendini dinlemesi için mutlaka yalnız kalması şart. Eğer arada birileri varsa kendi kendini dinleyemez. Yapmadığım şeyler hakkında sürekli bana suçlama geliyor. Ben sağlıklı düşünemiyorsun, gel konuşalım dememe rağmen ortalık dahada karışıyor. Bana kullandığı kelimeler, yaklaşımlar kendisine ait değil. Biliyorum çünkü 3,5 yıllık eşim.

İletiler
    61
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Wolverin rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Sn İnkaya

Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla eşinizi seviyor ve boşanmak istemiyorsunuz.Ancak yine anladığım kadarıyla bazen sinirleniyor ve aslında yapmak istemediğiniz şeyler yapıyor ve sonra unutup hayatınıza devam ediyorsunuz.(Evliliğinizin 10.ayında boşanmak istemenizi söylemeniz gibi).

Sevginin alışkanlık olması.Ben böyle tanımlıyorum.Biraz heyecanı yitirip yaşananların sıradanlaşması.

Ancak bayanlar buna izin vermezler.Onlar sevildiklerini bilseler bile her defasında duymak, görmek, hissetmek isterler ve ne yazık ki unutmazlar,beklerler.

Sanırım sizin için hayatın alışkanlıklar haline geldiği süreçte yaşadığınız/yaptığınız (Sizin için bir evlilikte olağan olabilecek olaylar) eşinizin içinde farklı duygular oluşturmuş olabilir.Belki de o son tokat tüm bunların üstündeki kapağı kaldırdı.

İsterseniz yaşadıklarınızın içinde eşinizin size verdiği sinyalleri düşünün.Emin olun ki seven bir bayan belli zamanlarda uyarılar verir.Bunları bulmaya çalışın, eşinizin sorununun çözümü orada..

Ve bence eşinizi 3 - 4 ay görmezlik etmeyin. Eşinizin kafasını rahatlatmanız gereken bir durumda onu kendiyle başbaşa uzun süre bırakmamalısınız derim.Ama önce sizin arınmış,çözüm konusunda kararlı olarak onun karşısına çıkmanız gerek diye düşünüyorum.

Unutmayın ki mutlu olmak çok kolaydır.Biz insanlar,daha değerli olacakmış gibi onu zorlaştırmaya uğraşıyoruz.

Size mutluklar dilerim.
    Bayağı doğru gözlemler...

Benim için olağan sayılacak davranışlara örnek olarak dertleşme vardı. Ben dertleşiyordum mesela işimde sorun yaşayınca anlatıyordum. Ancak menfi şeyleri kaş çatarak anlattığım gibi müspet şeyleri de şen halde anlatıyordum. O, o kadar açık katılmıyordu bu şekilde. Arkadaşları bu açıdan onun tersiydi biraz onlar daha şen şakrak ve açıktı. Ben arkadaşları gibiydim aslında.

Onu sevmek derken, aynı evde yaşayan insanlar olarak zaten onu sevdiğimi her zaman belli ediyordum. Sabah kalkınca akşam eve gelince, yatarken... Ancak işte.. akrabaları anne baba ve bilhassa arkadaşları ile ziyaretleşme az olunca benim sevgi ve yakınlaşma onun için anlamsız kaçmıştı. Anne baba ziyaretinin azalmasının sorun olmasında %100 haklı ancak arkadaşları ile ziyaret ve samimiyetin azalmasının sorun olmasında aynı oranda hak veremiyordum. Ancak şu anda o açıdan da %100 hak veriyorum artık

Belki, bir ihtimal 3-4 aydan daha kısa süre içinde belki telefonlaşırız, bilemiyorum. Bayramın birinci günü üzüntülüydüm. Ancak dün ve bugün hatalarımla yüzleşip gerçekleri görmeye çalışınca rahatladım üzüntüm bir nebze azaldı. Aslında son cümlenizde belirttiğiniz gibi mutluluğu zorlaştırmamak lazım. Tanju Okan'ın eski ve güzel bir şarkısı var içinde üzüntü elem keder bize göre değil diyor bana uygun bir durum. Üzüntü bana göre değil. Özüm mutluluk benim.

İletiler
    61
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı ahmet.demir06 rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Sayın inkaya;

Oturup kendi kendini dinlemesi için mutlaka yalnız kalması şart. Eğer arada birileri varsa kendi kendini dinleyemez. Yapmadığım şeyler hakkında sürekli bana suçlama geliyor. Ben sağlıklı düşünemiyorsun, gel konuşalım dememe rağmen ortalık dahada karışıyor. Bana kullandığı kelimeler, yaklaşımlar kendisine ait değil. Biliyorum çünkü 3,5 yıllık eşim.
    Benim eşimin babasından bayağı etkilendiğini tahmin ediyorum. Ama sadece etkileniyor ve onun gibi olamıyor ama. Babası gayet sıcak kanlı. O değil. Babası daha konuşkan ve daha uzun istişare edebiliyor. O yapamıyor. Ya bir de babası hatalı durumda olduğunu anlayınca hatasını anlayıp hemen geri adım atan yapıda. Ancak kendisi hataları kabullenemeyen ya da kabul ettiğini belli etmeyen bir yapıda.

Sonuç olarak... inşallah barışırız

İletiler
    46
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Benim eşimin babasından bayağı etkilendiğini tahmin ediyorum. Ama sadece etkileniyor ve onun gibi olamıyor ama. Babası gayet sıcak kanlı. O değil. Babası daha konuşkan ve daha uzun istişare edebiliyor. O yapamıyor. Ya bir de babası hatalı durumda olduğunu anlayınca hatasını anlayıp hemen geri adım atan yapıda. Ancak kendisi hataları kabullenemeyen ya da kabul ettiğini belli etmeyen bir yapıda.

Sonuç olarak... inşallah barışırız
    Sayın inkaya;

Eşimin babası bir melek, ama kendi başına hareket edemez. Malesef annesi hiç konuşmadan yüz mimikleri bile herşeyi idare eden birisi.

inş. barışırsınız. kafamı dağıyım, olumsuz düşünmeyim diye namaza bile başladım.

Gerçi hiç aklımdan çıkmıyor ama neyse.

Sizin içinde dua edeceğim. Sizin gerçekten sevdiğinize ve sudan çıkan bir balığın hayatta kalmak için çırpınışlarınızı tahmin ediyorum. Aslında tahminden de öte yaşıyorum. Çünkü aynı durumdayız.

+ Konuyu Yanıtla
4 / 11 Sayfa İlkİlk 1234567891011 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

https:www.hukuki.netshowthread.php61234-Tek-tokat-atmak-bosanma-sebebi-olur-mupage11

eşim bana tokat attı ne yapmalıyım

kocam tokat atti

kocam bana tokat atti

esim bana tokat atti ne yapmaliyim

kocaya tokat atmak

eşime tokat attım

esim bana tokat atti

evlilikte ilk tokat

kocama tokat attim

kocam tokat

dayak boşanma sebebimi

eşime ilk defa tokat attim ve baristik ceza alirmiyim

islamda kocaya tokat atmak

tokat atmak boşanma

https:www.hukuki.netshowthread.php61234-Tek-tokat-atmak-bosanma-sebebi-olur-mu

islamiyette kadinin erkege tokat atmadikanunen kadina tokat atmakkadinin kocasina tokat atmasikocanin esine tokat atmasikocam bana tkocaya tokat atmatek tokat bosanma icin neden olabilir miesime bir tokat attimesim bana tokat atti ne yapmaliyim oma karsi
Forum