Takibine 2004 yılında başlanmış ve 2007 yılında ise yenilemesi yapılmış borçlusu olduğum (2) adet icra dosyam var. Geçen gidip İcra Dairesinden iki dosyanın da tamamının fotokopisini aldım.

1. İlk dosyam sadece kredi kartı borcum ile ilintili olduğundan ve yeni yasa kapsamında da yapılandırma başvurusu yapacağımdan problemim olmayacak gibi görünüyor.

2. Ancak ikinci dosyam için enteresan bir durumum var...

a) Alacaklı banka şubesi ile yapmış bulunduğum sözleşme "Bankacılık Hizmetleri Sözleşmesi" olarak tanzim edilmiş. Ve aynı sözleşme ile hem kredi kartı hemde kredili mevduat hesabı açılmış.

b) Sonra bu iki hesabım da ödeyememem nedeni ile temerrüte düşünce kredi kartı ve kredili mevduat hesabı borcum birleştirilerek takip başlatılmış. (ki öyle tahmin ediyorum. çünki; kredi kartı limitim 1000 TL ( o zamanki 1 milyar TL) kredili mevduat hesabı limitim ise 500 TL (o zaman ki 500 milyon TL) idi ve icra dosyasından baktığım ilk ihtarın çekildiği zamandaki ana para borcu 1680 TL)

Şimdi suallerime geçmek istiyorum.

1) 1. icra dosyam yeni yasa kapsamı için bir sorun teşkil etmiyor gibi görünse de kafama takılan tarafı ; dosya için belirlenen temerrüt faizi oranı % 179 iken 2. dosya için % 90 temerrüt faizi uygulanmış. Bu yüzden de o günden bu güne ödeme yapılmayan (2) dosyam için şu anki rakamları söylüyorum;

a) 1.icra dosyası ana parası 1680 TL iken şu an ulaştığı rakam 10.000 TL civarında

b) 2. icra dosyası ana parası 1044 iken şu an ulaştığı rakam yine 10.000 TL civarında.

"işin enteresan tarafı sözkonusu dosyaların alacaklısı aynı bankanın farklı şubeleri ve avukatları aynı kişi" bu siz ce yasal mıdır?

2) 2. dosya olarak ifade ettiğim takip konusu alacakta ise;

Kredili mevduat hesapları da yeni yapılandırma yasası kapsamında değerlendirilir ise sorun yok. İlk ihtarın çekildiği zamanda gösterilen ana para üzerinden gerekli yapılandırma yapılır zannındayım. Ancak kredili mevduat hesabı kapsam dışı ise yahut alacaklı banka veya vekili kapsam dışında olduğunu söyler ve benim kredili mevduat hesabı için bir dava sürecim başlarsa en azından bu dosyadaki kredi kartı borcunu yapılandırmam (ki borcun çoğunlu zaten kredi kartı kaynaklı) için aynı sözleşme ile verilen kredi kartı ve kredili mevduat hesabına ait borç tutarlarını nasıl ayıracağım. (icra dosyasına baktım bulamadım toplam yazılmış)

Şimdiden teşekkür ederim...