İki sene önce biriyle bir miktar para verip ortak oldum. Bir kaç ay gibi kısa zamanda işi batırdı. Paramı geri istedim. Senet yaptık. Ancak borcun büyük kısmını alamadım. Aylardır şu gün vereceğim, bugün vereceğim diye kandırıyor.
Bugün yine vermedi parayı. Ondan alamadığım için bankalara (kredi ve kredi kartı borcu) olan borçlarımı ödemekte zorlanıyorum. Faiz ödüyor kimi zamanda avukata verilmekten son anda kurtuluyorum. Bugün yine bankadan cumaya kadar ödeme yapmamı aksi taktirde avukata verileceğim söylendi.
Borçluyu 5 ay önce avukata verdim. Avukat icra işlemlerini başlattı ve 2 ayda alırız dedi. üzerinden 5 ay geçmesine rağmen alamadım. Bu gün de avukat diyor ki iş yerine haciz getirmem için 500 tl masraf var, ödemeniz lazım. Ben de o kadarparaolsa bankanın parasını öderim.
Şimdi asıl sormak istediğim, borcumu alamadığım için bankalara aylardır faiz ödüyorum, iş yerim vardı, borçlar nedeniyle kapandı. ne kendi huzurum kaldı ne ailemin.
Bu şahsa maddi ve manevi taminat davası açabilir miyim? Kazanma şansım ne kadardır?
Ya da başka ne gibi hukuki yaptırımlar uygulayabilirim.(üzerine bir şey kayıtlı olmadığı için haciz işe yaramıyor)
Senede bağlanmış alacağınızın ödenmemesi nedeniyle tazminat davası açarsanız kaybedersiniz.
Hacizden başka hukuki yaptırım yoktur. Hukuk da yaptırım olmaktan çıkmış gördüğünüz gibi.
Bir borç karşılığında çek, senet vs. veriliyorsa bu "ödemedir". Siz ödenmeyen senedi savcılığa götürdüğünüzde "bu adam beni dolandırdı malımı aldı bunları verdi ödemedi" derseniz neden takipsizlik veriliyorsa tazminat davası açınca kaybetme ihtimaliniz de buna benzer bir durum arz eder. Senet sahibi borcunu ödeseydi ben kiramı verecektim veremedim tahliye ettiler başka yere taşınmak zorunda kaldım, kredi kartımı ödeyemedim vs vs. bu sebeplerle tazminat davası açılırsa kaybetme ihtimali oldukça yüksektir. Yoksa dava açılamaz değil her davayı açarsınız kazanmak mesele. Üstelik tazminat davalarında kazansanız bile takdir edilen tazminatlar çok basit rakamlardır 2-3 yıl yaralama nedeniyle tazminat davası kovaladım 750 lira tazminata hükmedildi takip etmeye bile değmedi.
ukalalık yapmak gibi anlaşılmaz umarım ama bize öğretilen ve gerçekten kanunda da yazan ifadelerle bildiklerimi kısaca ifade edecek olursam: bir borç için senet veriliyorsa aksi senet metninden anlaşılmadıkça bu senet ifa uğruna yapılmış sayılır ifa yerine geçen bir edim değildir. bunun sonucu da şudur: bir borca karşılık senet verilmişse bu asıl borç ilişkisini ortadan kaldırmaz kişi dilerse kambiyo ilişkisine dayanarak borcun ifasını isteyebilir dilerse bu yola hiç başvurmadan asıl borç ilişikisine binaen tahsilat isteyebilir. borç tecdit edilmiş olmaz. şimdi asıl soruya dönecek olursak kişi hiç senet almamışcasına asıl borç ilişkisine dayanarak kanımca dava açabilir ve bu davayla birlikte uğradığı zararı da tazmin edebilir. davanın sonunda elindeki senedi tabi ki sahibine verecektir. kuşkusuz tecrübeniz sizi başka türlü düşünmeye sevk ediyordur ancak ben olsam bu davayı açardım. ilginize minnettarım. kolay gelsin.
Merhaba ben bir fabrikada taşeron işçi olarak çalışırken iş kazası geçirdim ve istirahat yani rapor aldım.raporumun bitiş tarihinde işe başlamak için...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku