Herkese iyi çalışmalar dileyerek, vasiyet ve mirastaki saklı paylar konusunda bilgi sahibi hukukçuların görüşlerini almak istiyorum.
Durumumuz; Benim eski eşimden 2 çocuğum var. Şimdiki eşim ile 2003 senesinde evlendik çocuğumuz yok. Eşimin 2 kardeşi var. Benim üzerime kayıtlı 1992 senesinde gayrimenkul, eşimin üzerinde kayıtlı 2008 senesinde alınmış gayrimenkul var.
1-Eşim ve ben, birbirimize ölünceye kadar bakma akdi yaparak vasiyette bulunursak, eşlerden birinin vefatı halinde geride kalan eş, (benim çocuklarım veya eşimin kerdeşleri kanunen mirasçı olmaları sebebi ile) kalan mirasın tamamına mı sahip olur? Yoksa saklı paylar her halukarda korunur mu?
2-Aynı şekilde, bankadaki para için de vasiyette bulunulabilirmiyiz?
3-Kardeşlerin saklı paylarının kaldırılması için kanun teklifi verilmişti. Bildiğim kadar ile henüz sonuçlanmadı. Aynı şekilde olduğunu farzederek, herbir kardeş için 1/8 olduğunu biliyorum. Doğrumudur?
Bu konu ile alakalı, 2. eşin mirası başlığı ile sayın derya_2001'in sorduğu soru, konu ile benzerlik göstermesine karşılık, tam olarak aynı olmadığı için böyle soru sorma ihtiyacını hissettim. Özellikle belirtmek isterim.
Saygılarımı sunuyorum.
Sezai Adıgüzel