Re: Boşanma davası sürerken başka bir ilişki olması
dardayım rumuzlu üyeden alıntı
Müzekkere yazılması ve diğer taleplerinizi ancak mahkemede yapabilirsiniz. Gsm operatörlerinden 1 yıl geriye kadar telefon trafiği ve sms trafiği bilgilerini isteyebilirsiniz. Talebin mutlaka GSM operatörüne yapılması gerekiyor. TİB'e(Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı) yazılması halinde talebinize olumsuz yanıt verilecektir. Avukatınızın mutlaka bunu belirtmesi şart. Ancak microsoft dan bağlantı log kayıtları sadece son 6 aylık olanı geliyor.
Avukatınız olsun önerime hiç bir şey yazmamışsınız. Görünen o ki ya kendinize çok fazla güveniyorsunuz, yada maddi olarak avukat ücreti ödeyecek durumda değilsiniz.
Eğer maddi sıkıntı yaşıyor ve davanızı bir avukatla yürütemeyecek durumda iseniz bulunduğunuz İl deki Baro ya başvurarak Adli Yardım talebinde bulunabilirsiniz..
Yok kendinize ve delillerinize güveniyorsanız hata ediyorsunuz. Önemli olan ne kadar çok delilinizin olduğu değil, bunu mahkemede sayın hakime doğru ve etkili şekilde anlatmaktır. Tabii hakim konuşmanıza ne kadar izin verdiyse o süre içinde.. Filmlerde görüldüğü gibi bir mahkeme ortamı yok orda.. Acizane tavsiyem bir gün izin alın ve davanızın görüleceği mahkeme salonuna gidip 2-3 davayı takip edin, nasılsa dava gününe daha çok var. Atmosferi görün, sizin beklentilerinize uygunmu değilmi, hakim taraflara nasıl davranıyor?
Bu sitede haklı olupda kendine ve eldeki delillerine aşırı güven nedeni ile avukatsız yola çıkan ve dava kaybeden nice üyeler var.
Ben bile elimde sizinkinin 10 katı fazla delil varken avukatım olmadan hareket etmiyorum, bırakın hareket etmeyi daha mahkemede konuşmadım bile (21 ay oldu).
Önerilerime kulak vermenizi dilerim. tekrar geçmiş olsun..
dardayım rumuzlu üyeden alıntı
Olay şöyle oluyormuş bende araştırınca öğrendim.. Microsoft e-mail hesapları ile msn adreslerine bağlanan IP numaraları ile bu IP numaralarının sisteme bağlandığı tarih ve saat bilgilerini 6 aylık periyodlar halinde tutuyor.
01.01.2009 tarihindeki log 01.06.2009 tarihine kadar saklanıyor. 01.06.2009 tarihli log (yani bağlantı detayları bilgisi) 01.01.2009 tarihli log bilgisinin üzerine / yerine yazılıyor / kaydediliyor. Böylece hep son günden başlamak üzere geriye doğru 6 aylık bilgilere ulaşılabiliniyor.
Çocuğunuz hastalanmış geçmiş olsun. Çocuk bu hastalanacak elbette. Ancak hastalandı diye hastahaneden rapor alıp mahkemeye sunmanızda sizin çocuklarınızın velayetini alabileceğiniz anlamına gelmez. Daha ciddi ve elle tutulur delilelre ihtiyacınız var.
Bu iddianızı dr / kurul / hastahane raporu ve kayıtları ile kanıtlayabilirseniz bir şansınız olabilir.
Geçmiş olsun..
eşime ait hepatit B raporu var elimde ama babasının ve kız kardeşinin raporu yok melimde ama onlardada olduğunu çok iyi biliyorum nihayetinde ben 4 yıl evli kaldım ve o aile hakkında çok şey billiyorum .. eşimin raporu yeterli olurmu ?
kusura bakmayın yeni kayıt oldum ve forum nasıl açılır bilmiyorum o yüzden buraya yazıyorum.
şimdi bir eş karısının facebook kayıtlarından kendisini ayrı yaşarken herhangi bir dava açılmamışken aldattığını öğreniyor.
aldatıldığı kişi ile görüşüyor adam ilişkiyi onaylıyor.
mail adresinden başka bir erkeğe gönderilen maili görüyor ve fotoğrafını çekiyor. ama mail içeriğinde sadece hayatından şüphe edildiği ve tlf numarası yazıyor.
şimdi bu insan mahkemede talep ederse msj içeriklerini öğrenebilirmi yani msjlarda neler yazdığını yoksa sadece ne zaman gönderilmiş kime gönderilmiş kaç adet gönderilmiş bunları mı öğrenebilir.
ve çocuğun velayetinin annede kalma olasılığı nedir.
anne ayrı kalındığı dönemde arada kendi evinde arada babasının evinde kalıyordu.
şu an ise babasının evinde kalıyor.
ve eğer kocası anlaşmalı boşanma davası açmak istemişse bundan 5 yıl sonra velayet davası açıldığında tekrar aldatma ile ilgili bi dava açabilir mi çocuğun velayetini vermemek için.çok acele cvp gönderirseniz sevinirim.
çiyka rumuzlu üyeden alıntı
kusura bakmayın yeni kayıt oldum ve forum nasıl açılır bilmiyorum o yüzden buraya yazıyorum.
şimdi bir eş karısının facebook kayıtlarından kendisini ayrı yaşarken herhangi bir dava açılmamışken aldattığını öğreniyor.
aldatıldığı kişi ile görüşüyor adam ilişkiyi onaylıyor.
mail adresinden başka bir erkeğe gönderilen maili görüyor ve fotoğrafını çekiyor. ama mail içeriğinde sadece hayatından şüphe edildiği ve tlf numarası yazıyor.
şimdi bu insan mahkemede talep ederse msj içeriklerini öğrenebilirmi yani msjlarda neler yazdığını yoksa sadece ne zaman gönderilmiş kime gönderilmiş kaç adet gönderilmiş bunları mı öğrenebilir.
ve çocuğun velayetinin annede kalma olasılığı nedir.
anne ayrı kalındığı dönemde arada kendi evinde arada babasının evinde kalıyordu.
şu an ise babasının evinde kalıyor.
ve eğer kocası anlaşmalı boşanma davası açmak istemişse bundan 5 yıl sonra velayet davası açıldığında tekrar aldatma ile ilgili bi dava açabilir mi çocuğun velayetini vermemek için.çok acele cvp gönderirseniz sevinirim.
1-SMS lerin yada e-mail mesajlarının içeriklerini öğrenemez. SMS de sadece sms lerin gönderildiği numara, gittiği numara, gönderildiği tarih ve saat ile boyut bilgisi görülebilir.
E-Mail de ise bağlı olunan MSN ve e-mail hesabına girildiği tarih ve saat, girilen IP numarası ve abonelik sırasında verilen bilgiler elde edilebilir.
Daha fazla bilgi kişisel beceri tecrübe ve yeterliliği ile elde edilebilir.
2-E-mailin fotoğrafının çekilmiş olması yeterli değil. Dijital olarak alınmalı ve saklanmalıydı. Tek bir e-mail mesajı içeriği kuvvetli ise delil sayılabilir. Ama çok bilgi yoksa ve dijital değilse dikkate alınmayabilir. Böyle durumlarda e-mail mesajının yanı sıra başka delil ve tanık beyanları ile iddia desteklenmelidir. Mesela olaya taraf olan 3 ncü şahıs tanık olarak dinletilebilir.
3-Çocuğun yaşı yazılmamış ancak genel kural çocuğun velayeti anneye verilir bu durumda tabii anne velayet hakkından vazgeçmemişse. Hakim bu konuda çocuğun gelişimi geleceği ve eğitimi gibi durumları da göz önünde bulunduracaktır.
4-Bir suç yada kusurun bir tek cezası vardır. Bu gün anlaşmalı boşanıp yarın boşandığınız eşinize sadakatsizlik yada zina davası açamazsınız. Hesaplaşmanızı ya şimdi yaparsınız, yada ebediyyen susarsınız. Boşandıktan sonra o kişi artık sizin eşiniz değil. Eş sıfatı ile dava açamazsınız.
5- Velayet konusunda süre kısıtlaması yok ne zaman istenirse dava açılabilir. İddialarını ispat edebilen taraf velayeti alabilir. Yine hakimin takdirindedir.
Konu Abdullah Yaman tarafından (29-06-2009 Saat 16:34:57 ) de değiştirilmiştir.
Cevap: Boşanma davası sürerken başka bir ilişki olması
Merhaba , düşüncelerinizi bnl paylaşırsanız sevinirim.
kısa süren bir evliliğim oldu ve bşanma davasını aşağıda belirttiğim gerekçelere sığınarak açtım
-cinsel tercih farklılığı
-hakaret
-kaba kuvvet (uyguladıktan sonra hatırlamama)
-evine ve bana akmama , sorumluluklarını yrine getirmeme..
Bşanma davası açıldıktan sonra ve mahkeme devam ederken.Aklımda hiç yokken biriyle tanıştım ve geçmiş günlerde yaşadığım hayal kırıklığını bir nebzede osa hafifletmek amacıyla görüşmelerimiz farklı byutlara gitti..Kadınlığımı hissetmek, beni zor geçirdiğim günlerden kurtulmama azda olsa işe yarıyordu..Karşımdaki kişi yurtdışına çıkacağını söyledi ve görüşmelerimiz son buldu...Mahkeme de ki şimin savunmasından ce dosyamdan da gördüğüm üzere kişi ile tüm msj ve resimlerim mahkemeye sunulmuş...Eşim beni aldatıyor deniyor.Ben evliyken kimseyle bir ilişki düşünmedim eşimdn aşka kaldı ki u kişiyle de yüzyüze görüşmedim sadece ufak bir maceraydı, kndimi iyi hissetmemi sağğlayan ir durumdu.Ama şimdi şok lmuş durumdayım haklıyken haksız duruma düştüm ve bu durumdan nasıl kurtulacağımı bilmiyorum
(O kişiyi üstüme salan enle arkadaşlık kurmasını sağlayan kişi eşim, ve tüm görüşmelerimizi sanki planlı değilmiş gibi yansıtan da)
Seray hn. Eşiniz siz komplo kurmuş. Kişiyi ve eşinizi savcılığa şikayet etmenizi 1 TL bile olsa manevi tazminat davası açmanızı öneririm. Bu işlemlerin sonucunun beklenmesini isteyerek durumu yeniden lehinize çevirmeniz mümkün olur kanaatindeyim. Geçmiş olsun kolay gelsin.
SERAY19 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba , düşüncelerinizi bnl paylaşırsanız sevinirim.
kısa süren bir evliliğim oldu ve bşanma davasını aşağıda belirttiğim gerekçelere sığınarak açtım
-cinsel tercih farklılığı
-hakaret
-kaba kuvvet (uyguladıktan sonra hatırlamama)
-evine ve bana akmama , sorumluluklarını yrine getirmeme..
Bşanma davası açıldıktan sonra ve mahkeme devam ederken.Aklımda hiç yokken biriyle tanıştım ve geçmiş günlerde yaşadığım hayal kırıklığını bir nebzede osa hafifletmek amacıyla görüşmelerimiz farklı byutlara gitti..Kadınlığımı hissetmek, beni zor geçirdiğim günlerden kurtulmama azda olsa işe yarıyordu..Karşımdaki kişi yurtdışına çıkacağını söyledi ve görüşmelerimiz son buldu...Mahkeme de ki şimin savunmasından ce dosyamdan da gördüğüm üzere kişi ile tüm msj ve resimlerim mahkemeye sunulmuş...Eşim beni aldatıyor deniyor.Ben evliyken kimseyle bir ilişki düşünmedim eşimdn aşka kaldı ki u kişiyle de yüzyüze görüşmedim sadece ufak bir maceraydı, kndimi iyi hissetmemi sağğlayan ir durumdu.Ama şimdi şok lmuş durumdayım haklıyken haksız duruma düştüm ve bu durumdan nasıl kurtulacağımı bilmiyorum
(O kişiyi üstüme salan enle arkadaşlık kurmasını sağlayan kişi eşim, ve tüm görüşmelerimizi sanki planlı değilmiş gibi yansıtan da)
Lütfn benle paylaşın düşündüklerinizi...
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Seray hn. Eşiniz siz komplo kurmuş. Kişiyi ve eşinizi savcılığa şikayet etmenizi 1 TL bile olsa manevi tazminat davası açmanızı öneririm. Bu işlemlerin sonucunun beklenmesini isteyerek durumu yeniden lehinize çevirmeniz mümkün olur kanaatindeyim. Geçmiş olsun kolay gelsin.
Eşler evli oldukları sürece birbirlerine karşı sadakatle yükümlüdürler. Boşanma onanana kadar da bu böyle olmak zorunda. Ayrı yaşıyor olmanız, boşanmak üzere olmanız hatta yerel mahkeme boşanmaya karar vermiş ve dosyanız. Yargıtayda olsa bile bu böyle.
Varsayınki eşiniz size komplo kurdu, bir başkasını üzerinize saldı, bir beraberlik yaşamanıza neden oldu, siz cahilmisiniz, akli melekelerini kullanamayan birimisiniz, zayıf kişiliklimisiniz, neden böyle bir beraberlik yaşadınız.. Kusura bakmayın ama boşanma aşamasında yapılabilecek en büyük hatayı yapmışsınız..
Az önceki soruyu hakimde kendi kendisine soracaktır muhtemelen, belki size de sorar bellimi olur..(ben olsam sorardım)
Kaldı ki iddianız cidden ispat gerektirir nitelikte ağır bir itham.. Eğer eşiniz ile o kişinin size komplo kurduğunu ispat edemezseniz başınıza ciddi işler açarsınız. Arkadaşı, dostu, kankası deseniz bile bir yere varamazsınız. Eşini, eşinin en yakın arkadaşı ile hatta eşinin kardeşi, babası ile aldatan ne kadar çok kadın var biliyormusunuz?
Sayın Engin hocam tabiiki bir tazminat davası sözkonusu olabilir. Ama sayın üyenin öncelikle bu iddialarını ispatlaması şart.
Eğer iddialarını ispatlayabilirse hem eşinden Medeni Kanun gereği maddi ve manevi, hemde diğer (3 ncü) şahıstan Borçlar kanunu 41/2 madde gereği Haksız Fiil nedeni ile yüklüce tazminat alabilir.
Ama dediğimiz gibi önce iddiaların ispatı şart..
Geçmiş olsun..
Konu Abdullah Yaman tarafından (13-07-2009 Saat 16:28:44 ) de değiştirilmiştir.
teşekkür ederim hukuksever....
Tabii haklısınız hatalıyım ama yaptım birkere kendimi çok yordum düşünürken nasıl böyle birşeyi yaptım diye ama malesefki yaptım...Artık haklılığımı nasıl savunabilirim diye düşünmeye başladım..Eşimin eski arkadaşı imiş ve enim hiç görmediğim hiç tanımadığım biri, dolaylı yollarla o kişinin arkadaşlarına ulaştım ve layların detayları dahil olmak üzer herşeyi öğrendim..Eşimle eskiden dost lduklarını ve tel. yüzyüze sürekli görüştüklerinide..Şimdi ah vah çekme zamanı değil (sütten çıkmış ak kaşık olmadığımı biliyorum) herkesin görüşlerine ve düşüncelerine gereksinim duyuyorum....
SERAY19 rumuzlu üyeden alıntı
teşekkür ederim hukuksever....
Tabii haklısınız hatalıyım ama yaptım birkere kendimi çok yordum düşünürken nasıl böyle birşeyi yaptım diye ama malesefki yaptım...Artık haklılığımı nasıl savunabilirim diye düşünmeye başladım..Eşimin eski arkadaşı imiş ve enim hiç görmediğim hiç tanımadığım biri, dolaylı yollarla o kişinin arkadaşlarına ulaştım ve layların detayları dahil olmak üzer herşeyi öğrendim..Eşimle eskiden dost lduklarını ve tel. yüzyüze sürekli görüştüklerinide..Şimdi ah vah çekme zamanı değil (sütten çıkmış ak kaşık olmadığımı biliyorum) herkesin görüşlerine ve düşüncelerine gereksinim duyuyorum....
3 ncü kişi ile aranızdaki yazışmaların görüşmelerin detaylarını bilmemekle birlikte (eğer bu yazışmalar ve görüşmeler masumsa) "ben tüm bu olan bitenlerden, bana kurulan komplodan haberdar idim. Onlar bana oynadı bende onlara oynadım. Nitekim eşim ve arkadaşının telefon kayıtlarının istenmesi durumunda aralarındaki komplo ilişkisi belgelendirilebilir" diyebilirsiniz.
Ama haklısınız.. Sütten çıkma ak kaşık değilsiniz. Yinede detaylar geldikçe elimizden geleni yaparız.. Sizin durumunuza en uygun deyim.." en iyi savunma saldırıdır" olabilir sanıyorum..
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
ïîäáîğêà çàéìîâ îò ıêñïåğòîâ...
22-06-2025, 15:14:04 in Aile Hukuku